HomePod mini svarar inte: 9 sätt att fixa!

Apples HomePod mini är en ganska bra smart högtalare. Och även om det inte går att jämföra med smarta och tricks från Google Assistant, är Siri tillräckligt bra på det mesta, och HomePod mini erbjuder bättre ljud. Att ställa in HomePod mini är en bris, och även om det fungerar riktigt bra, finns det tillfällen då du kan möta en HomePod mini som inte svarar. Det har hänt mig, och om du står inför samma problem har vi dig täckt. Här är 9 sätt att fixa en HomePod mini som inte svarar.

Bästa lösningarna för att fixa en HomePod mini som inte svarar

Även om en HomePod mini som inte svarar kan få dig att få panik, är problemet vanligtvis inte så stort. Vi kommer att täcka alla sätt du kan fixa en HomePod mini som inte svarar, från de enklaste lösningarna till mer extrema. Även om vi rekommenderar att du går igenom den här listan steg för steg och provar lösningarna i den ordning vi har nämnt dem, kan du använda innehållsförteckningen nedan för att hoppa vidare till valfri lösning som du vill prova.

1. Se till att din HomePod är påslagen

Först och främst, se till att din HomePod mini eller HomePod är påslagen. Se till att din smarta högtalare är ansluten till strömmen. Efter det, tryck på toppen av HomePod mini. Om du hör musik är din högtalare påslagen. Dessutom kan du också säga ”Hej Siri.” Om den virtuella assistenten svarar slås högtalaren på.

Pro-tips: Om HomePod mini är påslagen, men Hey Siri inte fungerar, tryck och håll ned toppen av din HomePod mini och säg ”slå på Hey Siri”

2. Kontrollera din Wi-Fi-anslutning

Om din HomePod mini fortfarande inte svarar bör du nästa kontrollera om den är ansluten till WiFi ordentligt. HomePod ansluter automatiskt till samma WiFi-nätverk som din iPhone. Men om du nyligen ändrade ditt WiFi-lösenord, eller fick en ny WiFi-anslutning, finns det en möjlighet att din HomePod mini inte är ansluten till det nya WiFi. Som tur är kan du enkelt byta WiFi-nätverk på din HomePod mini.

Detta kommer automatiskt att växla din HomePod mini till samma WiFi-anslutning som din iPhone.

3. Se till att Lyssna efter Hey Siri är aktiverat

Om din HomePod är ansluten till Wi-Fi men fortfarande inte kan svara på ”Hey Siri”, se till att Lyssna efter ”Hey Siri” är aktiverat.

Aktivera ”Hey Siri” på HomePod mini med iPhone

  • Öppna Home-appen och tryck och håll HomePod-brickan. Rulla ned och tryck på kuggikonen för inställningar.

  • Aktivera här växeln bredvid ’Lyssna efter ”Hey Siri”’ för att aktivera funktionen på din HomePod.

Aktivera ”Hey Siri” på HomePod med Mac

  • Starta Home-appen på din Mac och dubbelklicka på HomePod-ikonen.

  • Klicka på kuggikonen för inställningar eller svep nedåt.

  • Aktivera reglaget bredvid ’Lyssna efter ”Hey Siri”’ för att aktivera funktionen på din HomePod.

Försök nu att säga ”Hej Siri” och se om din HomePod svarar. Förhoppningsvis borde detta ha löst problemet. Om inte, läs vidare för att se de andra felsökningsstegen för HomePod mini.

4. Sök efter varningar i Home-appen

När HomePod inte kan komma åt ditt Apple-ID, inte kan ansluta till ditt Wi-Fi-hemnätverk eller har andra problem, visas en varning i Home-appen med information om problemet. Så, gå till Home-appen på din enhet och tryck och håll/dubbelklicka sedan på HomePod-ikonen för att se mer information om varningen.

Bild med tillstånd: Apple

5. Starta om din HomePod

Om du fortfarande inte kan använda din HomePod mini kan en omstart också hjälpa till att lösa problemet.

Starta om HomePod mini från iPhone

Öppna Home-appen och tryck sedan länge på HomePod-brickan. Klicka här på Återställ HomePod och tryck sedan på Starta om HomePod.

Starta om HomePod mini från Mac

Starta Home-appen och dubbelklicka sedan på HomePod-ikonen. Scrolla sedan nedåt och klicka på Återställ HomePod. Klicka slutligen på Starta om HomePod för att starta om högtalaren.

6. Ta bort och koppla ihop HomePod igen med hjälp av Home-appen

Om HomePods fortfarande inte svarar, försök att ta bort och para ihop din HomePod igen med hjälp av Home-appen. Du kan göra detta med hjälp av Home-appen på din iPhone, iPad eller Mac.

Ta bort HomePod mini med iPhone

  • På iPhone eller iPad: Öppna Home-appen -> tryck länge på HomePod-ikonen -> Återställ HomePod -> Ta bort tillbehör.

Ta bort HomePod mini med Mac

  • På Mac: Starta Home-appen > dubbelklicka på HomePod-ikonen -> Återställ HomePod och klicka på Ta bort tillbehör.

Konfigurera HomePod mini igen

Det är enkelt att ställa in HomePod mini. Anslut bara den till strömmen och lås upp din iPhone. Du kommer att se en prompt på din iPhone. Klicka bara på ”Konfigurera” och följ stegen på skärmen.

7. Uppdatera din HomePod mini

Apple släpper ofta uppdateringar för HomePod mini. Normalt installerar din HomePod automatiskt uppdateringar. Men om du har problem med din HomePod är chansen stor att det finns en väntande uppdatering som inte har installerats. Lyckligtvis kan du manuellt uppdatera din HomePod mini ganska enkelt.

8. Återställ HomePod eller HomePod mini

Ingen lösning än? Bry dig inte eftersom vi fortfarande har en kärnkraftslösning. Och med den nukleära fixen menar jag att återställa HomePod till fabriksinställningarna. Tider när den Siri-aktiverade högtalaren möter ihållande problem, kommer den här lösningen väl till pass. Noterbart finns det flera sätt att återställa HomePod.

Använd Home-appen för att återställa HomePod

  • På iPhone och iPad: Öppna Home-appen -> tryck och håll HomePod-ikonen -> Ta bort tillbehör -> Ta bort.
  • På Mac: Gå till Home-appen -> dubbelklicka på HomePod-ikonen -> Ta bort tillbehör -> Ta bort.

Tryck på toppen av HomePod för att återställa den

  • Koppla bort HomePod mini från strömmen. Vänta i 10 sekunder och anslut sedan den igen.
  • Vänta i ytterligare 10 sekunder och tryck och håll sedan på toppen av HomePod mini.
  • Det vita ljuset ovanpå HomePod mini blir rött. Håll fingret nedtryckt.
  • Siri kommer då att informera dig om att din HomePod mini är på väg att återställas. Håll fingret intryckt tills du hör tre pip, som bekräftar att HomePod mini har återställts.

Återställ HomePod mini med en Mac eller PC

1. Anslut först din HomePod mini till din dator med USB-C-kabeln och öppna sedan Finder på macOS eller iTunes på Windows 11 eller Windows 10.

2. Välj din HomePod när den visas på din dator och klicka på Återställ HomePod.

Din dator kommer att börja återställa programvaran på din HomePod mini. Medan detta händer kommer du att se en orange lampa blinka på ovansidan av HomePod mini. När lampan slutar blinka betyder det att din HomePod mini har återställts klart och du kan säkert koppla bort den från din Mac eller PC.

9. Kontakta Apples support om inget fungerar

Slutligen, om inget har fungerat, är ditt enda alternativ att kontakta Apple Support. Oftare än inte kommer de att kunna lösa alla problem som din HomePod mini står inför.

Vanliga frågor om HomePod mini svarar inte

F. Fungerar HomePod mini när den inte är ansluten?

HomePod mini fungerar inte när den inte är ansluten. Du måste ansluta högtalaren till en strömkälla för att kunna använda den. Som sagt, det finns tillbehör från tredje part som kan driva din HomePod mini så att du kan ta den med dig vart du än går.

F. Kan jag återställa HomePod mini?

Du kan återställa HomePod mini från Home-appen på din iPhone, iPad eller Mac genom att använda stegen ovan. Om du inte kan göra det kan du trycka på och hålla in toppen av HomePod mini för att återställa den.

F. Varför blinkar min HomePod vitt?

Ett vitt blinkande ljus på din HomePod mini betyder att högtalaren är redo att ställas in.

Fixa enkelt en HomePod mini som inte svarar

Det är metoderna för att fixa en HomePod mini som inte svarar. Förhoppningsvis kunde du fixa din HomePod mini som inte svarar med dessa lösningar. Låt oss veta vilken fix som fungerade för dig och om det finns några andra metoder som du tycker bör nämnas i den här artikeln.