4 Apple Music-funktioner du kan förvänta dig i iOS 17

Med hård konkurrens från rivaliserande streamingplattformar som Spotify har Apple Music strävat efter att behålla sin lojala användarbas och dra in nya kunder.

MAKEUSE AV DAGENS VIDEO

SCROLL FÖR ATT FORTSÄTTA MED INNEHÅLL

Som sådan kommer det inte som någon överraskning att iOS 17 kommer att ge några välbehövliga uppdateringar till streamingplattformen. Från små gränssnittsförändringar till förbättringar av livskvalitet, här är fyra Apple Music-uppdateringar du kan förvänta dig tillsammans med iOS 17.

1. Crossfade

En av de mest efterlängtade Apple Music-funktionerna är Crossfade, en funktion som Apple Music-användare på Android har haft ett tag.

Crossfade tonar ut i början av varje låt när den föregående låten gradvis tonar ut och tar slut. Detta skapar en sömlös övergång mellan låtarna utan några luckor av tystnad. Så här aktiverar du Crossfade på Apple Music i iOS 17:

 • Gå till
  inställningar
  på din iPhone.

 • Välj
  musik
  .

 • Under
  Audio
  slå på
  Crossfade
  alternativ.

 • Ett skjutreglage visas under alternativet, som du kan använda för att ändra längden på övertonningen.

  2. Animerad musikspelare

  Den animerade musikspelaren är en av förändringarna i Apple Musics gränssnitt. Den här funktionen erbjuder animerade albumbilder i musikspelaren som smälter in med mediakontrollerna nedan. På så sätt kommer din musik att ackompanjeras av visuella animerade effekter på din skärm.

  När musikspelaren är minimerad verkar den nu sväva över resten av gränssnittet istället för att vara sammansmält med alternativfältet.

  Dessutom kommer texter som inte är tidssynkroniserade nu att ha en större och fet text, vilket gör dem lättare att läsa.

  3. SharePlay Support för CarPlay

  SharePlay är nu inbyggt i CarPlay för att förbättra din lyssningsupplevelse när du är på språng. Oavsett om du är på väg till en fest eller kör runt med vänner, kommer SharePlay att låta andra passagerare bidra till musiksessionen.

  När det är aktiverat kommer andra passagerare att få en uppmaning att gå med i lyssningssessionen med sina iPhones anslutna till CarPlay. Användare i lyssningssessionen kan pausa, spela upp och lägga till låtar i kön.

  4. Samarbetande spellistor

  Bildkredit: Äpple

  Det här är en annan mycket efterlängtad Apple Music-funktion att se fram emot under 2023. Andra musikstreamingplattformar som Spotify har haft Collaborative Playlists ett tag, så det är ingen överraskning att Apple integrerar den här funktionen i sin plattform.

  Hittills, när du skapar en spellista, kan du bara dela den med vänner, och andra lyssnare kan inte göra ändringar i den. Men med Collaborative Playlists kan flera användare enkelt skapa en spellista för en delad lyssningsupplevelse vid evenemang och sammankomster.

  Den här funktionen ger Apple Music mer intimitet och uppmuntrar interaktion med andra lyssnare. Tyvärr är detta en av få iOS 17-funktioner som inte kommer att vara tillgängliga vid lanseringen, men du kan förvänta dig det i en punktuppdatering senare under 2023.

  iOS 17 förbättrar din Apple Music-upplevelse

  Med iOS 17 introducerar Apple efterlängtade förändringar och förbättringar av livskvalitet som kommer att förbättra lyssningsupplevelsen för Apple Music-användare.

  Förutom dessa välbehövliga uppdateringar av Apple Music, ger iOS 17 också massor av nya funktioner för att förbättra användarupplevelsen på iPhones.