Hur man tar en skärmdump på Apple TV med en Mac

Att ta skärmdumpar är ett bra sätt att visuellt instruera någon om hur man använder sin Apple TV. Men det finns inget verkligt verktyg på enheten för att fånga dessa bilder. Den här guiden visar hur du tar en skärmdump på Apple TV med en Mac.

Tekniskt sett kan du ta skärmdumpar på din Apple TV, men de är inte tillgängliga för dig. Dessa kallas ”stackshots” och används av Apples support för diagnostiska ändamål. Du kan ta dessa bilder genom att trycka på knapparna Volym ned och Spela samtidigt på Siri Remote.

I den här guiden tar du dock inte skärmdumpar direkt på din Apple TV-enhet för diagnostik. Istället vill du ha skärmdumpar för instruktionsändamål, skapa tapeter och mer. Detta kräver en Mac för att fånga Apple TV-utgången med AirPlay och Apples QuickTime Player-app.

Tänk på att du inte kan styra Apple TV-enheten med mus och tangentbord. Du måste fortfarande använda Siri Remote. Du kan inte heller spela upp media medan du streamar din Apple TV-enhet till en Mac på grund av hantering av digitala rättigheter. Om du försöker ser du följande avslag:

Du kan läsa mer om High-Bandwidth Digital Content Protection (HDCP) i en separat guide.

Verifiera dina anslutningar

Se först till att din Apple TV-enhet och Mac är på samma Wi-Fi-nätverk. På Apple TV-enheten använder du Siri Remote för att navigera till och öppna appen ”Inställningar”. Den betecknas av en kugghjulsikon mot en silverbakgrund.

Väl inne, scrolla ned till alternativet ”Nätverk” på listan och tryck på styrplattan för att öppna undermenyn. Kontrollera att du är ansluten till samma nätverksnamn (SSID) som din Mac-dator.

Läs vår guide för ytterligare information om hur du konfigurerar din Apple TV-enhet på det lokala nätverket.

På Mac-änden klickar du på Wi-Fi- eller Ethernet-symbolen som är parkerad i menyraden högst upp på skärmen. Se till att du ser en bock bredvid samma nätverksnamn (SSID) som visas på Apple TV-enheten.

Ta dina skärmdumpar

Leta först upp QuickTime Player-appen på din Mac. Det är betecknat som ett silver ”Q” markerat med en blå bakgrund i bokstaven. Om den inte är fäst vid Dock kan du hitta den genom att klicka på Launchpad-ikonen.

På vår test-Mac hittade vi appen i mappen ”Övrigt”.

När QuickTime Player-appen har laddats, klicka på alternativet ”Arkiv” i menyraden och välj sedan alternativet ”Ny filminspelning” på rullgardinsmenyn.

Ett fönster visas på skärmen som streamar livevideo från din anslutna kamera. Håll musen över skärmen tills ett överlägg visas. Klicka på nedåtpilen bredvid den röda inspelningsknappen och välj sedan din Apple TV-enhet på rullgardinsmenyn.

I det här exemplet använder vi Apple TV märkt ”Vardagsrum”.

Flytta till skärmen som är ansluten till din Apple TV-enhet och spela in det slumpmässiga fyrsiffriga numret. Som visas nedan kommer du också att se namnet på din Mac som begär åtkomst.

Ange dessa siffror i popup-prompten på din Mac och klicka på ”OK”-knappen för att fortsätta.

Det är allt. Du bör nu se din Apple TV-enhet strömma till din Mac via QuickTime. Som en visuell verifiering ser du en röd ram som visar skärmen som är ansluten till din Apple TV-enhet.

Kom ihåg att du inte kan navigera på din Apple TV-enhet med hjälp av din Macs tangentbord och mus (eller styrplatta). Ta istället tag i Siri Remote och placera bilden med QuickTime-appen som en ram.

För att ta en skärmdump, tryck Skift+Cmd+5 samtidigt. Du kommer då att se ett verktygsfält med tre alternativ för att ta en skärmdump och två för att fånga video. Klicka på ”Fånga”-knappen när du är redo att ta en skärm. Bilden kommer att sparas på din Mac, tillgänglig för dig att redigera och dela med andra.