8 gratis formulärbyggare för din webbplats/appar

Spread the love

Letar du efter en lämplig formulärbyggare för att optimera formulärdesignerna för att generera fler leads? Vi har handplockat de bästa formbyggarna för att du ska kunna designa vackra former på ett så enkelt sätt som möjligt!

Former finns överallt omkring oss i den virtuella världen; för användarna är det ett sätt att registrera sig för en webbplats eller ge feedback om tjänsten eller produkten du använde. Både för kunder och företagare är formulär ett praktiskt verktyg av många anledningar, och de är utformade för att tjäna mer än ett syfte.

Som ett resultat bör yttersta noggrannhet vidtas för att designa onlineformulär, och att ha en utmärkt formulärbyggare till ditt förfogande kommer att vara en extra fördel.

Låt oss lära oss något mer i detta avseende.

Typer av formulär på webbplatser

Onlineformulär är av olika slag och klassificeras utifrån avsikten och typen av information de fångar från användaren. Nedan är de vanligaste typerna av onlineformulär du kommer att stöta på under din onlineresa.

Nyhetsbrev registrering

Formulärtypen innehåller ett eller två fält, vanligtvis namn och e-post. Användare kan registrera sig för formuläret för att ge sitt samtycke till att ta emot innehållet från webbplatsen.

Säljkontakt

Säljkontaktformuläret samlar in försäljningsspecifik information från de användare som har stor chans att göra ett köp och skickar snabbt data till säljteamet.

Event registrering

Eventansvariga använder det här formuläret för att hantera deltagarna och fånga grundläggande detaljer, tillsammans med händelsespecifik information som namn, tid, plats, evenemangsschema och mer.

Feedback från kunder

Detta är enkätformulär som riktar sig till dina kunder som har provat din produkt eller tjänst. Fält, här, är mestadels i form av frågor där användare kan uttrycka sina åsikter.

Onlinebeställning och betalningar

Dessa typer av formulär finns på e-handelswebbplatser där kunder måste tillhandahålla beställnings- och betalningsrelaterade detaljer innan köpet.

Kontoregistrering

Detta är den vanligaste formulärtypen som används för att samla in användardata och tillåta dem att skapa ett konto på webbplatsen.

Donation

Donationsformulär används av organisationer för att samla in givarinformation och betalningsinformation när de tänker göra donationer.

Bästa praxis för formdesign

Här är några av de bästa metoderna du bör tänka på när du utformar ett formulär för din webbplats.

 • Välj sådana formulärbyggare som är enkla att använda och hjälper till att designa intuitiva formulär så att användarna snabbt kan fylla i dem utan att behöva söka extern hjälp.
 • Säkerställ enhetlig formdesign på ditt varumärkes webbplats för att se mer professionell ut.
 • Använd etiketter för att vara tydligare och mer tillgängliga för användarna.
 • Det rekommenderas att hålla de logiskt relaterade formulärfälten som namn, adresser och betalningsinformation tillsammans och i linje för att undvika förvirring och bryta användarflödet.
 • Försök att presentera tydliga fel på formuläret om användaren begår ett misstag under formulärfyllningen. Detta bör göras för att undvika att användarna gissar om vad som är fel.
  Strömma ditt spel till dessa 13 livestreamingplattformar och tjäna pengar

Att designa intuitiva formulär för din webbplats är ett avgörande segment för webbdesign som åsidosätts av webbdesigners som vanligtvis åsidosätts. Intressant nog finns det utmärkta formulärbyggare som hjälper nybörjare och erfarna designers att implementera rätt formulärtyp, spåra datainlämningar och samla in data.

Att välja den bästa formbyggaren från massor av tillgängliga alternativ kan vara överväldigande. För att bespara dig ansträngningen har vi genomfört omfattande undersökningar, provat och testat verktygen själva och listat de bästa formbyggarverktygen nedan.

Google Formulär

Förmodligen en av de enklaste formulärbyggarna och packad med kraftfulla funktioner, Google Forms erbjuder ett av de enklaste sätten att skapa ett onlineformulär. Detta kan vara det bästa alternativet för dig om du redan är van vid Googles andra erbjudanden.

Om du tycker att Google Forms är tråkigt kommer du att bli förvånad över att veta att Google Forms erbjuder ett anständigt antal mallar att välja mellan beroende på vilket formulär du använder.

Google Forms tillåter en rimlig grad av anpassning; du kan välja mellan flera frågetyper, dra och släpp frågorna för att ordna om dem och ange anpassade värden i listan.

Det är också möjligt att välja din färgpalett, lägga till bilder och välja bland flera typsnitt, justera utseendet och känslan för att passa ditt varumärkes stil. Du lägger också till anpassad logik som presenterar nästa fråga baserat på den tidigare besvarade frågan.

Google Forms används mest under undersökningar eftersom det gör det möjligt för användarna att analysera realtidssvar som en bildrepresentation.

Tally

Tally är en annan formbyggare värd att nämna på listan på grund av det enklaste och snabbaste sättet att skapa onlineformulär. Den förväntar sig att du har absolut noll kunskap om kodning, och dess dokumentliknande design kräver en låg inlärningskurva och är otroligt lätt att bemästra.

Även om du alltid kan byta till premiumversionen av Tally om du behöver använda några av dess avancerade funktioner, är själva gratisversionen beväpnad med användbara, vilket gör upplevelsen absolut värd besväret.

Tally tillåter obegränsat skapande och inlämning av formulär i gratisversionen, och du kan också använda verktyget för att samla in betalningar och dokumentinlämningar.

Du kan också ange formulärets stängningsdatum och visa ett avslutande meddelande innan du omdirigerar det till någon annan webbsida om det behövs. Tally stöder integration med plattformar som Notion, Zapier, Airtable, Make och Google Sheets.

Några andra gratisfunktioner är följande:

 • Anpassad ”Tack”-sida
 • E-postmeddelanden
 • Formlogik
 • Kalkylator
 • Dolda fält
 • Svarsrör
 • Stäng på inlämningsgränsen

TypForm

TypeForm är en populär formbyggare som är mycket föredragen på grund av dess tilltalande formdesign som uppmuntrar konvertering. Den förstår att tråkiga former är en nedgång för publiken och webbplatserna avskräcker från att använda dåligt designade.

  7 bästa onlinekurser för sportdataanalys

Formulärbyggaren är packad med ett stort antal fördesignade snygga mallar, som du är fri att välja mellan. TypeForm stöder Google Analytics-integration som gör att du kan analysera data i realtid.

Några av de unika funktionerna i TypeForm är följande:

 • Formulär kan anpassas för att visa en fråga i taget istället för alla på en gång för att förbättra ifyllnadsfrekvensen för formulär.
 • Formulärbyggaren älskar genvägar och ser till att hela formuläret kan byggas med tangentbordstangenter.
 • Att välja flervalsfrågor att skriva i rullgardinsmenyn är allt möjligt med bara tangentbord.
 • Blanketterna är responsiva och mobila vilket gör att besökare på en mobiltelefon enkelt kan fylla i formulären utan problem.

JotForm

JotForm är tillgängligt på webben, iOS och Android och ger dig möjlighet att skapa den typ av formulär du behöver inom några minuter. Dessa professionella formulär kan byggas utan att skriva koder och kan enkelt integreras i företagsappar.

Formulärbyggaren är funktionsrik och tillåter användning av villkorlig logik för att automatisera arbetsflödena. Du kan också stila din form enligt din smak genom att ändra logotypen, typsnitten, färgerna och andra element.

Jotform tillåter sömlösa onlinebetalningar direkt på formuläret och kan användas i flera scenarier, som e-handelsplattformar, acceptera onlineavgifter och samla in donationer.

Analyssektionen ger djupgående insikter i de insamlade svaren, såsom slutförandegrad, och låter dig generera delbara rapporter direkt från plattformen.

JotForm stöder mer än 150 integrationer som gör att du automatiskt kan skicka formulärsvaren till e-postmarknadsföringstjänster, projektledningar, CRM, molnlagringsappar och mer.

CognitoForms

Lämplig för nybörjare såväl som avancerade användare, CognitoForms är en annan formbyggare du kan välja för att uppfylla dina behov för att skapa formulär. Själva gratisplanen erbjuder praktiska funktioner, men inte att förglömma, prenumerationsplanerna är ganska överkomliga om du letar efter ett verktyg för att skapa komplexa formulär.

Den kostnadsfria planen stöder obegränsat skapande av formulär, och mallbiblioteket är fyllt med mer än hundra gratis malldesigner. Cognito-formulären är helt lyhörda och stöder mer än 20 formulärfält i den kostnadsfria planen. Du kan enkelt skräddarsy mallformulären för att matcha din organisations varumärke.

Intressant nog stöder Cognito form builder mer än tjugo språk, inklusive kinesiska, holländska, franska, engelska, spanska, japanska, polska och portugisiska, stöder 137 valutor och är tillgänglig i 121 länder så att du enkelt kan nå ut till din publik över hela världen i deras modersmål.

ZohoForms

ZohoForms är en del av den stora Zoho-appfamiljen som inkluderar CRM (customer relation management), e-post, redovisning, dokumentredigering och andra appar.

Formulärbyggaren passar bra i scenarier där du måste genomföra onlineundersökningar eftersom det tillåter dig att skapa och dela formulär online och ställa in e-postvarningar för att få meddelande när någon fyller i formuläret.

ZohoForms är skalbara för att möta kraven från alla företagsstorlekar, och det rena och intuitiva gränssnittet okomplicerar hela processen för att skapa formulär.

ZohoForms integreras perfekt med tredjepartsappar som Zapier, Google Drive, SalesForce och andra appar för att underlätta fritt dataflöde för alla typer av företag.

  Hur man redigerar PDF-filer på en Chromebook gratis

Denna formulärbyggare förenklar datainsamlingen avsevärt genom att automatiskt skicka formulärdata till en anpassad databas.

Några av de anmärkningsvärda funktionerna är:

 • 30+ anpassningsbara mallar och teman.
 • Designa anpassade tacksidor, uppgifter och e-postmeddelanden för att omdirigera efter att du har skickat svaret.
 • Tilldela uppgifter och godkännare och ställ in åtkomstbehörigheter enligt dina behov.
 • Ställ in formulärregler och specifika formulärfält för att filtrera oönskade data.

Wufoo

Wufoo är en molnbaserad mjukvara för att skapa formulär som ger organisationer möjlighet att skapa onlineformulär för olika ändamål, såsom registreringsformulär, ansökningsformulär, undersökningar, kontaktformulär, betalningsformulär och mer.

Det kraftfulla formulärbyggarverktyget är utrustat med fotogallerier, mallar, formulärfält och ett lättanvänt gränssnitt som underlättar enkel anpassning och rapportering av mallar.

Wufoo är lämplig för användare som saknar kodningsexpertis eftersom dra-och-släpp-redigeraren gör att du kan designa formulär för att samla in data och skicka in filer utan att skriva en enda kodrad.

Wufoo har samarbetat med betalningsappar som PayPal, Stripe och Authorize.Net för att möjliggöra betalningsinsamling via plattformen.

Formulärbyggaren erbjuder Wix-drivna snygga och moderna mallar som är lätta att anpassa för att återspegla utseendet och känslan för ditt varumärke eller webbplats.

Wufoo låter dig fylla i vanliga demografiska alternativ för ett flervalsfält för att ställa in fördefinierade val för kön, ålder, sysselsättning, inkomst och utbildningsalternativ på ett problemfritt sätt om du riktar dig mot en specifik typ av besökare.

123FormBuilder

Så enkelt som namnet antyder, 123FormBuilder, ett säkert verktyg för att skapa formulär, gör att du kan skapa onlineformulär lika enkelt som att skandera 1-2-3! Formulärbyggaren är användbar i användningsfall för oändlig datainsamling – för att skapa registreringsformulär, beställningsformulär, ansökningsformulär, undersökningar och mer.

Med en redigerare utan kod, dra och släpp fria formulär, kuponger för att hjälpa till att samla in data på ett säkert sätt och förbättra din produktivitet genom att minimera dina ansträngningar.

Mallbiblioteket är packat med mer än 2000 fördesignade formulärmallar som hjälper dig att komma igång, och du kan skräddarsy dessa formulär för att möta dina personliga krav.

123FormBuilder kan hantera en mängd olika användningsfall – registrering av händelser, betalningsinsamling, registrering av nya användare, genomför undersökningar eller samla in feedback från kunder.

Formulärbyggaren stöder integration med över 4000 digitala verktyg som Wix, Shopify, Dropbox, Marketo eller HubSpot, vilket möjliggör automatisering av arbetsflöden i din organisation och eliminerar behovet av att manuellt importera och exportera data.

Slutsats

Formbyggarna vi har nämnt ovan är de bästa valen hittills. Den bästa för din organisation eller personliga användning kommer att vara den som tillgodoser dina behov eller mål. Du kan jämföra funktionerna hos olika formbyggare för att välja det lämpliga verktyget, och vi är övertygade om att du kommer att hitta den perfekta passformen.

Du kan också utforska några WordPress Form Builders.