4 sätt Raycast är bättre än Spotlight-sökning på din Mac

Även om vissa Mac-användare kan vara nöjda med det inbyggda sökverktyget Spotlight, kan du överväga att använda ett mer avancerat och anpassningsbart alternativ som ger dig mer kontroll.

Raycast är en lättanvänd men ändå avancerad app som erbjuder liknande funktioner som Spotlight men med fler anpassningar och funktioner. Nedan kommer vi att täcka några sätt Raycast är bättre än Spotlight.

Spotlights förmåga att söka efter filer och applikationer är utan tvekan dess mest värdefulla funktion. Allt du behöver göra är att använda kortkommandot Cmd + Mellanslag, så kommer ett sökfält att visas.

Raycast erbjuder en liknande sökfunktion med ett intuitivt användargränssnitt men med fler alternativ. Efter att ha laddat ner Raycast från sin webbplats och installerat den på din Mac kan du söka efter filer, program, kontakter, bokmärken, kalenderhändelser och mer med hjälp av dess standardgenväg, Alternativ + Mellanslag.

Raycast tar dock sin sökfunktion till nästa nivå genom att ge dig mer kontroll med sin åtgärdsmeny. Till exempel, när du söker efter en specifik fil eller applikation kan du trycka på Cmd + K för att öppna åtgärdsmenyn och komma åt alternativ som Visa i Finder, Lägg till i favoriter, Konfigurera applikation, Tvinga avsluta applikation, Dela och mer.

Detta gör det enklare och snabbare att utföra flera uppgifter med samma verktyg utan att navigera i olika menyer eller applikationer.

Ladda ner: Raycast (Gratis, prenumeration tillgänglig)

2. Fönsterhantering

En av anledningarna till att Raycast är ett utmärkt Spotlight-alternativ för Mac-användare är dess bekväma fönsterhanteringsfunktion. Detta är mycket användbart för dem som öppnar och arbetar med flera fönster samtidigt, eftersom storleksändring och arrangemang av dem kan vara utmanande. Detta innebär också att du inte behöver ladda ner tredjepartsverktyg för Mac-fönsterhantering eller memorera kortkommandon.

Allt du behöver göra är att öppna Raycast med standardgenvägen Alternativ + Mellanslag, skriv in nyckelordet ”fönster” och använd piltangenterna för att navigera mellan de olika alternativen, inklusive Top Third, Bottom Right Corner, Top Three Fourths och mer. Om du inte vill använda piltangenterna, tryck på Cmd-tangenten och motsvarande nummer för ett specifikt alternativ.

3. Beräkningar, omvandlingar och Urklippshistorik

Medan Spotlight erbjuder grundläggande beräknings- och konverteringsfunktioner, tar Raycast det upp ett snäpp genom att låta dig utföra ett bredare utbud av beräkningar och omvandlingar utan att öppna en separat applikation som din miniräknare eller webbläsare.

Till exempel, om du skriver ”20 ETH till USD” eller ”8 AM GMT till PST” i Spotlight, kommer det att föreslå att du öppnar en webbläsare för att få svaret. Däremot kommer Raycast att tillhandahålla resultatet direkt i sin panel.

Raycast har också en bekväm urklippshistorikfunktion som låter dig komma åt tidigare kopierade eller beräknade objekt och klistra in dem där det behövs. Till exempel, efter att ha använt Raycasts inbyggda kalkylator, trycker du på Retur (eller Enter) för att automatiskt kopiera resultatet till ditt urklipp, vilket gör det lättare att klistra in i ett dokument eller en app.

Dessutom kan du gå tillbaka till dessa beräkningar senare genom att skriva Kalkylatorhistorik eller komma åt tidigare kopierade objekt genom att skriva Urklippshistorik.

4. Systeminställningar och funktioner

Med tanke på att Raycast är en tredjepartsapp kanske du inte först tänker på att använda den för att komma åt eller anpassa vissa systeminställningar och funktioner. Raycast erbjuder dock snabb åtkomst till dessa inställningar via sin panel, vilket gör det lättare att anpassa din Mac utan att navigera i flera menyer.

Om du till exempel skriver ”Mörkt läge” kan du snabbt växla mellan mörkt och ljust utseende från Raycast-panelen. Du kan också stänga av, starta om, avinstallera Mac-appar, skapa påminnelser och mer med bara några knapptryckningar. Dessutom kan du tilldela kortkommandon för appar som används ofta eller någon annan åtgärd inom Raycast, vilket ökar den totala effektiviteten och produktiviteten.

För att ställa in dessa universella genvägar, öppna Raycast, skriv ”Allmänt” och tryck på Retur (eller Enter). Du kan tilldela genvägar till appar och kommandon på fliken Tillägg. Klicka på Record Hotkey och ange kortkommandot du vill använda. Undvik att använda genvägar som kommer i konflikt med andra appar eller systemfunktioner, eftersom dessa fungerar även när Raycast inte är öppet.

Gör mer på kortare tid med Raycast

Raycast är en kraftfull och mångsidig app med många funktioner som avsevärt förbättrar ditt arbetsflöde. Dessutom kan du installera tredjepartstillägg för ännu mer funktionalitet! Allt som allt är Raycast ett utmärkt Spotlight-alternativ som kan hjälpa dig att göra mer på kortare tid.