8 bästa överstrykningsprogram för att markera text på Android och iPhone

Det är dags att lägga bort den gamla överstrykningspennan eftersom du kommer att utföra de flesta av dessa aktiviteter online. Istället kan du kommentera text online med en mängd olika moderna verktyg.

Dessa verktyg kallas framhävningsappar eftersom de tillåter anteckningar och framhävningar. Många företag har producerat framhävningsapplikationer som är kompatibla med Android- och iOS-enheter.

I den här artikeln kommer vi att diskutera vad framhävningsappar är och varför vi behöver dem och hur de hjälper till i olika människors vardag. Slutligen kommer vi att diskutera några av de bästa överstrykningsapparna för att markera text på Android och iPhone.

Vad är Highlighting-appar?

Markering är en inlärningsteknik som kan hjälpa dig att studera mer effektivt genom att välja viktig information från ett dokument.

När det gäller webbmarkering kan du enkelt markera ett textstycke genom att använda ett onlineverktyg eller penna och papper. Dessa onlineverktyg för att lyfta fram är användbara för oss eftersom det mesta av vår läsning och forskning nuförtiden sker online.

Med hjälp av framhävningsappar kan du hitta de kritiska elementen på en sida med tät text. Dessa tekniker åstadkommer detta genom att lyfta fram de viktiga sakerna med hjälp av ett färgschema. Den här inställningen inkluderar bakgrundsfärg, textfärg och prioritetspoäng för att se dina fall.

Olika typer av framhävningsappar erbjuder olika funktioner till sina användare. Du kan också göra färgkodning för att säkerställa att dina texter markeras efter deras betydelse.

Varför behöver vi lyfta fram verktyg?

För att förstå varför vi behöver framhävningsverktyg, låt oss ta exemplet med din favoritbok. När du läser en bok för första gången stöter du på olika ord, fraser eller citat som du kanske gillar eller vill hålla utkik efter även efter att du har läst klart din bok. Några av oss skulle också lyfta fram våra favoritmeningar i boken för att enkelt kunna läsa dem nästa gång.

För de flesta av oss som läser mycket och måste besöka samma sidor om och om igen kan läsningen bli en utmanande uppgift. Du kan göra dina studier enklare och roligare genom att lyfta fram sidornas viktiga, spännande och värdelösa delar.

Att studera har huvudsakligen migrerat eller helt online eftersom det digitala livet har utökats till att omfatta fler aspekter av vårt dagliga liv. Nuförtiden kan du markera text på webbplatser och PDF-filer med hjälp av några onlineverktyg. Du kan välja endera, beroende på tillgängliga resurser. Markering online gör det lättare att ha fler studieanteckningar till hands.

Hur kan framhävning av appar hjälpa olika människors vardag?

Markeringsverktyg kan fungera med praktiskt taget alla ämnesämnen eller årskurser. Nedan följer några punkter om hur appar kan hjälpa till i vardagen för alla.

Att ta reda på de viktigaste begreppen

Att kunna skilja mellan primära begrepp och stödjande detaljer är ett av de svårare problemen som eleverna stöter på när de blir äldre och informationen blir mer komplex.

Eleverna kan börja understryka vad de tycker är viktiga begrepp i en färg och stödjande detaljer i en annan efter att de är bekanta med skillnaden mellan dem. Detta hjälper eleverna att känna igen de väsentliga ämnena i tidningarna.

Samla grundtoner i ett papper

De flesta elever vill bara ha en produktiv teknik för att ta anteckningar om ett dokuments mest avgörande passager. Detta är relativt enkelt att göra med highlighter-verktyg.

Eleverna kan skanna ett papper, stryka under nyckelpassager i den färg de väljer och sedan sammanställa dessa högdagrar i ett annat dokument. Sedan, för att hjälpa till med att studera, kan dessa höjdpunkter omedelbart hämtas när det behövs.

Hitta svåra ord

Läroböcker innehåller ofta en lista över ordförråd som relaterar till enheten i en mängd olika ämnen. Trots att detta är till hjälp kan vissa elever behöva vara mer bekanta med vokabulärorden eller någon av de många andra termerna som ingår i boken.

Genom att ge eleverna ett sätt att markera ord som de inte känner till och lägga till dem i ett annat dokument, kan det vara fördelaktigt att lyfta fram verktyg.

Ökar minnesretention

Ingen kan ifrågasätta det faktum att framhävning hjälper oss att stärka vårt minne, särskilt vårt visuella minne. Eleverna kan fördjupa sina kunskaper genom att noggrant notera viktiga detaljer och läsa om passagen.

När det kommer till inlärningsprocesserna som äger rum i våra hjärnor, har färger komplicerat psykologiska ledningar. Färgen gul är den mest effektiva för att framhäva information genom hela studieprocessen. Därför kan framhävning av appar förbättra retentionen genom att användas på papper.

Nu när allt har flyttats till onlinemediet behöver du också några highlighters online. Så här är vi med ett gäng highlighter-appar för att markera viktig text på din smartphone.

Liner

Ett av de mest utmärkta verktygen för höjdpunkter och anteckningar som finns tillgängliga online är Liner. De senaste förbättringarna har förbättrat den mer än någonsin och gjort den mycket enkel att använda på olika enheter. Du kan ladda ner både webbläsartillägget och appen för dina telefoner och sedan logga in med samma konto.

Vilken länk som helst kan skickas till Liner på mobila enheter för att öppna den i appen. Du kan också använda den på både Android- och iOS-enheter.

Du kan markera vilken text som helst genom att hålla ned knappen tillräckligt länge. Gratisversionen av Liner innehåller färgerna gul och grön. En mapp kan bestå av flera länkar eller kommentarer. Tre mappar är tillåtna i gratisversionen. Sist men inte minst, genom att söka i Liner-appen hämtas alla dina höjdpunkter och länktitlar.

Adobe Acrobat

Med mer än 635 miljoner installationer är Adobe Acrobat världens mest använda och pålitliga PDF-läsare. Det finns flera funktioner tillgängliga i detta program för att samverka med PDF-filer.

Dessutom fungerar Adobe Acrobat bra som en PDF-markör. Du kan redigera, markera, stryka igenom och understryka måltexter. Du kan också ändra överstrykningspennans färg och ta bort den. Den har en onlineversion och är kompatibel med iOS och Android.

Endast webbutgåvan är tillgänglig gratis. Desktopversionerna är dyra men innehåller många funktioner. Användare kan ändra färgerna på överstrykningspennan och den erbjuder fler funktioner än bara en överstrykningspenna.

Det finns online- och offlineversioner av Adobe Acrobat, som tillåter användare att färglägga onlinetext transparent.

Readwise

Du kan snabbt lagra, organisera och återbesöka din e-bok och artikelhöjdpunkter med hjälp av Readwise-appen. Du kan använda den för att ordna och gå igenom höjdpunkterna i dina e-böcker och artiklar.

Programvaran återupplever dina största höjdpunkter tillbaka till dig vid rätt tillfälle med ett dagligt e-postmeddelande, allt tack vare den vetenskapliga metoden som kallas Spaced Repetition.

Du kommer att kunna granska och behålla viktiga begrepp från de böcker du har läst på detta sätt. Du kan använda den på både Android- och iOS-enheter.

En daglig e-postsammanfattning från Readwise kan vara ett användbart komplement till en morgonrutin, vilket är anledningen till att folk uppskattar det. Det är fördelaktigt för facklitteraturläsare som har tusentals höjdpunkter eftersom det är en enkel metod att ordna dina höjdpunkter, och det hjälper dig att komma ihåg vad du har lärt dig.

Markera och notera

Markeringsverktyget Highlight & Note har ett enkelt användargränssnitt och är mycket enkelt att använda. När en text är markerad kan du välja appen Markera och anteckna från alternativmenyn för kopiera-klistra, för att antingen göra en ny anteckning eller lägga till den markerade texten i en befintlig anteckning.

På den här appen kan du enkelt utföra olika åtgärder som att lägga till, ta bort, dela, etc. Du kan använda den här programvaran för att utforska webben och lägga till dina höjdpunkter. Senare kan du också dela och länka dina anteckningar. Denna app är endast tillgänglig för Android-användare.

Highlighter för Safari

Highlighter för Safari är ett fantastiskt tillägg för majoriteten av iOS-användare. Den är lätt att använda, tillgänglig med bara ett klick och tillgänglig när du behöver för att hålla reda på vad som är viktigt. Det lyfter fram viktig information och förbättrar förståelsen. Eftersom allt sparas lokalt finns det inget behov av en fjärrtjänst, konton eller inloggningar.

I Safari kan du markera text med en mängd olika färger och kommentera vilken webbsida som helst med post-it-lappar. När du återvänder till dina sidor kan du alltid läsa om de anteckningar och markeringar du har gjort.

Dessutom kan du undersöka och ta bort nyligen tillagda markeringar och anteckningar, samt söka efter markerad information. Du kan också exportera dina anteckningar i RTF-format.

Markerad

Markerad är en iOS-applikation som redan har placerats på Apples lista över ”Nya appar vi älskar.”

Appen är utan tvekan en att hålla utkik efter med sin enkla, logiska design, enastående uppmärksamhet på detaljer och enkla funktionalitet. Programvaran samlar in offerter, organiserar dem och gör märkning av bokutdrag enklare än någonsin.

Användargränssnittet är snyggt, stilrent och oerhört enkelt att använda, och den övergripande stilen påminner om Apples tidiga program. Dessutom tar det bara några minuter att installera och använda Highlighted Book Scanner.

Appen registrerar frasen korrekt utan stavnings- eller grammatikfel. Dessutom tar den intelligent bort de ofullständiga meningarna före och efter utdragets början och slut.

Höjdpunkter

Highlights-appen är utpekad som ”PDF-läsare för studier.” Programmet har flera funktioner som är särskilt användbara för att sortera igenom mycket forskning, som sammanhangsmedvetna kommentarer, stöd för att extrahera kommentarer och många fler. En av de mest spännande egenskaperna är förmågan att extrahera data från bilder och tabeller.

Eftersom många leverantörer föredrar att publicera en skärmdump eller bild av ett diagram snarare än den faktiska informationen, kan det vara svårt att få den senare. Höjdpunkter kan ta det diagrammet och konvertera det till en äkta texttabell med hjälp av maskininlärning.

Höjdpunkter använder de senaste funktionerna, inklusive kortkommandon och navigering, stöd för flera fönster, Apple Pencil-integration och mer. Dessutom stöder alla plattformar mörkt läge.

PDF Highlighter

Dina PDF-filer, viktiga papper och foton kan redigeras eller markeras med hjälp av PDF Highlighter. Denna applikations verktyg för att redigera foton eller PDF-filer har enastående möjligheter.

Du kan markera viktigt innehåll i PDF- och bildfiler med det här programmet. Applikationen erbjuder höjdpunkter som är lika verklighetstrogna som de som är gjorda av en överstrykningspenna.

Med redigeringsalternativen som Rita, Skriv text och Ändra PDF på denna programvara är det enkelt att markera och redigera dina PDF-filer såväl som foton. Dina ändrade PDF eller bilder kan också sparas och skickas till andra. Du kan spara dina markerade och ändrade PDF-dokument och foton som PDF- eller fotofiler.

Slutsats

Det finns en korrekt metod för att använda överstrykningspenna-appar, som kan revolutionera ditt sätt att göra anteckningar. De hjälper inte till att göra anteckningar när de används på fel sätt och kan till och med motverka det. Du kan gå igenom ditt arbete utan ansträngning och skära ner på tiden du spenderar på din enhet när du väl har valt det bästa framhävningsverktyget för din gadget.

Att understryka texten på en sida med monotont material hjälper till att behålla minnet och drar din uppmärksamhet. Det är därför som highlighterapplikationer är viktiga för praktiskt taget alla, oavsett om du är elev i skolan, forskare eller bara en läsare.

Du kan också utforska några bästa verktyg för webbplatskommentarer som hjälper dig att lyfta fram innehåll på en webbplats.