9 ePUB-läsare för Windows PC [Paid & Free]

Spread the love

Gör din e-boksläsning mer problemfri med ePUB-läsare.

ePUB, ett filformat, är en öppen standard för e-böcker och skapades av IDPF eller International Digital Publishing Forum. Precis som alla HTML-webbplatser stöder den vektorbilder, inlineraster, CSS-styling och metadata.

Att vara layoutagnostisk är den mest populära egenskapen hos ePUB-filer. Det betyder att oavsett skärmstorleken kommer det inte att påverka formateringen av innehållet. Minsta storlek på innehållet som en ePUB-fil kan visa på skärmen är 3,5 tum.

ePUB-filformat är allmänt känt och används för e-böcker. Men även efter att ha varit så populär bland läsare kan du ibland få svårigheter att öppna dessa filer.

Kindle är en välkänd e-boksläsare som inte stöder ePUB-filer. Detta beror på att Amazon använder sina egna format. För att läsa dessa filer på en Kindle-enhet bör dessa först konverteras till högre kostnader.

Men förutom Kindle finns det några bra ePUB-läsare som kan öppna dessa filer på alla Windows-baserade datorer. Låt oss utforska sådana läsare.

Adobe

Adobe Digital Edition är en av de mest kända gratis ePUB-läsarna som de flesta utgivare litar på. Du kan ladda ner den för din Windows-dator, Mac, surfplatta eller mobilenhet.

När du har en Adobe ePUB-läsare kan du köpa och ladda ner digitalt innehåll och läsa online såväl som offline. Den stöder ePUB 3, som erbjuder en rik läsupplevelse. Detta inkluderar rendering av ljud- och videoinnehåll, lässtöd från höger till vänster, dynamisk bildstorleksändring, bättre presentation av matematiska formler, etc.

  Hur man skriver är inte lika logga i Windows 10

Böckerna du köper eller laddar ner på en av dina enheter visas automatiskt på dina andra enheter som har ADE. Den har fulltext sökfunktion genom vilken du söker efter vissa nyckelord i alla kapitel. ADE låter dig komma åt din e-bok på flera språk. Med den här läsaren kan du markera viktiga punkter och bokmärka de nödvändiga delarna från boken.

Microsoft Edge

Microsoft Edge är inte en dedikerad läsare utan en webbläsare som också gör det enkelt att öppna ePUB-filer.

Microsofts stöd för ePUB-filer är en färdig sak eftersom ingen annan webbläsare som Chrome, Mozilla, etc., stöder e-böcker. Anledningen till detta är att MS säljer e-böcker via MS Store-applikationen. Således gjorde det dessa e-böcker tillgängliga för läsning i MS Edge på Windows 10.

Sony

Sony Reader för PC låter dig ladda ner, lägga till och läsa e-böcker i ePUB-filformat. Det är gratis programvara som även stöder Sony Cloud.

Med den här läsaren får du tillgång till tidningar och tidskrifter förutom e-böcker. Du kan enkelt synkronisera ditt innehåll från läsarbutiken mellan dina Mac-, PC- och Android-enheter.

Glass

Om du har svårt att läsa ePUB e-böcker på din Windows-dator, Glassläsare kan hjälpa. Den här läsaren kan förvandla ditt system till en dedikerad e-boksläsare.

Förutom ePUB-filformatet stöder den även filformat som FB2, MOBI, CBR, etc. Oavsett hur många e-böcker du vill ha kan du helt enkelt skapa ditt e-boksbibliotek utan krångel.

  Så här blockerar du YouTube på en Windows-, Mac- eller Chromebook-dator

Den innehåller funktioner som möjligheten att lägga till anteckningar, spåra läsförlopp, använda bokmärken, översätta text, etc.

Snygg läsare

Om du letar efter en dedikerad ePUB-läsare, Snygg läsare är alternativet du bör välja. Förutom Windows PC är den tillgänglig för alla Android-, iOS- och Mac-enheter.

På grund av sitt engagemang för ePUB-filer gör den e-böckerna baserade på detta filformat vackert.

Den levereras med en anteckningsmarkeringsfunktion som hjälper dig att förbättra din effektivitet. Det låter dig till och med exportera dina markerade anteckningar. Detta lässystem är säkerhetskopierat med molnlagring. Det betyder att du kan lagra dina e-böcker i molnet och komma åt dem när det behövs.

SysTools är en gratistjänst som också är dedikerad till att öppna och läsa ePUB-filer. Den levereras med ett avancerat sökläge som hjälper dig att söka effektivt i filerna.

Det kommer inte med någon begränsning av innehåll och storlek för att se din e-boksfil. Den är perfekt kompatibel med alla Windows-baserade operativsystem.

ePUBor

ePUBor är en kraftfull e-boksläsare som kommer med omfattande funktioner och stöder ePUB-filer. Förutom ePUB-filformatet stöder den också AZW, PRC, MOBI, TXT, HTMLZ, AZW3, etc.

Den stöder dock inte krypterade böcker.

Det är en anpassningsbar e-boksläsare som låter dig ändra teckensnitt, textstorlek och bakgrundsfärger på dina e-bokssidor. Med den här läsaren kan du snabbt markera text, göra anteckningar och bokmärka dina favoritsidor. Du kan också byta läsläge för horisontell och vertikal rullning.

  Bästa programvara för uppdatering av drivrutiner för Windows 10 (Recensioner 2022)

Sumatra pdf

Sumatra pdf stöder ePUB ebook-filformat som låter dig ha ett enkelt sätt att läsa dina e-böcker.

Det låter dig ha flera typer av visningar av din e-bok. Den innehåller också din favorit ePUB e-bok på flera språk. Det är ett lättviktigt program som erbjuder snabb funktion och flera anpassningsmöjligheter.

Sumatra PDF är tillgänglig gratis.

FBReader

FBReader är en populär ePUB-läsare som fungerar baserat på sin egen renderingsmotor och bokparser. Denna lätta motor arbetar med högre hastighet och stöder flera format förutom ePUB.

Förutom Windows fungerar det på iOS, Android, Mac OS och Linux-system.

Slutsats

Digitaliseringen har uppmuntrat fler och fler till digital läsning. En bra läsupplevelse kan dock bara fås om du har ett adekvat program. Så om du är en läsentusiast, prova någon av ovanstående föreslagna ePUB-läsare och se hur de lyfter din läsupplevelse.

Du kan också överväga att konvertera din ePUB-bok till PDF.