Hur man loggar ut från Facebook

Det finns tillfällen då du vill lämna Facebook utan att behöva lämna plattformen helt och hållet. Det är precis där möjligheten att logga ut från ditt konto är praktisk. Oavsett om det är för att ta en kort paus från Facebook eller för att logga in med ett annat konto, här är stegen du bör följa för att logga ut från ditt Facebook-konto på webben, Android eller iPhone.

Logga ut från Facebook-konto: En detaljerad guide (2022)

Logga ut från Facebook på aktuell enhet (webbplats)

1. Öppna ditt Facebook-konto på webben och klicka på nedåtpilen i det övre högra hörnet på sidan.

2. Från rullgardinsmenyn som visas klickar du på ”Logga ut” för att logga ut från ditt Facebook-konto. Om du föredrar att logga ut från alla enheter, kolla nästa avsnitt.

Logga ut från Facebook på alla enheter (webbplats)

1. Klicka på nedåtpilen i det övre högra hörnet på Facebooks hemsida och välj ”Inställningar och sekretess”.

2. Från listan över alternativ som visas nu, välj ”Inställningar” för att öppna Facebooks inställningssida.

3. Växla till fliken ”Säkerhet och inloggning” från det vänstra sidofältet och klicka på alternativet ”Se mer” under avsnittet ”Var du är inloggad”.

4. Du kommer nu att se en lista över alla enheter där du för närvarande är inloggad med ditt Facebook-konto. Klicka på ”Logga ut från alla sessioner” för att samtidigt logga ut från alla enheter. Under tiden, om du ser misstänkta enheter på den här listan, glöm inte att ändra eller återställa ditt Facebook-lösenord.

5. Från bekräftelseprompten som visas klickar du på ”Logga ut” och allt är klart. Facebook kommer nu att logga ut dig från alla dina aktiva enheter.

Logga ut från Facebook på aktuell enhet (Android)

För att logga ut från Facebook på din Android-telefon, tryck på hamburgermenyn i det övre högra hörnet och scrolla ner till botten av sidan. Du kommer då att se en ”Logga ut”-knapp, och om du trycker på den här knappen loggas du omedelbart ut från ditt konto.

Logga ut från Facebook på alla enheter (Android)

1. Öppna Facebook-appen och tryck på hamburgermenyn i det övre högra hörnet. Tryck nu på ”Inställningar & Sekretess” och välj ”Inställningar” från den utökade menyn.

2. Från sidan Inställningar, tryck på ”Lösenord och säkerhet” och tryck på ”Se alla” för att se alla dina aktiva enheter inloggade på den sociala medieplattformen.

3. Därefter trycker du på knappen ”Logga ut från alla sessioner” och trycker på knappen ”Logga ut” igen för att logga ut från Facebook på alla dina enheter.

Logga ut från Facebook på nuvarande enhet (iPhone)

Processen att logga ut från ett Facebook-konto på iPhone är identisk med Android-appen, men den enda skillnaden är läget för menyalternativet. På iPhones bör du trycka på ”Meny”-knappen från det nedre navigeringsfältet och välja ”Logga ut” längst ned på sidan för att logga ut från ditt Facebook-konto.

Logga ut från Facebook på alla enheter (iPhone)

1. Växla till menyfliken från det nedre navigeringsfältet och tryck på Inställningar & Sekretess -> Inställningar för att komma åt ditt kontos inställningar.

2. Välj ”Lösenord och säkerhet” och tryck på ”Se alla” bredvid rubriken ”Var du är inloggad” på nästa sida för att se listan över alla aktiva enheter.

3. Scrolla ner till botten av listan och tryck på ”Logga ut från alla sessioner”. Från bekräftelseprompten som visas nu, tryck på ”Logga ut”, och Facebook kommer nu att logga ut från alla enheter.

Vanliga frågor

F: Får du ett mejl om någon loggar in på din Facebook?

Facebook skickar inloggningsmeddelanden till dig när du loggar in från en okänd enhet eller plats. För att förbättra säkerheten för ditt konto, glöm inte att ställa in tvåfaktorsautentisering på Facebook.

F: Loggar Facebook ut automatiskt?

Facebook loggar dig ibland ut från ditt konto på grund av serverfel. Du kanske också märker att ditt Facebook-konto loggas ut när du rensar webbläsarcookies.

F: Kan du se om någon annan finns på din Facebook?

Du kan besöka Inställningar & Sekretess -> Inställningar -> Lösenord och säkerhet -> Var du är inloggad från ditt Facebook-konto för att kontrollera var ditt konto är inloggat. Om du hittar en misstänkt enhet på den här listan, glöm inte att ändra ditt Facebook-lösenord och aktivera tvåfaktorsautentisering.

F: Varför fortsätter Facebook att logga ut mig?

Facebook kan logga ut dig om du rensar cookies från din webbläsare eller när sessionen löper ut. Problem med webbläsarens cache kan också ofta leda till att du loggas ut från ditt Facebook-konto.

Logga ut från ditt Facebook-konto i enkla steg

Så, det leder oss till slutet av vår guide som beskriver hur du kan logga ut från ditt Facebook-konto. Om du planerar att ta en paus från Facebook kan du istället överväga att avaktivera ditt Facebook-konto. Du har även möjlighet att permanent radera ditt Facebook-konto om du inte längre vill använda plattformen. Vi har också en lista med Facebook-alternativ på vår webbplats, om du funderar på att flytta från Facebook till en annan webbplats för sociala medier.