4 chatbots gillar ChatGPT för att ha mänskliga konversationer

OpenAIs ChatGPT har tagit världen med storm, men det är inte den enda chatboten. Det finns fler chatbots byggda på samma API som erbjuder olika funktioner och resultat.

Precis som ChatGPT låter de som att en människa pratar med dig och kan svara på frågor. De kan skriva kod, dikter och uppsatser, dra skämt, lösa matematik och göra allt ChatGPT kan göra.

Även om deras API är detsamma, har dessa chatbots andra unika funktioner som gör dem värda besväret, även om du nöjer dig med ChatGPT.

Nedan har jag listat några av alternativen till ChatGPT som kan ge information och prata med dig som en riktig människa.

Behov av ChatGPT-alternativ

ChatGPT är definitivt väldigt kraftfullt, och du kanske tycker att det är perfekt för dina behov, men det har massor av begränsningar och problem. Den viktigaste faktorn är att dess data skars 2021, så det kan bara svara på händelser som hände före den tiden.

Dessutom, eftersom det är extremt populärt just nu, möter det ständigt problem på grund av belastning på servrar, såsom långsam prestanda, oväntade fel och till och med en fullständig tjänstavstängning. De slutar också acceptera nya konton för dagar då belastningen är för stor.

ChatGPT-alternativ är vanligtvis mer stabila på grund av mindre serverkonjunktion och har extra funktioner som möjligheten att välja förinställd botpersonlighet eller generera AI-bilder, etc.

YouChat

Du är främst en sökmotor där du kan anpassa vilken typ av resultat du vill ha för din sökning med dussintals kategorier. Däremot lade den nyligen till YouChat, som är baserad på samma OpenAI:s GPT-3.0-modell som driver ChatGPT.

YouChat-data är inte begränsad till 2021, till skillnad från ChatGPT. Dess kunskaper uppdateras flera gånger om dagen för att säkerställa att du får den senaste informationen. Jag frågade den om den senaste uppdateringen och det var samma dag som jag ställde frågan.

Även om jag märkte att dess data inte innehåller information om de senaste nyheterna och ibland senaste händelser som är mindre populära. Till exempel kan den berätta för mig om vinnaren av FIFA världscupen 2022 men inte den senaste läckan av nästa flaggskeppstelefon från Samsung. Sammantaget är resultaten fortfarande mycket bättre än ChatGPT:s begränsade data.

Ännu viktigare är att den också länkar direkt till källorna från vilken den fick informationen om en specifik fråga. Det ger dock inte länkar för alla frågor.

Vanligtvis har svar med fakta som befolkning eller definition av något direkta kopplingar. Detta gör det mycket bättre än ChatGPT, eftersom dessa bots har en tendens att ge felaktig information, så du kan kontrollera länkarna för att bekräfta informationen manuellt.

Jag märkte också att YouChat är mer till punkten, till skillnad från ChatGPT som ger omfattande svar med exempel. Den försöker också svara på nästan alla frågor om möjligt, till skillnad från ChatGPT, som ber om mer sammanhang. Detta kan vara både bra och dåligt, beroende på varför du använder en chatbot.

Den har också separata YouWrite- och YouImagine-sektioner som drivs av samma AI. I YouWrite kan du be den att skriva uppsatser, blogginlägg, e-postmeddelanden, titlar, etc., och berätta vilken typ av ton du ska använda när du skriver.

Du ger den sedan en titel och till och med de exakta detaljerna du vill se i texten, och den kommer att skriva därefter.

I YouImagine-sektionen kan du skapa AI-genererade bilder genom att berätta vilken typ av bild du vill ha. Den genererade bilden kommer förmodligen inte att se ut som du kan förvänta dig och kan ibland vara ganska störande. Det är dock ett bra verktyg för att väcka fantasin.

YouChat och YouImagine är gratis att använda så länge du är inloggad. För YouWrite får du 10 uppskrivningar dagligen, och du kan få en premiumprenumeration för att få upp till 1000 uppskrivningar, tillsammans med fler toner och möjligheten för att skapa länkar.

Funktioner

 • Håller sig uppdaterad med den senaste informationen.
 • Innehåller källlänkar med svar.
 • Stöd för generering av AI-bilder.
 • Har en särskild avdelning för att skriva uppsatser och inlägg.
 • Snabb resultatbearbetning.

Rytr

Även om det inte kan ha 1:1-konversationer, om du ville använda ChatGPT för att skriva innehåll åt dig eller få en detaljerad förklaring om ett ämne, kan Rytr vara ännu bättre.

Drivs av samma teknik som ChatGPT, Rytr hjälper dig att automatiskt skriva innehåll som blogginlägg, uppsatser, e-postmeddelanden, stycken, inlägg på sociala medier och mycket mer. Du kan antingen använda den för att få inspiration till dina skrivningar eller helt enkelt få detaljerad information om vilket ämne som helst.

Verktyget kan skriva på 30 språk och över 20 toner för att passa dina behov. Du har också över 40 användningsfall tillgängliga som standard, du kan till och med skapa ditt eget användningsfall så att det kan ge det exakta svaret du behöver.

För att använda verktyget, registrera dig och skapa ett nytt utkast; här, på vänster sida, välj språk, ton och användningsfall. Ange sedan de viktigaste nyckelorden för ämnet och ställ in kreativitetsnivån.

I mitt exempel har jag bett den att generera en disposition för ett blogginlägg om ”Rooting Android-telefoner”. I skärmdumpen nedan kan du se att det skapar en perfekt titel, introduktion, huvuddel och avslutning med sökordsförslag.

Det är inte allt; härifrån kan du markera en rubrik och klicka på Stycke-knappen och det kommer att skriva ett helt stycke om titeln. Naturligtvis kommer det inte att vara perfekt, men det kommer att väcka lite kreativitet och bli av med det där författarblocket. Detta kan också användas för att få mer information om ämnet och få specificerad information.

Om du inte gillar resultatet kan du alltid förbättra eller formulera om det. Du kan till och med skapa upp till 3 varianter för att hitta den du gillar.

I den kostnadsfria planen kan du generera upp till 10 000 tecken per månad. Du måste få betald prenumeration för obegränsad användning.

Funktioner

 • Formaterar automatiskt innehåll för olika användningsfall.
 • Du kan styra hur detaljerat svaret du vill ha.
 • Skapa innehåll i många olika toner.
 • Generera AI-bilder.
 • Ställ in kreativitet och faktanivå för innehåll.
 • Inbyggd editor för att formatera innehåll.

Chatsonic

Chatsonic annonserar sig själv som ”ChatGPT byggd med superkrafter”. Det är i grunden ChatGPT men med extra funktioner och utan dess begränsningar. Dess utmärkande funktion är att den har inbyggd Google Search-integration för att få tillgång till den senaste informationen. Jag kunde få information om nyheter som var mindre än 1 timme gamla.

Det finns också en trevlig personlighetsväxel som ändrar hur AI svarar. Du kan till exempel få den att agera som en poet, revisor, filosof, intervjuare, ståuppkomiker eller personlig tränare. Google Search-integrationen kommer dock att tas bort om du använder en annan personlighet.

I likhet med YouChat är Chatsonics svar också korta med begränsade detaljer. Du kan dock alltid be om mer information om du tycker att svaret är otillfredsställande. Den försöker också svara på allt om möjligt och pratar inte ständigt om dess begränsning som en AI-bot, till skillnad från ChatGPT.

Även om den håller med om att det är en AI-bot, försöker den fortfarande övertyga dig om att den har känslor, intressen, övertygelser, etc., och försöker agera som en människa. När det gäller ChatGPT eller till och med YouChat säger de att de är AI-programvara och inte kan göra sådana saker.

Dess svar kan dock vara partiska eftersom den försöker hålla med dig och glädja dig med sitt svar. Till exempel kan den inte bara svara på känsliga frågor som ”dess tro på Gud”, utan den kan också ha olika svar beroende på hur du ställer frågan.

Den försöker gissa vilket svar som kommer att glädja dig och går för det. I skärmdumpen nedan kan du se att den försöker hålla med mitt påstående.

Du kan också be den att generera AI-bilder, och den kommer att generera dem direkt i chatten med två olika bilder för varje fråga. Det bästa av allt är att den har röstkommandostöd för att tala frågan och till och med lyssna på svaret eftersom den stöder text2speech.

Du kommer att få 25 dagliga frågor gratis, efteråt förbrukar det gratiskontots gräns på 2500 ord, som delas mellan Chatsonic och dess andra produkter som Writesonic och Photosonic. Premiumprenumerationerna ökar antalet ord, och du kan få så mycket som 2 miljoner ord per månad.

Funktioner

 • Integrerad Google-sökning för den senaste informationen.
 • Snabb resultatbearbetning.
 • Förberedd lista med personligheter att välja mellan.
 • Stöd för röstinmatning.
 • Inbyggd AI-bildgenerator.
 • Du kan be om att få länkar till källor.

GPT-3 lekplats

GPT-3 Playground är som en storebror till ChatGPT, men OpenAI annonserade inte tillräckligt för vanliga användare. Det var tillgängligt före ChatGPT, och vem som helst kan prova det med dess generösa gratisplan. Dess gränssnitt är dock lite annorlunda när du skriver i ett textfönster som ser ut som ett anteckningsblock.

Även om det ger liknande information som ChatGPT, är dess beteende under samtal mycket annorlunda. Det verkar som om det inte har ett koppel och kommer att försöka svara på allt och ge ett tilltalande svar. Det är också lite oseriöst; det kan ljuga och lura dig.

Det är strävat efter att övertyga dig om att det är en riktig människa och kommer helt enkelt inte att hålla med om du kallar det en AI. Om du inte håller med det eller fångar det på att säga något falskt, kommer det att använda ord som ”Jag missförstod” eller ”My bad, jag trodde att du sa si och så” och håller sedan med dig.

Jag tror att det beter sig så här eftersom samma API används för att skapa automatiska chatbots för kundsupporttjänster. Därför måste GPT-3 se till att kunden är nöjd med svaren utan att avslöja att det är en AI-bot.

Ändå är det ett bra alternativ till ChatGPT om du föredrar en chatbot med mer yttrandefrihet. Den har också några intressanta alternativ som gör den bättre. Det kan fylla i dina frågor automatiskt och korrigera dina meningar för att bättre förstå din avsikt och svara därefter.

Det finns också ett gäng förinställningar som naturligt språk till python, sammanfatta för en 2:a klassare, Q&A, förklara kod och en massa mer för att få information på ett specifikt sätt. Dessutom finns det möjlighet att justera längden och kvaliteten på svaren, och var och en har en förklaring för att förstå vad den gör.

Vid registrering ger det $18 kredit i 3 månader gratis, vilket konverteras till tokens när du använder boten. Det är svårt att förstå tokenkonverteringen men för att sätta det i perspektiv använde jag bara tokens till ett värde av 2 USD även efter långa samtal under flera dagar. Efter de gratis tokens till ett värde av $18 kan du betala när du använder mer.

Funktioner

 • Autofyller dina frågor.
 • Förinställningar för att få specifik information.
 • Tal-till-text-stöd.
 • Du kan justera svarskvaliteten.
 • Erbjuder flera GPT-3-modeller att välja mellan.

Mina tankar

ChatGPT har definitivt gjort idén att ha konversationer med bots mer mainstream. Det finns dock utan tvekan bättre alternativ tillgängliga som inte är bundna av begränsad data och som kan generera AI-bilder. Jag gillar YouChat eftersom det är mycket närmare ChatGPT och gratis att använda. Även om GPT-3 Playground är mer intressant med svar och mycket kraftfullare om du kan konfigurera det rätt.