9 bästa no-code prototyping-appar för att förvandla dina idéer till verklighet

Spread the love

Ett prototypverktyg gör att en designer kan väva idéer, navigeringselement, interaktioner och bilder tillsammans för att representera en solid prototyp av en design.

Att starta ett litet företag utan kunskap om kodning kan vara svårt. Alternativet du kan ha här är att anlita en mjukvaruutvecklare och hälla fem siffror i dem. Men den här processen att anställa fler människor och anpassa dem till ditt mål kan ta mycket tid och ansträngning.

Med växande teknologier kan alla utnyttja lättanvända lösningar för att utföra sin uppgift och koppla av.

Det är därför prototypverktyg är ett av de bästa alternativen för företag som behöver utveckla en applikation med mindre ansträngning, tid och pengar.

Prototypverktygen låter designers och kunder samarbeta bättre på samma sida snarare än att ha motstridiga perspektiv.

I den här artikeln kommer jag att diskutera ett prototypverktyg, varför det är viktigt och hur det hjälper.

Låt oss börja!

Vad är Prototyping?

Prototyping är en process där designers implementerar idéer från papper till digitala. Den innehåller olika stadier som gör det möjligt för produktägare, designers och affärsanalytiker att känna till viktiga frågor, inklusive navigering, användarbehov, användbarhet, användargränssnitt, visuell design, tillgänglighet, informationsarkitektur, etc.

Design är sällan en succé över en natt som kräver mycket tid och spänning. Det är därför företag behöver prototypkoncept för att spara ansträngning och tid. Det finns två typer av prototyper:

 • Low-fidelity prototyper: Snabb och billig och ofta pappersbaserad som möjliggör en snabb förhandsgranskning av en produkt.
 • High-fidelity prototyping: Realistiskt fungerande och liknar den faktiska produkten före lanseringen. Det är bra för demonstration inför intressenter och investerare.

Varför är prototyper viktigt?

En av huvudaspekterna med prototypframställning är att det skapar empati för kunden när det görs väl. De främsta fördelarna med att skapa en prototyp innan lanseringen är följande:

 • Det sparar tid och ansträngning, och självklart dina pengar.
 • Du kan visa ditt koncept och testa det på målgruppen.
 • Det är en användbar referens för utvecklare.
 • Fungerar som dokumentation av projektet.
 • Du kan arbeta tillsammans med ditt team vilket leder till att skapa ännu bättre idéer.

Hur kan prototyper hjälpa UI/UX-designers?

Att ha en prototyp gör arbetet lättare att förstå uppgifterna för varje UI/UX-designer. Det ger möjlighet till realistisk planering av utvecklingsprocesserna och deadlines. För att vara specifik hjälper det att bestämma kostnaden för arbetet.

Design av användargränssnitt är en viktig designprocess nuförtiden som lockar kunder. Att använda prototyper hjälper UI/UX-designers att känna till användbarheten av deras design utan att egentligen designa dem för användning. På så sätt sparar designers tid och pengar.

Men att använda en prototyp kan accelerera utvecklingstakten avsevärt, vilket minskar behovet av frekventa redigeringar.

Så om du vill uppnå det, här är några av de bästa prototypapplikationerna med anständiga funktioner och fördelar.

Proto

Ge dina innovativa idéer liv med Proto i realtid. Entreprenörer, marknadsförare, produktchefer, UX-designers och alla med en fantastisk idé kan använda lösningen för sina behov. Dess dra-och-släpp och intuitiva gränssnitt erbjuder dig byggstenar som du kan börja med.

Få mer än 250 UI-komponenter som hjälper dig att göra din första prototypupplevelse bra och fantastisk.

Användargränssnittskomponenterna efterliknar de inbyggda motsvarigheternas beteende. Dessutom hittar du ett brett utbud av helt anpassningsbara och färdiga mallar för mobil och webb, tillsammans med de element och block som du vanligtvis använder.

Om du behöver tillgångar för att komplettera prototyperna har Proto.io fått din rygg. Den kommer väl till pass med en mängd olika animerade och statiska ikoner, ljudeffekter och stockbilder. Du kommer att få över 6000 digitala tillgångar för ditt behov. Du kan också förbättra arbetsmiljön genom att kommunicera med designens funktionalitet.

  10 bästa ETL-verktyg för små och medelstora företag att använda 2022

Baserat på ditt projekts behov kan du lägga till flera nivåer av interaktivitet och gå från en allmän wireframe till en prototyp som verkar vara verklig. Proto.io erbjuder mikroanimationer med kraftfulla funktioner för att ge rörelse åt din design, såsom skärmövergångar, tidslinjeövergångar och avancerade animationer.

Släpp lös kraften i Proto.io och få de lösningar du behöver för din prototyping. Prova i 15 dagar och visualisera din idé.

Adobe XD

Designa det otroliga med Adobe XD och skapa de riktiga UI/UX-designerna för att sticka ut från resten. Ge liv åt dina idéer med de fantastiska lösningarna som erbjuds av Adobe XD. Digitalt är en ny era och allt händer på skärmen.

Låt Adobe XD vara din designguide så att den kan hjälpa dig att utveckla den digitala världen. Med avancerade funktioner kan du skapa realistiska mönster som berättar historien om dina innovativa idéer.

Oavsett om du gillar webbdesign, applikationsdesign, varumärkesdesign eller speldesign hjälper Adobe XD dig att enkelt få evenemang, tillgångar och mallar.

Få funktionerna som är utvalda för att driva ditt arbetsflöde. Vissa funktioner är 3D-transformationer, komponenter, tillstånd, upprepade rutnät, innehållsmedveten layout, import från illustrator, Sketch eller Photoshop, vektorritningsverktyg, blandningslägen, Adobe-fonter och mycket mer.

För prototyper och animering erbjuder Adobe XD automatisk animering, röstprototyper, rullningsgrupper, ankarlänkar, stöd för gamepad, ljuduppspelning och mer. Du kan skicka CSS-utdrag till utvecklarna eller publicera länkarna att dela.

Adobe XD låter dig visa upp ditt arbete. Du kan bygga en onlineportfölj och få effektiv feedback från den största communityn i Behance.

Håll ditt team i linje med samma projekt för att bearbeta samredigering. Dessutom kan du spara dina tillgångar i molnet för att snabbt dela dem med andra designers, komma åt filer var som helst och hålla ditt team på samma sida.

Hitta den bästa planen för dig från 9,99 USD/månad och skapa fantastiska prototyper. Ta del av en 7-dagars GRATIS provperiod.

Figma

Ge liv åt dina idéer med Figma genom att testa koncept tidigare. Skapa en plan för framtida utveckling. Förvandla de statiska designfilerna till en fantastisk interaktiv upplevelse utan en enda rad kod. Anslut UI-element med lätthet och välj dina animationer och interaktioner.

Du kan definiera subtila interaktioner, som att klicka, trycka, hålla muspekaren över en knapp och mer. Upplev din design med hjälp av Figma-mobilapplikationen tillgänglig för Android och iOS. Visa dina idéer men diktera inte din vision.

Figma låter dig ta dina gissningar för utveckling genom att stava ut detaljerna du föreställer dig.

Animera liknande objekt automatiskt och automagiskt för att skapa detaljerade övergångar. Du kan använda animerade GIF-bilder för att visa rörelsedesigner, subtila animationer och videoelement. Skapa också olika lager av dynamiska överlagringar.

Sluta hoppa från ett verktyg till ett annat; Figma låter dig designa, prototyper, samla in feedback och dela allt på en plattform. Växla enkelt mellan din liveprototyp och designfil så att designredigeringar omedelbart visas i din prototyp.

Gör din prototyp delbar så att du kan se den var som helst på internet. Bädda in kommentarer i din prototyp för att få värdefulla kommentarer om dina idéer. Med Figma kan du observera testpersonen, interagera med liveprototyper, skapa presentationsbilder och integrera med verktyg från tredje part.

Skapa ditt Figma-konto och prova det gratis.

InVision

Skapa robusta prototyper på några minuter med InVision utan att skriva en enda rad kod. Den erbjuder olika animationer som hotspots, interaktioner, rubriker, övergångar, överlagringar och mer så att du kan välja rätt mall.

Förbättra din designkvalitet med feedback. Släpp lös kraften i avbrottsfri utveckling och börja snabbt med rätt specifikationer. Figmas designverktyg hjälper dig att bygga bättre eftersom dess skissintegration effektiviserar arbetsflödet.

Utforska vikten av prototyper och förverkliga dina idéer i realtid med avancerade funktioner, mallar, tillgångar, animationer och integrationer. InVision är gratis för alltid. Skapa ett konto och börja skapa prototyper på nolltid.

  Fix Forza Horizon 4 Kan inte gå med i session på Xbox One eller PC

ProtoPie

Bli en prototypande superhjälte med ProtoPie. Den erbjuder enastående prototypverktyg för din digitala produkt från en mobil enhet till IoT och från stationära datorer till kraftfulla upplevelser. Med ProtoPie kan du övertyga intressenter direkt, kommer aldrig att fatta felaktiga beslut eller antaganden, och kommer att spara tid och pengar.

ProtoPie låter dig helt omfamna den uppkopplade framtiden. Skapa en prototyp med lätthet och anslut dem till olika skärmar, hårdvara, API:er och enheter. Det anses också vara den idealiska prototyplösningen för fordons-HMI och bil-UX.

Testa snabbt dina realistiska prototyper på dina wearables. Det är det perfekta prototypverktyget för smartwatch UX. Ta bort dina statiska smartwatch-applikationsdesigner från skrivbordsskärmen och gör dina mönster interaktiva. Skapa realistiska och fantastiska upplevelser på olika enheter.

Dessutom, prototyper för stationära och mobila spel för konsoler, som Xbox SeriesX/S eller PS5, som är helt uppslukande, realistiska och spelbara. ProtoPie är det mest mångsidiga verktyget för ditt designteam som arbetar med surfplattor eller mobilapplikationer.

Eftersom applikationer inte är begränsade till en enda enhet, är prototypupplevelser över flera enheter verkligen nödvändiga så att alla enkelt kan testa. Börja prototypskapa direkt med en gratis provperiod och förbättra dina prototypupplevelser.

Mockplus

Mockplus är den mest kraftfulla produktdesignlösningen för prototyper, designsystem och samarbete. Med dess avancerade funktioner och animationer kan du designa snabbare och samarbeta bättre. Förvandla dina briljanta idéer till funktionella prototyper med hjälp av interaktioner, ikoner och komponenter.

Effektivisera din validerings- och designprocess utan att skriva en enda rad kod. Med Mockplus kan du skapa en uppkopplad produktdesign och få designers, front-end-utvecklare och produktchefer att arbeta tillsammans såväl som bättre.

Dessutom kan du bygga tillgängliga, återanvändbara och dynamiska designsystem. Upprätta förutsägbarhet och konsekvens i hela ditt team för att enkelt hantera, dela, underhålla och iterera. Samarbeta effektivt med andra medlemmar med Mockplus moln och spara tid.

Mockplus RP ger dig snabb prototypframställning, snabb interaktion och snabb testning. Hantera designsystem enkelt med Mockplus DS och få allt-i-ett-bibliotek, designverktyg och delbara länkar. Gå med många Mockplus-användare för att bygga den bästa produkten.

Logga in på Mockplus för att börja prototyper gratis.

Axure RP 10

Få obegränsad kraft och oändlig interaktion med Axure RP 10. Det är det enda UX-verktyget över hela världen som ger kraft till UX-proffs för att bygga funktionella och realistiska prototyper. Det finns obegränsade kombinationer av villkor, händelseutlösare och åtgärder för att ge en digital spänning.

Du kan använda pek-, tangentbords- och mushändelser för att utlösa interaktioner. Lägg till variabler och villkor till din design och ta dina prototyper till toppen av allt. Utnyttja robusta Axure RP 10-widgets för att skapa sorterbara rutnät, dynamiska gränssnitt och arbetsformer.

Dra-och-släpp-alternativet kan skapa fungerande släpplistor, alternativknappar och textfält. Du kan använda dynamiska paneler med flera tillstånd för att göra din design svepbar, rullbar och fungera på mobila skärmar.

Axure RP:s repeaterwidget låter dig skapa datadrivna rutnät och tabeller så att du kan filtrera och sortera tabeller eller rutnät dynamiskt.

Få funktionen för adaptiva vyer så att du kan förhandsgranska din prototyp på stationära datorer, telefoner och surfplattor på en enda sida. Allt du kan göra utan behov av kodkunskap. Med Axure RP kan du enkelt göra funktionella, realistiska och UX-prototyper.

Dessutom kan du skapa diagram, wireframes, kundresor och annan UX-dokumentation bredvid dina funktionella och rika UX-prototyper. Flödesdiagram, anteckningar och specifikationer är också en del av Axure vilket gör prototypframställning enkelt.

Klicka på knappen och publicera dina UX-prototyper till Axure-molnet för att inspektera, dela och samla in feedback från teamet. Bädda in prototyper i Confluence och Jira och använde Axures Slack- och Microsoft Teams-integrationer för att hålla alla på samma sida.

Skaffa det till ett startpris på $25/månad/användare och utnyttja alla funktioner. Prova det GRATIS och upplev den nya prototypstilen.

  Vilka andra webbplatser är som Omegle?

Skiss

Skaffa de kraftfulla verktyg du behöver för din samarbetande designprocess med Sketch. Från dina idéer till pixelperfekta prototyper, allt börjar här. Om du bygger fantastiska prototyper, samarbetar om nya koncept eller skapar den perfekta applikationsikonen, har Sketch täckt din designprocess.

Kom på ditt bästa arbete med användningen av intuitivt användargränssnitt, fördelar som du förväntade dig och genomtänkta funktioner från ett fantastiskt Mac-program, som stöd för inbyggd teckensnittsrendering, supersnabb Apple Silicon-prestanda och P3-färgprofiler.

Arbeta tillsammans med ditt team på samma dokument samtidigt i Mac-programmet. Det finns inga ping-filer fram och tillbaka, spara konflikter och krångel. Bara du och ditt team eller samarbetspartners för att utforska oändliga Canvas.

Det här verktyget hjälper dig att föra dina fantastiska idéer till liv med funktioner och verktyg som är lätta att implementera och testa dina prototyper på dina föredragna enheter med lätthet. Dessutom kan du dela en länk med ditt team så att de kan se dina prototyper i sin webbläsare och ge dig värdefull feedback.

Sketch låter dig sammanföra människor och mönster för att dela feedback och bygga ut vackra designsystem. Med responsiva symboler och återanvändbara stilar kan du enkelt bygga dina designsystem. Anpassa ditt arbetsflöde genom att välja mellan olika integrationer, assistenter och plugins.

Från animerande interaktioner till tillgängliga mönster, Sketch kan hjälpa dig mycket med sin kraftfulla plattform. Så skapa din egen arbetsyta idag GRATIS och börja skapa prototyper.

Framer

Designa fantastiska prototyper och publicera dem med ditt team med Framer. Den är fullproppad med fantastiska funktioner och allt du behöver för att starta din designprocess. Dess adaptiva layoutfunktioner låter dig börja med en kraftfull grund och upprepa dina idéer.

Skapa anpassningsbara och interaktiva komponenter. Börja med små mönster och kombinera dem senare till en kraftfull prototyp. Du kan snabbt lägga till multimedia, vackra tillgångar och interaktiva komponenter för att kickstarta ditt projekt med bara ett klick.

De inbyggda interaktiva verktygen gör varje övergång till en glädje. Upplev presentationsinställningen som erbjuds av Framer för att se till att ditt arbete är redo för visning. Dra in dina utvecklare, arbeta med andra designers och ge snabbt en överblick över dina designs.

Framer kan generera animationskoder som används vidare under 1:1-produktion. Lägg din nya prototyp på webbplatsen och lägg till lite sammanhang för att få feedback. Lär dig grunderna och ta praktiska självstudiekurser för att ta farten för att designa och publicera din webbplats idag med Framer.

Starta det gratis och upplev mycket.

Hur väljer man rätt prototypverktyg?

Rätt prototypverktyg hjälper dig att beskriva dina tankar och åsikter för dina kunder. Med så många prototypverktyg på marknaden kan det vara förvirrande att välja rätt eftersom alla verktyg är olika med avseende på funktioner, prissättning, erbjudanden etc.

Så, när du väljer ett prototypverktyg, kom ihåg dessa punkter:

 • Det måste vara lätt att lära sig och använda
 • Måste erbjuda flera delningsalternativ
 • Användning för dina behov
 • Programvarans trohet för att ge önskade resultat
 • Budgetvänligt

Slutsats

No-code prototyping-plattformar har öppnat många möjligheter för företag att skapa och förnya sig. Med prototypverktyg har det blivit enkelt att bygga webbplatser och applikationer utan att vara en kodare. Välj därför rätt prototyplösning som passar dina krav.

Om du arbetar med ett designprojekt kan du använda dessa verktyg för att skapa mockups på några minuter.