Åtgärda Discord ett okänt nätverksfel på Android

Discord är en onlineplattform där användare kan ringa röstsamtal och textmeddelanden på internet. Det är en av de snabbast växande sociala medieplattformarna, med miljontals aktiva användare som loggar in på plattformen varje dag; användare kan komma åt Discord via mobilapp och webbplats. Liksom alla andra plattformar är Discord-appen också utsatt för buggar och fel som gång på gång orsakar olägenheter för användarna. Discord ett okänt nätverksfel är ett vanligt problem som användare ofta får; Detta fel orsakas vanligtvis av nätverksproblem och visas ibland med ett meddelande som säger att ett nätverksfel har inträffat med Discord. I den här guiden kommer vi att diskutera metoder för att lösa dåliga nätverksbegäranden på Discord och andra sådana problem.

Hur man åtgärdar Discord ett okänt nätverksfel på Android

Det kan finnas flera orsaker till att Discord ett okänt nätverksfel; några av de möjliga orsakerna nämns nedan.

  • I allmänhet är nätverksanslutningsproblem de vanligaste orsakerna till Discord nätverksfel
  • Systemfördröjning och buggar är också ansvariga för detta fel
  • För mycket Discord-cacheminne kan också orsaka flera fel, inklusive okända nätverksfel
  • När Discord-servrar inte fungerar får användare ett okänt nätverksfel på Discord-appen
  • Felaktiga DNS- och proxyserverinställningar kan också orsaka Discord-fel

I följande guide kommer vi att diskutera metoderna för att lösa Discord ett okänt nätverksfel.

Obs: Eftersom smartphones inte har samma inställningsalternativ och de varierar från tillverkare till tillverkare, se därför till att de har rätt inställningar innan du ändrar några. Följande metoder kommer från Moto G60-smarttelefonen.

Metod 1: Felsök nätverksanslutning

Du behöver en aktiv internetanslutning för att använda Discord-appen. I allmänhet uppstår Discord ett okänt nätverksfel när Discord-appen inte får en stabil anslutning för att ansluta till Discord-servrarna. Därför är det första du bör göra för att lösa Discord-anslutningsproblem att se till att du har en stabil och fungerande internetanslutning. Du kan försöka starta om din WiFi-router eller kolla med din nätverksleverantör.

Metod 2: Starta om enheten

Ett nätverksfel har uppstått med Discord-appen är ofta tillfälligt och orsakas av problem som att din enhet släpar efter och dålig nätverksbegäran på Discord. Problem med laddningen av operativsystemet kan orsaka eftersläpande problem på din enhet. Du kan åtgärda detta fel genom att helt enkelt starta om din smartphone.

1. Tryck länge på strömbrytaren och vänta tills strömalternativ visas.

2. Välj alternativet Starta om.

Metod 3: Kontrollera Discord Network Status

Många gånger kan Discords sociala medieupplevelse med webben eller appar avbrytas av inaktiva servrar. När Discord-appproblem orsakas av inaktiva Discord-servrar kan du inte göra något annat än att vänta tills serverproblemen är åtgärdade. Du kan dock alltid kontrollera statusen för Discord-servrar.

1. Besök DiscordStatus sida.

2. Här kan du se status för olika Discord-servrar.

Metod 4: Uppdatera Discord-appen

Discord fortsätter att tillhandahålla nya uppdateringar till sin Discord-app och webbplattformar. Uppdateringarna är viktiga för att förbättra användarupplevelsen och ta bort buggar från tidigare versioner och undvika fel som Discord ett okänt nätverksfel. Om du inte har uppdaterat din Discord-app på länge bör du överväga att uppdatera appen för att lösa Discord-appproblem.

1. Öppna Google Play Butik på din mobil.

2. Skriv Discord i sökfältet.

3. Välj Discord från sökresultaten och tryck på knappen Uppdatera.

4. När uppdateringen är klar bör din app vara bra att använda.

Metod 5: Rensa Discord App Cache Data

Cachefiler kan vara ansvariga för olika fel i mobilappar som Discord ett okänt nätverksfel. Du kan enkelt undvika detta fel genom att helt enkelt rensa cacheminnet för Discord-appen. Rensa cachen kommer att åtgärda de flesta anslutningsproblem med Discord, inklusive ett nätverksfel har uppstått problem och dålig nätverksbegäran om Discord-problem.

1. Öppna Inställningar från din telefonmeny.

2. I inställningarna, navigera och välj Appar och aviseringar.

3. Klicka på Visa alla 143 appar.

4. Välj sedan Discord-appen.

5. Leta upp och välj Lagring och cache.

6. Klicka här på Rensa cache.

Metod 6: Stäng av VPN

Om du använder en VPN-tjänst kan detta störa Discords webbtjänster. För att lösa dessa problem kanske du vill inaktivera VPN-tjänsten på ditt system. Eftersom VPN-tjänster ändrar din IP-adress kan detta orsaka fel som att ett nätverksfel har inträffat eller en dålig nätverksbegäran på Discord-fel.

1. Öppna Inställningar från din mobilmeny.

2. Välj Nätverk och internet.

3. Välj nu Avancerade alternativ.

4. Leta upp och välj VPN.

5. Tryck nu på din VPN-tjänst.

6. Välj Koppla från för att inaktivera det.

Metod 7: Installera om Discord-appen

Om ingen av de ovan nämnda metoderna fungerar och du fortfarande inte har löst Discord-problemen bör du överväga att installera om Discord-appen.

1. Tryck länge på Discord-mobilappens ikon.

2. Dra Discord-ikonen till knappen Avinstallera.

3. Bekräfta avinstallationen genom att välja OK.

4. Öppna Google Play Butik efter att processen är klar.

5. Skriv Discord i sökfältet.

6. Välj Installera för att ladda ner appen och vänta tills nedladdningen är klar.

Metod 8: Prova Discords webbversion

På grund av flera telefon- och appfel, om du inte kan komma åt Discord-appen. Du kan prova att använda Discord webbplattform för att logga in på ditt konto. För det mesta kan du använda Discord webb tills problemen som Discord ett okänt nätverksfel med appen är lösta.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför fungerar inte Discord?

Ans. Det kan finnas flera orsaker till att Discord inte fungerar, inklusive otillgängliga servrar, internetanslutningsfel och appfel.

Q2. Vad kan jag göra om Discord-servrar inte fungerar?

Ans. Om Discord-servrarna är nere kommer du inte att kunna använda Discord-tjänster tillfälligt, du måste vänta tills serverproblemen är åtgärdade.

Q3. Hur fixar jag problem med Discord-appen?

Ans. Du kan prova olika metoder för att fixa Discord-appproblem som att rensa cachedata och stänga av VPN-tjänster.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp för dig och att du kunde fixa problem med Discord ett okänt nätverksfel. Låt oss veta vilken metod som fungerade bäst för dig. Om du har några förslag eller frågor, vänligen meddela oss i kommentarsfältet.