Sök Hashtags på Facebook, Twitter och Google Plus

Twitter är det som fick hashtags att spela roll och när det gäller att hitta relevant, konsoliderad information om ett evenemang är Twitter fortfarande i täten. Naturligtvis, efter framgången med hashtags och därefter Twitter Trends, beslutade Facebook och Google Plus att de var värda att ha runt. Vi kan inte säga att hashtags har varit lika framgångsrika på dessa två nätverk men folk använder dem. Hashtagger är en Android-app som låter dig söka hashtags på de tre stora sociala nätverken; Twitter, Facebook och Google Plus. Du kan se trendiga hashtags och spara dina sökningar.

Som standard är Twitter- och Google Plus-sökningar aktiverade och var och en har sin egen flik på appens startskärm men du måste aktivera Facebook om du vill inkludera den i sökningen. Öppna appens inställningar från mer-knappen och välj Facebook. Du måste logga in på varje socialt nätverk från respektive flik. Efter det, använd sökfältet och skriv in det du vill söka efter.

Resultaten för varje nätverk visas i sina respektive flikar så att du inte får en lista som är en blandning av tweets och inlägg. Du kan spara de sökningar du gör. Tryck på knappen mer efter att du har gjort en sökning och den kommer att ha möjlighet att spara den. För att se sparade sökningar eller för att se trendiga hashtags, öppna navigeringslådan. Den är uppdelad i flikar; en för trender och en för sparade sökningar. Du kan se ämnen som är trendiga nära dig eller ämnen som är trendiga över hela världen från rullgardinsmenyn överst i trendämnena i navigeringslådan.

Det är allt som finns i appen. Det är dock nytt och ganska grundläggande men om du planerar att följa en viktig världshändelse som fotbolls-VM med hjälp av sociala medier, kan den här appen visa sig vara ganska användbar.

Så vad saknas eller vad kan göra den här appen bättre? Jag skulle säga filter. Sökresultaten filtrerar inte riktigt våra profiler och tweets eller inlägg så att du får dem alla blandade på en flik. Det borde finnas ett sätt att sålla bort profiler och sidor från resultaten. Sökresultaten kan uppdateras genom att dra ned och släppa en fliksida. För Google Plus och Facebook, där hashtags används mer sällan, visas endast de senaste resultaten. För att se äldre inlägg trycker du på en knapp. Det är ganska smart med tanke på att alla som söker på hashtags relaterade till en aktuell händelse bara vill ha de senaste nyheterna.

Installera Hastagger från Google Play Butik