iLock fotograferar inkräktare som försöker komma åt din Android-telefon

En bild säger mer än tusen ord och även om den förmodligen har blivit gammal och mer sliten för varje gång du har läst den, är den fortfarande sann. För att vara helt ärlig, om det är en bild av en solnedgång eller något annat landskap så är det värt tusen ord, men om det är en bild på någon som grips på bar gärning för stöld, är den värd mer än tusen ord och åtminstone triumferande flin. iLock – Anti-theft Lockscreen är en Android-app som lägger till sitt eget PIN-lås på din skärm och om någon matar in den felaktigt tar den en bild från den främre kameran. Appen låter dig även ange ett kodord som, när det skickas till enheten via SMS, kan aktivera appen samt ge dig enhetens aktuella plats.

Appen har fem enkla steg som du behöver slutföra för att konfigurera appen. Du måste först se till att låsskärmen är inställd på svep- eller glidlås och att geospårning är aktiverad. Välj ett larm och ställ in PIN-kod och kodord. Se till att du aktiverar USB-larmet, GPS-lokaliseringen och SMS-larmalternativen längst ner på samma skärm.

Nästa gång du låser upp skärmen måste du ange PIN-koden du ställt in. Det finns inga alternativ för återställning av PIN-koden, så se till att du inte glömmer din PIN-kod. Om PIN-koden skrivs in felaktigt, tas ett foto och den enda indikationen på det är ett meddelande som visar att enheten är inställd på att vibrera. Det kan eller kanske inte varnar en potentiell tjuv om närvaron av en stöldskyddsapp installerad på telefonen.

När det gäller kodordet du har ställt in kan du använda det för att aktivera ett larm på enheten genom att skicka det till din enhet via SMS. Likaså om du skickar GPS [Codeword] appen skickar enhetens plats till numret som meddelandet kom från.

Nu är frågan, hur säker lösning är detta? Vi skulle säga att det är väldigt väldigt grundläggande när det gäller enhetssäkerhet och du kan inte lita för mycket på det. SMS-funktionen är inte så bra eftersom en tjuv kan ta bort SIM-kortet men kan ansluta enheten till ett WiFi-nätverk för att komma in. För det andra kan du i stort sett ansluta enheten till en dator och komma åt varje fil i den. Namnet, iLock, verkar som om det är inspirerat av iPhone och Apples namnkonvention, så jag skulle föreslå att appen tar ytterligare ett tips från iPhone och förhindrar åtkomst till en enhet och dess filer om inte skärmen är upplåst.

Installera iLock från Google Play Butik