Level Up Användarupplevelse med dessa 6 Gamification Software

Spread the love

Spelmjukvara i icke-spelande omständigheter är en snabbt växande företagstrend. Dynamiken och strategierna för gamification har lätt anpassats från sina rötter i spelmjukvara till affärsvärlden.

Programvara och strategier för Gamification kan hjälpa projektledare i alla företag på grund av deras inneboende förmåga att modifiera och påverka beteendet. Bortsett från deras primära funktioner är de flesta gamification-programvara funktionsfokuserade, vilket innebär att de är designade för att få jobbet gjort snabbt.

Unsplash

Gamification är ett fantastiskt sätt som företag kan utveckla bra relationer med personal och kunder. Den här artikeln är avsedd att utbilda projektledare och anställda om vad gamification handlar om och hur de kan höja användarupplevelsen med gamification-mjukvara.

Vad är Gamification Software?

Gamification implementerar speldesignfunktioner och spelidéer i icke-spelmiljöer för att öka engagemanget. Användare kan tjäna utmärkelser och priser och tävla om dem. Den håller anställda och studenter uppdaterade om alla viktiga utvecklingar och milstolpar.

Gamification-mjukvara har blivit allt mer populär i konsument- och företagsmjukvara och appar. Kundbehållning, e-lärande, arbetskraftsengagemang och prestationshantering är alla vardagliga användningsfall.

Eftersom gamifiering har blivit vanligare kan du hitta gamifierade funktioner eller element i många ytterligare specialiserade och överlappande mjukvaruområden. Gamification implementeras ofta i scenarier för prestationshantering när det hjälper personalen och cheferna att förstå de anställdas prestationer och övervaka arbetsrelaterade nyckeltal.

På samma sätt vinner Gamification-plattformar snabbt i popularitet i lärmiljöer som skapar, övervakar och förbättrar onlineutbildningsmoduler för kunder och personal. De uppmuntrar också arbetsrelaterat lärande, intäktsökning och organisatorisk produktivitet.

Fördelar med Gamification-programvara

Företag använder olika strategier och taktiker för att göra lärandet roligt och deltagande. Företag använder en mängd olika sätt att uppmuntra sin personal, förbättra prestanda och öka produktiviteten på arbetsplatsen. Företag har använt gamification-mjukvara för att skapa nöje och intresse för sina kurser. Låt oss kolla in de mest uppenbara fördelarna med att implementera gamification-programvara:

Stödjer inlärningsprocessen

När vi har glädje när vi lär oss, lär vi oss mer effektivt. Gamification är en metod för att tillföra roligt och intresse till inlärningsstrategin. Det uppmuntrar inlärning och hjälper till att behålla minnet. Det känns som att vi lär oss och har roligt på samma gång när vi spelar spel.

Förbättrar engagemanget

Medarbetarna ska investeras i sitt arbete. De lär sig inte lika mycket om de inte är helt engagerade. Gamification förbättrar engagemanget genom att göra jobbet mer övertygande och roligare än att bara göra jobbet. Detta hjälper anställda att hålla sig engagerade i sitt arbete och komma ihåg vad de har lärt sig genom att göra det enklare för dem att komma in i det.

Belönar användare

Gamification uppmuntrar användare att utföra uppgifter så att de kan tjäna poäng eller märken och må bra med sig själva genom att ge dem poäng eller märken för att utföra specifika uppgifter. När du är klar med en uppgift, till exempel, kommer du att få en poäng eller märke på din profil, som får dig att må bra med dig själv och uppmuntra dig att göra det igen när du behöver den där extra pushen.

  7 sätt att fixa att MSI Gaming-appen inte öppnas

Ökar motivationen

Eleverna ska vara motiverade i sitt arbete. De kommer inte att göra någonting om de inte är inspirerade att göra det. Genom att belöna elever med poäng eller märken för att de har utfört särskilda aktiviteter, fungerar gamification som en metod för att motivera elever.

Gamification element

Gamifierade element är byggstenarna i dessa gamification-plattformar, och de hjälper till att leverera fördelarna med en utvecklad gamification-plan inom ramen för ett program. Exempel på gamify-element är följande:

Poäng

De är grundelementet i spelappar och belönas för att ha uppnått ett mål i spelmiljön och är en numerisk representation av en persons framsteg.

Märken

I motsats till poäng representerar märken visuellt de prestationer som gjorts i spelen. Dessa märken kan delas ut beroende på antalet poäng som tjänats in i spelet eller någon annan aktivitet.

Topplistor

I likhet med ett onlinespel rangordnar Leaderboards användarna i fallande ordning baserat på kriterier, vilket hjälper till att avgöra vilken spelare som presterade bättre än andra.

Prestandagrafer

Dessa grafer representerar bildmässigt nivån på ens prestation jämfört med deras tidigare prestationer och hjälper spelarna att utvärdera sin prestation.

Avatarer

Avatarer representerar grafiskt en spelares karaktär på spelplattformen. Användare kan antingen skapa sina plattformar eller välja bland de tillgängliga.

Nyckelfunktioner i Gamification-programvaran

Innan du väljer en gamification-programvara bör du se till att den har följande funktioner:

Användarlistor och rankning

En sofistikerad spelmjukvara bör ha en mekanism som gör att du kan spåra teamets prestation och jämföra en användares förbättring med andras.

anpassningsbar

Gamification-mjukvaran ska vara användarvänlig och lätt att anpassa så att den kan spegla ett företags varumärkesidentitet.

Integration av sociala medier

Det är nödvändigt att säkerställa att plattformen tillåter användarna att dela de spelbaserade verktygen på olika sociala medieplattformar. Detta bygger upp varumärkets rykte och håller användarna engagerade.

Utmärkelser och prestationer

Plattformen måste tillåta företag att belöna sina anställda genom att dela ut märken, prestationer, poäng och status för att öka deras moral.

Rapporter och analys

Plattformen innehåller en analysmodul som ska ge en realtidsrapport om användarnas prestanda. Modulen ska tillåta dig att skapa anpassade rapporter som kan sparas och exporteras vid behov.

Framstegsindikator

Förloppsindikatorn som visar användarnas framstegsnivå är också en viktig funktion i gamification-mjukvaran. Det ger en visuell representation av användarnas framsteg och motiverar dem att spela vidare.

Nedan har vi sammanställt de bästa gamification-plattformarna som finns tillgängliga för företagen för att förbättra användarupplevelsen och hålla dem engagerade.

Gametisera

Gametize är en gamification-plattform av företagsklass som hjälper företag med samhällsengagemang och opinionsbildning. Det innehåller ett innehållshanteringssystem med många funktioner, prestationer, belöningar och verktyg för att uppmuntra socialt beteende, generera rapporter och kontrollera analyser.

  Hur man installerar Gnome 40 på Debian 11

Den här plattformen används huvudsakligen av företag för att utföra olika uppgifter som utbildning och hantering av de anställdas prestationer och utföra konsumentmarknadsföring eller försäljningsförespråkande. Den är mycket anpassningsbar och är tillgänglig som både en molnbaserad och lokal lösning.

Gametize erbjuder följande funktioner:

 • Det låter användarna ta bilder, skanna QR-koder, göra förutsägelser och prova på roliga och interaktiva utmaningar.
 • Informera användarna om deras prestation genom feedbackmeddelanden, poäng och förloppsindikatorer.
 • Utveckla en användargemenskap där alla kan skicka meddelanden, kommentera och rösta på varandras arbete, arbeta som ett team eller tävla om att nå toppen.
 • Företag kan belöna spelarna för deras prestationer som de kan lösa in senare.

Upshot.ai

Upshot.ai är en molnbaserad plattform för kundengagemang och gamification som gör det möjligt för företagare och marknadsförare att dela kunskap och ge 1:1 feedback för små lagstorlekar. Det är en komplett upcycle-plattform som är lämplig för team som vill uppgradera produktantagande och konverteringsprocess.

Upshot.ai låter dig skapa roliga spel som element som att chatta med en virtuell karaktär, designa en frågesport eller ett spel för andra, eller svara på frågesporterna för att få märken.

Låt oss se vad mer som är möjligt med Upshot.

 • Skapa en konkurrenskraftig användarupplevelse kring en standard som är viktig för din produkts framgång.
 • Spåra användarnas beteende och framsteg och belöna dem för deras ansträngningar som ligger i linje med dina affärsmål.
 • Gamification-plattformen förbättrar kundernas engagemang och skapar tillfredsställelse bland dem, vilket indirekt accelererar din intäktstillväxt.
 • Spelelementen, märkena och topplistorna på Upshot.io lyfter ditt varumärkes rykte i dina kunders medvetande.

Evoq Engage

Evoq Engage erbjuder ett communityengagemang och gamification-verktyg som säkerställer att användarna spenderar mer tid på att interagera med ditt varumärke och därmed stärker relationen. Det är till stor hjälp för community-cheferna som vill implementera spelprinciperna i online-företaget för att säkerställa att användarupplevelsen är rolig, engagerande och givande.

Låt oss kolla in funktionerna i Evoq Engage.

 • Topplistor visar aktuell status och rykte, jämför dem med andra användare och inspirerar dem att delta mer.
 • Motivera och belöna samhället för deras ansträngningar genom att använda standardmärken eller skapa dina märken.
 • Tilldela ryktepoäng till medlemmar för att definiera kundernas trovärdighet till andra användare så att de vet vem som kan lita på.
 • In-context analytics låter community-cheferna analysera nyckelmåtten för ett specifikt område i realtid.

Manick

Därefter har vi Gizmo, en robust gamification-plattform byggd av utvecklingsteamet på Gamify som ett användarvänligt alternativ för alla dina gamification-baserade marknadsföringslösningar. Det hjälper marknadsförings- och community management-byråer att utveckla anpassade spelmarknadsföringskampanjer som ökar användarnas engagemang, vilket indirekt förbättrar inkomstgenereringen.

Gränssnittet är intuitivt och låter dig skapa, lansera och övervaka den gamification-relaterade marknadsföringskampanjen utan krångel.

Gizmo hjälper dig att:

 • Håll din kund engagerad och öka deras uppmärksamhetsförmåga genom att skapa en gamifierad marknadsföringskampanj.
 • Ge en bättre upplevelse för användarna och öka kundnöjdheten, och på så sätt förbättra varumärkesidentiteten genom kampanjbyggaren.
 • Använd formulärinlämningsverktyget för att samla marknadsföringsrelaterad information om dina kunder.
 • Anpassa belöningarna och priserna med hjälp av belöningsbyggaren och erbjuda dem när ett högt resultat uppnås.
  Svep åt vänster, höger eller från botten för att komma åt appar och kontakter Snype

Centralt

Centrical är en medarbetarcentrerad gamification-plattform som implementerar djup gamification, handlingsbara KPI:er och personliga mikroinlärningstekniker för att förbättra medarbetarnas engagemang och affärsresultat. Det hjälper chefer att bekanta sina teammedlemmar med AI-driven, sluten-loop-coaching och säkerställer att medarbetarna förblir involverade, fokuserade och uppfostrade även när de arbetar hemifrån.

Här är vad Centrical har att erbjuda:

 • Dess avancerade speltekniker ger administratörerna möjlighet att skapa skräddarsydda utmaningar, prisbelönta tävlingar och uppdragsbaserade aktiviteter för spelarna.
 • Centrical utnyttjar AI-stödda automatiseringstekniker för att ge personaliserad inlärning till anställda genom att analysera deras prestationsmått och kunskapsstatus.
 • Gamification-mjukvaran låter också företagen spåra de anställdas prestationer och ge förslag och feedback i realtid till
  öka sin produktivitet.
 • Centrical fungerar också som en virtuell coach som hämtar realtidsdata från applikationsdatabasen för att sätta nya medarbetares mål.

Kahoot!

Till sist har vi Kahoot! Vilket är en spelbaserad plattform designad för att hjälpa tränare att designa interaktiva presentationer, utbildningsmaterial, frågesporter och lärandespel. Lärare kan skapa frågesporter med hjälp av flashcards och ge kamratutmaningar för att säkerställa optimalt engagemang hos användarna.

Kahoot!

Kahoot! låter proffsen sätta upp mål, kontrollera prestationsstatistik, spåra aktiviteter och hantera belöningarna. Plattformen kan också förhandsgranska lärandeinnehåll, identifiera ämnen som behöver följas upp, vara värd för livespel, dela spel i egen takt med eleverna och få elevernas feedback genom omröstningar.

Bortsett från inlärningsmiljön, Kahoot! använder det också i företagsvärlden, där utbildare skapar frågesporter, öppna frågor, omröstningar och mer med hjälp av plattformen. Plattformen kan också användas för att sända livepresentationer på enheter, dela utbildningsinnehåll med anställda och få realtidsinsikter om deras prestanda.

Avslutar

Nu när du vet vad gamification handlar om är det hög tid att använda en spelbaserad plattform som passar din organisations behov. Ovan listade mjukvara är noggrant handplockad av vårt team så att du inte behöver stressa över att leta efter den bästa spelplattformen för att förbättra användarupplevelsen. Denna spelmjukvara kommer att förbättra teamets och kundens engagemang och motiveras att arbeta effektivt och leverera snabba resultat utan att kompromissa med kvaliteten.

Du kan också titta på Digital Adoption Platforms (DAP) för att förbättra din produktivitet, förbättra ROI, effektivisera affärsprocesser och ge värdefulla insikter.