8 enkla steg för att förbättra dina YouTube Music-rekommendationer

Är du en YouTube Music-användare som vill ha bättre musikrekommendationer? Dessa enkla tips och tricks kan justera YouTube Musics algoritm för att föreslå musik som bättre passar din specifika smak.

1. Hantera din YouTube Music-historik

Din musiksmak kan förändras med tiden, så det är viktigt att du tittar igenom och tar bort musik från din historik regelbundet. Detta låter YouTube Music veta att du inte vill fortsätta få rekommendationer baserat på vissa låtar.

För att göra det, gå till din YouTube Music-profil, välj Historik och radera låtar genom att klicka på de tre vertikala prickarna och rulla ner till Ta bort från historiken.

2. Hantera din YouTube-historik

Musiken du lyssnar på på ditt YouTube-konto påverkar också din YouTube Music-historik. För att hantera din YouTube-historik, öppna YouTube, klicka på Historik på fliken till vänster och välj Hantera all historik. Härifrån tar du bort musiken som du inte vill ska påverka dina rekommendationer.

3. Pausa din visningshistorik

Har din mamma använt ditt konto för att lyssna på timmar av Bon Jovi? Det är alltid bäst att pausa din YouTube Music-historik när du eller någon annan lyssnar på något som du inte vill ska påverka dina rekommendationer.

Gå till din YouTube Music-profil, tryck på Inställningar, sedan Sekretess och aktivera Pausa visningshistorik.

4. Spara låtar i ditt bibliotek och skapa spellistor

Om du vill att YouTube Music ska föreslå bättre rekommendationer måste algoritmen se vilka specifika låtar, artister och album du gillar. För att göra det måste du spara musikinnehållet som du gillar i ditt bibliotek eller skapa olika spellistor.

Om du lyssnar på ett visst album eller en viss låt som du gillar, tryck på de tre vertikala prickarna bredvid den och välj Spara i bibliotek eller Spara i spellista. Du kan hantera dina spellistor på vänster sida av YouTube Music samt se ditt bibliotek, som innehåller all din gillade musik, artister och sparade låtar.

5. Alltid tummen upp eller tummen ner sånger

En av YouTube Musics bästa funktioner är att du kan betygsätta allt du lyssnar på. För att förbättra dina musikrekommendationer, när du spelar en låt, klicka på tummen upp eller tummen ned-ikonen bredvid titeln.

Dessutom, om du går till din YouTube Music-historik kan du tumma upp eller ner för allt du tidigare har lyssnat på därifrån.

6. Var uppmärksam på vem du lyssnar på och prenumererar på på YouTube

Eftersom YouTube Music och YouTube-konton i huvudsak är sammankopplade måste du notera vad du lyssnar på och prenumererar på på YouTube – särskilt om du vill ha bättre rekommendationer.

Så om du är ett fan av en viss artist, band eller grupp, se till att gå till deras YouTube-sida och prenumerera på deras kanal. Dessutom kan du också göra tummen upp för varje låt du gillar.

7. Välj ytterligare artister som du gillar

När du först registrerar dig för YouTube Music blir du ombedd att välja fem artister som du gillar. Men visste du att du kan lägga till andra artister som du gillar senare?

För att göra det klickar du på din YouTube Music-profil och sedan på Inställningar. Klicka sedan på Rekommendationer och välj sedan Välj några artister du gillar. Här kan du välja så få eller lika många ytterligare artister från en lista med alternativ.

8. Spendera mer tid på YouTube Music

Att förbättra dina musikrekommendationer på YouTube Music är så enkelt som att använda musiktjänsten så mycket som möjligt. Det är inte troligt att du får bra förslag om du inte anstränger dig för att använda tjänsten regelbundet.

Om du till exempel lyssnar på både Spotify och YouTube Music, ge Spotify en paus och fokusera på att bara använda YouTube Music ett tag. Du kan till och med överföra alla dina spellistor från Spotify till YouTube Music.