7 tekniska busidéer för din Halloweenfest

Om du planerar samma gamla Halloween-fest med hoppskräck, spöklika masker och skräckhistorier, vänta tills du hör vad dina dagliga prylar kan göra.

Vi drömmer alla om en spöklik halloweenfest, men att designa läskiga spratt är ofta tråkigt och tidskrävande. Men vi har gett dig de bästa skämtidéerna du kan implementera med de dagliga tekniska prylarna runt omkring dig.

Vi som användare är vana vid att använda våra tekniska prylar på ett specifikt sätt, och det blir verkligen skrämmande när dessa enheter inte fungerar som avsett. Det är därför vi har gett dig några av de bästa busidéerna som inte behöver något annat än din hushållsteknik och lite innovation.

Träna din Alexa att skrika

Föreställ dig dina vänners reaktion efter att de hör ett oväntat läskigt skrik från ingenstans. Dina Alexa-aktiverade smarta hemprylar kan enkelt göra det åt dig, och det bästa är att du inte behöver ge den några kommandon för skriket.

Istället kan du aktivera ett kusligt skrik eller ljud som du väljer från Alexa skills store och använda det för att skrämma alla på din fest.

Det bästa sättet att utföra detta spratt är att ställa in en timer på det skrikande ljudet. Du kan säga, ”Alexa spela Spooky Scream på X minuter/timmar,” och det är allt.

Föreställ dig att leka med skämtet och låtsas vara omedveten om skriken medan du spelar in dina vänners reaktioner med hjälp av en dold kamera. De inspelade svaren skulle bli en rolig diskussionspunkt i flera år.

Vad sägs om en Haunted Mirror?

Föreställ dig att dina vänner kollar in dem i spegeln när de ser ett spöke som dyker upp från ingenstans i spegeln! Tja, du behöver inte gå till en trollkarl för att hitta en sådan hemsökt spegel, eftersom din smarta TV kan göra jobbet utan att ta med de onda andarna till din Halloween-fest.

Tanken här är att placera en tvåvägsspegel på din smarta TV, vilket gör att den ser ut som en vanlig spegel snarare än en tv. Därefter bör TV:n ha en förinstallerad spöklik bild som kan gå live med ett knapptryck.

Sedan, så fort en av dina vänner går för att kolla in dem i spegeln, kan du slå på bilden och se din vän skrika högre än Alexa-skriket vi just planerat. Du kan också gå ett steg före och placera en dold kamera precis under TV-skärmen för att spela in dina vänners reaktioner.

Det skulle vara bättre att ha en TV som stöder smartphonekommandon, eftersom att bära TV:ns fjärrkontroll i handen hela tiden kan göra folk medvetna om skämtet.

Sätt ett huvud i burken!

Kommer ni ihåg de där gamla filmerna där seriemördaren eller den galna vetenskapsmannen höll huvudet i glasburkar? Så varför inte låta dina vänner uppleva samma skräck som personligen? Ja, vi kommer att skapa liknande burkar, men du behöver inte mörda dina nära och kära för detta skämt.

Istället skulle en färgad utskrift av en bild i huvudstorlek och lite matfärg göra susen för dig.

För att utföra tricket behöver du en genomskinlig glasburk som är tillräckligt stor för att bära ett huvud i människostorlek, en färgad utskrift av en bild i huvudstorlek och lite blekgul matfärg. Placera först den färgade utskriften i glasburken och fyll den med vatten.

Tillsätt sedan några droppar matfärg för att ge intrycket av ett organkonserveringsmedel. Ställ slutligen burken i en lite undangömd del av ditt hus, som ett köksskåp, och vänta på de läskiga reaktionerna när dina vänner öppnar garderoben och hittar ett människohuvud.

Spökdrönare

Drönare är bra av många anledningar, men de kan vara mycket läskiga om du utför detta upptåg bra. Grundidén är att skapa en spökliknande bild som gör ett skrämmande ljud och flyger på egen hand. Nu är det något som kan skrämma även de modiga!

För att utföra upptåget behöver du en drönare som är kraftfull nog att stödja en liten högtalare och lite extra vikt. Utförandet av detta spratt beror helt på din kreativitet och hur du designar din drönare för att göra den skrämmande.

Att använda pappersklipp för att ge ett spökliknande intryck skulle vara ett utmärkt sätt att komma vidare, men möjligheterna är oändliga. Så vänta inte och pröva säkert detta skämt på dina vänner om du redan har en drönare på din sida.

Installera en Jump Scare-app

En hoppskräck är en plötslig och oväntad skrämmande bild som dyker upp ur det blå, och skräckfilmer använder alltid detta trick. Vad händer om jag sa till dig att din telefon räcker för att skapa en kraftfull hoppskräck?

Ja, du läste rätt! Jump-scare-appar är vanliga i alla stora appbutiker och gör ett ganska bra jobb med att skrämma folk.

Allt du behöver göra är att installera en hoppskräm-app som du väljer och lämna över telefonen till en vän, omedveten om skämtet. Se också till att spela in deras reaktioner när appen trycker på hoppskräcket när ingen förväntar sig det.

Du kan också gå vidare och installera appen på din väns telefon, vilket gör upptåget mer läskigt.

Läskiga bussamtal med röstväxlare

Sprattsamtal har funnits där sedan starten, och effektiviteten av detta upptåg beror på din kreativitet. Men i motsats till ett konventionellt sprattsamtal kan du använda en röstmodulator för att pranka dina vänner bättre.

Ladda ner en läskig röstväxlare för din telefon, som Scary Voice Changer på Android eller Scary Voice Change och Modulator på App Store.

Använd nu ett mobilnummer som är nytt eller som inte är sparat på din väns kontakt och fortsätt med skämtsamtalet. Du kan till och med spela in ett skrämmande meddelande och skicka det till din vän. Detta upptåg har enormt utrymme för improvisation, så dra dig inte för att använda all din kreativitet för att skrämma dina vänner.

Få dina lampor att flimra

Ta vilken skräckfilm som helst, och flimrande ljus är ett av de mest effektiva sätten att få frossa nerför tittarens ryggrad. Så föreställ dig ett scenario där alla lampor i ditt hus börjar flimra tillsammans.

Det skulle räcka för att skrämma ut alla dina vänner. Du kan till och med gå ett snäpp högre och använda din smarta hemenhet för några läskiga skrik.

För detta skämt skulle du behöva ett gäng smarta lysdioder som låter dig anpassa deras belysningsläge. Gå vidare och ändra flimmerhastigheten till något i stil med 0,5 sekunder på alla dina glödlampor och ställ in en timer för skämtet. Rikta också in Alexa-skriet så att det matchar flimmerna och vänta på några roliga reaktioner.

Se till att spela in allt och ha ett gott skratt av dessa reaktioner.

Slutord

Halloweenfester blir bara intressanta när läskiga spratt leder till ett gott skratt. Vi har listat några av de enklaste men mest effektiva Halloween-upptågen du kan göra under dina Halloween-fester.

Även om dessa upptåg är bra, rekommenderar vi också att inte gå för långt med dem. Kom ihåg att dessa upptåg bör fungera som sätt att föra samman din fest och inte traumatisera dina gäster.

Nu kan du kolla in de bästa röstväxlarapparna för telefonsamtal.