5 bästa målarappar för Windows 10

Spread the love

Windows 10-enheter är normalt inte den typ av enhet du skulle plocka upp om du vill rita något. Många användare kopplar en digital ritplatta eller ritblock till sitt Windows-system när de vill rita. Ritplattor, ritblock eller enheter som Surface Studio eller Surface Tablets kräver alla appar för att kunna rita.

Bästa målarappar för Windows 10

Målarappar fungerar med touch-ingång, dvs du kan använda fingret på en touch-aktiverad enhet, med en mus/styrplatta och med en penna. En bra målarapp kommer att stödja alla tre typerna av input, men om du letar efter en bra app för professionell användning eller inlärning vill du ha en som också kan upptäcka tryckförändringar och som innehåller en mängd olika penslar. Här är några appar att kolla in.

1. Skissbok

Skissbok är ett utmärkt rit- och målarverktyg. Det är ett lagom bra alternativ till den berömda Procreate iPad-appen. Den levereras med penslar för färg, bläck och penna så att användare kan skapa skisser, lineart och komplexa målningar. Det brukade vara gratis men har nu en prislapp på $20 vilket är dubbelt så mycket som Procreate kostar. Den har appar för Mac, iOS och Android. Den är kompatibel med PSD-filer och du kan installera ytterligare penslar för den.

  6 fantastiska funktioner i Windows 10:s nya spelfält

2. Krita

Krita är en kraftfull app och den är gratis. Det är ett utmärkt ritverktyg med anpassningsbara penslar, stabilisering för om du har skakiga händer när du ritar, och det kan skapa 2D-animationer. Appen är inte för nybörjare men ingenting hindrar dig från att lära dig att rita på den. Du måste investera lite tid i att lära dig hur appen fungerar och hur du ställer in din arbetsyta. Appen har ritguider för att rita linjer och kurvor, formverktyg, lagerhantering, stöd för PSD-filer och dokumentation som hjälper dig att komma igång om du är van vid Photoshop.

3. Clip Studio Paint

Clip Studio Paint är till för snabba skissar och små on-the-go-projekt. Den fungerar med en penna, upptäcker tryckförändringar, är lämplig för pekenheter och för stationära datorer med en Wacom-surfplatta, har hundratals anpassningsbara penslar ur kartongen och massor av tredjepartsborstar som kan installeras och har 3D-karaktärsmodellering verktyg. Det är också bra om du istället för digital konst behöver rita serier och manga.

  Så här åtgärdar du ljudproblem i Windows 10

Proversionen kostar $50 men versionen som inkluderar komiska ritverktyg kostar $219. Det finns en gratis provperiod så du kan prova den innan du köper den.

4. Koncept

Begrepp är en app som används av företag som Disney och Apple. Det är gratis men en proversion finns tillgänglig med avancerade funktioner. Det fungerar med pekenheter och med stationära eller bärbara datorer som har en ritplatta ansluten. Den är lyhörd för förändringar i penntrycket och erbjuder riktiga penn- och pennliknande ritborstar. Den har också formverktyg, snappverktyg och guider, vektorskissning, och den kan exporteras till PSD om du vill arbeta med en fil i Photoshop.

5. Inkscape

Inkspace är unik på den här listan eftersom den är gratis och öppen källkod. Det betyder inte att den inte är lika kraftfull eller att den har färre funktioner än kommersiella appar. Den har verktyg för fri handritning (pennverktyg och banredigering), formverktyg, stöd för pennan (ritplatta) och massor av fantastiska penslar. Användargränssnittet liknar Photoshop så det blir lätt att ställa in din arbetsyta. Tyvärr kanske det inte fungerar lika bra med pekaktiverade enheter. Du kan behöva en ritplatta om du vill använda en penna för att rita. Du bör också veta hur du ställer in en surfplatta innan du använder den med den här appen.

  Hur man åtgärdar fel 0xa00f4244 NoCamerasAreAttached på Windows 10

Slutsats

Om du lär dig digital teckning är det en bra idé att börja med en grundläggande app. Du bör också se till att du använder en ritapp och inte en fotoredigeringsapp. En fotoredigeringsapp kan fungera men det är egentligen inte ett verktyg för att rita. Prova så många verktyg du kan och ge varje ett par dagar för att se hur bra det fungerar för dig.