De bästa Xbox Capture Cards

Att streama ditt favoritspel är mer tillgängligt nu än någonsin – så mycket att även barn kan dela sina upplevelser i spelet. Med en nuvarande generationskonsol och ett respektabelt videoinspelningskort kan du också underhålla hundratals människor med din kvickhet och skicklighet.

Att ha ett videoinspelningskort är inte bara det perfekta mediet för att streama högkvalitativt innehåll, utan det kan också spela in dina stora spelningar (och dåliga) och lagra dem för senare. När dammet lägger sig kan du redigera dina favoritklipp och ladda upp dem till olika plattformar så att din publik kan njuta av när du vill.

Att veta att nästa intensiva ögonblick är precis runt hörnet, vilket bättre sätt att njuta av den upplevelsen än med dina beundrande fans?

Här är de bästa Xbox-inspelningskorten som finns tillgängliga idag.

Våra favorit Xbox Capture Cards 2023

Elgato HD60 X

Bäst överlag

Ett fångstkort med så få svagheter

Elgato HD60 X är som en stödjande förälder – du har en speciell dröm och den gör allt den kan för att få det att hända. Den ansluts direkt utan krångel, fungerar med de mest populära streamingplattformarna och mjukvaran och erbjuder en mängd olika upplösningar att spela in i.

Fördelar

 • Fungerar med ett brett utbud av infångningsprogram
 • VRR-genomföring
 • Enkel installation
 • Spelar in vid 60Hz (1440p och 1080p)

Nackdelar

 • Kan spela in i 4K, men bara i 30Hz

Det är mycket krångel för att få en rimlig streaming-installation redo att gå. För att undvika så mycket huvudvärk som möjligt effektiviserar Elgato HD60 X hela processen.

För det första erbjuder Elgato HD60 X ett brett utbud av inspelningsalternativ. Du kan välja kvalitet vid 4K, men begränsa din stream till 30Hz, eller gå med 1440p eller 1080p vid 60Hz. Det finns till och med flera lägre upplösningsalternativ som 480p och 720p, vilket är ganska praktiskt om du har begränsad bandbredd.

Slutligen, Elgato HD60 X spelar bra med den mest populära streamingmjukvaran, som OBS, Streamlabs, Twitch och YouTube. Det stöder också alternativ som Microsoft Teams, Vmix och Facebook Gaming. Oavsett vilken programvara eller plattform du använder är allt du gör att koppla in inspelningskortet och det kommer omedelbart att kännas igen på Windows och Mac.

EVGA XR1 Lite

Mest prisvärd

Perfekt för spirande streamers

EVGA XR1 Lite är designad för att vara lätt och bärbar. Den stöder 4K passthrough, förutom inspelning med en upplösning på 1080p.

Fördelar

 • HDMI- och USB Type-C-kabelpaket inuti
 • Perfekt för retrospel tack vare 480p-stöd
 • Kompatibel med DSLR-kameror
 • Plug-and-play

För er ambitiösa streamers är inte det smartaste draget att släppa surt förvärvade pengar på dyr hårdvara, och det borde du inte heller behöva göra. Så länge du har en fungerande PC eller bärbar dator kan du ansluta EVGA XR1 Lite och börja streama dina favorittitlar.

Till att börja med, EVGA XR1 Lite tvingar dig inte att minska grafisk trovärdighet; den stöder 4K-passthrough vid 60FPS. Även om du höjer upplösningen till 4K kommer EVGA XR1 helt enkelt att spela in dina videor och mata ut din ström i 1080p och 60FPS, vilket också ger din publik en bättre tittarupplevelse än 30FPS.

Vad som utan tvekan är den bästa aspekten av EVGA XR1 Lite är dess plug-and-play-design. Det krävs ingen examen i datavetenskap för att koppla in HDMI- och USB-C-kablarna, vilket gör det också användarvänligt. Ännu viktigare, populär streamingprogramvara kommer snabbt att känna igen det.

AVerMedia Live Gamer 4K

Bästa låg latens

När du är redo att uppgradera din rigg

$210 $250 Spara
40 USD

AVerMedia Live Gamer 4K är ett internt inspelningskort utformat för att fånga högkvalitativ video. Den kan spela in 4K vid 60FPS och HDR10.

Fördelar

 • Otroligt låg latens
 • Stöder lägre upplösningar vid högre FPS
 • Design estetik
 • Fångar HDR10

Låt oss säga att du streamar på mer än bara din Xbox utan även din PC och spenderar en betydande del av din tid på att redigera den senare. Uppenbarligen krävs en bra PC, så om det låter som du behöver du också ett bra följeslagningskort som AVerMedia Live Gamer 4K.

Det är svårt att argumentera mot prestanda hos AVerMedia Live Gamer 4K, med tanke på att den inte bara fångar videospelsmaterial i 4K, utan även HDR10 och med 60 FPS. Ännu viktigare är att latensen är så otroligt liten att den är praktiskt taget obefintlig, så du behöver inte oroa dig för att hårdvaran håller dig tillbaka när handlingen blir intensiv.

Att ställa in AVerMedia Live Gamer 4K är också fri från all förväntad frustration; det är så nära plug-and-play som du kan komma. Så länge du har en öppen PCIe x4-plats så passar AVerMedia Live Gamer 4K rätt in, då är det bara att koppla in HDMI-kabeln, vilket är tillräckligt enkelt. Glasyren på moset är dock hur bra AVerMedia Live Gamer 4K spelar bra med din populära populära streamingprogramvara.

Razer Ripsaw HD

Bästa design

Enkel, snygg och bra prestanda

$139 $160 Spara
21 USD

Razer Ripsaw HD är ett kompakt externt fångstkort som är designat för att spela in film i full HD. Det tillåter också användaren att mixa ljud utan att behöva programvara.

Fördelar

 • Bra val för blivande streamers
 • Mycket tunn och bärbar
 • Ljudhantering är lätt att använda
 • Plug-and-play

Nackdelar

 • Videoinspelning är begränsad till 1080p vid 60FPS

Är du den typen av spelare som gillar att streama då och då, men som inte har byggt en karriär kring det? Kanske föredrar du att dela din upplevelse med några kompisar eller kanske din avsikt är att katalogisera ditt äventyr. Oavsett vilket fallet kan vara, bry dig inte om en massa funktioner som inte används och plocka istället upp Razer Ripsaw HD.

I stället för en tvättlista med funktioner förenklar Razer Ripsaw HD streamingprocessen. Som ett externt fångstkort behöver du inte gräva i din dator för att installera någon hårdvara och potentiellt skada din dator. Det är bara en fråga om att ansluta enheten till din PC och konsol via HDMI, starta upp den strömmande programvara du föredrar och dra iväg på ett nytt uppdrag.

Naturligtvis är Razer Ripsaw HD inte blyg för prestanda; enheten låter en 4K-upplösning passera och nedgraderar sedan helt enkelt innehållet till 1080p för din stream. Det betyder att du inte behöver regera i din egen rigg för publikens skull. Och för att mildra affären finns det två portar för en mikrofon och hörlurar.

AVerMedia Live Gamer Bolt

Bästa externa fångstkort

För den som inte vill missa en enda bildruta

$303 $400 Spara
97 USD

AVerMedia Live Gamer Bolt har Thunderbolt 3, som kan spela in spel i 1080p vid 240Hz. Med andra ord, det är det perfekta alternativet om du ofta spelar snabba titlar.

Fördelar

 • Kan spela in 1080p vid 240Hz
 • Otroligt låg latens
 • Snabb Thunderbolt 3-prestanda
 • Spelar in HDR10

Nackdelar

 • Spelar in via Thunderbolt 3
 • Kräver en PC

Framerate är otroligt viktigt när det kommer till snabba spel, och du vill absolut inte ha ett fångstkort som begränsar din prestanda. För att låta din Xbox flöda, behöver du AVerMedia Live Gamer Bolt.

Tack vare användningen av Thunderbolt 3 kan du frigöra din fulla potential. AVerMedia Live Gamer Bolt spelar in bilder som går så högt som 240 bilder per sekund. Det är dubbelt så mycket som den senaste Xbox-konsolen kan uppnå, men den säkerställer att varje bildruta fångas i skarpa 1080p.

AVerMedia Live Gamer Bolts inbyggda hårdvara håller också allt smidigt och stabilt med sin mycket låga latens under 50 ms på konsoler. Du kommer fortfarande att behålla din konkurrensfördel när handlingen blir hårig.

EVGA XR1 Pro

Bäst för blivande streamers

Högupplöst inspelning och ljudmixning i farten

$120 $220 Spara
100 USD

EVGA XR1 Pro kombinerar de två viktigaste aspekterna av streaming: ljud och upplösning. Du har kraften att spela in i 4K med ljudmixning direkt till hands.

Fördelar

 • OBS-certifierad
 • Plug-and-play
 • Inbyggd ljudmixerratt
 • Spelar in upp till 4K

När du väl börjar få draghjälp i streamingscenen bör du överväga att förbättra din streams produktionsvärde. Med EVGA XR1 Pro kan du slå ut två av de viktigaste aspekterna: ljud och upplösning.

Medan EVGA XR1 Pro fångar i 4K, är dess gyllene upplösning 1440p. Din publik kommer fortfarande att uppleva en bra stöt i bildkvalitet utan att trycka ner din dator i graven för att få det att hända. Ännu viktigare, den spelar in vid 60Hz, men om du spelar in i 4K är du begränsad till 30Hz.

Det som är särskilt bra är att EVGA XR1 Pro har en inbyggd ljudratt. Du får två ljudportar, en för din mikrofon och en annan för din konsols partylänk. Med ratten på toppen kan du justera ljudet för båda källorna i farten.

Elgato 4K60 Pro MK.2

Bäst för innehållsskapare

För kreatörer som arbetar med en mängd olika programvaror

Elgato 4K60 Pro MK.2 är ett internt kort designat för streaming till flera plattformar och i 4K. På grund av HDR-tonmappning kan den också spela in HDR10.

Fördelar

 • Stöd för flera appar är ett måste för innehållsskapare
 • Flashback-inspelning är väldigt praktiskt
 • Flera kort kan installeras i ett system
 • Fångar HDR10

Ett av de mest frustrerande problemen du kommer att hantera som innehållsskapare är ett fångstkort som är begränsat till ett enda program. Helst skulle du vilja ha ett program som streamar ditt innehåll i 1080p, samtidigt som du spelar in innehållet med högsta möjliga upplösning. Tack och lov, med Elgato 4K60 MK.2 är det inte längre en dröm.

Elgato 4K60 MK.2 Internal Capture Cards största funktion är dess stöd för flera appar. Det betyder att du kan strömma innehåll i en upplösning medan du spelar in film med högre upplösning i ett annat program. Om du planerar att ladda upp filmer av högre kvalitet på till exempel YouTube är stöd för flera appar ett måste.

När det kommer till kvalitet håller inte Elgato 4K60 MK.2 tillbaka. MK.2 spelar inte bara in dina favorittitlar i 4K med 60 FPS, den spelar också in och streamar HDR10, vilket ger din publik högre produktionsvärde än någonsin tidigare.

Att välja det bästa Xbox Capture-kortet för jobbet

Vilken typ av upplösning vill du ha? Streamar du med en PC eller bara Xbox ensam? Vilka anslutningsalternativ behöver du? Att hitta rätt Xbox capture-kort handlar om dessa tre frågor.

I det här fallet kommer Elgato HD60 X ut som det mest självklara valet. Det är ett av de enklaste fångstkorten att ställa in, med tanke på att det är ett externt kort, och det spelar bra med en mängd olika program och plattformar. Du har möjlighet att fånga så mycket detaljer som möjligt i 4K eller släppa det till 1440p eller 1080p, men med en mycket högre bildhastighet.

När budget är ett stort bekymmer, särskilt om du är en ambitiös streamer, skjuter EVGA XR1 Lite sig fram i publiken. Den fångar spel i 1080p vid 60Hz, vilket är den gyllene zonen för de flesta streamers, samtidigt som den tillåter 4K-genomsläpp. Den är plug-and-play-design gör att du inte behöver krångla till drivrutiner också. Det bästa av allt är att när du uppgraderar är EVGA XR1 Lite kompatibel med DSLR-kameror, så du kommer att kunna förbättra kvaliteten på din ansiktskamera när du är redo att uppgradera ditt huvudkort.

Elgato HD60 X

Bäst överlag

Ett fångstkort med så få svagheter

Elgato HD60 X är som en stödjande förälder – du har en speciell dröm och den gör allt den kan för att få det att hända. Den ansluts direkt utan krångel, fungerar med de mest populära streamingplattformarna och mjukvaran och erbjuder en mängd olika upplösningar att spela in i.

Fördelar

 • Fungerar med ett brett utbud av infångningsprogram
 • VRR-genomföring
 • Enkel installation
 • Spelar in vid 60Hz (1440p och 1080p)

Nackdelar

 • Kan spela in i 4K, men i 30Hz