Gör YouTube-video med kraftfull programvara för skärminspelning och redigering – Camtasia

Skärminspelning, videoredigering och YouTube-videoproduktion är bara en promenad i parken när du använder Camtasia!

Videor är det mest eftertraktade, trendiga och mest konsumerade innehållet på internet. Oavsett om det är teknikinstruktioner, onlinekurser, webbseminarier, professionella möten och anteckningar är videor i full gång.

Du kan enkelt omvandla dina stillbilder och texter på din datorskärm till videor och lägga upp dem tillsammans med bloggar eller artiklar för att öka användarnas engagemang. Om du tror att dina tekniska färdigheter är otillräckliga för att uppnå detta, läs den här artikeln för att lära dig hur Camtasia skärminspelare och programvaran Video Editor kan ge dig kraft.

Varför behöver du göra YouTube-videor av hög kvalitet?

Kvaliteten på din YouTube-video talar för din YouTube-kanals varumärke. Människor kan lita på och använda ditt innehåll när de ser äkta videoinnehåll tillsammans med professionell redigering.

Du kanske har sett animationer, bildspel, kommentarer, hyperlänkar och bild-i-bild-effekter i många YouTube-videor. Skapare av premiuminnehåll producerar vanligtvis sådana videor. Det är dags att du tillämpar dessa färdigheter på din video och fångar målgruppens uppmärksamhet.

YouTube-videor av hög kvalitet erbjuder också överlägsen ljudkvalitet. Därför kommer ditt innehåll att ge fler visningar, kommentarer och gilla-markeringar. Det är bra för dina YouTube-annonsintäkter.

Avancerad videokvalitet och redigering låter dig också öka dina affiliate-marknadsföringsmöjligheter. Du placerar interaktiva länkar till de produkter och tjänster du marknadsför i YouTube-videon.

Därför, när du interagerar med publiken på video och förklarar användbarheten av dessa marknadsförda varor/tjänster, kan användare direkt klicka på länken på videon och gå till en marknadsplats där varorna finns tillgängliga. Denna praxis ökar din affiliate-marknadsföringskonverteringsfrekvens.

Hur hjälper kraftfull programvara dig att sticka ut?

Du behöver en robust skärminspelning och videoredigeringsprogram för att göra olika tricks på dina YouTube-, Facebook- eller artikelvideor. Tittarna föredrar videor med effekter snarare än vanliga videor. Läsare gillar också att läsa artiklar som också kommer med en videoförklaring för att enkelt smälta ämnet du skriver om.

En sådan programvara är Camtasia. Sådana applikationer hjälper dig att sticka ut på alla sociala medieplattformar som Facebook, TikTok, Instagram och YouTube genom att erbjuda följande:

#1. Videoredigeringsprogram erbjuder professionella videoeffekttillgångar. Du kan anpassa dem med några få klick och ge dina videor ett professionellt utseende.

#2. Du kan spela in nästan allt på din dator med videoredigerare som också erbjuder skärminspelningsfunktioner. På så sätt blir det enkelt att göra onlinekurser, utbildningsvideor, mötesanteckningar och webbseminarier.

#3. Uppmaningsknappar med interaktivitet är trendiga. Du kan lägga till dem i dina YouTube-videor och öka konverteringarna med en robust videoredigerare som Camtasia.

#4. Förvandla stillbilder eller skärmdumpar till instruktionsvideor med kommentarer. För detta ändamål kommer appar som Camtasia med övergångar, ljudinspelning, dold bildtext och animationer.

#5. Sådana appar låter dig ta bort bakgrund och ersätta den med professionella videofilmer för att injicera lite extra wow-faktor i dina marknadsföringsvideor.

Framför allt, professionell videoredigering och skärminspelningsprogram låter dig få dina videor till allmänheten snabbare. Du behöver bara investera i applikationen en gång och spara pengar genom att lägga ut uppgifter eller anlita en professionell videoredigerare.

Vad är Camtasia?

Camtasia är ett videoredigeringsprogram med funktioner för skärminspelning och webbkamerafångst. TechSmith Corporation har utvecklat denna två-i-ett-programvara, speciellt för innehållsskapare.

Programvaran behöver inte användaren genomgå omfattande lärande och utbildning. Användargränssnittet (UI) är lätt att förstå och tillämpa när du arbetar med ett videoproduktionsprojekt.

Dessutom kommer applikationen med färdiga videoredigeringsmallar, professionella effekter och animationer. Du kan helt enkelt dra och släppa de avancerade tillgångarna på din video för att få den att se speciell ut.

Programvaran är enastående för följande uppgifter:

#1. Fånga innehåll från webbkamera, datorskärm, Android-mobilskärm (Microsoft Your Phone-appen behövs), systemljud och extern mikrofon för videoproduktion.

#2. Polera din video med effekter och redigera den för att ta bort oönskade delar.

#3. Ändra omedelbart storlek och spara utdatavideon i kompatibla format för YouTube, Facebook, Instagram och många fler.

Nu kan du fråga vilket innehåll du kan skapa med det här verktyget. Bra frågor! Här är vad du kan göra på den:

  • Inspelade webbseminarier
  • Teknik instruktionsvideor
  • Förklararvideor
  • Youtube videor
  • Facebook-videor
  • Instagram-videor
  • Programvara och produktdemovideor
  • Spela in bildspelspresentationer
  • Spela in professionella möten
  • Lägger till utskrifter till mötet

Ovanstående är några populära uppgifter som innehållsskapare gör regelbundet. Med Camtasia finns det oändliga möjligheter. Du kan titta på dess tillgångsbibliotek och brainstorma kreativa idéer för dina marknadsföringsvideor för att fånga massornas uppmärksamhet.

Hur man skaffar Camtasia

Du kan ladda ner en provexemplar av Camtasia under en 30 dagars utvärderingsperiod. Videorna du kommer att producera under denna period kommer att ha ett vattenstämpel av Camtasia. Du får inte använda dessa testperiodsvideor för kommersiella, utbildnings- och benchmarkingändamål.

Om du gillar det du ser kan du få en premiumlicens från Camtasia. Licenser är tillgängliga per användare. Det finns dock olika priser för bulklicensköp när du kommer från ett företag, ett utbildningsinstitut, en regering eller en ideell organisation. Kolla den prissättning sida för en detaljerad uppdelning.

När du köper en licens garanterar TechSmith att skicka dig följande års uppgradering gratis.

OS och andra krav

Du kan köra appen på en Microsoft Windows 10 (64-bitars) 1909-utgåva eller nyare enheter. Camtasia är också kompatibel med macOS 10.15 eller senare datorer.

Eftersom du kommer att utföra uppgifter som kräver hög bearbetning och videominne, överväg att använda Intel 6:e generationens eller nyare processorer för Windows-systemet tillsammans med 8 GB eller mer RAM.

För Macbooks kommer du att uppleva den bästa prestandan och produktionshastigheten på Apple M1, M1 Pro och M1 Pro Max-chips.

Till skillnad från andra video- eller bildredigeringsappar behöver du inte leta efter funktioner i olika utrymmen. Alla funktioner i Camtasia är tillgängliga i verktygsfältet, under inspelningsikonen i det övre vänstra hörnet.

Du hittar alla videoredigerings- och skärmbildsfunktioner i verktygsfältet, som:

  • Media är en plats för videor, ljud, bilder, PPT, etc.
  • Favoriter är det bästa stället för ofta använda effekter och kommentarer.
  • Biblioteket innehåller logotyper, animationer, mallar, etc.
  • Anteckningar låter dig lägga till former, text, grafik eller mosaikeffekter till innehållet.
  • Beteenden låter dig lägga till bakgrundsanimationer till videor och texter.
  • Övergångar för att blanda flera urklipp naturligt.
  • Röstberättelse gör att du kan spela in din röst via en mikrofon.
  • Animationer hjälper dig att justera översättnings-, zoomnings-, lutnings- eller rotationseffekter.
  • Marköreffekter låter dig framhäva muspekaren med 3D- eller 2D-grafik.
  • Visual Effects är för videokanter, färgförändringar och bildhastighetsändringar (FPS).
  • Bildtexter är där för att lägga till undertexter till din artikel eller bloggvideor.
  • Interaktivitet hjälper dig att lägga till frågesporter, omröstningar, undersökningar och hyperlänkar till innehållet.
  • Ljudeffekter erbjuder funktioner för fade-in, fade-out och brusreducering

Premiumvideoproduktionsfunktioner i Camtasia

Proxyvideor

Proxyvideor gör 8K-, 4K-, 2K- eller HF-videoredigering snabbare på minsta konfigurationsenheter.

När du använder kommandot Skapa proxyvideo renderar Camtasia videon till innehåll av låg kvalitet för snabbare redigering. Camtasia återställer upplösningen till sitt ursprungliga tillstånd när du sparar det slutliga innehållet.

Camtasia Assets Library

Den senaste versionen kommer med fler tillgångar än den tidigare. Till exempel har Camtasia 2022 Library över 1 000 videoproduktionstillgångar, vilket är fler än föregångaren Camtasia 2021.

Du hittar gratis och coola animationer, tidsräknare, ljudspår, indikatorer, bildtextknappar, kanalpaket och många fler.

Automatiskt byte av markör

Om du skapar videor på en skärm med 1920 X 1080 pixlar men renderar det slutliga innehållet till 4K-videor, kan markörerna bli suddiga. Camtasia löser det här problemet genom att ersätta markören med en liknande vektormarkör med obestämd upplösning.

Camtasia hem

Den senaste Camtasia kommer med en skinande ny Camtasia Home, en skärm som fungerar som en instrumentpanel för innehållsskapare. Det nya gränssnittet visar tre initieringsknappar: Kom igång, Lär dig och Resurser.

Du kan använda knapparna Lär och Resurser om du vill komma åt hjälp, support och lärandeinnehåll. Alternativt kan du starta skärminspelning eller videoredigering med knappen Kom igång.

Hemfönstret visar också en snygg användarstämpel i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Där ser du användarnamn, appversion och typ av licens.

Camtasia och Audiate Sync

Om du behöver ljudredigering i studioklass kan du använda Audiate från TechSmith. Genom att använda Audiate och Camtasia-integrationen kan du skicka ljudspår till Audiate med ett enda klick. Sedan kan du ta bort misstag och höja ljudkvaliteten på Audiate. Senare kan du sömlöst överföra ljudet tillbaka till ditt pågående Camtasia-projekt.

Redigera markörväg

Arbetar du med instruktionsvideor, programvarudemos eller företagspresentationer och behöver markörvägar? Lägg till det enkelt med Camtasias verktyg för redigering av markörväg. Den använder TREC-metoden för att lägga till markörsökvägar till inspelade skärmar.

Det låter dig också lägga till betonande effekt på uppmaningsknappar eller shoppinglänkar när du tar markören på dessa effekter.

Visuella effekter

Camtasia kommer med mer än 10 videoeffekter som klipphastighet, skugga, interaktiv hotspot, rörelseoskärpa, etc. Men 2022-versionen har följande ytterligare effekter:

  • 30 GPU accelererade övergångar
  • Blandningslägeseffekt och förhandsvisning av svävaren
  • Blandningsområde med avancerade justeringar
  • Spotlight-effekter på Windows
  • Outline Edges-effekt på Windows

Camtasia Canvas

Camtasia Canvas är redaktören där all magi händer. De senaste funktionerna är:

  • Canvas interaktionsmotor för plattformsoberoende användning.
  • Align-assist hjälper dig att justera media med interaktioner med begränsningsruta.
  • Ändra ankarpunkter för alla media.
  • Ankarpunktssnäppning för automatisk mediainriktning

Canvas stöder också olika innehållsdimensioner för olika sociala medier. Du kan till exempel skapa följande videostorlekar:

  • 1080p HD
  • 4K UHD
  • 720p HD
  • 820×462 Facebook-omslagsvideo
  • 640×640 Instagram-video

Det är också enkelt att exportera videor med Camtasia Canvas. Du kan nu automatiskt exportera videor till följande plattformar:

  • Google Drive
  • Youtube
  • Vimeo
  • Knowmia
  • Screencast.com
  • TechSmith Videorecension

Ljudförstärkning/Ducking

YouTube eller andra marknadsföringsvideor kan innehålla bakgrundsresultat och röstkommentarer. Det är också vanligt i inspelade spel. Om du vill tappa musiken när du säger något viktigt kan du göra det med några få klick. Använd helt enkelt kommandot Audio betoning från Audio effects för att tala om för appen vilken ljudsekvens som måste vara tyst.

Media Mats

Med den här funktionen kan du lägga till texter till en videobakgrund eller få videon att visas genom en text. Det låter dig också göra texter transparenta på en video. Media Mats låter dig applicera innehållsmaskering med ett enda klick. Det föreslår också för innehållsskapare vilka ytterligare effekter som kommer att göra innehållet mer tilltalande.

Slå upp tabell eller LUT

LUT-effekter låter dig färglägga dina videor direkt. Dra och släpp effekten från avsnittet Videoeffekter och ändra intensiteten för att få olika färgtoner. Det kan finnas obegränsade möjligheter för färgtoner som Faded, Pragmatic, Horror, Night Time, Yellow och många fler.

Spela in kamera och skärm

Verktygsfältet Record har följande alternativ:

  • Val av skärmupplösning för inspelning
  • Val av skärmområde för inspelning
  • Att välja webbkameror
  • Välja mikrofoningångar
  • Aktivera eller avaktivera systemljudingångar

Dessutom kan den synkroniseras med kamerakort och virtuella kameror för inspelning av innehåll.

Camtasia mallar

Camtasia-mallar är färdiga att använda videoproduktionstillgångar för videor som instruktioner, demos, utbildning, etc. Välj en från mallhanteraren och lägg till ditt textinnehåll för att få en fantastisk träningsvideo.

Slutord

Väldigt få appar erbjuder bekväm videoredigering och skärminspelning i ett paket. Camtasia är det ledande namnet som högvärdiga YouTubers och sociala medier-influenser litar på när de behöver producera mycket kreativt och professionellt innehåll för sin publik.

Du har nu gått igenom det hemliga receptet, och allt du behöver göra är att börja använda Camtasia för YouTube eller andra videor. Du kommer att lägga mindre tid och ansträngning på att skapa videor av hög kvalitet och mer tid på kreativ brainstorming. Och, naturligtvis, kommer du att spara mycket på videoproduktion. Dessutom bör du se en kraftig ökning av dina intäkter också.