Netflix fungerar inte? Här är 7 sätt att åtgärda Netflix-problem

By rik

Netflix är en globalt dominerande strömningstjänst med över 200 miljoner aktiva användare varje månad. Deras utbud av fängslande filmer och TV-serier, tillsammans med flerspråkigt innehåll, har cementerat deras position i mer än 190 länder. Trots sin popularitet kan Netflix ibland uppvisa oväntat beteende. Om du upplever problem med Netflix, följer här sju metoder för att avhjälpa ”Netflix fungerar inte”-problem på dina enheter.

Lös ”Netflix Fungerar Inte”-problem (2024)

Netflix är kompatibelt med en mängd plattformar, inklusive smartphones, Windows-datorer, webbläsare, smart-TV, spelkonsoler och andra enheter. Netflix strävar efter att erbjuda en smidig användarupplevelse på alla plattformar. Många Netflix-relaterade problem kan härledas till instabil applikationsprestanda, problem med internetanslutningen eller skadad cache. Låt oss undersöka hur man felsöker och åtgärdar dessa problem permanent.

Allmän Felsökningsguide för Netflix

Låt oss inleda med de vanligaste faktorerna som kan orsaka instabil prestanda på Netflix. Dessa problem förekommer ofta i webbläsare och Netflix-applikationer på smartphones och Windows (10 och 11). Om inte problemet härrör från Netflix-servrar, kan du troligen åtgärda det snabbt med hjälp av nedanstående felsökningsguide.

1. Verifiera om Netflix är Nere

Det är först av allt viktigt att bekräfta att Netflix-servern fungerar som den ska innan du felsöker andra potentiella felkällor. Besök den officiella statussidan för Netflix (besök), där företaget publicerar information om eventuella driftstörningar. Netflix informerar kontinuerligt sina användare om problem med serverhanteringen. Om allt fungerar normalt, bör du se en bekräftande skärm när du besöker sidan.

Om det är svårt att nå Netflix officiella webbplats på grund av serverproblem, kan du använda Down Detector (besök) för att verifiera om Netflix fungerar som det ska.

2. Kontrollera Internetanslutningen

För en sömlös streamingupplevelse kräver Netflix en stabil internetanslutning. Brist på detta kan orsaka problem på alla enheter. Ett långsamt internet kan leda till buffring, medan en felaktig anslutning kan resultera i meddelandet ”du är inte ansluten till internet”. Därför bör du försäkra dig om att din internetanslutning är funktionsduglig och har den rekommenderade hastigheten. Webbsidan fast.com (besök) är ett användbart verktyg för att verifiera internetanslutningen. Eftersom tjänsten tillhandahålls av Netflix är det en tillförlitlig metod för att kontrollera att din internethastighet motsvarar kraven för streamingtjänster som Netflix.

För optimal online-streaming rekommenderar Netflix en internethastighet på minst 3 Mbps för standardupplösning (SD), 5 Mbps för högupplösning (HD) och 25 Mbps för 4K/Ultra HD (UHD).

3. Starta Om Enheten

Ibland kan Netflix bete sig oförutsägbart om din enhet inte fungerar som den ska. Detta gäller enheter som smarta TV-apparater, Xbox Series X|S, PlayStation 5, Fire TV Stick, Roku streamingstick och andra. För att lösa Netflix-problem som orsakas av slumpmässiga fel på enheten, kan du testa att starta om den.

4. Logga Ut och Logga In Igen på Netflix

Detta steg kan kännas som en kliché, men det är inte lika uttjatat som att starta om enheten. Det som dock förvånar är effektiviteten av denna metod som fungerar för många användare. Genom att logga ut och sedan in igen, nollställs din Netflix-session på enheten, och eventuella mindre fel som orsakar att Netflix beter sig konstigt kan åtgärdas.

Utloggning från Netflix är en enkel process på alla enheter. Gå till alternativmenyn och välj ”Logga ut”. Nedan beskrivs hur du hittar detta alternativ på några enheter.

  • I webbläsare: Klicka på din profilikon.
  • Android/iOS app: Klicka på din profilikon.
  • Windows-app: Klicka på de tre horisontella punkterna i det övre högra hörnet.
  • PlayStation: Tryck på ”O” och välj kugghjulsikonen.
  • Smart TV: Tryck på vänster knapp, välj Inställningar och sedan Logga ut.

Observera att du måste befinna dig på Netflix startskärm för att dessa steg ska fungera. Efter utloggning, tryck på knappen ”Logga in” och ange dina inloggningsuppgifter.

5. Rensa Cachelagrade Data i Webbläsaren

Genom att rensa webbläsardata återställer du webbläsaren och kan åtgärda potentiella problem som härrör från felaktig cache. Din webbläsare kan uppvisa slöhet av flera anledningar. Genom att ta bort onödig data kan du förbättra webbläsarens prestanda, vilket kan åtgärda relaterade problem med Netflix. Observera att detta tar bort alla dina webbläsardata, och du kommer att behöva logga in på alla webbplatser igen. Detta förbättrar dock säkerheten, vilket är positivt. Följ nedanstående steg för att rensa cachelagrade data i din webbläsare.

  • Öppna webbläsaren och tryck på Ctrl+Shift+Delete samtidigt (Shift+Kommando+Delete för Mac). Detta öppnar alternativet för att rensa webbinformation.
  • Gå till ”Avancerat” och välj ”All time” under ”Tidsintervall”. Markera även alla rutor.

  • Klicka slutligen på knappen ”Rensa data” för att radera all cachelagrad data från webbläsaren.

Logga in på Netflix igen för att kontrollera om problemet kvarstår. Om så är fallet kan du försöka använda en annan webbläsare. Om problemet kvarstår kan du prova att uppdatera din webbläsare.

Om du inte vill radera all data från webbläsaren, erbjuder Netflix en lösning. Besök följande länk: https://www.netflix.com/clearcookies. Detta tar bort alla cookies relaterade till Netflix och loggar ut dig från webbplatsen. Om detta inte fungerar, rensa all cachelagrad data.

6. Rensa Netflix App Data på Smartphone

Netflix rekommenderar att du rensar appdata på din smartphone om du upplever att skärmen fryser. När du rensar appdata, raderas all lagrad information och behörigheter återställs. Det kan se ut som att du nyligen har installerat appen. Följ nedanstående steg för att radera appdata för Netflix på din smartphone.

  • Från startskärmen på enheten, gå till Inställningar.

  • Välj ”Allmänt”. Om du inte ser ”Allmänt”, gå till nästa steg.
  • Välj ”Appar” eller ”Applikationer”.

  • Välj ”Hantera applikationer”, ”Applikationshanterare” eller ”Hantera alla appar”. Om du inte ser dessa alternativ, gå vidare till nästa steg.
  • Bläddra ner och välj ”Netflix”. Om du inte ser Netflix, kontrollera fliken ”Nedladdat”.

  • Välj ”Lagring”. Om du inte ser ”Lagring”, gå vidare till nästa steg.

  • Välj ”Rensa data” eller ”Rensa lagring” och tryck sedan ”OK”.

Den här metoden tar bort all din Netflix-data. Observera att alla nedladdade program också raderas. Även om det inte ska påverka några undertextsinställningar, kan du eventuellt behöva inaktivera undertexter igen efter att du har loggat in.

7. Installera Om Netflix på Enheten

Om du inte hittar alternativet för att radera appdata, är det bäst att installera om appen. Detta fungerar på samma sätt som den föregående metoden och ger dig tillgång till den senaste versionen av appen. Metoden för att ta bort appar varierar beroende på enhet. Nedan beskrivs hur du tar bort Netflix från Windows, Android och iOS-enheter.

För att installera om Netflix på Android, gör följande:

  • Öppna enhetens applåda och lokalisera Netflix i listan.

  • Håll appikonen intryckt tills en meny visas. Klicka sedan på ”Avinstallera” och sedan ”OK” för att ta bort Netflix.

För iOS-användare, följ stegen nedan för att ta bort Netflix:

  • Leta reda på Netflix-appen i listan på startskärmen. Om den inte finns där, kontrollera appbiblioteket.

  • Håll appikonen intryckt för att få upp menyn. Klicka sedan på ”Ta bort app”.

  • Bekräfta ditt val genom att trycka på alternativet ”Ta bort app”.

Följ nedanstående steg för Windows:

  • Klicka på förstoringsglasikonen eller tryck på Ctrl+S.

  • Sök efter ”Netflix” och klicka på ”Avinstallera” för att ta bort appen.

  • Klicka på knappen ”Avinstallera” i popup-fönstret för att bekräfta ditt val.

Efter att ha avinstallerat Netflix, gå till appbutiken och installera om appen. Vi rekommenderar att du endast laddar ner appen från den officiella appbutiken. Du kan öppna Netflix-appen direkt i Windows Store genom att klicka här.

Vanliga Felkoder och Lösningar för Netflix

Ofta, om din enhet inte är ansluten till internet, meddelar Netflix dig med ett popup-fönster att du inte är ansluten. Vissa specifika felkoder visas på smart-TV eller streamingenheter som Fire TV-stickan eller Roku, och dessa indikerar specifika problem med Netflix. Nedan följer en lista med felkoder och hur du kan åtgärda problemen.

Netflix Fel 0041

Netflix felkod 0041 visas oftast på Android-telefoner eller Amazons Kindle Fire-surfplattor. Felet kan bero på anslutningsproblem eller att data på enheten behöver uppdateras. Använd nedanstående felsökningssteg för att lösa Netflix-fel 0041:

  • Byt till en annan internetanslutning om möjligt.
  • Flytta runt i huset för att få en bättre signal.
  • Försök uppdatera anslutningen genom att slå på flygplansläge och sedan av igen.
  • Rensa Netflix-appens data på din enhet.
  • Starta om din WiFi-router eller modem.

Andra liknande felkoder inkluderar Error tvq-st-120, Error UI-400, Error AIP-704, Error 12001, Error 11853, Error 5403, Error 1011, Error 1016, Error 1018, Error.

Netflix Fel 100

Netflix-fel 100 är specifikt för Apple-enheter. När du ser den här koden åtföljs den av meddelandet ”Tyvärr, vi kunde inte nå Netflix-tjänsten. Försök igen senare. Om problemet kvarstår, besök Netflix webbplats”. För att felsöka detta fel, kan du antingen starta om enheten eller installera om Netflix-appen med hjälp av stegen som nämnts tidigare.

Om du använder en Apple TV, följer nedan beskrivningen för hur du loggar ut från Netflix eller startar om din Apple TV.

Logga ut på Apple TV

  • Börja från Netflix startskärm.
  • Välj ”Byt profiler”. Om ditt konto inte har profiler, fortsätt till nästa steg.
  • Välj ”Logga ut”.
  • Logga in igen och försök använda Netflix igen.

Starta om din Apple TV

  • Dra ur strömkabeln till både Apple TV och TV:n i minst 2 minuter.
  • Anslut båda enheterna igen.
  • Slå på båda enheterna.
  • Försök använda Netflix igen.

Netflix Fel 10023-5009

Netflix fel 10023-5009 är relaterat till problem med nedladdning. Det åtföljs ofta av ett meddelande: ”Ett problem uppstod med den här nedladdningen. Kontrollera nätverksanslutningen och försök igen (10023-5009)”. Logga ut från Netflix och logga in igen, eller starta om din internetanslutning för att lösa detta problem.

Netflix Fel NQL.2303

Felkoden NQL.2303 är associerad med ett fel vid nedladdning på din enhet. Det visas oftast tillsammans med meddelandet: ”Nedladdning stöds inte. Du behöver använda en annan enhet för att ladda ner filmer eller TV-serier”. Det här problemet är vanligare på Android-enheter. Även om många enheter körs på Android, stödjer inte alla nedladdning på grund av problem med lagringsutrymme. Netflix rekommenderar att man använder en annan enhet som kan ladda ner innehåll, till exempel en smartphone eller en Windows-dator.

Netflix Fel NQM.407

Felkoden NQM.407 visas ofta på Android-telefoner eller surfplattor och åtföljs av: ”Problem med kontobetalning. Ditt konto är spärrat på grund av problem med din tidigare betalning. Gå till netflix.com/payment för att uppdatera”. Problemet kan orsakas av en av följande anledningar:

  • Betalningsmetoden på Netflix är inte längre giltig.
  • Din finansiella institution godkände inte den månatliga avgiften.
  • Endast i USA: En missmatch mellan postnumret på kreditkortet på Netflix och det som finns registrerat hos din bank.

För att lösa detta problem måste du uppdatera dina betalningsuppgifter på Netflix. Du kan besöka följande länk för att uppdatera betalningsinformation: https://www.netflix.com/youraccountpayment

Vanliga Frågor

Varför Fungerar Inte Netflix på Smart TV?

Netflix kan uppvisa felaktigt beteende på smart-TV på grund av en långsam internetanslutning eller att data på din TV behöver uppdateras. Prova att starta om ditt WiFi-modem, internetanslutningen eller installera om Netflix-appen på din TV. Annars kan du rensa appdata för Netflix på din smart-TV, om det är ett tillgängligt alternativ.

Varför Fungerar Inte Netflix med NordVPN?

NordVPN låter dig komma åt Netflix på en annan plats. Cachelagrad data kan dock orsaka problem när du laddar Netflix via VPN. Rensa därför din app- och webbläsardata för Netflix för att lösa detta. Slutligen kan du byta VPN-server om du fortfarande inte kan ansluta till Netflix.

Hur Låser Man Upp Netflix?

Om din enhet har fastnat på en Netflix-skärm och du inte kan göra någonting, stäng av enheten snabbt. Du kan dra ur strömkabeln för din TV eller streamingenhet direkt. Eller tryck på strömknappen på din smartphone i minst 7 sekunder.

Hur Man Åtgärdar Problem Med Netflix

Netflix kan orsaka problem av olika anledningar. Vi har diskuterat de vanligaste i den här artikeln. Felsökningen innefattar oftast enkla metoder som att rensa appdata, installera om Netflix-appen, eller kontrollera internetanslutningen. Vi har också diskuterat specifika fel som ofullständiga betalningar och hur dessa kan lösas. Jag hoppas att du har hittat en lösning på dina Netflix-problem. Kommentera gärna om du har frågor kring ämnet, eller om du vill att vi lägger till ett särskilt fel.