9 Textexpanderare för att hjälpa dig att skriva snabbare [Windows/Mac]

Tid är avgörande, särskilt när det kommer till att skriva. Att skriva upprepade ord och stycken kan lägga till mycket tid och slösa bort värdefulla minuter.

Oavsett om du skriver repetitiva pitches eller adresserar samma fråga upprepade gånger, är en repetitiv uppgift inget annat än bortkastad tid som skulle kunna investeras i mer produktiva uppgifter.

Det finns dock en lösning för dig att spara några av dina dyrbara timmar och få arbetet gjort mer effektivt. Teknik som textexpansionsverktyg kan hjälpa till att lindra tröttheten i samband med repetitiva uppgifter.

Med hjälp av en textexpanderare kan du spara tid och pengar samtidigt som du ger kvalitetskontroll.

Sugen på att veta mer?

Låt oss gräva in i ämnet!

Vad är en textexpanderare?

Text expander är ett produktivitetsverktyg utformat för att spara tid och energi. Den genererar automatiskt förutbestämda textavsnitt som svar på specifika ”trigger”-ord eller fraser.

Till exempel kan du använda en textexpanderare för att autofylla dina uppgifter eller för att snabbt lägga till några meningar med ofta använt innehåll i dokument; genom att skriva ”intro” kommer verktyget att komma med din introduktion.

Du kan utnyttja kraften hos en textexpanderare för att automatisera frekventa och vardagliga uppgifter som att kopiera och klistra in från e-postsignaturer och skriva långa e-postmeddelanden med kundsupport etc. En textexpanderare ger också fördelen av att bibehålla en professionell ton tillsammans med att effektivisera dina skrivprocesser.

Således ger textexpanderar den bekvämlighet och hastighet som behövs för att maximera produktiviteten och effektiviteten.

Fördelar med att använda en textexpanderare

En textexpanderare kan i slutändan hjälpa dig.

Spara tid

En textexpanderare låter dig spara tangenttryckningar och automatisera vanliga, ofta använda fraser, vilket hjälper dig att bli mer effektiv och öka din produktivitet. Det sparar mycket av din dyrbara tid som spenderas tanklöst på att skriva ut samma information dagligen.

Du kan till exempel programmera en textexpanderare med akronymen ”CR”, vilket gör att den automatiskt anger din fullständiga kontaktinformation varje gång du skriver den akronymen.

Adressera frågor snabbare

Textexpanderare kan hjälpa till att effektivisera processen för att hantera kundfrågor med hjälp av mallade svar. Det låter dig svara snabbt och effektivt på kundfrågor.

En textexpanderare lagrar vanliga fraser och ord i en lättillgänglig databas och låter företag säkerställa att deras kunders behov tillgodoses snabbt och effektivt.

Förbättrad kvalitet och noggrannhet

Textexpansionsprogramvaran gör det möjligt för användare att tilldela ofta använda ord, fraser och e-postmallar till kortkommandon, vilket minskar skrivtid och fel.

Det säkerställer noggrannheten i arbetet och förhindrar alla möjliga fel när man manuellt skriver ut en fras, inklusive stavfel och grammatiska fel. Med mindre tid som spenderas på manuella skrivuppgifter kan proffs fokusera sin energi på viktigare, värdedrivna aktiviteter.

Högre produktivitet

Automatisering av processen att skapa identisk eller repetitiv text eliminerar tråkiga skrivuppgifter. Det låter dig fokusera på viktigare uppgifter.

En textexpanderare lagrar inte bara fraser och stycken för användning, den kan även komma ihåg inloggningsinformation och minska skrivtiden när du fyller i webbformulär. Så du behöver inte skriva in samma information upprepade gånger.

Personalisering

Textexpanderare är inte här för att låta dina kunder lukta som en bot skrev texten. De smyger sig in med flexibiliteten att anpassa texterna med en antydan till personalisering.

Du kommer att kunna redigera och lägga till informationen i den identiska texten som skapats av textexpanderaren. Det låter dig anpassa budskapet och leverera en bättre kundupplevelse.

Enhetlig varumärkesröst

Med en textexpanderare kan företag säkerställa att en konsekvent varumärkesröst kommuniceras med kunderna. När du har integrerat din varumärkesröst i dina meddelanden kommer verktyget automatiskt ikapp den.

Det kommer att hjälpa till att säkerställa att du är konsekvent med din varumärkesröst med alla dina kunder.

Hur väljer man den bästa textexpanderaren?

Det finns gott om textexpansionsverktyg på marknaden. Medan vissa kanske ser mest budgetvänliga ut, kan andra glädja dig med sina solida erbjudanden. Så det är lätt att bli förvirrad och undra hur du väljer den bästa textexpandern!

Här är några tips för att komma igång:

Tänk på dina behov

Bestäm först vilka typer av textavsnitt du vill att textexpansionen ska täcka. Den kan innehålla textformatering, dokumentmallar eller anpassade förkortningar. Vilken typ av ord, fraser eller symboler skriver du ofta? Erbjuder textexpandern du funderar på dessa? Hitta de som tillgodoser alla dina behov.

Testa textexpandern

När du har en lista över potentiella textexpanderare, ta var och en på en provkörning. Titta på hur lätt programvaran är att använda, om det finns en gratis provperiod eller om du kan komma åt kundrecensioner. Det är viktigt att bedöma textexpanderns användbarhet och se till att gränssnittet är enkelt och lätt att navigera.

Undersök anpassningsbarhet

Vill du ställa in dina anpassade förkortningar? Om dina krav också inkluderar det, leta efter textexpanderare som låter dig skapa och redigera dina förkortningar. Det kommer att öka den övergripande användbarheten av textexpansionsverktyget.

Säkerställ kompatibilitet

Fundera på om expandern kan användas i de plattformar och applikationer du använder mest.

Du kan till exempel behöva använda den med program som Microsoft Office, Google Docs, Outlook eller webbläsare. Det kommer att spara dig från att behöva byta ut dina enheter eller textexpanderare när du uppgraderar till ett nytt operativsystem eller hårdvara.

Forskning för tillförlitlighet

Se till att textexpanderaren du tittar på är pålitlig och korrekt. Ta dig tid att titta på kundrecensioner, eller kontakta företaget direkt med eventuella frågor eller funderingar för att undvika framtida olägenheter.

Att ta hänsyn till dessa punkter hjälper dig att göra rätt val och hitta den perfekta textexpanderaren för dina behov.

Låt oss nu titta på de bästa textexpansionsverktygen för att hjälpa dig skriva snabbare.

Verktyg för textersättning

Text Replacement Utility är en bekväm intern Mac-funktion som ger användarna ett strömlinjeformat sätt att skriva in text snabbare och med färre tangenttryckningar.

Du kan definiera texter eller fraser och associera dem med förkortningar. Det hjälper dig att snabbt och exakt skapa långa, komplicerade textstycken med bara några få knapptryckningar.

Om du till exempel skriver ”myaddr” kan du automatiskt ange din fullständiga adress. Användare kan också anpassa sina genvägar för att ange sin signatur eller till och med en viss smiley.

Du kan också använda textersättningsverktyget för att effektivisera vanliga skrivfel. Att skriva några bokstäver kan resultera i den fras du tänkt dig istället för dina vanliga misstag.

TextExpander

Oavsett om du är en individ som letar efter ökad effektivitet eller ett företag som behöver en omfattande textexpansionslösning, kan TextExpander hjälpa dig att ta ditt skrivande och skapa dokument till nästa nivå.

TextExpander är medveten om språksyntax och struktur och kan automatiskt komplettera de vanligaste orden på varje språk. Utöver det kan den utökas ytterligare med olika plugins, som att infoga webbadresser, bilder och kalendrar.

Du kan använda TextExpander för macOS, Windows, iOS och Chrome. Det är ett betalverktyg som börjar från så lite som $3,33 per månad per person. De erbjuder också en gratis provperiod för användare att kontrollera om det är den!

 • Det fungerar på:

 • Windows

 • Mac OS

Typinator

Är du trött på att lägga timmar på att skriva samma information upprepade gånger? Typister är här för att rädda dagen! Detta utmärkta verktyg för textexpansion är designat för att göra ditt arbetsflöde mer effektivt.

Med Typinator kan du skriva ut långa textavsnitt med bara några knapptryckningar och inga mer mödosamma upprepningar av text. Med sin banbrytande teknik och omfattande funktioner är Typinator-automationsverktyget en kraftfull resurs för företag och team att automatisera kommunikation, hålla sig organiserad, spara tid och låta fingrarna ta en paus!

Den är tillgänglig för Mac OSX 10.6 eller senare. Deras licens kostar 25 euro eller $28 USD för en individ. De erbjuder inga månadsabonnemang.

Raketskrivare

Rocket Typist är en kraftfull textexpanderare som hjälper till att öka din produktivitet med funktioner som tidsbesparande mallar och effektiva makrofunktioner.

Dess användarvänliga gränssnitt gör textexpansion enkel, och med anpassningsmöjligheter kan du snabbt och effektivt skräddarsy applikationen för att passa dina specifika behov.

Rocket Typist har inbyggda platshållare som gör att du snabbt kan infoga anpassat innehåll i den utökade texten. Med det här verktyget kan du infoga element som aktuell tid, datum och ett slumpmässigt urval av tecken i platshållare.

Rocket Typist är tillgängligt för Mac och erbjuder några av klassens bästa kärnfunktioner gratis. De utökar också ett Pro-betalt paket som börjar från $9,99 per månad.

Espanso

Espanso är ett avancerat, gratis textexpansionsverktyg med öppen källkod för macOS, Linux och Windows. Den erbjuder en omfattande uppsättning funktioner som gör det möjligt för användare att utöka sin skrivna text effektivt.

Med Espanso kan användare utöka sin skriveffektivitet och spara dyrbar tid samtidigt som de förblir produktiva. Den lättanvända textexpandern kommer med alla nödvändiga funktioner, som beskrivs ovan, och har inga månadsavgifter.

Espansos ersättningsregler tillåter användare att skapa avancerade genvägar för att utöka text och kod. Med sina snabbtangenter och makron kan användare skapa skript och köra dem direkt från sin textexpanderare.

Det erbjuder tre betalplaner från $9,99 per månad.

 • Det fungerar på:

 • Windows

 • Linux

 • Mac OS

TypIt4Me

TypeIt4Me är ett kraftfullt textexpansionsverktyg som hjälper dig att snabbt utöka dina ofta använda textavsnitt eller skapa genvägar för ord, fraser och hela stycken med bara några knapptryckningar.

Med TypeIt4Me kan du skriva längre textstycken snabbt, enkelt och exakt – vilket sparar värdefull tid. Verktyget stöder dra-och-släpp-åtgärder och är mycket anpassningsbart för dina specifika skrivbehov.

TypeIt4Me är tillgängligt för macOS och Windows. Programvaran erbjuder inte ett månatligt abonnemangspaket. Du kan göra ett engångsköp för 19,99 USD.

 • Det fungerar på:

 • Windows

 • Mac OS

PhraseExpress

PhraseExpress är ett kraftfullt textexpansionsverktyg tillgängligt för Mac-användare. Detta kraftfulla verktyg låter Mac-användare spara tid genom att skriva långa fraser, e-postadresser och meningar med bara några få knapptryckningar.

PhraseExpress låter dig snabbt fylla i formulär, enkäter, dokument och mer med förbyggda mallar. Urklippshistoriken är allt du behöver för att hålla reda på ditt kopierade innehåll. Dess textstatistikfunktion hjälper dig att spåra och mäta dina produktivitetsnivåer. Det ger realtidsstatistik för tiden och antalet tecken som används.

PhraseExpress erbjuder en betald plan med kostnader på mellan $96 och $241. Den här planen är ett engångsköp och ingen månadsavgift tas ut efteråt.

JitBit AutoText

JitBit AutoText är ett avancerat textexpansionsverktyg utformat för att hjälpa dig att öka din produktivitet. Med hjälp av AutoText kan du skapa anpassade frasbibliotek för att lagra dina ofta använda fraser och ord, automatiskt formatera text med stilar och infoga dynamiska fraser som inkluderar datum, siffror, kontaktinformation och andra textplatshållare.

Användare kan också skapa anpassade mallar och automatiskt fylla i meddelandeformulär med rullgardinsfält, vilket ytterligare förenklar processer och gör kundengagemang ännu mer sömlöst. Du kan njuta av högre produktivitet med färre tangenttryckningar med AutoText.

Den är tillgänglig för Windows gratis för individuell användning. Företag kan överväga att köpa sin Business-licens, som är värd $22,85 USD och kommer med en 14-dagars full pengarna-tillbaka-garanti.

aText Text Automation

Verktyget aText Text Automation utmärker sig för sina robusta funktioner som maximerar produktiviteten för företag och team. aText låter dig automatisera repetitiva uppgifter och meddelanden för att förenkla tråkiga processer.

Oavsett om du effektiviserar kundkommunikation eller snabbt skickar statusuppdateringar till kollegor, hjälper detta automatiseringsverktyg företag att få mer gjort på kortare tid.

Plattformen låter dig skapa personliga meddelanden och innehåll och sedan skicka ut det på angivna datum och tider, vilket säkerställer leverans i tid och skapar en konsekvent kundupplevelse.

aText Text Automation stöder såväl Windows som macOS. Deras betalda plan börjar från $4,99.

 • Det fungerar på:

 • Windows

 • Mac OS

Slutsats

Textexpansionsverktyg låter dig skapa meningsfullt innehåll snabbt och se till att dina meddelanden är effektiva. Att investera i sådana verktyg kan vara nyckeln till att spara tid och pengar när du skriver repetitivt innehåll. Innan du väljer något textexpansionsverktyg måste du vara väl insatt i dina krav och sedan hoppa på din upptäckt!

En textexpanderare kan vara ett ovärderligt verktyg för företag eller team av alla storlekar. När den används på rätt sätt kan den hjälpa till att effektivisera dina dagliga uppgifter och minimera den tid som investeras i att skapa standardsvar samtidigt som kundrelationerna förbättras.

Om du använder macOS kan du deras inbyggda automatiska textersättningsverktyg. Anta att du vill välja tredjepartsverktyget. I så fall är TextExpander det bästa valet eftersom det har ett enkelt användargränssnitt och funktioner som smarta förslagsvariabler, enkla uppdateringskontroller, avgränsare och ett gränssnitt.

Du kan också utforska några chatbots som ChatGPT som kan ge information och prata med dig som en riktig människa.