7 effektiva appar för att övervaka dataanvändning på din iPhone

Spread the love

Den virtuella världen är så hjälpsam och fascinerande, eller hur? Men tyvärr faller allt sönder så fort du når din dataanvändningsgräns. Data är internets byggsten och du måste ha tillgång till data för att komma in i internets spännande värld.

Medan offentligt Wi-Fi är en populär källa för gratis internet nuförtiden, måste användare lita på mobildata när de inte har tillgång till offentliga hotspots. Dessutom är offentligt Wi-Fi inte det lämpliga valet för att komma åt känslig data eftersom de är fiskeplatsen för hackare och bedragare.

Generellt är mobildataplaner begränsade och dyra; en iPhone-användare förbrukar cirka 2 GB-5 GB data dagligen. Om du inte har ett obegränsat dataabonnemang och inte har tillgång till Wi-Fi, finns det en god chans att kringgå dina dagliga dataanvändningsgränser på grund av dessa dataslukande iPhone-appar. I det här scenariot är du skyldig att överskrida din databudget och måste betala dataöverskott. Med tanke på hur dyra dataplanerna är, kommer de att bränna ett hål i fickan.

Så, vad kan du göra för att undvika att din faktura ökar? Du bör övervaka din dataförbrukningsstatistik dagligen och månadsvis för att undvika dataöverskott. Dessutom kan du också vidta några beprövade åtgärder för att begränsa dataanvändningen. Dessa hjälper dig att visualisera din dataanvändning så att du inte får slut på data.

Så här kontrollerar du dataanvändningen på din iPhone

Låt oss ta en titt på några av de pålitliga metoderna för att kontrollera din dataanvändning på iPhone.

Använd Apples inbyggda inställningar för användning av mobildata

Apples inhemska dataanvändningsstatistik är ett av de enklaste sätten att spåra din dataförbrukning. Apple låter dig spåra din mobildataanvändningsstatistik direkt från dess inbyggda inställningar. För att komma åt den inbyggda dataspåraren måste du öppna Inställningar > Allmänt > Användning. Den här fliken visar dig en sammanfattning av din faktureringscykel och den totala data som skickas och tas emot via din iPhone.

Nackdelen med detta inbyggda verktyg är att det inte är korrekt och endast ger en dataanvändningsstatus i en sammanfattad form. Dataanvändningsspåraren är inte exakt och det finns alltid en motsägelse mellan inbyggd statistik och din operatörs statistik. Dessutom måste du återställa datastatistiken manuellt i början av varje faktureringscykel.

Besök din operatörs webbplats

Här är en annan metod för att kontrollera din iPhone-dataanvändning. Du kan besöka din nätleverantörs webbplats för att veta den totala data som du förbrukar. Även om statistiken är nästan korrekt, är dataanvändningsrapporten inte i realtid; det är omöjligt att besöka webbplatsen med några minuters mellanrum.

Dessutom är dataanvändningsrapporterna inte detaljerade. Därför är det omöjligt att förstå vilka appar som konsumerar din data så snabbt.

Använd appar från tredje part för att spåra dataförbrukning.

Som nämnts är den inbyggda dataanvändningsspåraren inte korrekt och detaljerad för att ge insikter om din dataförbrukning. Å andra sidan är det inte alls praktiskt att hänvisa till din operatörs webbplats för att hålla koll på din dataförbrukning.

Lyckligtvis låter flera effektiva dataanvändningsspårare från tredje part dig kontrollera din dataförbrukning i realtid på din iPhone. Det är också möjligt att anpassa dessa appar enligt din dataplan och de varnar dig innan du helt förbrukar din dagliga kvot. Vissa av dessa appar är tillgängliga gratis på Apple App Store och andra tar en försumbar summa för de massor av funktioner de tillhandahåller.

  13 bästa verktyg för att återställa iPhone- och iPad-data- [Data Recovery]

Låt oss nu diskutera några av de bästa apparna för spårning av dataanvändning för iPhones.

My Data Manager VPN-säkerhet

Min datahanterare VPN Security är en kraftfull och gratis dataanvändningsspårare för din iPhone som gör att du kan hålla koll på din mobildataanvändning. Den spårar din dataanvändning så att du kan kontrollera din dagliga och månatliga dataanvändning i realtid. Denna tracker hjälper dig att hantera dina datakostnader och dataförbrukning i enlighet därmed.

Denna enkla och lättanvända dataanvändningsspårare upptäcker skickligt det för närvarande aktiva datamediet på din iPhone – Cellular, Wi-Fi eller Roaming och upprätthåller dataanvändningshistoriken för varje medium. Det är viktigt att förhindra att du överutgifter data, höjer dina månatliga dataräkningar eller betalar onödiga roamingkostnader. Det är också möjligt att ställa in en dataanvändningsgräns för att undvika att överutnyttja din mobildata eller nå din dagliga datagräns utan någon förvarning.

Denna dataanvändningsspårare för iPhone är kompatibel med de flesta populära tjänsteleverantörer, av vilka några är AT&T, Verizon, T-Mobile, China Mobile, Vodafone, Airtel, Sprint, US Cellular och mer. My Data Manager har förtjänat förtroende från mer än 20 miljoner iPhone-användare sedan lanseringen 2011.

Förutom att vara ett effektivt verktyg för att spåra dataanvändning, erbjuder My Data Manager dig också en inbyggd VPN-teknik för att lägga till ett extra lager av skydd för att upprätthålla din integritet medan du surfar på internet.

Låt oss se vad My Data Manager har att erbjuda dig:

 • Behåll din integritet online med datakryptering.
 • Använd VPN-teknik när du använder offentligt Wi-Fi.
 • Kontrollera dataanvändning via mobil, Wi-Fi och roaming separat.
 • Få varningar om dataanvändning när du når din anpassade dataanvändningsgräns.
 • Låt oss också hantera dataanvändningen för andra familjemedlemmar.

DataMan – Widget för dataanvändning

DataMan – Widget för dataanvändning är ett annat enkelt och rent verktyg för att spåra dataanvändning för att kontrollera dataanvändning för din iPhone. Den kan effektivt övervaka både Wi-Fi och mobilnätverk och registrera den totala data som konsumeras på iOS-enheten. Användare kan konfigurera widgeten genom att ställa in gränsen för dataanvändning, plantyp och dataplanens startdatum. DataMans avancerade analysverktyg analyserar dataförbrukningshastigheten och hur länge du kan använda återstående data.

Det moderna och rena gränssnittet för DataMan-widgeten visar din Wi-Fi- och mobildatahastighet, totala bundna data, användningshistorik och mer. Widgeten blir röd när du når 75 % av den totala dataförbrukningsgränsen; detta hjälper till att reglera din dataförbrukning för att undvika att ta slut på data. Dessutom är det också möjligt att exportera din dataanvändningsstatistik och känna till rolloverdata.

Du kan också använda DataMan på din Apple Watch för att spåra den totala data som konsumeras av din bärbara enhet. Med ett så avancerat dataspårningsverktyg behöver du inte oroa dig för att kringgå din månatliga dataanvändningsgräns igen.

De avancerade funktionerna i dataspårningswidgeten är följande:

 • Spårning av mobil- och dataförbrukning i realtid
 • Förutse intelligent hur länge din data kommer att räcka så att du kan justera din dataförbrukningstakt.
 • Anpassa din dataförbrukningsgräns för att få varningar innan du når tröskelgränsen.
 • Siri Integration låter dig spåra din dataanvändning på ett snabbare sätt med din röst.
 • Synkroniseras med din månatliga faktureringscykel och spårar även rollover-data.

Alla avancerade datahanteringsfunktioner är tillgängliga i proversionen av widgeten till en minimal kostnad av $0,99.

Data Usage Pro

Undvik att betala överavgifter för din dataanvändning med hjälp av Data Usage Pro– en smart dataanvändningsspårare för din iOS-enhet. Liksom alla andra appar för övervakning av dataanvändning låter den dig kontrollera din dataanvändning genom att klassificera den enligt Wi-Fi- eller mobildataanvändningsmediet. Denna dataövervakningsapp eliminerar besväret med att skapa ett konto och manuellt justera dataanvändningsspårningen.

Det som skiljer Data Usage Pro från sina konkurrenter är dess AI-drivna förutsägelsemodul för dataanvändning som intelligent lär sig av ditt dataanvändningsmönster och förutsäger hur länge du kommer att hålla dig inom ditt dataanvändningstak. En annan anmärkningsvärd egenskap hos detta avancerade dataspårningsverktyg är att det rekommenderar några anpassade sätt som kan hjälpa dig att använda din dagliga data till fullo. Denna dataanvändningsspårare är ren, modern och intuitiv; grafiken är tilltalande för ögonen.

  Hur man överför kontakter från en Android-enhet till en iPhone

De framträdande funktionerna i denna dataanvändningsspårning är:

 • Övervakar dataanvändningsprocenten som ett appmärke; du behöver inte öppna dataspårningsappen för att aktivera den.
 • Ställ in anpassad dataövervakning för mer än ett datamedium som Wi-Fi, Cellular och Roaming.
 • Ljusa teman och färger återspeglar visuellt din dataförbrukningsstatus.
 • Få din dataförbrukningshistorik med exakta uppdelningar av användning.
 • Den intuitiva widgeten visar din dataförbrukning i realtid i meddelandefältet på din iPhone.
 • Rekommenderar anpassade datasparande hacks baserat på ditt datakonsumtionsmönster.
 • Stöder alla nätverksoperatörer och deras planer.

My Data Usage Pro-appen är tillgänglig för $1 i Apple App Store. Ställ in anpassad dataövervakning för mer än ett datamedium som Wi-Fi, Cellular och Roaming.

Dataanvändning

Dataanvändning är gratisversionen av den populära Data Usage Pro-appen som låter dig kontrollera din dagliga och månatliga dataanvändning. Precis som proversionen övervakar denna dataspårare också din dataförbrukning och använder färger, teman och grafik för att indikera procentandelen av datan du har konsumerat. Det kräver inte att du använder den manuellt; den spårar automatiskt din dataförbrukning. Dess appmärke visar din dagliga dataanvändning i meddelandefältet på din iPhone.

Dataanvändningsappen är kompatibel med alla databärare. Dess intelligenta funktion för prognostisering av dataförbrukning meddelar din beräknade dataanvändning för dagen. Dessutom kommer du också att se en handfull förslag som hjälper dig att på ett klokt sätt använda din dataplan. Gränssnittet är intuitivt, elegant och lätt att använda; dataanvändningsstatistikmodulen använder grafer och tabeller för att avbilda dataanvändningshistorik. En färgstark förloppsindikator återspeglar procentandelen av data som konsumeras av dig.

Några av de anmärkningsvärda funktionerna i appen Dataanvändning är:

 • Idag-widgeten håller koll på din dagliga dataförbrukning.
 • Prognoser för att förutsäga när du kommer att förbruka din dagliga kvot.
 • Den stöder alla operatörsleverantörer och deras planer.
 • Återställer din månatliga datafaktureringscykel automatiskt.
 • Använder grafer och tabeller för att visa din dataanvändningshistorik.

Sammantaget är dataanvändning tillräcklig i sig för att hjälpa dig att undvika att överutnyttja din data och överskrida din månatliga databudget. Men om du vill spåra din dataförbrukning för de olika datakanalerna måste du välja proversionen av dataanvändning.

Trafikövervakning med widget

Vilken app kan göra mer än att övervaka din dataförbrukning? Trafikmonitor är vad du behöver! Trafikövervakning with Widget by Treconite SL är en annan kraftfull dataanvändningshanterare som hjälper dig att kontrollera din dataanvändning på din iPhone. Det bästa med denna dataspårningsapp är att den är gratis att använda och inte irriterar dig med annonser.

Den kommer med en integrerad widget som inte bara spårar din dataanvändning utan också testar din 3G / 4G / 5G anslutningshastighet. Traffic Monitor kan också automatiskt inspektera det tillgängliga nätverket tack vare dess inbyggda bandbreddshastighetstest.

Dess moduler är följande:

Nätverkshastighetstest

Hastighetstestmodulen i dataspårningsappen visar exakt hastigheten och latensen för dina LTE-, VoLTE- och Wi-Fi-nätverk. Dessutom kan du också se uppladdnings-, nedladdnings- och pinghastigheterna separat. Du får också en rapport över din nätverkshastighet efter att ha jämfört den med andra användare i din region. Appen lagrar historiken för alla dina hastighetstester för framtida referens.

Nätverkstäckning

Den här modulen har en karta som visar nätverksstatusen för din operatör. Här ser du också orsaken till det tröga nätverksbeteendet. Denna modul är för närvarande endast tillgänglig för vissa länder.

Dataanvändning

Här kan du anpassa din dataanvändningsplan genom att ange faktureringscykel och månatlig databudget. Det kommer att hjälpa till att övervaka din dataförbrukning; så att den kan varna dig innan du är på väg att nå din dataanvändningsgräns.

Widget

Traffic Monitor har också en widget som låter dig kontrollera din dagliga dataförbrukning från iPhones meddelandecenter.

  Skapa ett gästkonto på din iPhone med GuestMode

Nätverksverktyg

Nätverksverktyg App är ett nätverksverktyg från Fausto Ristagno som erbjuder flera nätverksövervakningsfunktioner med en dataanvändningsspårare. Låt oss se vad alla Network Utility kan göra för din iPhone:

Nätverksinformation för leverantören

Denna modul ger en djupgående rapport om dina nätverksoperatörer. Här hittar du information som IP, IPv6, andra adresser. Du kan också se din dataförbrukningsstatistik för olika medier som Wi-Fi, Cellular eller Roaming-data.

Mobildataspårare

Den här fliken låter dig kontrollera din dataanvändningshistorik, klassificerad som dagligen, veckovis, månadsvis och till och med i 90 dagar.

LAN-skanner

Vill du spåra alla användare som för närvarande är anslutna till ditt Wi-Fi? Nätverksverktygets LAN-skannerverktyg är det bästa i detta avseende. Vidare kan du också hantera ditt nätverk genom att kategorisera dem i undernät.

Ping

Med det här verktyget kan du hitta alla IPv4- och IPv6-enheter, inklusive servrarna. Här hittar du också flera avancerade verktyg som paketstorlek, timeouts, intervaller och mer.

Hitta GEO IP

Vill du geolokalisera valfri server eller IP-adress? Med nätverksverktygets GEO IP-verktyg kan du hitta platsen för vilken IP-adress som helst och få andra relaterade detaljer som dess Internet Service Provider (ISP) eller Autonomous Service Provider (ASN).

Widget Support

Denna dataanvändningsspårare har inbyggt widgetstöd som visar din mobildataförbrukning och annan nätverksrelaterad information direkt i meddelandecentret på din iPhone.

Exportfunktion

Du kan exportera din dataanvändningshistorik och relaterade detaljer till andra iPhone-appar som File App, Notes App och till och med kopiera den som rådata.

Mac-support

Network Utility App har också en Mac-version som heter Network Utility X, som du kan ladda ner från Mac App Store.

Databit

Databit är en annan lösning för att kontrollera din dataanvändning i realtid och analysera hur olika appar på din iPhone använder dessa data. Den här funktionen är användbar för att veta vilka appar som suger bort din data; speciellt när du förlitar dig på din begränsade mobildata.

Databit är en robust, användarvänlig app för övervakning av dataanvändning med en precision på upp till 1 byte. Denna dataanvändningsspårare stöder alla populära nätverksoperatörer som T-Mobile, AT&T, Verizon och Vodafone. Dessutom kan den också övervaka din dataanvändning, oavsett om ditt nätverk är 2G, 3G, 4G eller 2G LTE. Du måste ange detaljer om din dataplan som datagräns och datacykel så att Databit kan förstå din mobildataplan.

Några av funktionerna är följande:

 • Dataanvändningsstatistik i realtid
 • Få aviseringar innan du överskrider dataanvändningsgränsen
 • Exportera din dataanvändningshistorik
 • Ta reda på din dagliga och månatliga dataanvändning i tabellformat
 • Återställ faktureringscykeln automatiskt
 • Stöder alla populära mobiloperatörer
 • Kan mäta tjudrade data

Databit hjälper dig att minska på din månatliga dataplan och du kan ladda ner den från Apple App Store för $1,99.

Slutsats 👩‍🏫

Kämpar du för att undvika dataöverskott och slutar alltid med att konsumera mer data än du har för avsikt att göra? Du behöver en av de ovan nämnda effektiva apparna för din iOS-enhet för att kontrollera din dagliga eller månatliga dataförbrukning. Dessutom kommer de att varna dig innan du är på väg att förbruka din dagliga kvot.

Du kanske också är intresserad av Bästa appar för iPhone-samtalsinspelning.

Relaterad:

Kontrollera iPhone, iPad och MacBook batteristatus med dessa 7 verktyg

Hur man skärminspelning på iPhone

6 appar för att spegla din iPhone-skärm

5 bästa iPhone upplåsningsverktyg