20+ LinkedIn-statistik som bevisar att det inte bara är för yrkesverksamma

Vanligtvis anser vi LinkedIn vara plattformen dit människor går för att få jobb och anställa rätt talang. Men det är så mycket mer i det. Jag har samlat de 20+ LinkedIn-statistiken som visar att det är den perfekta plattformen för B2B-marknadsförare, medgrundare, entreprenörer, rekryterare, såväl som arbetande proffs.

Låt LinkedIn-statistiken nedan visa varför LinkedIn är ett av de mest effektiva nätverken som B2B-marknadsförare och affärsbeslutsfattare förlitar sig på:

Den 5 maj 2003 lanserades LinkedIn som världens första professionella nätverk. Spola framåt till 2023 och det är den största professionella nätverksplattformen, med sin närvaro i 200 länder.

LinkedIn har 950 miljoner+ användare över hela världen

Källa: LinkedIn statistik

LinkedIn är en professionell nätverksplattform. Med 950+ miljoner användare i 200 länder, fortsätter det fortfarande att vara en av de mest populära webbplatserna för sociala medier, även 20 år efter den första lanseringen.

206+ miljoner användare finns i USA, 36+ miljoner användare i Storbritannien. Frankrike har 27 miljoner användare, Italien har ytterligare 18 miljoner, Australien har 14 miljoner, Filippinerna har 12 miljoner användare och Sydafrika har 11 miljoner användare.

Även Indonesien har 24 miljoner LinkedIn-användare, och Mexiko ligger tätt efter med 21 miljoner fler användare. Brasilien har 67 miljoner, Singapore har 3 miljoner LinkedIn-användare och alla andra länder har en användarbas på 2 – 8 miljoner användare.

USA har det högsta antalet LinkedIn-användare

Det finns 200 miljoner LinkedIn-användare bara i USA, vilket gör landet till plattformens främsta marknad. Det beror på att allt fler företag är listade på LinkedIn.

Dessutom letar 75 % eller fler rekryterare efter att fylla rätt positioner via LinkedIn. Därför har plattformen 200 miljoner användare i USA och ett stort antal aktiva användare som söker jobb.

Indien tar andra plats när det kommer till publikräckvidd, med 99 miljoner LinkedIn-användare i april 2023. LinkedIns popularitet i Indien har ökat sedan Microsoft-förvärvet.

Faktum är att LinkedIn också har lanserat flera användbara karriärverktyg för att locka rekryterare och kandidater på plattformen. Det erbjöd gratis Premium-provperioder i upp till 3 månader för att locka nya användare och hålla dem aktiva. Kina tar tredjeplatsen i LinkedIns statistik.

43 % av LinkedIns användare är kvinnor

LinkedIn är den andra ledande B2B-nätverksplattformen, och från och med januari 2023 noterade Statista att 43 % av LinkedIns användare är kvinnor. Män och kvinnor använder sociala medier på olika sätt.

Som en Born on Instagram-skapare har jag märkt att kvinnor är mer populära användare av sociala medier som Instagram, Facebook, Pinterest eller Snapchat.

Medan dessa sociala medier fortsätter att locka fler kvinnor, verkar LinkedIn, med sina 57 % manliga användare, vara en av de sociala medieplattformarna som lockar fler män, som YouTube eller Twitter (nu X).

LinkedIn upplevde sin högsta intäktstillväxt 2022

Källa: Statista

LinkedIn kom till 2003 och började titta på intäktsgenerering på allvar först 2005. När det ansökte om börsintroduktion 2011 genererade det 500 miljoner dollar i intäkter. Det förvärvades senare av Microsoft 2016. Sedan dess har det försökt att vara mer än en jobbsökande plattform. Genom att förvärva Lynda.com har det expanderat till utbildningssektorn med LinkedIn Learning.

För att komma tillbaka till en del viktig LinkedIn-statistik har det genererat en intäkt på 14,5 miljarder dollar år 2022, vilket är en ökning med 26,2 %. Detta är den högsta procentuella ökningen som LinkedIn har sett sedan starten 2003.

49,16 miljoner användare har LinkedIn Premium

Som LinkedIn Premium-användare själv kan jag bekräfta att LinkedIn Premium är bättre än vanlig LinkedIn. Med en premiumprenumeration kan du se vem som har tittat på din profil och du kan skicka meddelanden (inMail) till användare som inte är dina kontakter ännu.

LinkedIn Career, LinkedIn Business, LinkedIn Sales Navigator Core och LinkedIn Recruiter är de olika typerna av premiumtjänster som finns.

49,16 miljoner användare använde LinkedIn Premium 2021 för att få bättre jobb, generera fler leads och anställa rätt talang. Denna siffra har säkerligen ökat nu.

60 % av LinkedIn-användarna är antingen Millennials eller Gen Z

Källa: Statista

Statista tittade på fördelningen av LinkedIn-användare efter åldersgrupp och hittade 60 % av användarna vara mellan 25-34 år. Jag gick vidare och kategoriserade åldersgrupperna som demografiska kohorter populära för oss som Gen Y eller Gen Z.

De US Census definierar Gen Z som ”den yngsta generationen med vuxna medlemmar (födda 1997 till 2013)”. När det gäller millennials, eller Gen Y, definieras de som ”alla födda mellan 1981 och 1996” av Pew Research Center. Eftersom jag själv är Gen Y ser jag hur LinkedIn fortsätter att vara till hands.

Dessutom utgjorde användare mellan 18-24 22 %, medan användare över 55 bara utgjorde 3 % av publiken.

LinkedIn får 16 % webbtrafik från sina topp 2 hänvisare

Källa: Statista

16 % av LinkedIns totala webbtrafik är webbhänvisningstrafik, hämtad av dess två bästa webbtrafikhänvisningar: click.appcast.io och statics.teams.cdn.office.net. Men vad är webbhänvisningstrafik?

Hjälp för Google Analytics definierar webbhänvisningstrafik som trafik som landar på din webbplats ”via en annan källa, som genom en länk på en annan domän.” Så för att ringa tillbaka till LinkedIns statistik, här är uppdelningen mellan LinkedIns två främsta källor för webbhänvisningstrafik:

  • click.appcast.io får LinkedIn 9 % av sin webbtrafik
  • statics.teams.cdn.office.net tar in ytterligare 6 %

4/5 LinkedIn Business Members driver beslut

LinkedIn är hem för 65+ miljoner affärsbeslutsfattare. Inte nog med det, 63+ miljoner företag har sina företagssidor på LinkedIn. Det gör det till ett bra ställe att hitta dina nästa potentiella kunder eller ligga steget före. Du kan alltid ligga före dina konkurrenter genom att veta hur nästa stora grej i din bransch kommer att bli.

Faktum är att detta gör LinkedIn till en bra plats för marknadsförare också. Oavsett om du letar efter konverteringar, engagemang eller varumärkesmedvetenhet, fortsätter LinkedIn att vara den mest effektiva kanalen.

Dessutom rankades LinkedIn också som plattformen #1 för B2B-lead generation. Du kan bygga ditt varumärke gratis, dra nytta av de sociala försäljningstrenderna och öka dina intäkter.

LinkedIns mer än 950 miljoner användare, 63 miljoner företagslistningar131 tusen skolor och 40 000 färdigheter.

Även om detta är imponerande LinkedIn-statistik, är det anmärkningsvärda att de hjälper 45 % av rekryterarna att identifiera rätt talang och fylla jobb med lämpliga kandidater. Gymnasieskolor och högskolor finns på LinkedIn för att bygga upp varumärkesmedvetenhet för potentiella rekryterare och öka både placeringar och antagningar.

Men du kanske blir förvånad över att veta att LinkedIn aldrig har stämplat sig som en gemenskap. Men det har alltid agerat som en stark gemenskap av människor. Det beror på att vi på LinkedIn hjälper varandra att hitta rätt jobb, fatta rätt beslut och driva affärsbeslut.

Vi hjälper också varandra med rätt produkt- eller tjänstfeedback, använder plattformen för att lufta klagomål, engagera oss med kunder, marknadsföra våra produkter och hitta lämpliga mentorer.

2,7 miljoner företagssidor på LinkedIn publiceras varje vecka

LinkedIn är den första plattformen för B2B-marknadsförare. Av 63 miljoner företag som har sina affärssidor på LinkedIn, 2,7 miljoner är aktiva varje vecka!

Det är för att:

  • LinkedIn-sidor som publicerar varje vecka ser en ökning med 5,6 gånger antalet följare
  • LinkedIn-företagssidor är ett utmärkt sätt att bygga upp din affärsmedvetenhet gratis
  • LinkedIns statistik visar en ökning med 75 % av liveevenemang
  • Medlemmarnas engagemang på LinkedIn är som högst, med en ökning på 25 % i år

Utöver denna LinkedIn-statistik finns det mer innehåll på LinkedIn än någonsin tidigare. Med kreatörskultur och influencer-marknadsföring har 11 miljoner användare slagit på skaparläge, och 36 tusen nyhetsbrev kommer ut från LinkedIn. Om du funderar på att skapa en, kan det vara en strategisk tid att göra det, eftersom 29 miljoner människor prenumererar på ett nyhetsbrev på LinkedIn.

Av alla dessa skäl är det den perfekta tiden för företagssidor att skörda frukterna av engagemang, varumärkesmedvetenhet och konvertering genom att vara aktiv på LinkedIn.

25 % fler offentliga samtal sker på LinkedIn

Källa: LinkedIn Ads Blog

Ditt LinkedIn-flöde har nu mer innehåll än någonsin, med en introduktion och ökning av innehållsskapare, nyhetsbrev och liveevenemang. 25 % fler offentliga samtal sker på plattformen.

Inte bara det, LinkedIn har nyligen tillkännagett AI-genererade samarbetsartiklar, som bjuder in experter att bidra till dessa ämnen. När dessa artiklar börjar rankas för de över 10 000 bästa sökorden, bjuder LinkedIn in fler experter genom att lova kreatörer med en högsta röst för sina bidrag.

Inte bara ökar de offentliga konversationer på LinkedIn, utan de hjälper också plattformen att rankas för miljontals SEO-baserade artiklar. Detta är särskilt viktigt eftersom alla andra publiceringswebbplatser fortsätter att få en träff efter Googles uppdatering av användbart innehåll.

LinkedIns innovativa tillvägagångssätt för engagemang (som den vi just nämnde) hjälper till att öka offentliga samtal och uppmuntra användare att spendera mer tid på plattformen.

LinkedIns popularitet med 51 % av vuxna med avancerade grader

LinkedIn lockar 51 % fler vuxna med en kandidatexamen eller en avancerad examen som en MBA, en PhD, en PGDM eller en ME.

Inte nog med det, LinkedIn Learning uppmuntrar branschfolk att fortsätta utveckla sig själva. Om de inte har slutfört gymnasiet är det mindre troligt att de är på LinkedIn. Faktum är att bara 10 % dyker upp på LinkedIn jämfört med hela 70 % som går till YouTube eller ytterligare 64 % som går till Facebook.

Även om det är svårt att avgöra för vilket syfte den här demografin använder YouTube, är det en intressant jämförelse eftersom YouTube har adekvat utbildningsmaterial i paritet med LinkedIn Learning.

LinkedIn är nummer 1 för 40 % av alla B2B-marknadsförare

Källa: LinkedIn Ads Blog

40 % av B2B-marknadsförare avslöjar LinkedIn som den bästa kanalen för att skapa potentiella kunder av hög kvalitet. Det beror på att LinkedIn är en sådan nätverksplattform som tillåter marknadsförare att rikta in sig på användare genom demografisk marknadsföring och nå publiken som är involverad i köpbeslutet.

Inte nog med det, LinkedIn Ads låter dig rikta in dig på din målgrupp i varje skede av tratten. Du kan använda LinkedIn-meddelanden, inbyggda eller dynamiska annonser, lead gen-formulär och sponsrat innehåll.

Konversationsannonser ger dig fyra gånger högre öppningsfrekvens samtidigt som du fördubblar det engagemang du får genom traditionella e-postalternativ.

En 2-3x ökning av varumärkesattribut gör LinkedIn till platsen för B2B

Källa: business.linkedin.com

LinkedIn-annonser kan hjälpa ditt varumärke att uppnå 2–3x lyft i varumärkesattribut med en 33% ökning i köpuppsåt. Du kan nå en större publik med LinkedIn Ads – känd som LinkedIn Audience Network – medlemmar på tredjepartsappar och webbplatser.

B2B-marknadsförare älskar LinkedIns inriktningsfunktion för att nå och utöka professionella målgrupper. Du kan också hitta din målgrupp på LinkedIn med hjälp av Matched Audience och studera beteenden hos liknande målgrupper med Lookalike-inriktning. Dessa unika funktioner med sofistikerade B2B-inriktnings- och mätverktyg gör LinkedIn till en B2B-marknadsförares drömutrymme.

Cirka 50 % av marknadsförare i USA använder LinkedIn

Källa: LinkedIn Ads Blog

Från och med 2019, 48,8 % av marknadsförare bosatta i USA använde LinkedIn för att generera högkvalitativa leads och avsluta affärer.

% har säkert ökat i år. Det beror på att marknadsförare som använder LinkedIn ser en 2x ökning av sina konverteringar. Inte nog med det, LinkedIns kostnad per lead är 27% lägre än Google Ads.

LinkedIn har sitt högsta antal användare i USA. B2B-marknadsförare har en chans att utnyttja 200 miljoner användare i USA genom LinkedIns nätverk. Dessutom upplever LinkedIn fler aktiva användare i landet än någonsin tidigare. Marknadsförare kan dra fördel av 9x kontaktpunkter för att omvandla dem till potentiella kunder och därefter till konverteringar.

LinkedIn är tillgängligt på 26 språk

När en social nätverksplattform är tillgänglig på lokala språk säkerställer den mer personliga användarupplevelser. Dina användare känner att du bryr dig och ditt rykte som varumärke har befästs. Det kommer också att hjälpa till att rikta in sig på nya målgrupper och skapa djupare kontakter.

Förutom engelska är LinkedIn för närvarande tillgängligt på följande språk:

Arabiska Förenklad kinesiska Traditionell kinesiska Spanska TjeckiskaDanska Nederländska FranskaTyska HindiIndonesiskaItalienskaJapanska Koreanska MalajiskaNorwegianPolskaPortugisiskaRumänskaRyskaSvenska TagalogThaiTurkishUkrainian

LinkedIn har 19 500+ heltidsanställda

LinkedIn har fördelat på 36 kontor 19 500+ heltidsanställda för att säkerställa att du får en sömlös upplevelse på plattformen.

Det har sitt huvudkontor i San Francisco, USA, och har internationella kontor i 30 städer över hela världen. 188 redaktörer från 15 länder arbetar enbart med LinkedIn-nyheter för att säkerställa att mer innehåll finns i ditt flöde än någonsin tidigare, vilket gör LinkedIn till en mycket interaktiv och engagerande nätverksplattform.

117 jobbansökningar skickas in på LinkedIn varje sekund

61 miljoner användare använda LinkedIn varje vecka för att söka nya jobb. En av LinkedIns mest anmärkningsvärda statistik är dock att 8 personer anställs varje minut.

Det beror på att 63 miljoner företag söker de rätta kandidaterna på plattformen. Dessutom fyller rekryterare positioner snabbare på grund av 40 000 färdigheter som anges.

33,97 % av LinkedIns trafik kommer via YouTube

Källa: Statista

Tidigare berättade vi om LinkedIn-webbhänvisningstrafik. Det finns en annan som kallas social hänvisningstrafik, vilket antyder mängden trafik som en social medieplattform ger till din webbplats.

I LinkedIns fall, 34 % av det kommer från YouTube, en annan video-först social media-plattform. Twitter, nu X, ger cirka 18 % av trafiken till LinkedIn också. Men tillsammans med alla andra mätvärden råkar trafiken på sociala medier bara vara 0,89 % av LinkedIn-trafiken.

Dess främsta källa för trafik förblir direkt – den har cirka 75 % av direkttrafiken på grund av dess popularitet som det ledande professionella nätverket på 20 år.

47 % av LinkedIns ledarskap är kvinnor

Källa: Statista

Ledarskapsroller på LinkedIn domineras av män, men du kan märka en liten nedgång från år till år.

År 2022, 54,5 % av LinkedIns ledare var män, medan siffran var 57,9 % 2021. 2020 var den 58,1 %, vilket hade minskat från 59,2 % 2019. LinkedIn går långsamt mot att utrota könsskillnader i ledarroller, och det har skett en liten ökning av kvinnors ledarroller jämfört med år sedan , kompletterat med en minskning av mäns ledarroller.

Omkring 2 % av LinkedIns arbetsstyrka kände sig inte bekväma med att avslöja sitt kön i syftet med denna studie.

LinkedIn behärskar över 80 % av alla B2B-leads

Källa: SlideShare

92 % av B2B-marknadsförare överväger LinkedIn för sina leadsgenereringsstrategier i jämförelse med andra sociala medieplattformar. Det beror på att det finns 9 miljarder innehållsvisningar på LinkedIn-postflödet. Så du vet, målgruppen är här!

80 % av alla B2B-leads kommer också från LinkedIn eftersom människor menar allvar med tiden de spenderar på LinkedIn. Därför är köparens avsikt mer på plattformen.

LinkedIn är för alla

Som denna LinkedIn-statistik visar är LinkedIn rätt plats. Oavsett om du är en B2B-marknadsförare, en högskolestudent som söker jobb eller en rekryterare där ute för att hitta rätt kandidater, kan LinkedIn hjälpa dig att hitta din grej.

Du kan också utnyttja LinkedIn-annonser för att bygga ditt varumärke och dess sofistikerade B2B-verktyg för att nå fler målgrupper. När LinkedIn fortsätter att växa kan det vara dags för dig att använda LinkedIn-grupper för att bli en nätverksninja!