9 bästa betalningslösningar för ditt onlineföretag

Spread the love

Efterfrågan på onlineshopping uppvisar en oöverträffad tillväxt. Det har ökat behovet av onlinebetalningslösningar för att möjliggöra snabba, säkra och enkla betalningar över hela världen.

Enligt Statista, över 5 biljoner dollar genererades via digitala betalningar globalt 2020. En annan undersökning fann också att 27 % av amerikanska kunder använde onlinebehandlingslösningar som PayPal och Amazon. Och denna efterfrågan kommer att öka i framtiden.

Så om du har ett onlineföretag måste du inkludera en onlinebetalningslösning för att möta dina kunders förväntningar. Det kommer att hjälpa dig att göra transaktionerna snabbare, erbjuda bekvämlighet och hjälpa dig att öka din försäljning.

Låt oss diskutera det i detalj och hitta några av de bästa onlinebetalningslösningarna.

Vad menar du med onlinebetalningslösningar?

Onlinebetalning innebär att betala för produkter eller tjänster online, dvs via elektroniska lägen. Och en betalningslösning är en tjänst eller programvara som möjliggör betalning online. Den tar emot köparens betalningsförfrågningar via en webbsida, autentiserar betalningsdetaljer och transaktioner och överför pengarna till onlinehandlarens konto.

De mest kända onlinebetalningslösningarna är PayPal, Stripe, Amazon Pay, etc.

Till exempel besöker du en onlinebutik som Amazon för att köpa några produkter du har i din varukorg så länge. Du kommer att bli ombedd att bekräfta din adress när du fortsätter att köpa. Därefter kommer du att dirigeras till en sida där du måste välja en betalningsmetod som kredit- eller betalkort, Amazon Pay, internetbank, etc., för att betala från din dator eller smartphone. Så här sker onlinebetalningar.

Även om det kan se enkelt ut, händer något bakom kulisserna som gör dina betalningar framgångsrika och du kan lägga en beställning eller handla online. Här kommer rollen som betalningshanteringsföretag.

Vad är betalningshanteringsföretag?

Betalningshanteringsföretag eller betalningsbehandlare är mellanhänderna mellan ett företag och dess kunder för att behandla betalningarna och möjliggöra ett smidigt och säkert onlineköp.

Betalningsbehandlare validerar transaktionerna och överför pengar från köparens konto, vilket elektroniskt betalningssätt de än väljer. De kopplar handlare till virtuella terminaler som kan acceptera onlinebetalningar. De hanterar hela onlinetransaktionsprocessen genom alla noder – kunder, onlinehandlare, banker/finansiella institutioner och kortnätverk.

Hur fungerar betalningshanteringslösningar?

När en betalningshanteringslösning tar emot en förfrågan från en köpare via en handlares webbplats börjar den autentisera köparens betalningsinformation. Och när allt ser bra ut och köparen har tillräckligt med pengar på kontot, autentiserar den transaktionen. Slutligen överför den pengar från köparens konto till handlarens konto och slutför onlinebetalningen.

Låt oss förstå hur alla noder interagerar.

Betalningshanteringsbehov:

  • Ett handelskonto för att möjliggöra överföringen av pengar
  • En webbsida inklusive en betalningsknapp för att initiera transaktioner
  • Ett konto på betalningslösningen

Så när besökare kommer till din webbplats kan de välja produkter och tjänster genom att klicka på knappen ”köp nu”. Det leder dem till betalningssidan som redan är ansluten till en betalningslösning.

När de fortsätter att betala online och väljer sitt läge kommer de att tillfrågas om detaljer eller omdirigeras till betalningsleverantörens webbplats. Tjänsteleverantören kommer att ta på sig begäran och autentisera betalningsuppgifterna. Det sker säkert genom krypterad data så att ingen kan se köparens konto eller personlig information.

När köparens inloggningsuppgifter har verifierats, initierar tjänsteleverantören en överföring av pengar. När överföringen är framgångsrik kommer både köparen och handlaren att meddelas, och nödvändiga medel kommer att dras från köparens konto för att gå till handlarens. Detta meddelande kommer att hjälpa till att uppdatera statusen för transaktionen. Men om transaktionen misslyckas på grund av otillräckliga medel eller ogiltiga köparuppgifter, återspeglar detsamma.

Varför behöver ditt företag det?

Om du driver ett onlineföretag kan det vara givande att skapa en onlinebetalningslösning. Denna digitala tidsålder har gjort virtuell valuta värdefull och bekväm för alla, från privatpersoner till företag. Det kan erbjuda många fördelar jämfört med att samla in kontanta betalningar, såsom:

bekvämlighet

Onlinebetalningar gör det bekvämt för köpare att göra betalningar med några få klick för att beställa produkter och tjänster, registrera sig i ett webbseminarium, göra donationer och så vidare.

Antag om någon vill donera utan en onlinebetalningslösning på plats. De kommer att behöva rusa till sin bank och ta ut beloppet om de inte har tillräckligt med kontanter till hands (vilket folk inte har så mycket idag). Det dödar deras tid som ingen vill ha.

  Photoshoppad eller inte? Tre sätt att se om en bild är verklig eller falsk

Men med endast onlinebetalningar kan de göra det snabbt i bekvämligheten av sina hem utan några krångel. Det sparar inte bara deras tid utan också ansträngning. Dessutom är det fördelaktigt för företag eftersom de kan stänga försäljningen snabbt.

Snabbare transaktionsprocess

När du förstår transaktionsprocessen kan du tänka på det som en lång process som berör många noder. Hela processen tar dock bara några sekunder att slutföra hela betalningsprocessen. Det är mycket snabbare än traditionella betalningar med kontanter. Det kräver inte att du står i kön och fyller i dina formulär eller väntar i dagar på att checken ska godkännas.

Internationella betalningar

Människor kan ställa dig på sidan på grund av begränsningar i betalningsläget även om dina produkter eller tjänster är enastående. Så om du verkar globalt är det ännu viktigare att ha en onlinebetalningslösning för att betjäna dina kunder över hela världen. Det gör dem glada genom att erbjuda en snabb och bekväm betalningsmetod och hjälper dig också att behålla dem.

Så om du vill utnyttja alla dessa fördelar, kolla in några av de bästa onlinebetalningslösningarna för ditt företag.

Authorize.net

Välj en förenklad betalningsprocess för ditt företag – Authroize.net som kan hjälpa dig att få dina betalningar via kreditkort, eChecks och kontaktlösa betalningar. Du kan också erbjuda dina kunder många andra typer av betalningar, såsom försäljningsställen, mobilbetalningar, telefonbetalningar, e-handel, faktureringsverktyg och mobila kortläsare.

Authorize.net skyddar kunduppgifter från bedragare och låter dig anpassa med regelbaserade verktyg och filter för att skydda din affärsmodell. Den har också en lättanvänd betalningslösning som gör att du kan acceptera betalningar var som helst och när som helst.

Dess Customer Information Manager sparar dina kunders betalningsuppgifter så att när de kommer tillbaka, finns det ingen anledning att ange detaljerna igen. Du kan snabbt ta emot månatliga avbetalningar och återkommande betalningar och den uppdaterar ständigt kortinformationen till förlorad försäljning och betalningsavbrott. Skicka dessutom en digital faktura efter att ha slutfört betalningen med posten och lägg till knappen ”donera” eller ”köp nu” på din webbplats för att informera din kund var den ska betala.

Authorize.net tar inte ut några installationsavgifter från dig. Du betalar endast månadsavgifter på 25 USD och avgifter per transaktion på 2,9 % av fakturabeloppet plus 30 cent.

Checkout.com

Väx och förbättra din försäljning med Checkout.coms betalningshanteringslösningar. Det ger pålitliga och snabbare betalningar tillsammans med direkta inköp på större marknader. Det stöder lokala betalningsmetoder, 150+ valutor och 20+ avvecklingsvalutor.

Du kan njuta av kraftfulla integrationer och hantera dina betalningar med API:er och verktyg för betalningar. Verktyget hjälper dig att öka dina intäkter genom att optimera varje betalning och skapa innovativa produkter snabbt med hjälp av omedelbara insikter och handlingsbar data.

Ge din kund den senaste teknikupplevelsen och håll dig framme i din onlineverksamhet. Med hjälp av lokal kunskap kan du skräddarsy din lösning för att möta olika marknader och öka din försäljningsprestanda. Checkout.com erbjuder flera betalningsalternativ, inklusive APM, digitala plånböcker, lokala kort, etc.

Optimera din tillväxt med mer detaljerad, handlingsvänlig och tillgänglig data. Dess användarvänliga och lättanvända instrumentpanel hjälper dig att bedöma varje möjlighet och gå utöver användarnas förväntningar med ett brett utbud av betalningsgränssnitt, friktionsfria betalningar och bedrägeriförsvar.

Från PCI till SCA, Checkout.com har dig täckt. Det ger varje enskild detalj för att kontrollera kostnaden för varje transaktion. De kommer att debitera dig enligt din företagsprofil, från transparenta kortföreningsavgifter till förmedlingsavgifter.

GoCardless

Samla in engångs- och återkommande betalningar direkt från kundernas bankkonton med GoCardless betalningshanteringslösning online. Små företag kan ha fördelar som att förbättra kassaflödet, minska kostnaderna, minska misslyckade betalningar och låta dig hålla reda på dina betalningar.

Det hjälper företag att minska churn, driftskostnader, internationella barriärer, tid att få betalt och omvandlingsrisker. Du kan också samla in medlems- och prenumerationsbetalningar via autogiro över hela världen. GoCardless eliminerar också den tidskrävande fakturahanteringsprocessen och spårar dem enkelt.

GoCardless tillhandahåller ett RESTful API som möjliggör enkel integration med ditt företag och kräver mindre investering av resurser. Dess återkommande betalningsintelligens hanterar och förutsäger betalningsmisslyckanden också. Du kan också bädda in anpassningsbart kassaflöde på din webbplats optimerat för förbättrad konvertering för över 30 länder.

  Hur e-postbombning använder skräppost för att dölja en attack

Skicka säkra betalningslänkar till dina kunder för att enkelt ta emot betalningar direkt till ditt företagskonto. GoCardless är ISO27001-certifierad och GDPR-kompatibel. Den kommer med inbyggd efterlevnad och är betrodd av många företag. Du kommer också att få kodexempel i olika programmeringsspråk, inklusive Python, Java, .NET, JavaScript, Ruby och PHP, för att skapa en prenumerationsplan åt dig.

Vi betalar

Vi betalar tillhandahåller robusta API:er för onlineplattformar som drivs av JPMorgan Chase. Det erbjuder integrerade betalningar för POS-system, onlinemarknadsplatser och SMB SaaS-system. Du kan integrera det enkelt och snabbt med exempel på öppen källkod och SDK:er.

Oavsett vilken affärsmodell du har så har WePay en lösning för dig. Säljare med ett Chase-konto kan snabbt få utbetalningar samma dag utan extra kostnader. Den stöder också förcertifierade enheter för kortpresenterade lösningar.

WePay hanterar efterlevnad, utbetalningar och risker så att du kan bygga den bästa användarupplevelsen, inklusive kundkommunikation, rapportering och onboarding. Du kommer också att få information via WePays API. Programvaran använder olika betalningsmetoder och optimerade fall för säkerhet, skalbarhet och effektivitet.

Rand

Rand ger dig en robust betalningsinfrastruktur för din webbplats. Du kan använda dess API:er och programvara för att skicka betalningar, hantera dina företag online och acceptera betalningar. Oavsett om du är en nystartad eller en stor industri, erbjuder Stripe dig samma kvalitet och service till företag av alla storlekar.

Stripe är en helt integrerad svit som hjälper dig att bygga appar och webbplatser för att skicka utbetalningar och acceptera betalningar globalt. Det ger dig många produkter för att driva dina betalningar för ditt prenumerationsföretag, onlineåterförsäljare, personliga återförsäljare, marknadsplatser och programvaruplattformar.

Dessutom kan Stripe hjälpa dig att skicka fakturor, få finansiering, utfärda fysiska och virtuella kort, hantera affärsutgifter och bekämpa bedrägerier. Du hittar server- och klientbibliotek från PHP och React till iOS och .NET. Det fungerar på alla nivåer i den finansiella stacken.

Stripe garanterar 99,99 %+ drifttid och bibehåller sin redundans och skalbarhet. Den släpper många förbättringar och funktioner varje år för att alltid vara på topp i ditt spel. Du kan också utnyttja Stripes intelligenta optimeringar för att få kunskap om ökade intäkter, bedrägerier, återvinning av intäkter och mer.

Det tillkommer inga månatliga, dolda eller installationsavgifter under prenumerationer. Få tillgång till den kompletta betalningslösningen med den enkla betalningsplanen på 2,9 % + 30 cent per framgångsrik transaktion.

Braintree

Nå fler köpare och öka dina intäkter med Braintrees betalningsplattform som tillhandahåller Venmo, PayPal, betalkort och kreditkort tillsammans med andra populära digitala plånböcker som Google Pay och Apple Pay i sömlös och enkel integration.

Du kommer att dra nytta av Braintrees innovation, erfarenhet och skalbara lösningar. Använd Braintrees djupa relationer med finansiella institutioner och omfattande kunskap för att driva högre konvertering. Det hjälper dig att utöka din marknad genom nästa generations teknik och PayPal-nätverket.

Automatisera backend-processer och hantera interna kostnader utan att förlora intäkter. Du kan också förhindra bedrägliga transaktioner genom att upptäcka dem samtidigt som du godkänner beställningar. Dessutom kommer de att tillhandahålla en betalningsgateway, ett handelskonto, datakryptering genom Braintree Vault, viktiga bedrägeriverktyg, datamigreringshjälp, rapportering, återkommande fakturering, tredjepartsintegrationer, avancerade bedrägeriverktyg och mer.

Betala enligt den betaltjänst du använder. Om du till exempel använder kort och digitala plånböcker blir priset 2,59 % av fakturabeloppet plus 0,49 USD per transaktion.

BlueSnap

Minska kostnader och öka försäljningen med BlueSnaps allt-i-ett betalningsplattform. Den förstår hur dina betalningar kan påverka din online-verksamhet och erbjuder lösningar för att öka auktoriseringsgraden, minska kassaövergivanden, undvika gränsöverskridande avgifter och minska tekniska skulder.

Skaffa ett enda konto för att få alla faciliteter du vill ha. Hela lösningen är modulär så att du kan använda funktionaliteten efter dina behov. Acceptera betalningar på olika sätt med BlueSnap, inklusive POS-betalningar, mobilutcheckning, onlineutcheckning, prenumerationer, virtuell terminal, fakturabetalningar, marknadsplatser, inbyggda betalningar och AR-automatisering.

Integrera det enkelt med programvaran, såsom affärssystem, CRM-system, kundvagnar och andra affärsplattformar, för att arbeta snabbare och bättre. Med Chargebacks911 och Kount kan du skydda ditt företag från bedragare och använda inbyggda lösningar för att följa efterlevnad av skatter och regler. Få realtidsdata för att agera snabbt, få tillgång till betalningslösningen när som helst och var som helst och få korrekta rapporter för att öka synligheten och förenkla avstämningen.

Det tillkommer inga installationsavgifter, extra avgifter eller avbokningsavgifter. Tillåt BlueSnap att utforma en prismodell enligt dina affärsbehov. Du kommer att få skräddarsydda prislösningar, inklusive global bearbetning med ett konto, utbyte-plus-prissättning, schablonprissättning, nivå 2 och 3 databearbetningshastigheter, ideella betalningshanteringssatser och automatisering av kundfordringar.

  Så här åtgärdar du com.apple.mobilephone-felet 1035

PayPal

En av de mest använda betalstationerna över hela världen är utan tvekan PayPal som vänder sig till företag av alla storlekar, skala och branscher. Det erbjuder flera verktyg för att driva ditt företag och förbättra din tillväxt samtidigt som dina kunder kan betala som de vill från var som helst i världen.

PayPals omfattande svit av funktioner inkluderar smarta tekniker för dina dagliga behov. Du kan skapa en delbar länk för betalning eller lägga till en fullfjädrad kassa på din webbplats. Utöka nya kanaler genom att sälja på sociala medier, erbjuda prenumerationer eller ta betalt för tjänster.

När du växer växer PayPals omfattande verktyg för handelsplattform med dig. Använd PayPal-appen för att bläddra bland de kompletta lösningarna som passar ditt företags behov. Använd lösningar som att acceptera betalningar, göra betalningar, generera fakturor, hantera risker, accelerera tillväxten och effektivisera verksamheten för att din onlineverksamhet ska växa snabbare.

Adyen

Adyen tillhandahåller alla lösningar, från att acceptera betalningar online på vilken enhet eller kanal som helst till att lägga till betalningsmetoder för att öka konverteringsfrekvensen. Du kan använda nästan alla betalningsmetoder som dina kunder litar på. Det låter dig optimera betalningar vid varje engagemangpunkt och öka auktoriseringsfrekvenserna.

Adyens instrumentpanel ger testning, rapportering och prestanda i ett enda gränssnitt. Den är utformad för att matcha din leveranshastighet, utvecklingsresurser och behov av anpassning. Skydda från bedragare med regelbaserade och AI-baserade riskekosystem. Ge dessutom dina kunder en snabb och kvalitetsupplevelse som de förväntar sig, bygg unika betalningsupplevelser och öka konverteringarna genom att belöna lojala kunder.

Anpassa betalningsflöden, annonsering, dricks, kvitton, språk och layouter. Gör det enkelt att tillämpa belöningar, rabattkuponger och betalningar med ett klick och låt dina kunder en enkel registreringsprocess så att de kommer tillbaka efter mer. Skydda dessutom din databas från att vinna dina kunders förtroende och minska avstämnings- och bokföringsproblem med lättanvända och flexibla betalningsalternativ för nya leverantörer.

Adyen erbjuder drop-in, komponenter och API-bara sätt att integrera betalningslösningar på din webbplats. Dessutom är drop-in det enklaste och snabbaste sättet att lägga till betalningsmetoder. Du kan också lägga till komponenter per betalning och kombinera dem med din formulärlogik. Det bästa är att du kan bygga ditt användargränssnitt för betalningsmetoder för att ha fullständig kontroll.

Adyen tar endast ut bearbetningsavgifter och transaktionsavgifter enligt betalningsmetoden. Det tillkommer inga konfigurationsavgifter och du kan ha flera bankkonton.

Hur väljer man en bra betalningshanteringslösning?

Varje företag har olika behov när det gäller storlek, publikbas, budget och andra faktorer. Men några saker är fortfarande vanliga; du måste få en säker, enkel och flexibel lösning. Så välj alltid en betalningshanteringslösning baserad på dina unika behov och långsiktiga mål. Tänk på några faktorer innan du väljer en betaltjänstleverantör:

  • Kontrollera hur enkel och snabb registreringsprocessen är för dig.
  • Fråga om tjänsteleverantörens framgångsfrekvens. Det hjälper dig att tillhandahålla en enkel betalningsprocess för dina kunder för att öka deras tillfredsställelse och varumärkeslojalitet. Leta efter olika betalningsalternativ, enkla utcheckningar och smidigt transaktionsflöde med snabbhet.
  • Ta reda på om transaktionsavgifterna och jämför dem med andra leverantörer för att välja det bästa baserat på din budget.
  • Fråga dem hur säker deras betalningslösning är och deras efterlevnadsregler för att skydda köparnas konton och data.

Slutsats: Hur ser framtiden ut för betalning? 💰

Behovet av onlinebetalningslösningar växer snabbt över hela världen på grund av det ökande antalet onlinehandel. Och de senaste trenderna visar att det sannolikt kommer att öka i framtiden.

Så, om du är ett onlineföretag, se till att du införlivar den bästa betalningsbehandlingslösningen i ditt företag för att ge en förbättrad, snabbare och säker transaktionsprocess.

Du kanske också är intresserad av Betalningslösningar för bloggare.