15 bästa Sonicare-tandborsten för renare och vitare tänder

Din tandborste är avgörande för dina ljusa, vita tänder och ett friskt leende. Kolla in dessa elektriska tandborstar för bättre vård och ett perfekt leende!

För att förhindra röta och tandköttssjukdomar är det viktigt att ta hand om dina tänder på toppnivå och upprätthålla en regelbunden tandhygien. Vår lista över de bästa elektriska tandborstarna kommer att göra din rengöring mer effektiv.

Betydelsen av munhygien och dess roll

Mer än bara en kosmetisk fråga är att upprätthålla god tandhygien är avgörande för att upprätthålla god hälsa i allmänhet. Ett gnistrande, vitt leende ökar självförtroendet och signalerar en god tandhälsa.

Hålrum, tandköttssjukdomar och dålig andedräkt är bara några problem som orsakas av dålig tandhygien som kan påverka vår allmänna hälsa. Regelbunden borstning och tandtråd är viktiga rutiner för att bibehålla friska tänder och tandkött.

Om Sonicare tandborste

Sonicare-tandborsten är ett föremål som avsevärt har förbättrat min munvårdsregim. Den här banbrytande tandborsten använder ljudteknik för att leverera helt rena tänder som manuell borstning helt enkelt inte kan motsvara.

Plack och fläckar avlägsnas helt från tänderna och längs tandköttskanten genom den skonsamma men effektiva borstningen som skapas av höghastighetsvibrationer och borströrelser.

Det kan vara utmanande att rengöra i vissa regioner med en konventionell tandborste, men Sonicare kan vara användbart. Att ha ett bländande leende är lika viktigt som att behålla en frisk mun. Min mun känns piggare efter att ha använt Sonicare-tandborsten, som främjar övergripande förbättrad tandhygien.

Det är också användarvänligt, erbjuder en rad inställningar för att tillfredsställa olika behov och är en avgörande del av min dagliga rutin för friska tänder och ett ljust leende.

Sonicare vs batteridriven tandborste

Sonicare tandborstars banbrytande teknik och exceptionella rengöringskraft gör att de sticker ut. Borströrelsen är en betydande skillnad. Högfrekventa ljudvibrationer används av Sonicare-tandborstar, ofta med en hastighet av 31 000 penseldrag per minut.

Denna kraftiga rörelse producerar en dynamisk vätskerengöring som effektivt når längs tandköttskanten och mellan tänderna. Å andra sidan roterar eller svänger de flesta batteridrivna tandborstar istället för att rengöra lika noggrant.

Dessutom har Sonicare-tandborstar ofta olika rengöringsinställningar, inklusive känslighet, tandköttsvård och blekning, för att tillgodose flera tandvårdsbehov. Batteridrivna borstar saknar ofta denna anpassningsförmåga.

Sonicare-tandborstarnas ergonomiska och användarvänliga design inkluderar ofta tekniker som trycksensorer för att begränsa överborstning och intelligenta timers för att säkerställa konstanta borstningsintervall. Dessa egenskaper är vanligtvis mindre vanliga i batteridrivna tandborstar.

Till skillnad från sina batteridrivna motsvarigheter erbjuder Sonicare tandborstar en mer praktisk och effektiv tandvårdsupplevelse. Även om batteridrivna borstar ibland kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ, gör Sonicares teknologi och design det till en värdig investering för människor som vill upprätthålla den bästa munhygienen.

Här är en lista speciellt gjord för dig över de bästa Sonicare-tandborstarna för renare och vitare tänder. Titta på dem och hitta de översta borstarna som passar dig bäst.

PHILIPS Sonicare 1100 Eltandborste

Munhygienen har aldrig varit bättre tack vare PHILIPS Sonicare 1100 Power-tandborste. Denna snygga och behändiga tandborste kommer att få dina tänder att kännas fräschare och ljusare.

Den säkerställer att du borstar under de rekommenderade två minuterna och täcker jämnt varje del av munnen tack vare QuadPacer och SmarTimer. Denna tandborste är idealisk för dem som byter från manuella tandborstar på grund av den lättstartade funktionen, som gradvis ökar borstkraften under de första 14 användningarna.

Fördelar

 • Det ger dina tänder en omfattande djuprengöring, vilket gör dem otroligt polerade.
 • Den innehåller en timer på två minuter med 30 sekunders pauser för att säkerställa att du borstar tänderna under den tid som tandläkaren föreslagit.

På grund av sin långa laddningstid (upp till två veckor) är det uppladdningsbara batteriet ett fantastiskt resesällskap. På grund av dess kompatibilitet med olika borsthuvuden kan du skräddarsy din borstupplevelse med Sonicare 1100 för att möta dina unika munvårdsbehov. Jag tyckte att detta var den perfekta, till att börja med, när det gäller att byta från konventionella till elektriska tandborstar. Den saknar specialiserade inställningar eller avancerade lägen.

Philips Sonicare DailyClean 2100 Uppladdningsbar elektrisk tandborste

Philips Sonicare DailyClean 2100 uppladdningsbar elektrisk tandborste är en utmärkt tandvårdskompis som ger effektiv och praktisk munhygien. Med olika funktioner kommer denna elektriska tandborste att hålla ditt leende strålande.

För att få upp till 31 000 penseldrag per minut kan du använda Philips Sonicare HX5611/01 Essence uppladdningsbar elektrisk tandborste. Detta kommer också med byte av borsthuvud.

Fördelar

 • Dess högfrekventa ljudteknologi tar effektivt bort plack och förbättrar tandköttets hälsa.
 • Den har en quad-pacer som piper var 30:e sekund för att uppmana dig att gå till en annan kvadrant för jämn rengöring.
 • Ett prisvärt och pålitligt val.

Det är ett utmärkt alternativ för personer med känsliga tänder på grund av de mjuka, böjda borstens milda verkan på tandköttet. Den är idealisk för resor på grund av den långa batteritiden, som kan hålla i upp till två veckor på en enda laddning. Det saknas dock några sofistikerade funktioner som ses i dyrare versioner, såsom olika borstningslägen.

Philips Sonicare 4100 elektrisk tandborste

Ett verkligt häpnadsväckande framsteg inom tandvård är Philips Sonicare 4100 Power-tandborste. Modern teknologi kombinerar mjuk borstning med effektiv plackborttagning för att ge en förbättrad munhygienupplevelse.

Dessutom, med Philips Sonicare ProtectiveClean 4100 elektriska uppladdningsbara tandborste och dess 62 000 borströrelser per minut av ljudvibrationer, tar denna tandborste effektivt bort tandplack och annat skräp, vilket gör att dina tänder känns rena och fräscha.

För att ta bort plack mycket snabbare kan du använda Philips Sonicare ProtectiveClean 4100 elektrisk uppladdningsbar tandborste, som använder trycksensorer.

Fördelar

 • Långvarig batteritid. Den kan användas i upp till 2 veckor på en laddning.
 • 7x mer plack kan tas bort mot en manuell tandborste.
 • Dess användarvänliga, ergonomiskt tunna form förbättrar manövrerbarheten.
 • Trycksensor skyddar mot överdrivet borsttryck på tänder och tandkött.

Det kommer att kosta mer än vanliga manuella tandborstar.

PHILIPS Sonicare ProtectiveClean 4300 uppladdningsbar elektrisk tandborste

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 uppladdningsbara elektriska tandborste är en spelväxlare inom tandvård och erbjuder banbrytande innovationer för att förbättra din munhygien.

Fördelar

 • En grundlig rengöring garanteras eftersom de högfrekventa vibrationerna tränger långt in i mellanrummen mellan tänderna och längs tandköttskanten.
 • Det gör det enkelt att bibehålla din tandhälsa när du reser eftersom det inkluderar ett resefodral.
 • Den två minuter långa SmarTimer och QuadPacer leder dig genom en borstningskur som tandläkare rekommenderar.
 • Kommer i par, tillsammans med två laddare.

Med hjälp av sonisk teknologi för att producera upp till 62 000 borströrelser per minut, erbjuder denna tandborste en grundlig och delikat rengöring. Med hjälp av dess trycksensor kan du undvika att skada ditt tandkött och erodera tändernas emalj genom att inte borsta för hårt. De är dyrare än traditionella tandborstar, men de långsiktiga fördelarna gör dem värda besväret.

De högfrekventa vibrationerna kan vara bullriga för specifika användare, vilket kan vara ett mindre störande.

Sonicare Protective Clean Uppladdningsbara tandborstar

Sonicare Protective Clean Rechargeable Toothbrush är en premium munvårdsartikel känd för sina banbrytande egenskaper och fördelaktiga effekter på tandhygienen. Dess eleganta och ergonomiska design säkerställer ett stadigt grepp för noggrann tand- och tandköttsrengöring.

Fördelar

 • Dynamiska rengöringslägen och höghastighetsvibrationer gör det enkelt att komma åt utrymmena mellan tänderna.
 • Genom att varna dig om du använder för mycket tryck motverkar det överborstning och skyddar din emalj.
 • Längre batteritid möjliggör veckors användning på en enda laddning, vilket gör den idealisk för resor.

Tandborstens soniska teknologi tar enkelt bort upp till 31 000 penseldrag per minut, vilket uppmuntrar friskare tandkött. Ytterligare föremål i förpackningen inkluderar 2 laddningsbara handtag, 2 reseladdare, 2 reseväskor, 3 borsthuvuden, 2 plackkontroller och 1 Diamond Clean.

Med tiden kan priset på utbytesborsthuvuden hopa sig och höja den totala ägandekostnaden.

Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 Uppladdningsbar elektrisk tandborste

Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 uppladdningsbara elektriska tandborste är en elitprodukt för munvård som blandar banbrytande teknik med användarvänliga funktioner.

Det erbjuder flera fördelar, som alla är avsedda att ge en förbättrad tandläkarupplevelse.

Runt upp till 31 000 borstdrag per minut använder tandborsten Sonicares egenutvecklade ljudteknologi för att ta bort upp till 7 gånger mer plack än traditionell borstning.

Dessutom kan du använda Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 Gum Health uppladdningsbara elektriska tandborste för en ergonomisk design.

Du kan använda Philips Sonicare ProtectiveClean 5300 uppladdningsbara elektriska tandborste för en överlägsen elektrisk tandborste med samma funktioner.

Fördelar

 • Användare varnas om de borstar för kraftigt av en integrerad trycksensor, vilket minskar skador på tänder och tandkött.
 • Hållbar batteritid.
 • SmarTimer och QuadPacer ser till att du borstar tänderna under de två minuter som en tandläkare rekommenderar och fördelar denna tid lika mellan de fyra kvadranter i din mun.

Vidare, jämfört med andra Sonicare-modeller, kan vissa användare tycka att urvalet av borsthuvuden är ganska begränsat, vilket kan begränsa anpassningen.

Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 Uppladdningsbar elektrisk tandborste

En förstklassig tandhygienprodukt skapad för att förbättra din munvård är Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 uppladdningsbara elektriska tandborste. Olika funktioner på denna banbrytande tandborste garanterar en noggrann och vänlig rengöring.

Fördelar

 • Med flera borstningslägen för känsliga tänder, tandköttsvård och blekning kan du anpassa din borstningsupplevelse.
 • Den robusta ljudtekniken säkerställer en grundlig rengöring.
 • Den kommer som ett set i 4 delar med laddare.

Runt upp till 31 000 penseldrag per minut tar dess dynamiska ljudteknologi effektivt bort fläckar och plack. Genom att varna dig om du borstar för kraftigt hjälper trycksensorn till att skydda ditt tandkött, och BrushSync-ersättningspåminnelsen ser till att ditt borsthuvud ständigt är uppdaterat. Med tiden kan priset på byten av borsthuvuden stiga.

PHILIPS Sonicare ProtectiveClean 6500 Uppladdningsbar elektrisk tandborste

Philips Sonicare ProtectiveClean 6500 uppladdningsbara elektriska tandborste ger en enastående borstupplevelse bland de bästa tandvårdsverktygen som finns tillgängliga.

Fördelar

 • Den här tandborsten har tre borstningslägen för olika munvårdskrav: Clean, White och Gum Care.
 • Ligger fint i handen på grund av sin snygga design.
 • Den är hållbar och av utmärkt kvalitet.

Din mun rengörs noggrant och i hela 2 minuter som rekommenderas av din tandläkare med hjälp av QuadPacer. Den har också ett handtag, en laddare, två DiamondClean-borsthuvuden och en laddningsväska.

De starka ljudvibrationerna hos denna tandborste kan vara mer bullriga än vissa andra märken, även om de är ganska effektiva.

Philips Sonicare ExpertClean 7500, uppladdningsbar elektrisk tandborste

En fantastisk laddningsbar eldriven tandborste som skapats för att förbättra din munhygien är Philips Sonicare ExpertClean 7500. Tack vare sin banbrytande ljudteknik ger den en enastående rengöring och tar bort upp till 10 gånger mer plack än handborstning.

Fördelar

 • För tandhygien på språng kommer ExpertClean 7500 med ett snyggt resväska.
 • En annan fördel är den långa batteritiden, som varar upp till tre veckor på en enda laddning.
 • Den har många anpassningsbara inställningar som hjälper till att rengöra dina tänder noggrant.

Tre styrkanivåer på denna tandborste ger en skräddarsydd borstningsupplevelse för personer med känsligt tandkött eller de som gillar en mer grundlig rengöring.

Den saknar UV-desinfektion, vilket kan vara en önskad funktion för människor som är oroliga för hygienen, till skillnad från vissa andra versioner.

PHILIPS Sonicare 9000 Special Edition Uppladdningsbar tandborste

Ett exklusivt munvårdsverktyg som förbättrar den dagliga borstningen är PHILIPS Sonicare 9000 Special Edition uppladdningsbar tandborste. Ett antal enastående funktioner på denna banbrytande tandborste hjälper till att främja ett mer attraktivt och hälsosamt leende.

En annan betydande fördel med Sonicare 9000 är dess långvariga batteritid, vilket möjliggör veckors användning på en enda laddning.

Den har även en annan variant, Philips Sonicare DiamondClean Smart 9300 Rechargeable Electric Power-tandborste, med liknande funktioner där den enda skillnaden är att den har flera borstningslägen, inklusive djuprengöring och tandköttsvård, för att ge en skräddarsydd rengöring för varje användare.

Fördelar

 • Dess mest anmärkningsvärda egenskap är AdaptiveClean-borsthuvudet, som anpassar sig efter dina tänder och tandkött för att ge en skonsam men noggrann rengöring.
 • Den anpassar sig till olika preferenser och tandbehov med olika intensitetsinställningar och lägen.
 • Din badrumsbänkskiva får lite mer stil på grund av sin attraktiva, ergonomiska design.
 • Trycksensorn kommer alltid till nytta när du använder extra kraft.

Priset på utbytesborsthuvuden kan påverka långsiktiga ägandekostnader. Det medföljande resefodralet kan vara för skrymmande för vissa användare, vilket kan orsaka problem för resenärer.

Philips Sonicare DiamondClean Smart uppladdningsbar elektrisk tandborste

Den här tandborsten har, förutom Clean, Gum Health, White+, Deep Clean+, TongueCare och Gum Health, sex andra unika rengöringslägen.

Varje läge i Philips Sonicare DiamondClean Smart 9500 uppladdningsbar elektrisk tandborste tillgodoser särskilda munhygienkrav och ger en unik borstupplevelse.

En annan variant, Philips Sonicare DiamondClean Smart 9750 Rechargeable Electric Power Tandborste, har 3 fler intensitetsnivåer förutom White+, Deep Clean+ och TongueCare.

Borsten uppmuntrar också användare att upprätthålla god tandhygien genom att ge feedback i realtid och personlig coachning via Sonicare-appen. Smart Sensor-tekniken övervakar hur och hur länge du borstar för bästa prestanda.

En annan variant, Philips Sonicare DiamondClean Smart 9700 Rechargeable Electric Power Tandborste, förbättrar tandköttshälsan upp till 7x på två veckor. I övrigt är alla funktioner identiska.

Fördelar

 • Den levereras med tre högkvalitativa borsthuvuden för att passa olika smaker.
 • Tillsammans med sitt eleganta, moderna utseende har den flera utmärkande egenskaper.
 • Tandborsten bleker tänderna framgångsrikt och minimerar plack.

Vissa användare rapporterar potentiella kompatibilitetsproblem med utbytesborsthuvuden. Enstaka anslutningsproblem med Sonicare-appen kan mötas vid en viss tidpunkt.

Philips Sonicare 9900 Prestige uppladdningsbar elektrisk tandborste

Ett banbrytande tandvårdsverktyg med olika funktioner för att förbättra din munhygien är Philips Sonicare 9900 Prestige Rechargeable Electric Power Tandborste med SenseIQ.

Fördelar

 • Det är enkelt att hitta ersättningsborsthuvuden, vilket säkerställer kontinuerlig toppprestanda.
 • Ger olika borstinställningar, inklusive blekning och tandköttsvård, för att tillgodose olika preferenser.

Med hjälp av SenseIQ-teknologin justerar denna tandborste sin borstningsintensitet och varaktighet baserat på dina unika behov. Det är ett praktiskt verktyg med en förstklassig, elegant design och ett moderiktigt tillskott till ditt badrum. Priset för premiumfunktionerna är högre.

PHILIPS One från Sonicare uppladdningsbar tandborste

Den multifunktionella PHILIPS One från Sonicare uppladdningsbara tandborsten är gjord för att ge dina tänder och tandkött en grundlig och effektiv rengöring.

Dessutom tillhandahåller den olika borstningslägen för att passa individuella preferenser. Den intelligenta timern ser till att du borstar under de två minuter som tandläkaren rekommenderar. De utbytbara borsthuvudena är också lättillgängliga och den är portabel.

Fördelar

 • Den är lätt och lätt att ladda.
 • Den har en 2-minuters timer, som fortsätter att ge aviseringar var 30:e sekund.
 • Lång batteritid.

Vibrationerna kan vara för intensiva för vissa personer, vilket kan vara obehagligt.

Philips Sonicare for Kids tandborste

Om du vill hjälpa dina barn att utveckla bra munhygien, välj Philips Sonicare for Kids 3+ Bluetooth-ansluten uppladdningsbar elektrisk tandborste. Denna tandborste är för barn från 3 år och uppåt och blandar engagerande teknik med effektiv tandvård.

En anmärkningsvärd fördel är dess Bluetooth-kompatibilitet, som synkroniseras med en underhållande och lärorik app som uppmuntrar barn att borsta tänderna regelbundet. Genom att inkludera spel och belöningar gör programvaran det roligt att rengöra tänderna.

Fördelar

 • Den innehåller utbytbara borsthuvuden, vilket främjar hygienen.
 • Unga tänder och tandkött är väl skyddade mot plackuppbyggnad genom dess måttliga, högfrekventa vibrationer.

För barn som är känsliga för buller när de borstar kan det vara en högt tryck, vilket kan vara en nackdel.

PHILIPS Sonicare elektrisk tandborste

Avancerad Sonicare-teknologi i Sonicare elektriska tandborste har kliniskt visat sig ta bort plack från dina tänder och upp till 7 gånger bättre längs tandköttskanten samtidigt som du skyddar ditt tandkött.

Den har en annan variant, Sonicare Electric Toothbrush EssentialClean, som ytterligare hjälper till med djuprengöring tillsammans med Sonicare CleanDaily Rechargeable Electric Toothbrush.

Kraftiga borstvibrationer skapar mikrobubblor som går djupt mellan dina tänder och längs tandköttskanten för att ge en svalkande känsla.

Fördelar

 • Optimerar borstningsupplevelsen med en SmarTimer och QuadPacer.
 • När det är dags att byta ut den, varnar BrushSync-ersättningspåminnelsen på ditt handtag och en kort summer.
 • Tunnare och lättare i vikt.

På bara två minuter kommer du att slutföra två månaders manuell borstning. Att byta ut borsthuvudena kan vara dyrare för vissa användare.

Slutord

För renare och vitare tänder bör den bästa Sonicare-tandborsten ha avancerad ljudteknik, många rengöringslägen, timers för regelbunden borstning, trycksensorer för att förhindra överborstning och långvariga batterier.

För att få bästa resultat när det gäller renhet och vithet, leta efter lösningar som matchar dina unika munvårdskrav och preferenser.

Kolla sedan in de bästa nappflasksterilisatorerna för bättre hygien.