4 verktyg för att köra SEO A/B-testexperiment

Spread the love

Om du vill vara en del av den digitala marknadsföringsvärlden är det bäst att djupdyka i SEO A/B-testet och hur du kan förbättra dessa tester. Här är en snabbguide.

Som SEO-chef är en av de primära rollerna att förstå hur publiken interagerar och engagerar sig med webbplatsen. Därför måste de utföra några tester för att säkerställa att webbplatsen fungerar perfekt och hur användarna kommer att interagera med innehållet.

Webbplatsrevisioner och tester syftar till att förbättra användarupplevelsen och öka konverteringsfrekvensen. Man kan styra testgruppen på förändringarna för att förstå deras inverkan på publiken.

Det hjälper sökmotorer att dirigera trafiken till webbplatsen från SERP:s och erbjuder en sömlös och positiv upplevelse.

Vad är ett A/B-test?

A/B-testning är ett sätt att testa webbplatsen (delad testning) som kan hjälpa till att jämföra original- och testsidevarianterna för att analysera deras prestanda. Det tillåter också utvecklare att ändra elementen på sidan om och när det behövs.

Testet jämför sidorna, analyserar dem och visar vilken som är idealisk för att öka konverteringsfrekvensen. Den kontrollerar främst färgförändringar och CTA-meddelanden för att hitta olika versioner av innehåll.

De flesta företag är beroende av A/B-tester innan de lanserar sin webbplats på marknaden. Det hjälper till att göra det bekvämt för teamet att analysera tester, analysera webbplatser och vara lätt att designa. Men vad gör det viktigt för din webbplats?

 • A/B-tester gör en djupdykning på webbplatsen för att se till att det inte finns några element som kan påverka SEO.
 • Det hjälper till att spåra data som konverteringar, klick och viktiga nyckeltal för att fatta rätt affärsbeslut.
 • Man kan öka konverteringsfrekvensen, öka försäljningen och sänka avvisningsfrekvensen med A/B-testverktyg.
 • Effektivisera processen för att skapa tester för att starta, bygga och spåra webbplatsens prestanda.
 • A/B-testverktyg säkerställer att varje moduls testning görs perfekt och automatiseras för att driva verksamheten.
  Hur fungerar laser- och lampprojektorer, och vilken är rätt för dig?

Med detta sagt, här är de bästa verktygen man kan välja för att starta A/B-testning.

SEOTesting.com

Från SEO-tester till Search Console-data, SEOTesting.com kan täcka allt man behöver. Det är ett utmärkt stopp för att experimentera och öka trafiken med testning samtidigt som ändringsloggen på webbplatsen behålls. Det är möjligt att göra olika typer av SEO-tester, såsom:

 • SEO Split Testing kör testgrupper under samma period mot en kontrollgrupp. Den analyserar webbplatsen för att säkerställa att du fattar rätt beslut med korrekta SEO-resultat.
 • Tidsbaserad SEO-testning hjälper till att jämföra organisk sökprestanda genom att beskriva alla betydande förändringar. Den erbjuder tester i olika scenarier som grupp, enskild URL/fråga och URL-växling.

SEOTesting.com kan snabbt sammanfatta information från Google Search Console för att hitta rätt trender och bästa insikter för att fatta välgrundade beslut. Den levereras med en ändringslogg för webbplatsen som gör att man kan lägga till anpassade grafkommentarer för att göra informerade rapporter. Användarna kan importera SEO-tester och skapa Google Data Studio-rapporter som förbättrar sidans prestanda.

SiteSeer (tidigare Zippy)

Använd de mer innovativa SEO-verktygen för att öka din trafik med Siteseer, vilket kan hjälpa dig att få bättre resultat och uppnå dina mål. Det finns flera funktioner som ingår i Siteseers A/B-testning, till exempel:

 • Få bättre trafikresultat på minst tre veckor med anpassad SEO-taktik som optimering av interna länkar, trafikdrivande titlar och mer.
 • Med primärdata som klickfrekvenser och unika rankningspositioner kan du driva trafik med SEO-rekommendationer.
 • Skapa vinnande titlar för att leda publiken till webbplatsen tillsammans med sökordsdata och avancerade algoritmer.
 • Man kan analysera ankartexten och interna länkar för att krypa till webbplatsen och övervaka förändringarna.
 • Analysera de viktigaste åtgärderna för att fastställa trafik och korrekta analyser med massiva data.
  Hur man ändrar DoorDash-plats

Man kan få rätt resultat med A/B-testningen för att avgöra vad som fungerar bäst för webbplatsen och vad man bör undvika.

Ryte

Ryte SEO-verktyg gör att man kan trivas med SERPs riktlinjer som övervakar primära sökord och sidor. Verktyget förstår att företaget behöver en pålitlig instrumentpanel som kan hjälpa dem att övervaka webbplatsen för att ge dig data om oväntade förändringar, identifiera tekniska problem och få smarta insikter om optimeringar.

A/B-testningen kan täcka upp flera saker som:

 • Maximera organisk tillväxt och minimera problem med information av hög kvalitet som visar lösta uppgifter och problem.
 • Ta datainformerade beslut med Google Search Console och Google Analytics för att ranka bättre och få klick.
 • Testoptimeringen kan hjälpa den omfattande webbplatsen att förstå titlar och innehåll för att förbättra tillgångar.
 • Man kan enkelt justera inställningar baserat på mål för att bedöma med JavaScript-rendering och maximera resultaten.
 • A/B-testningen hjälper också till att få prioriterade problemlistor för att säkerställa att du inte går miste om något kritiskt.

De omfattande problemrapporterna kan hjälpa till att få fram datapunkterna och gå i rätt riktning utan att påverka webbplatsens prestanda.

Google Optimize

Vi vet alla att Google är fönstret för alla webbplatser. Google Optimize kan hjälpa dig att få rätt intryck på publiken för att fungera bättre på marknaden. A/B-testningen kan hjälpa dig att få insikt i webbplatsen och förstå hur du kan förbättra den och öka din konverteringsfrekvens.

  Hur man tar bort Activision-kontot permanent

Google Optimize kan hjälpa till att förfina webbplatsen för att glädja kunderna och engagera dem för att leverera rätt lösning. Det kommer att hjälpa till att analysera resultaten av ändringarna i koden på Analytics-data med inbyggd statistisk rapportering. Den erbjuder en personlig upplevelse, specifika användarsegment och optimerade 360-gradersändringar för att leverera bättre resultat. Syftet är att få fler kunder genom att snabbt testa varianter för att nå målet.

Google Optimize syftar till att förbättra webbplatsen och förbättra användarupplevelsen, driva dubbelt så mycket trafik och få en månatlig försäljningsplan. Rapporterna kan hjälpa till att dyka ner i de väsentliga detaljerna för att optimera och få en bättre kundresa.

Slutsats

När det gäller att välja rätt A/B-testverktyg är det viktigt att ha vissa faktorer i åtanke, såsom:

 • Rapporttyp
 • Stöder mobiloptimering
 • Lätt att implementera
 • Kvalitet på kundsupport
 • Licenskostnad

De verktyg som nämns ovan kan hjälpa dig att få exakta resultat och öka konverteringsfrekvensen direkt. Så om du planerar att förbättra din SEO är det dags att börja använda ett av dessa verktyg.

Gillade du att läsa artikeln? Vad sägs om att dela med världen?