7 CCNA-certifieringskurser online för nätverksadministratörer

Spread the love

CCNA certifieringsprov kan hjälpa dig att kickstarta din karriär som nätverksadministratör om du klarar det med ett bra betyg.

Om man tittar på de ökande nätverkssäkerhetsproblemen som leder till cyberattacker, anställer företag yrkesmän som kan säkra deras nätverk.

Nätverksadministratörer är mycket efterfrågade idag eftersom de kan hjälpa till att säkra en organisations nätverk och känsliga data från hackare. Som ett resultat kan de skydda sina kunders data och förtroende.

Så om du vill bli nätverksadministratör men inte har någon tidigare erfarenhet av datornätverk kan du överväga CCNA-certifieringsprovet. Det hjälper dig att bekanta dig med nätverkskoncept att tillämpa på välrenommerade organisationer som nätverksadministratör.

I den här artikeln kommer jag att lista några av de bästa CCNA-certifieringsproven för att hjälpa dig att bli certifierad.

Vem är en nätverksadministratör?

En nätverksadministratör är en professionell i en organisation vars huvudsakliga syfte är att administrera och underhålla nätverkssäkerhet. Deras ansvar kan variera från en organisation till en annan, men det innebär uppgifter som:

 • Underhålla systeminfrastruktur med fokus på WAN (Wide Area Network) till lokalt nätverk (LAN)
 • Installation av servrar på plats, ny hårdvara och mjukvara, säkerhetsprogram etc.
 • Genomförande av policyer och licensavtal
 • Upprätthålla motståndskraft mot nätverk
 • Administrera programvara och nätverksinteraktioner
 • Nätverksövervakning, testning och korrigeringsproblem
 • Uppdatering av mjukvara och hårdvara
 • Datahantering

Och mer.

Nätverksadministratörer ser till att nätverksinfrastruktur och datorhårdvara som tillhör en organisation hanteras effektivt.

I större organisationer är dessa uppgifter uppdelade i flera funktioner eller roller och utförs av mer än en professionell. I små och medelstora företag är endast en nätverksadministratör eller systemadministratör ansvarig för att utföra dessa uppgifter.

Enligt Glassdoor är den genomsnittliga lönen för en nätverksadministratör i USA runt $70 591 från 2021 års data.

Om du vill bli nätverksadministratör skulle du behöva en uppsättning tekniska färdigheter och kunskaper och förmågan att snabbt lära dig och förstå komplexiteten hos serverprogramvara och nätverkspaket. Några av nätverksadministrativa färdigheter du kan behöva är:

 • Kunskap om nätverkstyper: Du måste nätverkstyper som lokala nätverk (LAN), Wide Area Networks (WAN), Storage Area Networks (SAN) och virtuella privata nätverk (VPN). Denna kunskap hjälper dig att konfigurera nätverk och hantera dem effektivt.
 • Förstå nätverkssäkerhetssystem och komponenter: Det kan inkludera brandväggar, åtkomstkontrollsystem, VPN, etc. Detta kommer att hjälpa till att snabbt fånga upp säkerhetsproblem i ditt nätverk så att du kan börja mildra och åtgärda dessa problem.
 • Serverkunskap: Du måste kunna uppgradera och konfigurera dina servrar som kan vara Windows- eller Linux-baserade.
 • Mjuka färdigheter: Förutom tekniska färdigheter måste du ha mjukvarukunskaper som samarbete, lagarbete och effektiv kommunikation. Att kommunicera problem på rätt sätt med ditt team och diskutera lösningen kommer att hålla hela ditt team på samma sida och främja ömsesidigt förtroende och respekt.

Att få en nätverksadministratörscertifiering kan dessutom hjälpa dig att kickstarta din karriär. Några av de bästa nätverksadministratörscertifieringarna du kan överväga att välja är Cisco Certified Network Associate (CCNA), CompTIA Network+, etc.

Låt oss kasta lite ljus över CCNA.

Vad är CCNA-certifiering?

Cisco Certified Network Associate (CCNA) är en certifiering utfärdad av Cisco, ett företag som sysslar med nätverkshårdvara. Den utvärderar dina färdigheter i Ciscos nätverkslösningar, grundläggande nätverk, grundläggande IP-adressering och mer.

För att få denna CCNA-certifiering måste du klara ett prov – CCNA 200-301. Detta certifieringsprov på ingångsnivå förbereder dig för olika IT-nätverksroller som nätverksadministratör, nätverksingenjör och nätverksspecialist.

  Hur man stänger av skärmen på en bärbar dator

Den täcker en mängd olika nätverksämnen som LAN, WAN, IP/TCP-modell, routrar och switchar, nätverksverktyg, trunking och VLAN, subnät och IP-adressering och routingprotokoll som OSPF, programmerbarhet, automation och mer.

Några saker om CCNA 200-301-examen:

 • Från och med juni 2021 kostar provet 300 USD.
 • Det finns inga förkunskaper för att inställa sig till tentamen; viss tidigare erfarenhet eller utbildning i datornätverk är dock önskvärt.
 • Det kommer att finnas cirka 120 frågor i provet, med 1000 som högsta poäng.
 • Denna tentamen är tillgänglig på två språk – engelska och japanska
 • Tentamens längd är 120 minuter
 • Du kommer att få resultatet direkt efter avslutad tentamen.

För att klara detta prov med glans måste du ha viss erfarenhet av Ciscos nätverkslösningar och produkter. Men det betyder inte att du måste gå med i ett företag och skaffa dig erfarenhet i några år och sedan dyka upp för provet. Även om detta är ett sätt att göra det, kan du förbereda dig för provet genom att anmäla dig till ett CCNA-certifieringsprogram.

Du kan hitta olika utbildningar och program tillgängliga online som du kan välja.

Här är några av de bästa CCNA-certifieringskurserna du kan överväga för att förbereda dig för provet och bli nätverksadministratör.

Udemy

Få online CCNA certifieringskurs från Udemy och rensa dina koncept för att klara provet. Udemy erbjuder allt du behöver för att klara Cisco CCNA 200-301-examen.

Utforska sätten att byta och dirigera teknik och förstå deras arbete i den verkliga världen. Du kommer att få övningslabb för att få erfarenhet av Cisco CCNA-felsökning och konfigurationsarbete. Udemy låter dig utveckla dina färdigheter för att arbeta vidare med alla företagsproduktionsnätverk.

Du behöver bara känna till grundläggande kunskaper om att använda en dator och surfa på internet. Udemy välkomnar alltid nybörjare och förklarar alla enskilda begrepp och akronymer för dem så att det blir lättare för dem att klara provet.

Udemy CCNA

Skriv alla tvivel i avsnittet Frågor och svar och få ett säkert svar. Udemy erbjuder också ett strukturerat och lättförståeligt tillvägagångssätt för att underlätta din inlärningsväg så att du kan bemästra Cisco Networking. I den här kursen kan du få en djup kunskap om Ciscos funktioner och egenskaper.

Udemy erbjuder lättförståeliga och fullständiga förklaringar av varje tekniskt område och låter dig bygga ditt eget labb på din dator gratis genom att följa enkla instruktioner. Kontinuerliga labbövningar gör dig också till ett proffs i felsöknings- och konfigurationsarbete.

Förstå arbetsprincipen för nätverkande med verkliga exempel och få påvisbar kunskap tillsammans med praktisk erfarenhet för att överge din Cisco Networking-karriär.

Coursera

Coursera erbjuder kursen – En introduktion till Ciscos nätverk och enheter för att du ska knäcka CCNA-examen. Den här kursen hjälper nybörjare och ingenjörer som vill markera sin karriär i Cisco World.

Coursera ger dig en perfekt introduktion till alla Ciscos nätverk och enheter så att blivande proffs enkelt kan förstå de grundläggande sakerna. Här kan du identifiera olika komponenter, såsom mellanliggande enheter, anslutningsmedia, slutenheter, simulering av nätverkstopologier, hantering av Cisco-nätverket och säker åtkomst till enheterna.

Anslut till nätverksenheter med SSH, konsol och telnet. Du kan också använda Packet Tracer i slutet av projektet för att bygga nätverkstopologier och hantera säkerhetsinställningar på enheterna. Du kommer att få öva på det hela i slutet för att utveckla praktiska färdigheter som kan användas i den verkliga världen. Kursen innehåller:

 • Identifiering av olika komponenter i datornätverken, såsom att koppla ihop dem och slutenheter
 • Hantering av Cisco-enheter genom Packet Tracer för att simulera konsol, SSH och en telnet-anslutning.
 • Implementering av lösenordskrypteringstjänster och linjelösenord för säker åtkomst till Cisco-enheter.
  Hur man åtgärdar felet UPnP misslyckades på Xbox

Denna kurs kommer att vara på 3 timmar med avancerad inlärning. Du kan använda videor med delad skärm för att lära dig på ett bättre sätt. Det finns ingen anledning att ladda ner den.

Cisco

Få ett förberedelsepaket för CCNA-examen från Cisco och förbered dig på att ta Cisco Certified Network Associate (CCNA) 200-301-examen. Det hjälper dig att klara provet med utmärkta poäng och få certifikatet för att växa din karriär.

Cisco CCNA

Paketet innehåller:

 • Implementera och administrera Cisco Solutions v1.0: Den här kursen ger dig ett brett utbud av grundläggande kunskaper. Här får du lära dig installation, drift, konfiguration och verifiering av grundläggande IPv4- och IPv6-nätverk. Få ytterligare fördelar och funktioner enligt din efterfrågan.
 • Cisco Exam Review: CCNA hjälper dig i din CCNA-examensförberedelse. Detta granskningsverktyg låter dig regelbundet utvärdera dina färdigheter och kunskaper när du närmar dig ditt CCNA-examensdatum. Den innehåller cirka 300 frågor och 15 labbövningar.
 • CCNA (200-301) Exam Voucher: Få en tentakupong från [email protected] som en del av CCNA-förberedelsepaketet. Denna kupong kan lösas in via Pearson VUE för 100 % rabatt på 200-301 CCNA-certifieringsprovet.

Välj ditt paket efter ditt intresse och lägg det i varukorgen för att gå vidare med kursen.

Whizlabs

Registrera dig i certifieringskursen Cisco Certified Network Associate (CCNA) på Whizlabs och prova ett GRATIS test för att veta din förståelse av kursen och grunderna. Den erbjuder dig en CCNA-kurs för att utöka dina kunskaper och färdigheter om Ciscos nätverk och enheter.

Detta kommer att validera dina grundläggande kunskaper om att konfigurera, felsöka, använda och bygga nätverkslösningar. Med CCNA-kursen får du 180 unika frågor för övning, obegränsad tillgång och en 100 % ovillkorlig pengarna-tillbaka-garanti. Du kan göra ett kostnadsfritt test med 20 frågor och övningsprov I, II och III med 60 frågor vardera.

Whizlabs skenprogram är 100 % tillgänglig på mobila enheter och kan också nås online. Dess nätverksexperter rensar alla dina tvivel baserat på CCNA så att du kan klara provet och börja en lovande karriär från den. Uppgradera dina CCNA-kunskaper nu till ett överkomligt pris och uppnå din dröm om att bli nätverksadministratör.

Global kunskap

Få de färdigheter och grundläggande kunskaper som krävs för att konfigurera, driva och installera ett litet till medelstort Cisco-nätverk med Global kunskap. Den erbjuder en kurs – Implementera och administrera Cisco Solutions v1.0 Boot Camp”.

Den här kursen lär proffs att verifiera grundläggande IPv4- och IPv6-nätverk. Du kommer att lära dig att konfigurera komponenter som router, trådlös LAN-kontroller och switch. Du kommer också att förstå konceptet med att hantera nätverksenheter och identifiera grundläggande säkerhetshot.

Det finns tre varianter av kursen:

 • Liveinstruktör: Anmäl dig till ett virtuellt klassrum live i 5 dagar och 12 timmar om dagen.
 • On-demand: Detta är en onlinekurs men inte live.
 • Gruppträning: Gruppträning online och genomförs för ett parti.

Innan du anmäler dig till kursen, se till att du har grundläggande kunskaper om datorer, PC-operativsystemnavigering, internetanvändning och IP-adress. Även om det inte finns några förutsättningar för certifieringen, kommer att förstå grunderna hjälpa dig att hinna ikapp i klassrummet.

Om du söker en karriär som nätverksingenjör, nätverkssupporttekniker, helpdesktekniker och nätverksadministratör är detta en perfekt kurs för dig. Du kommer att lära dig att identifiera komponenter, beskriva funktioner, funktioner, LAN, switchars roller, installera en switch med mera.

Lägg till din föredragna form av kursen och köp den nu för att dra nytta av dess fördelar.

  Hur man gör en graf i Google Sheets

KBT Nuggets

KBT Nuggets erbjuder en Cisco Certified Network Associate (CCNA) 200-301-utbildning på ingångsnivå där Keith Barker, Chuck Keith och Jeremy Cioara förbereder nykomlingar för att ta CCNA 200-301-examen.

Eftersom du hittar Cisco-tekniker överallt erbjuder CBT Nuggets lämplig utbildning för yrkesverksamma för att hjälpa dem att kvalificera sig för provet och söka sina karriärer som nätverksadministratörer. När du har slutfört CCNA-kursen kommer du att få förtroendet att knäcka CCNA-examen.

KBT Nuggets CCNA

CBT Nuggets täcker olika ämnen, med början från,

 • Routningsprotokoll inkluderar OSPFv2 för IPv4, EIGRP för IPv4, OSPFv3 för IPv6 och EIGRP för IPv6.
 • EtherChannel (PAGP, LACP och statisk), STP och VLAN.
 • WAN-tekniker, inklusive MLPPP, GRE, PPPoE och PPP.
 • Serverns kvalitet (QoS) inkluderar formning, prioritering av röst, data, video och markering.
 • Enhetsövervakningsprotokoll som SNMPv2 och SNMPv3.
 • Hantering av enheter med AAA (Authorization, Authentication, and Accounting) med RADIUS och TACACS+.

Den här kursen är värdefull för IT-proffs med minst 1 års erfarenhet av nätverk och erfarna nätverksadministratörer som vill förbättra sina Cisco-kunskaper. Nya kandidater kan också gå med på kursen.

Kursen är bred och djup och täcker alla grunderna så att även de nya nätverksproffsen kan klara CCNA-proven. Förbättra dina färdigheter med experter och utöka din karriär inom detta område med den här kursen. Gör praktiska tester ofta för att förstå dina kunskaper om ämnet.

Infosec

Infosec erbjuder ”Cisco Associate and CyberOps Associate Training Boot Camp” för dig som hjälper dig att bygga och förbättra din kunskap om nätverkande. Du kommer att lära dig att installera, använda och konfigurera nätverksenheter och få dubbla certifieringar för den här kursen.

Kursen innehåller sju dagars livesessioner och expertinstruktioner, och de erbjuder också en passgaranti. Du kommer också att få en provkupong, en 100 % nöjdhetsgaranti och obegränsad övning av prov. Infosec tillhandahåller behandling av eksem på plats, en inlärningsväg för studier och en garanti för kunskapsöverföring.

Efter avslutad kurs belönas du med två certifikat:

(1) CCNA Associate certifiering och

(2) Cisco Certified CyberOps Associate-certifiering.

Nästan 30 praktiska laborationer hjälper dig att förbereda dig för den svåraste delen av proven. Du kommer att kunna bygga upp dina nätverksfärdigheter och få verklig erfarenhet för ditt kommande projekt eller jobb. Faktum är att över 93 % av eleverna har godkänt sina CCNA-prov på sitt första försök med Infosec.

Boka din plats idag och börja skaffa de kunskaper och färdigheter som krävs med den här kursen.

Slutsats

Rollen som nätverksadministratör är avgörande för organisationen och givande för din karriär. Organisationer från hela världen anställer de bästa nätverksadministratörerna som kan säkra deras nätverk från angripare.

Och om du vill bli nätverksadministratör, kommer en CCNA-certifiering att hjälpa dig att bekanta dig med nyckelbegrepp och öka dina chanser att bli anställd för rollen och bygga en ljus karriär.

Så, kickstarta din karriär inom nätverk och IT genom att ta Cisco Certified Network Associate (CCNA)-examen och förbereda den med ovanstående CCNA-kurser.