9 bästa körappar för din Apple Watch [2023]

När det kommer till smartklockor har Apple Watch och ”det bästa” nu blivit synonymt med varandra.

Och det är inte bara på grund av dess enkla integration med Apples universum utan snarare på grund av den typ av funktioner det tillhandahåller, inklusive några av de mest användbara fitnessfunktionerna.

Du kan använda en Apple Watch för att kontrollera din puls, syrenivåer, antalet steg du gick och så mycket mer.

Dessutom finns det interaktiva appar som du kan använda direkt från handleden som sparar massor av tid och ansträngning. Du behöver inte ens lyfta din iPhone när du behöver kontrollera något.

När det kommer till träning och framförallt löpning blir det en extra syssla och möjligen en börda att bära din telefon, eftersom du ständigt är engagerad i fysiska aktiviteter som kräver breda rörelser av dina armar och ben.

Tack vare Apple Watch kan du göra så mycket direkt från handleden. Om du är en fitnessentusiast och älskar att springa mil, kommer du att älska löpapparna som vi kommer att gå igenom i det här inlägget för din Apple Watch.

Om det låter intressant, låt oss lära oss mer.

Skillnaden mellan en löpande app och en aktivitetsapp

För att uttrycka det på det enklaste sättet hjälper en aktivitetsapp dig att spåra dina rörelser, träning och ståtid under en hel dag.

Tvärtom, en löpapp är speciellt anpassad för alla dina löpbehov. Den har kartor, dataanalys, en aktivitetsspårare och mer.

Medan en aktivitetsapp har några bredare användningsområden, är en löpapp ett nischval som passar bäst när du bara planerar att springa.

Läs också: Topp 12 smarta hälsospårare för bättre liv

Behovet av en extra körapp på Apple Watch

Det är roligt eftersom jag kan se en stor fråga i ditt huvud som frågar, ”varför behöver jag en extra löpapp om min Apple Watch redan har en inbyggd träningsapp?”.

Tja, svaret på detta är ganska enkelt. När det kommer till en dedikerad löpapp, gör den den extra milen för att sammanställa dina rapporter specifika för dina träningsmål

Vissa appar stöder till och med livecoacher som guidar och tar dig närmare din nästan perfekta löptur.

Det gör ett bra jobb med att ge enormt stöd från samhället och hålla dig på inlärningsradarn.

Tillsammans med anpassade träningspass och löpspecifik coachning ger vissa appar dig även dietplaner för att få den löparens kropp. Eftersom fokus bara ligger på löpning kan du träna med knivskarp fokus utan några andra distraktioner.

Det är precis därför en löparapp från tredje part gör så mycket mer än standardträningsappen på Apple Watch.

Med det sagt, låt oss ta en titt på de bästa apparna som körs.

Strava

En av de äldsta och mest populära apparna som finns där ute, Stravas mångsidiga funktionalitet har en stark fanbas under lång tid nu.

Den mest älskade funktionen i den här appen är utan tvekan det faktum att den låter dig vara social och tävla med vänner, skapa grupputmaningar och spåra vilka som sprang snabbast och längst. Detta hjälper dig att uppnå mer samtidigt som du har roligare.

Om du är en triathlet får du en njutning eftersom det också hjälper dig att spåra din åktur och vandring med största noggrannhet. Den här appens intelligenta system rekommenderar också olika spår som du kan utforska baserat på dina preferenser.

Med betalversionen kan du spåra mer än 30 ytterligare aktiviteter, som yoga, och även få insikter om hur du kan förbättra dig själv med varje aktivitet.

Du kan använda Strava för att anta nya utmaningar genom att gå med i månatliga utmaningar och finslipa ditt ansvarsmärke när du slutför dem.

ASICS Runkeeper

Om du är någon som älskar anpassningar, leta inte längre eftersom ASICS Runkeeper låter dig konfigurera dina aktiviteter enligt dina önskemål.

Precis som Strava är ASICS Runkeeper en veteran på marknaden och har sin egen lojala löparklubb.

Några av de många funktionerna i denna app inkluderar:

 • Audioguidade träningspass för nybörjare såväl som erfarna löpare
 • Spårning av träningspass som löpning, promenader, vandring och cykling manuellt eller med hjälp av GPS
 • Spåra dina framsteg via aktuella statistikrapporter
 • Personlig plan enligt dina mål
 • Låter dig lyssna på din takt, distans och tid med 5 motiverande röster
 • Integration med pulsmätare

Utöver detta kan du också integrera Spotify och Apple Music och få fart på löpningen med dina favoritlåtar som ett proffs.

Nike Run Club

En app som fanns redan innan Apple Watch startade sin träningsapp, Nike Run Club är gratis att använda och ett populärt val bland användarna av Nike.

Den kommer med expertcoacher, en otrolig community och massor av motivation för att hjälpa dig att nå mållinjen på nolltid.

Du kan förbereda dig för ditt 5k, 10k eller halvmaraton med hjälp av deras guidade löpningsfunktioner som också inkluderar interaktiva planer för dina mål och konditionsnivå.

När det kommer till den bästa funktionen låter den dig spåra körsträcka på dina skor och låter dig identifiera din löphastighet för varje par. Om dina skor är utslitna och du behöver nya kommer det att meddela dig att du ska få ett nytt par. Hur coolt är inte det?

Sammantaget är detta en fantastisk app för löpare som letar efter enkel träning i kombination med råd från samhället och ett användbart foder för att förbättra fysisk aktivitet.

Karta My Run

Jag förstår hur tråkigt det måste vara att springa på samma bana upprepade gånger, så för att bekämpa det kan du använda Map My Run-appen för att hitta nya rutter varje gång du springer. Det gör din löparresa mindre monoton och roligare.

Här är några fantastiska funktioner i denna app:

 • En uppsättning träningsverktyg och tekniker som hjälper dig att springa bättre
 • Enkel integration med andra appar och wearables som Apple Health, Gramin, FitBit, etc.
 • Över 600 aktiviteter för löpning, cykling, gymträning, cross-träning och mer
 • Anslut till MyFitnessPal för att analysera ditt kaloriintag och förbränning
 • En inspirerad community med över 60 miljoner idrottare

Med funktioner som är så användbara kommer det inte som någon överraskning att den här appen utsågs till de 10 bästa apparna av The Guardian och har även blivit framröstade som Bästa Running Apps Readers’ Choice på About.com.

Adidas löpning

Adidas Running är en fantastisk app med en gemenskap på 170 miljoner fitnessentusiaster, den är mer än bara en löpspårare. Det hjälper dig att spåra din varaktighet, distans, puls och förbrända kalorier med ett enda tryck.

Du kan också hålla dig motiverad genom att delta i olika virtuella lopp och utmaningar eller sätta riktade utmaningar för att överskrida dina gränser. Varje gång du sätter ett nytt rekord tjänar du belöningar för att hålla dig motiverad under hela din resa, vilket är till stor hjälp.

Om du känner dig spontan kan du ta videor av dina träningsäventyr och integrera dem med appen Relive. Du kan faktiskt också ansluta den till MyFitnessPal och REBO Smart Bottle för att spåra ditt vatten- och matintag.

RunGo

Som namnet antyder är RunGo-appen perfekt för att hjälpa dig välja de bästa rutterna att springa eller helt enkelt skapa en enligt dina önskemål.

Om du är sugen på att veta varför RunGo hamnade på den här listan, är det för att den låter dig:

 • Simulera lopp och rutter med bucketlist med röststyrda meddelanden och streetview-bilder direkt från ditt löpband eller var du än är
 • Hitta ett löpvänligt hotell med RunGos hotellpartners och missa inte dina löpturer medan du reser
 • Använd röstnavigering för att aldrig missa en sväng när du springer
 • Låt dina vänner och familj spåra dig i verkligheten och låt dem veta att du verkligen flyr ifrån dem 😛
 • Utmana dig själv med virtuella lopp, vinn och tjäna berömmelse på topplistorna

Dessutom kommer denna kraftfulla app med över 600 000 rutter över 171 länder, inklusive stadsturer, unika äventyr, kapplöpningsbanor och visuella simuleringar.

Viktminskning Löpning av Slimkit

Om viktminskning är din prioritet, så hjälper Weight Loss Running by SlimKit dig att gå ner i vikt på 4 veckor.

Den här appen ger dig ett strategiskt tillvägagångssätt genom att föreslå skräddarsydda löpplaner tillsammans med den nödvändiga dieten för att gå ner i vikt snabbare. Den har också en vattentracker för att hålla dina vätskenivåer i schack.

Om du är nybörjare kan du välja en 3-dagars träningsplan. När det kommer till dietplaner ger den dig steg-för-steg-instruktioner om hur du kan förbereda läckra men ändå hälsosamma recept till frukost, lunch och middag.

För ett laserfokuserat tillvägagångssätt kan du välja en personlig tränare, vare sig den är söt, uppmuntrande eller från en militär träningsstil.

Du kan komma igång genom att integrera den med musik, spela in ditt träningspass och ta inspirerande transformationsbilder från din app.

Det här måste vara den perfekta appen för att krossa dina nyårslöften och säga hej till en som passar dig.

Läs också: 13 bästa smarta vågar för att hålla reda på din vikt

Löpning Walking Tracker mål

En bra start kräver stora mål, och det är precis vad Running Walking Tracker-mål kommer att hjälpa dig att sätta och uppnå. Det är en utmärkt app för någon som precis har börjat med sin träningsresa.

Många nybörjare har varit motiverade och är på rätt spår på grund av följande möjligheter:

 • Sätt ett exklusivt mål för distans, förbrända kalorier, steg, varaktighet och höjd
 • Du kan ställa in dessa mål för jogging, promenader, stavgång, mountainbike eller cykling
 • Kontrollera din puls medan du utför dessa aktiviteter
 • Starta en aktivitet direkt från din handled

När du får deras premiumplan får du en extra fördel av en riktig röstcoach som ger dig feedback om dina framsteg. Du kan också skapa din HIIT-träning, få exklusiva planer för dina träningspass, använda livechatt och se prestationstabeller.

10K Trainer från C25K

10k Trainer från C25K förtjänar ett anmärkningsvärt omnämnande för att vara med på sajter som New York Times, Forbes och The Guardian. Den är högt rankad bland användarna och gör precis vad den lovar: höj din gång- och löpupplevelse.

Denna app har stolt varit en del av miljontals framgångsberättelser på grund av, allt tack vare deras erbjudanden som:

 • Enkla 10k program för 3 dagar i veckan
 • Prisbelönt musik från Top DJs.
 • Sömlösa integrationer med hälsoappar
 • Rik gemenskap av veteraner och nybörjare
 • Audiocoach och alters

Med ett enkelt delningsalternativ kan du även visa upp dina framsteg på Facebook, Twitter och Instagram.

Hela syftet med den här appen är att få dig på fötter och börja röra på dig samtidigt som du har roligt.

Författarens anteckning

Löpning kanske inte är så lätt som det ser ut, och du kommer att kräva mycket motivation för att gå den extra milen för att vara konsekvent, varför det är viktigt att para ihop din resa med någon av apparna ovan.

Det kommer att hjälpa dig oerhört mycket för att uppnå dina kortsiktiga och långsiktiga mål, för låt oss inse det, det är alltid bättre att ha ont idag än att förlåta imorgon.

Kolla sedan in dessa pulsmätareappar för Apple Watch.