9 Placeholder Image Generator för att infoga bild under mockup

Som utvecklare eller designer kan det vara lätt att fastna i vanan att försöka göra saker perfekta.

Något så enkelt som att välja en bild att infoga i din webbdesign/utveckling kan ta mycket av din tid eftersom du är osäker på vad du ska välja.

För att hjälpa till med denna vana finns det verktyg för bildgenerator för platshållare. Inte bara infogar det automatiskt bilder åt dig, utan det sparar dig också mycket tid i processen.

Om detta låter som något du skulle vilja använda, kommer vi att titta på några av de bästa verktygen som hjälper dig att omedelbart skapa platshållare.

Vad är en platshållarbildsgenerator och hur kan den hjälpa dig?

Om du är en utvecklare eller designer eller gör något som involverar att visa upp ditt arbete kreativt, då kan en bildgenerator för platshållare hjälpa dig enormt.

Det är ett verktyg som automatiskt genererar bilder åt dig i önskade dimensioner för att infoga i dina modeller, oavsett om det är en webbplats, app eller något annat projekt.

Det hjälper dig att visa upp projektet på ett bättre sätt och drar mer uppmärksamhet till det, snarare än att hålla bildområdena tomma.

Som utvecklare kan det särskilt hjälpa dig:

  • Spara tid
  • Förbättra webbplatsmockupen
  • Bättre visualisera den färdiga produkten

Du kan tänka på bildgeneratorer för platshållare som lorem ipsum, men för bilder. Det sparar tid genom att hjälpa dig hoppa över processen att manuellt gå till webbplatser med bilder, välja lämpliga bilder, ställa in rätt mått och sedan infoga dem en efter en på webbplatsen.

Läs också: Bästa produktivitetsappar för programmerare/utvecklare

Genom att använda verktygen för bildgenerator för platshållare är allt du behöver göra att ange några detaljer för att ställa in dina inställningar, varefter verktyget ger dig en länk att infoga på din webbplats. När du gör det kommer du direkt att märka att alla bildområden kommer att fyllas med slumpmässiga bilder. Ganska coolt om du frågar mig.

Nedan är de bästa bildgeneratorerna för platshållare som du kan använda för att få jobbet gjort med lätthet.

Dummy bild

Enkelt, enkelt och effektivt är det som bäst beskriver Dummy Image. Det låter dig ange bakgrundsfärg, förgrundsfärg och storlek, samt format och text för att hjälpa dig att skapa bilder enligt dina önskemål.

Det här är en bra sida för när du vill skapa enkla bilder med enkel text snarare än visuellt tilltalande.

Dummy Image är gratis att använda så många gånger du vill.

LoremFlickr

Du kan skapa platshållarbilder för alla ändamål och storlekar med LoremFlickr. Det är enkelt och gratis; du behöver bara infoga den genererade URL:en i din kod.

Du kan förvänta dig att få visuellt fantastiska bilder direkt från Flickr (som namnet antyder), och alla har en Creative Commons-licens, så du kan vara säker på att det inte kommer att sätta dig i några problem.

Som gratisanvändare får du 10 000 krediter att använda. För allt mer än så kan du titta på deras proversion.

Lorem Picsum

Lorem Picsum är den korrekta bildversionen av lorem ipsum. Den tjänar samma syfte: att generera platshållare, men den här är för bilder.

Den genererar automatiskt snygga och vackra bilder till din webbplats när du infogar länken. Du kan ställa in dina preferenser som storlek, effekter och mer.

Du kan också välja att skapa en specifik bild efter eget val eller göra om den till en gråskala.

Platshållare

Om du vill lägga till lätta bilder som inte belastar ditt utvecklade projekt, är Placeholder din bästa insats. Alla deras genererade bilder serveras som sub-kilobyte och är helt optimerade.

Du kan välja önskade färger och storlek för att passa på hemsidan som du vill. Det låter dig också ställa in en kort etikett för bilderna för att hålla reda på vad som går vart i koden.

Placebear

Gillar du björnar? Det gör jag verkligen, och det är därför jag är glad att en sida som Placebear finns. Det ger bilder av björnar som platshållare för din design eller kod.

Det låter dig välja mått och bildformat. Istället för att generera länken ber den dig att skapa den själv, vilket fortfarande är enkelt.

Allt du gör är att ange måtten efter deras URL och sedan infoga den i din kod.

Placeholder Image Generator

Ett annat verktyg som bara genererar enkla och enkla bilder, Placeholder Image Generator, är användbart när du har ont om tid och inte behöver något fancy.

Det låter dig ställa in dina preferenser, till exempel:

  • Bredd
  • Höjd
  • Text färg
  • Bakgrundsfärg
  • Rubrik
  • Font
  • Formatera

När du har ställt in inställningarna genererar den en länk att kopiera och klistra in. Hela processen tar inte mer än några sekunder.

Lorem.space

Lorem.space är ett nav för högkvalitativa och attraktiva bilder och är ett bra alternativ som du kan överväga för dina platshållarbilder. Den kan välja mellan flera kategorier: mat, bil, filmaffischer, ansikte, mode och mer.

För ett verktyg som är så användbart är det tråkigt att veta att det kommer att stänga webbplatsen snart. Du kan dock fortfarande använda det om du kör skriptet med öppen källkod på din egen server.

Fakeimg.pl

Helt gratis och öppen källkod, Fakeimg.pl är en lättanvänd bildgenerator för platshållare som kommer med flera anpassningsalternativ.

Det låter dig ställa in din egen färg, storlek och text. En mycket intressant funktion är att den också stöder japanska, koreanska och kinesiska texter.

För tillfället tillåter Fakeimg.pl dig bara att generera vanliga bilder. Du måste också skapa länken genom att lägga till dina föredragna parametrar.

Placera IMG

PlaceIMG har serverat hundratals bilder hittills och har varit ett utmärkt verktyg för många användare. Det låter dig välja kategorier, ställa in filter, välja dimensioner och i princip anpassa det enligt dina egna krav.

Den genererar en länk automatiskt som du kan infoga i din kod. Alla bilder är säkra att använda i dina projekt, så du behöver inte stressa över att göra intrång i rättigheterna.

PlaceIMG är gratis att använda.

Författarens anteckning

Att skapa ett projekt är redan tidskrävande och kräver mycket ansträngning. Jag tror att du efter allt det hårda arbetet förtjänar att få några saker lätt, och ovanstående bildgeneratorer för platshållare är precis det.

Det gör din ”visa” uppgift mycket enklare och snabbare än att göra det manuellt.

Kolla sedan in dessa fantastiska verktyg för att skapa mockups för dina projekt.