Ställ in SPF, DKIM, DMRAC och BIMI för bättre e-postleverans

Hur vet du att din e-post inte kommer att skickas till skräppost?

Eller flaggad som en overifierad avsändare som nedan.

Jag satte upp OpsNews, och under mitt e-posttest insåg jag varningen ovan när jag skickade ett e-postmeddelande från min adminvista.com-domän till OpsNews.

Det där ser inte bra ut. Föreställ dig att få flagga din företags-e-post på det sättet. Det är en förtroendefråga.

Hur säkerställer du att din sändande e-postdomän är korrekt inställd för bättre e-postleverans och undviker att hamna i skräppost?

Kontrollera metoden för e-postautentisering.

Först och främst, kontrollera din domän Google Admin Toolbox. Alternativt kan du använda detta verktyg att testa också.

Jag gjorde nedan, och du kan se att det inte är bra.

Inte konstigt att Zoho Mail flaggade min e-post.

Hur gick testet?

Om du fick en varning för SPF, DKIM och DMARC som jag, då måste du fixa dem snart!

Vad är SPF, DKIM, DMARC, BIMI?

Låt oss förstå vad det gör.

SPF (Sender Policy Framework) – är mycket viktigt, och det MÅSTE fixas. Det är en e-postautentiseringsmetod som hjälper till att verifiera att meddelandet skickas från en auktoriserad server. Att ställa in SPF hjälper till att förhindra spoofing, skräppost och förbättra meddelandeleveransen.

DKIM (DomainKeys Identified Mail) – den lägger till en signatur som verifieras av den mottagande servern för att säkerställa att meddelanden inte förfalskas eller ändras under transporten.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) – den säger åt den mottagande servern att kontrollera SPF och DKIM för att verifiera att e-postmeddelandena kommer från de auktoriserade servrarna. Du måste definiera en tillämpningspolicy där du kan instruera vilken åtgärd du ska vidta när en autentiseringskontroll misslyckas. Du kan gissa, DMARC är bara effektivt när SPF och DKIM är korrekt inställda. jag skulle föreslå kontrollerar detta för vidare läsning.

BIMI (Brand Indication Message Identification) – är en ny standard för att visa din logotyp på varje e-postmeddelande så att mottagarna kan känna igen och lita på ditt varumärke. BIMI är ett nytt initiativ för att minska risken när en domän äventyras och skickade e-postmeddelanden efterliknas.

Hur ställer jag in SPF, DKIM, DMARC?

Konfigurering av dem görs på domännivå. Alla kan läggas till som en TXT-post.

Det första du behöver ta reda på är värdet du behöver för att ställa in. Och värdet skiljer sig från leverantören av e-posthotell.

För SPF kan du kontakta en e-postleverantör för att ta reda på vilka SPF-poster du behöver använda eller hänvisa till den här listan.

För DKIM måste du troligen generera DKIM-väljaren från e-postvärdens administratörsområde.

För DMARC, kontrollera om din leverantör stöder DMARC, definiera policyn för hur du vill hantera autentiseringen och konfigurera dem därefter.

Om du inte är säker kan du alternativt kontakta din e-postsupport.

Hur ställer jag in BIMI?

BIMI kräver DMARC för att ställa in korrekt. Så först måste du se till att det är gjort, och för att lägga till BIMI behöver du bara lägga till en TXT-post enligt nedan.

  • Gå till domänregistratorns kontrollpanel
  • Lägg till en ny TXT-post med namn som standard._bimi med nedanstående värde
v=BIMI1; l=https://yourdomain.com/pathoflogo.svg; a=;
  • Byt ut logotypens sökväg mot din. Kom ihåg att använda din logotyp i SVG-format.

Om du använder Cloudflare borde du ha lagt till posten som nedan.

När det har implementerats kan du använda detta verktyg för att kontrollera BIMI-posten. Så här ser adminvista.com BIMI ut.

Det ser coolt ut. Är det inte?

Slutsats

Din e-post är avgörande för din affärskommunikation. Låt det inte landa till spam eller att någon förfalskar det. Det finns SMTP-verktyg som du kanske vill utforska för att diagnostisera e-postsäkerhetsproblem.

Gillade du att läsa artikeln? Vad sägs om att dela med världen?