De främsta fördelarna med att använda DNS-filtrering för företag

Spread the love

DNS-filtreringslösningar är ett effektivt sätt att skydda ditt företag från cyberattacker.

I takt med att människor världen över använder internettjänster, IoT-enheter och cloud computing har attackytan ökat.

Dessutom blomstrar distansarbete, och du vet inte hur säkra nätverket och enheterna för dina anställda och entreprenörer är.

Samtidigt har cyberattackare blivit mer avancerade och använder innovativa sätt att infiltrera nätverk, system och data. Även tekniker som brandväggar och antivirusprogram misslyckas före dem.

Det är här DNS-filtreringstjänster som t.ex Säker DNS kan hjälpa till att ge överlägset skydd till alla dina nätverk, data, enheter och distansarbetare.

I den här artikeln kommer vi att förstå vad DNS-filtrering är och dess fördelar.

Låt oss börja!

Vad är en DNS?

Domain Name System (DNS) används för att matcha ett domännamn som adminvista.com.com med en IP-adress.

IP-adresser är en lång och unik sträng av siffror och tecken som kan identifiera en enhet i ett nätverk. Den här adressen som 192.0.2.1, 2001:db8:0:1:1234:0:567:8:1, etc., kan vara komplicerad att komma ihåg.

DNS gör detta enklare genom att korrespondera ett webbdomännamn med dess IP-adress så att användare enkelt kan komma åt webbplatser på internet.

Istället för att memorera komplexa IP-adresser fungerar det som en telefonbok eller en smartphones kontaktlista. Du kan lagra dina kontakttelefonnummer i din smartphone och ringa dem med ett tryck istället för att slå varje nummer manuellt.

När du har skrivit in en webbplats domännamn i din webbläsare kommer din enhet att skapa en DNS-fråga. Den kommer att skicka denna fråga till en speciell webbserver känd som DNS-resolver för att matcha det begärda domännamnet med en IP-adress genom att kontrollera cachen eller fråga andra DNS-servrar.

DNS-servern skickar nu rätt IP-adress som ett svar till din enhet, känd som ”domänlösning”. Slutligen kan din enhet kontakta servern som är kopplad till IP-adressen.

Detta hjälper till att initiera anslutningen och innehållet på den begärda webbplatsen kommer att laddas. Det här kan låta långt, men hela denna process tar mikrosekunder så att du snabbt kan komma åt en webbplats.

Vad är DNS-filtrering?

DNS-filtrering hänvisar till en process där DNS används för att blockera eller begränsa skadliga webbplatser och kod för att filtrera bort olämpligt eller skadligt innehåll. Det hjälper till att säkra dina data, nätverk och tillgångar från cyberattackare.

Dessutom möjliggör DNS-filtrering bättre åtkomstkontroller i en organisation och ger dig mer omfattande insyn i vem som har tillgång till vilken typ av data.

Idag kan du hitta många mjukvarulösningar med DNS-filtreringsmöjligheter. De är kända som DNS-filtreringstjänster eller lösningar, som t.ex Säker DNS.

Hur fungerar DNS-filtreringstjänster?

Varje DNS-fråga når en speciellt konfigurerad DNS-resolver som fungerar som ett filter. Om den upptäcker en misstänkt domän vägrar den att lösa frågan och blockerar användare från att komma åt de webbplatser de har begärt.

För att avgöra om ett användar- eller domännamn ser misstänkt ut eller inte, upprätthåller DNS-upplösare en blockeringslista. Om en domän är listad i denna kommer DNS-resolvern att blockera webbplatsen, och om den inte finns i listan kommer domännamnets begäran att godkännas för att möjliggöra åtkomst till webbplatsen.

Domänfiltrering betjänar denna funktion, och de kan också upprätthålla en godkännandelista för att endast tillåta de domäner som är listade i godkännandelistan samtidigt som de blockerar alla andra. Aktivering av en DNS-filtreringstjänst i ditt nätverk kommer att bedöma all inkommande och utgående internettrafik, vilket tillåter endast säker trafik att passera.

Dessa tjänster filtrerar webbtrafik mellan den begärda webbsidan och IP-adressen som gör begäran. Det kommer att filtrera begäran baserat på vissa kategorier som sociala medier, nyhetskanaler, nätfiskekampanjer, skadliga webbplatser, olämpliga webbplatser, etc. Därefter kommer det att blockera de som ser misstänkta eller skadliga ut.

  Hur man ändrar Apple-betalningsmetod

Exempel: Anta att du har distribuerat en DNS-filtreringslösning i ditt organisationsnätverk. Om någon anställd klickar på en skadlig länk som tagits emot via e-post, kommer begäran först att gå till DNS-resolvern med din DNS-filtreringstjänst istället för att gå direkt till den skadliga webbplatsen. DNS-lösningen kommer att blockera denna begäran om den hittar den skadliga platsen på sin blockeringslista, vilket förhindrar attacken.

Varför behöver du DNS-filtrering?

Individer och företag över hela världen utsätts för cybersäkerhetsattacker. Genom att utnyttja avancerad teknik och ransomware för nätverk kan inkräktare starta skadliga kampanjer utan mänsklig inblandning. De försöker bryta mot din organisations säkerhet för att stjäla information, hacka dina konton, hota dig på pengar och annat.

Därför måste du alltid vara beredd att möta cyberattacker, som kan vara av många typer:

  • Skadlig programvara: Det kan inkludera spionprogram, maskar, ransomware, virus, trojaner, etc. Skadlig programvara kan utnyttja en svaghet för att bryta mot säkerhetsgränsen, som att klicka på en skadlig länk och ladda ner e-postbilagor.
  • Nätfiskeattacker: De är vanliga där angripare skickar ett stort antal skadliga e-postmeddelanden till användare samtidigt som de maskerar sig som en pålitlig källa. Det kan vara spjutfiske till företag och privatpersoner, valfångst till intressenter och anställda och pharming till vilken användare som helst.
  • Man-in-the-middle-attacker: Det inträffar när angripare fångar upp en transaktion mellan två parter för att manipulera eller stjäla data.
  • Denial-of-Service-attacker: Det sker genom att nätverk, system och servrar översvämmas med webbtrafik för att överbelasta bandbredd och resurser. Det banar väg för andra cybersäkerhetsattacker.
  • SQL-injektioner: Det sker genom att infoga skadlig kod i ett system eller en server via SQL-språk för att tvinga servern att ge upp säkrad data.
  • Zero-Day-attacker: Det utnyttjar en sårbarhet när ett nätverk eller system nyligen tillkännages och säkerhetskorrigeringar ännu inte har släppts.

Andra attacker kan vara lösenordsstöld, cross-site scripting, rootkits, IoT-attacker och mer.

Därför, om du vill skydda dig från dessa dödliga cyberattacker, måste du alltid vara beredd med effektiva säkerhetsverktyg för att avvärja dem. Och DNS-filtrering är ett bra sätt att gå tillväga.

Hur kan SafeDNS hjälpa?

Att använda en DNS-filtreringslösning, som SafeDNS, är fördelaktigt för ditt företag. Det kan skydda dina system, data och nätverk från cyberattacker så att du kan sova lugnt.

SafeDNS är en molnbaserad webbfiltreringslösning för att skydda ditt företag och din familj mot cyberhot och olämpligt innehåll på webben. Denna webbfiltrering har den exceptionella kvaliteten att filtrera skadliga webbplatser och innehåll med avancerad teknik. Låt oss titta på dess funktioner för att förstå hur det kan hjälpa dig.

Funktioner i SafeDNS

Här är några av funktionerna i SafeDNS, vilket gör det till en innovativ och värdefull tjänst för att skydda ditt nätverk och dina tillgångar.

AI-driven filtreringsteknik

SafeDNS utnyttjar artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för sin kategoriseringsdatabas för dataanalys och bearbetning, insamlad genom sin molnwebbfiltreringstjänst och webbsökrobotar.

Detta är en automatisk, proprietär webbkategorisering som är enkel men ändå heltäckande och korrekt. Detta hjälper dig att spara tid så att du inte behöver omkategorisera eller falla offer för attacker. Den kan fånga bots, behandla 1+ miljard DNS-förfrågningar per dag och kategorisera cirka 400 000 förfrågningar per dag.

Föräldrakontroll

Nuförtiden är internet tillgängligt för alla, inklusive barn. De använder internet för att studera, spela tv-spel och annat.

För närvarande måste du se till att skydda dem från att komma åt skadligt innehåll som de inte är avsedda att komma åt.

Till detta tillhandahåller SafeDNS föräldrakontroll och webbfiltreringstjänster för att skydda dina barn från att komma åt explicit, olämpligt och grovt innehåll. Det ger dig sinnesfrid och försäkran om att dina barn får tillgång till säkert innehåll.

DNS-lagerfiltrering

Webbfiltrering i DNS-lagret är en omfattande internetfiltreringsteknik som kan blockera oönskade webbplatser innan någon användare kan komma åt dem. Den blockerar både HTTPS- och HTTP-webbplatser för att ge dig överlägset skydd. DNS-filtrering är fördelaktigt eftersom 90 % av skadlig programvara använder DNS för att distribuera hot.

Kategoribaserad filtrering

Med SafeDNS kan du bestämma olika innehållskategorier att tillåta eller blockera. De har mer än 60 kategorier att välja mellan så att du kan bestämma vad du eller dina anställda ska få tillgång till och vad inte.

  Så här ändrar du om nya iMessage-konversationer använder ditt telefonnummer eller din e-postadress

Filterkvalitetsövervakning

Filtreringskvalitet är avgörande för att säkerställa att du får maximalt skydd. SafeDNS:s team övervakar och förbättrar filtreringskvaliteten dagligen. De lägger regelbundet till nya webbkällor som sprider skadlig programvara och andra skadliga avsikter så att filtret kan täcka maximalt antal webbplatser och ge dig ett förstklassigt skydd.

Anpassning av filtrering

Du får intelligenta anpassningsalternativ för att göra filtrering enkelt och baserat på dina önskemål. Du kan anpassa godkännandelistor eller blockeringslistor, en annonsblockerare, tidsgränser för webbanvändning och sidblockering för varje filtreringspolicy.

Exceptionell kvalitet

SafeDNS:s webbfilter är av hög kvalitet, vilket bevisats flera gånger av tester utförda av tredje part. Dess databas uppdateras dagligen för att täcka fler hot och förbättra upptäcktsförmågan.

SafeDNS har tilldelats fem gånger för Parental Control Product från recensioner och tester av ett världsberömt testlabb – AV-Comparatives. Den granskades också av australiensiska tredje parter och citerade SafeDNS som en av de bästa DNS-leverantörerna för att blockera skadliga hot och filtrera webbinnehåll.

Hög precision

SafeDNS erbjuder hög noggrannhet av webbfiltrering för att säkerställa att den kan upptäcka alla hot och risker och ge dig en säker internetmiljö.

Enligt tester som genomfördes 2020, SafeDNS blockerar 98,5 % av allt vuxet innehåll förfrågningar, vilket är ett nästan perfekt resultat. SafeDNS visade noll falska positiva resultat i tester under de senaste fem åren, vilket räddade dig från att överblockera problem.

Skydd mot botnät och skadlig programvara

SafeDNS erbjuder en proaktiv molnskyddstjänst som effektivt kan blockera botnät, ransomware, nätfiske, kryptomining och skadlig programvara. Det hjälper till att förhindra cyberkriminella från att stjäla data eller konvertera dina datorer till zombiemaskiner som de kan kontrollera fullt ut för att öka botnät. Det kan också blockera farliga webbplatser och skadlig programvara redan innan innehållet laddas upp till ditt system.

Utmärkt innehållsfiltrering

SafeDNS kan filtrera alla olämpliga, oönskade eller skadliga webbplatser som våld, pornografi, rasism, hat, alkohol, vapen, hasardspel, droger och andra kategorier som kan göra internetvärlden till en osäker plats.

Det finns flera kategorier du kan välja mellan och blockera innehållstyper. Deras databas har information från 109+ miljoner webbplatser kategoriserade i 61 grupper, och detta blir ständigt större med insatserna från SafeDNS.

Dessutom kan SafeDNS blockera onlineannonser också i olika former, såsom videoannonser, ljudannonser, sammanhangsbaserade annonser, popup-fönster, banners, etc. Det kommer att skydda dig från hackare som utnyttjar annonsnätverk för att distribuera skadlig programvara för att infektera datorer.

Varför ska du välja SafeDNS?

Här är några av fördelarna med att använda SafeDNS för företag, hem och organisationer.

Nollkostnadsimplementering

Eftersom SafeDNS är molnbaserat behöver du inte köpa någon extra mjukvara eller hårdvara på servern eller klientdatorerna. Du behöver bara registrera dig med SafeDNS och konfigurera den här tjänsten. Därefter kan du ange dina föredragna filtreringsinställningar via webbplatsens gränssnitt och låta SafeDNS göra sitt jobb för att skapa en säkrare webbmiljö åt dig. För att få tjänsten behöver du bara en prenumeration på SafeDNS.

Snabbare och pålitligt internet

DNS-tillgänglighet är ett stort problem för de flesta internetleverantörer. Men om du är med SafeDNS behöver du inte oroa dig för det längre. Deras DNS-servrar kan nå överallt från Amerika och Europa till Fjärran Östern och Australien.

Därför, oavsett var du kommer ifrån, kan du njuta av en snabbare och mer pålitlig internetuppkoppling var som helst på jorden. Dessutom följer SafeDNS:s servrar BGP-protokollet som möjliggör höghastighets- och redundant internetåtkomst.

Fjärrarbete

Distansarbete fortsätter att blomstra, särskilt efter pandemin. Fler och fler företag anammar distansarbete, vilket gör att deras anställda, entreprenörer och frilansare kan arbeta från vilken del av världen som helst.

Däremot kan de använda sina enheter och internetanslutningar som offentligt wifi, vilket kanske inte är säkert. Detta kan utgöra säkerhetsrisker för din organisationsdata. Därför kommer användningen av SafeDNS att hjälpa dig att eliminera dessa risker. Det kommer att skydda din data oavsett var dina anställda arbetar ifrån.

Användningen av IoT-enheter ökar över hela världen, i hemmen och i organisationer. Människor använder träningskläder, smartklockor, röstassistenter etc. som innehåller personlig information.

Detta skapar fler möjligheter för cyberangripare att stjäla data och orsaka skada. Eftersom dessa enheter har färre lagrings- och bearbetningsmöjligheter är det svårt att installera cybersäkerhetsapplikationer som antivirus och brandväggar.

  13 skäl att välja AWS som din molnleverantör

Men om du använder DNS-filter behöver du inte oroa dig för allt detta eftersom du filtrerar innehåll och cyberattacker i DNS-lagret.

Företag över hela världen flyttar till molnet för att göra sitt arbete snabbare och enklare med kostnadseffektivitet och skalbarhet. Det är också fördelaktigt för distansarbete.

Men ingenstans är säker. Molnrelaterade risker expanderar. Felkonfigurerade inställningar är stora orsaker till säkerhetsintrång, kontokapning, osäkra gränssnitt och obehörig åtkomst.

Du kan aktivera DNS-filtrering i molnet oavsett var du befinner dig. Så det har blivit lättare att skydda dina enheter och data från molnrelaterade risker.

Efterlevnad

Datasekretessrisker har mångdubblats under åren, med hackare och bedragare som stjäl information för personlig vinning. Det är därför som regelverk som HIPAA och GDPR har fastställt regler som varje organisation måste följa.

Genom att använda DNS-filtreringstjänster som SafeDNS kan du skydda din organisations- och kunddata från att äventyras. Som ett resultat är du säker från efterlevnadsrisker och påföljder.

Anställds produktivitet

Du kan stärka dina anställda, frilansare och entreprenörer genom att ge dem kraften med DNS-filtrering. Det kommer att hålla deras nätverk och enheter säkra samtidigt som data skyddas. Därför behöver de inte längre oroa sig för risker. Det kommer att göra det möjligt för dem att på ett effektivt sätt få ut det mesta av sin tid under arbetet.

Stöd

Du kan behöva hjälp när som helst när du använder en tjänst. Ibland kan det uppstå tekniska svårigheter, eller så kan man inte förstå något osv. Och när det kommer till säkerhet kan en hjälpande hand visa sig vara mycket lönsam i sådana scenarier.

Alla söker support av god kvalitet från en tjänsteleverantör, och SafeDNS har det täckt. Den har ett professionellt, kunnigt och vänligt team för att stödja dina problem och frågor. Du kan nå dem via telefonsamtal, e-postmeddelanden eller skapa en biljett för att få dina problem lösta.

Dessutom kan du också läsa deras instruktioner och bloggar för att förstå hur SafeDNS fungerar. Det kommer också att lösa många av dina mindre förvirringar. Du kan prova SafeDNS GRATIS i 15 dagar utan något kreditkort.

Använd fall av DNS-filter

Partners och telekom

DNS-filtrering skyddar dina kunders och partners säkerhet online med sin skräddarsydda lösning. Det kommer också att bidra till att förbättra din säkerhet ROI och affärsresultat.

Företag

Företag kan skydda sina organisationsnätverk med hjälp av webbfiltreringslösningar för att skydda mot nätfiske, skadlig programvara och andra risker. Det kommer att bidra till att öka de anställdas produktivitet och genomdriva policyer för webbanvändning i hela nätverket.

Hem

DNS-filtrering kan skydda din familj från risker så att du kan ge en säker internetmiljö till dina barn. De kommer endast att förses med säkert innehåll för att hjälpa dem att lära sig och växa utan några risker.

Program- och hårdvaruleverantörer

DNS-filter som SafeDNS:s webbkategoriseringsdatabas kan komplettera dina produkters värde och funktionalitet. Det kommer att hjälpa gruppera webbsökningar baserat på typen av innehåll.

Utbildning och bibliotek

Ge säkrare surfupplevelse till alla anställda och elever på plats, såsom universitet, dagis och gymnasieskolor.

Ideella organisationer

Ideella organisationer kan använda SafeDNS för att blockera stötande och skadligt innehåll i sina nätverk. Det kommer att göra din omkrets barnvänlig och samtidigt hålla angripare på avstånd.

Slutsats

Du kan inte stoppa cyberangripare, men du kan verkligen skydda dina data och system genom att distribuera säkrare säkerhetsverktyg och -tekniker.

DNS-filtreringslösning som t.ex Säker DNS är ett utmärkt sätt att göra det på. Det kommer att skydda dig från skadlig programvara, nätfiske, molnrelaterade risker, IoT-relaterade risker och mer, med kostnadseffektivitet, skalbarhet och tillförlitlighet. Detta kommer att göra internet säkrare för företag, hem och organisationer.