Så här inaktiverar du 90Hz-skärmen på Google Pixel 4 och Pixel 4 XL

En av Google Pixel 4 och 4 XLs nyckelfunktioner är dess 90Hz-skärm. Men om du försöker spara batteritid kan du stänga av den höga uppdateringsfrekvensen. Så här håller du telefonens skärm på 60 Hz.

Hur man inaktiverar 90Hz-skärmen

Börja med att svepa nedåt på startskärmen två gånger för att gå förbi meddelandeskärmen och in i avsnittet med snabba brickor. Tryck på kugghjulsikonen för att öppna menyn Inställningar.

Alternativt kan du svepa uppåt från startskärmen för att öppna applådan. Därifrån letar du upp och väljer appen ”Inställningar”.

Rulla ned och tryck på alternativet ”Visa”.

Välj knappen ”Avancerat” för att expandera menyn.

Leta upp och tryck på alternativet ”Smjuk skärm”.

Välj reglaget bredvid ”Smidig skärm” för att inaktivera 90Hz-skärmen. Eftersom Pixel 4 och Pixel 4 XL kommer att låsas vid 60 Hz bör du uppleva en något bättre batteritid.

Så här tvingar du fram 90Hz uppdateringsfrekvens

Om du inte är orolig för batteritiden och vill att Google Pixel 4 och Pixel 4 XL alltid ska köras i 90Hz, tvingar du fram den snyggare skärmen. Vi rekommenderar inte detta eftersom det kommer att ta slut på batteriet snabbare.

Innan du kan komma åt alternativet att tvinga fram den högre uppdateringsfrekvensen måste du aktivera utvecklaralternativ. För att göra detta sveper du nedåt på skärmen två gånger för att komma åt snabbinställningarna. Tryck på kugghjulsikonen för att öppna menyn Inställningar. Alternativt öppnar du appen ”Setting” från applådan.

Rulla ner till botten av menyn och välj alternativet ”Om telefon”.

Leta reda på objektet ”Byggnummer” längst ner på sidan och tryck snabbt på det. Efter ett par sekunder kommer du att bli ombedd att autentisera dig med lösenordet för låsskärmen (lösenord, PIN, etc.).

Nu när inställningen är aktiverad trycker du på bakåtknappen och väljer alternativet ”System”.

Rulla ned och tryck på ”Avancerat” för att expandera hela menyn.

Leta upp och välj knappen ”Utvecklaralternativ”.

Använd antingen sökverktyget för att hitta ”Force 90Hz Refresh Rate” eller scrolla ner och tryck på alternativet i avsnittet ”Debugging”.

Välj reglaget bredvid ”Force 90Hz Refresh Rate” för att stänga av funktionen.

Återigen, vi rekommenderar dig inte för uppdateringsfrekvensen på 90 Hz. Nästan alla som har använt Google Pixel 4 och Pixel 4 XL har kommenterat telefonens dåliga batteritid. Om du tvingar fram den högre uppdateringsfrekvensen kommer enheten att dö snabbare än vanligt.