8 möjliga skäl till varför du inte kan följa någon på Instagram

Om du vill hålla ditt Instagram-flöde relevant bör du följa dina vänner, familj och alla konton med roligt innehåll. Men hur kan du göra det om du trycker på Följ och ingenting händer?

Om du har problem med att följa någon på Instagram har vi satt ihop en lista med möjliga orsaker och hur du åtgärdar det.

1. Din nätverksanslutning är felaktig

Det finns en chans att Instagram fungerar som vanligt, men du har att göra med en instabil internetanslutning. I det här fallet kommer du att märka fler problem som oförmågan att ladda om flödet, skicka meddelanden eller lägga till nya inlägg.

Tills du åtgärdar dina anslutningsproblem finns det inte mycket du kan göra för att följa nya konton. Du kan försöka återställa din router eller byta till ett annat nätverk.

2. Du har nått gränsen för följning på Instagram

I ett försök att bekämpa bots och spammeddelanden har Instagram satt en gräns för hur många personer du kan följa.

Enligt Instagrams hjälpcenter, du kan inte följa mer än 7 500 personer. Om du försöker följa ett konto till kommer Instagram att visa dig ett felmeddelande. Så du måste sluta följa någon på Instagram innan du kan följa ett nytt konto.

Även om du inte har nått gränsen på 7 500 följda konton, finns det ytterligare en begränsning du måste vara uppmärksam på. Du kan inte utföra mer än 60 åtgärder (följ eller sluta följa) per timme.

Så att ta en paus från Instagram borde lösa problemet.

3. Personen du vill följa blockerade dig

Blockerade personen du vill följa dig på Instagram? Du kan prova att följa ett annat konto för att kontrollera om problemet kvarstår. Om allt fungerar som vanligt kan den andra personen ha blockerat dig på Instagram.

Även om appen inte skickar ett meddelande när detta händer, kan du fortfarande hitta sätt att kontrollera om någon blockerat dig på Instagram.

4. Du måste autentisera ditt konto på nytt

Det finns en chans att du inte kan följa nya konton på Instagram på grund av ett autentiseringsfel. Lyckligtvis kan du åtgärda problemet genom att logga ut och logga in igen. Gå till din profil och tryck på menyn i det övre högra hörnet. Gå sedan till Inställningar > Logga ut.

Logga in igen och kontrollera om problemet nu är åtgärdat.

5. Instagram-appen är glitchy

Ett tillfälligt fel kan vara anledningen till att du inte kan följa nya konton på Instagram. Starta i så fall om appen och leta efter tillgängliga uppdateringar. Gå dessutom till Google Play Butik eller App Store och kontrollera om det finns en ny version tillgänglig.

Du bör också ta bort appens cachedata. Om data överskrider lagringsgränsen eller blir skadad kommer det att påverka appens funktionalitet. Du kan rensa en apps cache på en Android-enhet, men om du äger en iOS-enhet måste du installera om Instagram-appen.

6. Instagram blockerade ditt konto

Som vi har nämnt gör Instagram sitt bästa för att hålla borta bots. Om du har följt och slutat följa flera konton för att få följare kan ditt konto flaggas för misstänkt aktivitet av Instagram-algoritmen.

Detsamma gäller om du har använt appar från tredje part för att påskynda tråkiga uppgifter som att följa och sluta följa konton, gilla eller spara andras inlägg eller kommentera dem.

Så om du har använt den här typen av app kan Instagram blockera eller till och med förbjuda ditt konto. Om du misstänker att du redan har problem för misstänkt aktivitet kan du kontrollera om du har brutit mot Instagrams regler.

Utöver detta kan Instagram blockera ditt konto om du är inloggad på ditt konto på flera enheter från olika platser. Även om det är normalt att använda samma konto på din telefon, dator eller surfplatta, kan Instagram rödflagga din aktivitet på grund av flera platser.

7. Du använder ett VPN

Om du har konfigurerat en VPN-anslutning kan Instagram lägga märke till olika IP-adresser och flagga ditt konto för ovanlig aktivitet. Detta kommer att begränsa flera funktioner på ditt konto, inklusive möjligheten att följa andra Instagram-konton.

Detsamma gäller att använda Instagram samtidigt på mobil och desktop.

8. Instagram-servrar är nere

Kanske kan du inte följa folk på Instagram eftersom servrarna är nere. Gå till Neddetektor och kontrollera om andra användare har rapporterat samma problem. I det här fallet finns det inget du kan göra förutom att vänta.

Njut av ditt favoritinnehåll på Instagram

Ibland är det inte så lätt att ta reda på varför du inte kan följa nya konton på Instagram. Det värsta scenariot är att den andra personen redan blockerat dig, så det finns inget du kan göra förrän de avblockerar dig.

Men om Instagram-servrar är nere bör du göra det bästa av det och ta en paus från sociala medier.