9 tips för att skriva effektiva Upwork-profiltitlar (med exempel)

Din Upwork-profils titel påverkar i hög grad dina chanser att landa spelningar. Med tusentals frilansare som lägger bud på samma projekt, skummar kunder vanligtvis igenom titlar när de begränsar sina alternativ.

Stick ut från konkurrenterna redan från början. Innan kunder ser dina fantastiska recensioner, djupgående bio och anpassade portfölj måste du fånga deras uppmärksamhet först. Här är några enkla, effektiva tips för att skapa bättre profiltitlar på Upwork.

1. Använd högt rankade branschsökord

 • Dåligt: ​​Bloggskribent för finansiella webbplatser och artiklar
 • Bra: Finansförfattare och copywriter

Använd grundläggande SEO-tekniker för att öka din profils synlighet. Det kan landa på de första sökresultatsidorna om du använder branschrelevanta rankingtermer. Gör det lättare för potentiella kunder att hitta dina tjänster på Upwork.

Men investera inte i sökverktyg för SEO omedelbart – kontrollera sökresultaten för sökord på Google först. Du bör generellt använda termer som genererar flest träffar, rankas högt på SERPs och visas på dina konkurrenters sajter.

2. Skriv fullständiga och koncisa titlar

 • Dåligt: ​​Copywriter
 • Bra: Försäljningstextförfattare och e-postmarknadsföringsexpert

Att skriva Upwork-profiltitlar kräver kortfattadhet och precision. Du måste lyfta fram din expertis, använda högt rankade sökord och sammanfatta din karriär med mindre än 70 tecken. Förståeligt nog att göra allt som är utmanande.

Nybörjare förenklar vanligtvis processen genom att välja korta titlar som innehåller ett eller två ord. Till exempel, nyhetsbrevskribenter och e-postmarknadsförare kallar sig bara copywriters. Även om bekväma, underutnyttjade och generiska Upwork-profiler sällan drar till sig uppmärksamhet – hamnar de ofta i skuggan.

Maximera teckenbegränsningen på din profiltitel med specifika sökord. Efter att ha undersökt branschsökord på Google, utvärdera vilka som definierar dina tjänster mest exakt.

3. Inkludera dina år av erfarenhet

 • Dåligt: ​​Erfaren finansinnehållsskribent
 • Bra: Finansförfattare med 10 års erfarenhet

Att lyfta fram anställning och erfarenhet i din titel skapar trovärdighet redan från början. Det är ett subtilt sätt att antyda att du är kvalificerad för projekt. Kunder får dussintals bud regelbundet, så de kanske inte läser förbi din titel om du misslyckas med den första granskningen.

Se till att du specificerar dina års erfarenhet. Att skriva generiska fluff som ”anställning” eller ”erfaren” kommer bara att avvisa framtidsutsikter – de vill ha specifika perioder. Alternativt, att mäta i månader ser ordrikt ut. Ange och förklara bara dina månaders erfarenhet i din profilbeskrivning, inte din titel.

4. Undvik försäljnings-y buzzwords

 • Dåligt: ​​Rockstar Virtual Assistant och SEO Ninja
 • Bra: SEO-marknadsföringsspecialist och administrativ VA

Undvik frilansande modeord – proffs använder dem sällan nuförtiden. Att sätta klibbig branschjargong som rockstjärna, ninja eller enhörning i din Upwork-profil får dig att se oprofessionell ut. Bara självutnämnda gurus och mentorer gillar fortfarande modeord.

Använd titlar som sammanfattar dina expertområden för att förmedla din kompetensnivå effektivt. Låt oss säga att du är en virtuell assistent. Administrativa tjänster omfattar ett brett utbud av uppgifter, från dataanalys till innehållsskapande; markera två till tre i din titel.

5. Maximera skiljetecken

 • Dåligt: ​​Professionell copywriter och erfaren marknadschef!!
 • Bra: Försäljning Copywriter | Marknadschef | 10 års branscherfarenhet

Att strategiskt använda skiljetecken kan förbättra kortheten och läsbarheten för dina Upwork-profiltitlar. Det låter dig infoga dina år av erfarenhet, specialiserade tjänster och jobbtitel samtidigt som du bibehåller koncisthet. Återigen, Upwork har en begränsning på 70 tecken på titlar.

Som sagt, det är lika viktigt att välja rätt skiljetecken, såsom vertikala streck, bindestreck och kolon. Lägg inte bara ut utropstecken på din profil. Tanken är att förmedla din expertis mer effektivt genom att ersätta stoppord med skiljetecken.

6. Markera Din primära tjänst

 • Dåligt: ​​skribent, copywriter, säljmarknadsförare, featurewriter, nyhetsreporter och SEO-strateg
 • Bra: Innehållsskribent | Försäljning Copywriter | SEO-strateg

Frilansare i flera kategorier som erbjuder flera tjänster kan ha problem med att skapa en allomfattande jobbtitel. Till skillnad från Fiverr-listor har ditt Upwork-konto bara en profil. Du kan inte skapa flera beskrivningar för olika tjänster – en titel måste berätta allt du gör.

Tyvärr har Upwork-profiltitlar en strikt teckenbegränsning. Den bästa lösningen är att lyfta fram dina primära tjänster i din titel, fånga potentiella kunders uppmärksamhet och uppmuntra dem att besöka din profil. Du kan förklara dina erbjudanden utförligt i profilbeskrivningen.

7. Undersök dina konkurrenters profiltitlar

 • Dåligt: ​​Writer for Sales
 • Bra: Försäljning Copywriter | 10 % omvandlingsfrekvens

Konkurrentforskning är ett effektivt sätt att studera marknadstrender på Upwork. Se vilka sökord och frilansare som rankas i din nisch och infoga sedan deras format i din profil för synlighet. Du flyger under radarn om du använder irrelevanta termer som dina potentiella kunder sällan söker efter.

Observera också styrkorna och svagheterna hos andra frilansare. Du kommer sannolikt att attrahera ännu fler kunder om du hittar en unik vinkel för topppresterande tjänster. Sträva alltid efter att ge mer värde än konkurrenterna.

8. Följ korrekt versaler

 • Dålig: finans- och teknikskribent
 • Bra: Finans- och teknikskribent

Även om det kan tyckas vara lätt att använda din Upwork-titel på rätt sätt, glömmer ett överraskande antal människor hela tiden. Du kommer fortfarande att se flera profiltitlar med gemener. Att begå dessa till synes små misstag innebär att du inte har någon uppmärksamhet på detaljer, vilket skadar hur framtidsutsikter ser dig.

Ta för vana att dubbelkolla din rubrik med stora bokstäver framåt. Och som en extra säkerhetsåtgärd, ställ in automatiska verktyg för versaler i dina ordbehandlingsappar.

9. Håll koll på vilka titlar som ger resultat

 • Dåligt: ​​Blog Writer och SEO Pro
 • Bra: Tech Content Writer | 10 års erfarenhet | SEO-strateg

Tvärtemot vad många tror behöver du inte bara hålla fast vid en titel under hela din karriär på Upwork. Plattformen tillåter obegränsade redigeringar och korrigeringar. Använd den här funktionen genom att experimentera med olika titelvarianter – inkludera dina insikter från efterforskningar av Upwork-konkurrenter, Google-sökord och marknadstrender.

Glöm inte att ändra din profiltitel även efter att du vunnit flera bud. Rutinmässiga profiluppdateringar hjälper dig att hålla dig relevant och säkra din toppranking på Upwork, vilket kommer att locka fler potentiella kunder.

Locka fler Upwork-kunder med Stellar-profiltitlar

Känn dig inte avskräckt om du fortfarande kämpar för att få beställningar på Upwork. Det finns andra sätt att få synlighet, t.ex. ta beredskapstester, skaffa kompetenscertifieringar, använda professionella bilder och uppdatera din portfölj. Du kommer också att attrahera fler kunder när ditt jobbframgångspoäng ökar.

Som sagt, notera att Upwork är allmänt känt och konkurrenskraftigt – du kanske har bättre chanser på mindre kända plattformar med låg konkurrens. Prova alternativ som Workana, Contra och Speedlancer. Även om de erbjuder färre möjligheter, är dessa webbplatser mycket mindre mättade än andra webbplatser.