17 bästa indiespel på Steam du inte bör missa

Spread the love

Med populariteten för plattformar som Steam, återtog även indiespel sitt namn på marknaden. Utforska några värdiga indiespel i den här listan.

Indiespel ger flera unika spelupplevelser, och de finns på alla stora videospelsmarknader. Underhållningssektorn ser en vurm med dessa spel. De gjorde det ganska uppenbart att vem som helst kan bli rik och berömd endast baserat på sina egna färdigheter och skicklighet.

Den här artikeln kommer att diskutera vad indiespel är och hur de skiljer sig från vanliga spel. Vi kommer också att diskutera några av de bästa indiespelen på Steam som du bör dra nytta av.

Vad är indiespel?

Sedan mitten av 2000-talet har indiespel blivit viralt på grund av plattformar som Steam och Xbox Live Arcade. Utöver det går även spelbranschens trend mot att prioritera vinst framför användarupplevelse i spelproduktion. Spelare sökte efter fräscha, fantasifulla och berättande upplevelser. De kunde tillfredsställa den önskan på grund av indiespel.

Dataspel som utvecklas oberoende kallas indiespel. Frasen ”indie game” kommer från terminologi som liknar ”indie cinema” och ”indie music”, där idén ofta är kopplad till självpublicering och oberoende från stora studior eller distributörer.

Dessa spel kan skapas helt från början av en enda person eller en liten grupp på 2 till 10 personer. Eftersom materialen som används i oberoende spel antingen tillverkas av utvecklarna självständigt eller erhålls gratis, kallas de ibland för gratis.

Hur skiljer sig indiespel från vanliga spel?

Indiespel är oberoende vad gäller både ekonomi och kreativitet. Även om de har en utgivare utvecklades deras spel oberoende med lite input från dem, antingen via deras fonder eller genom medel som crowdsourcing. Indie-videospel skapas ofta av en person, ett litet team eller ett litet oberoende företag som bara är inrättat för att skapa spelet.

Indiespel hyllas ofta för sin originalitet, uppfinningsrikedom och experimenterande. Uppfinnande gameplay eller distinkta berättande metoder kompenserar ofta för dålig estetik.

Dessa spel utforskar ofta spel som konst och är väldigt uppfinningsrika och experimentella. De har råd att ta ursprungliga risker som inte görs av stora spel. På grund av behovet av utgivarstöd säljs de ofta via digitala distributionsplattformar.

Nu när du har en bra idé om indiespel, låt oss utforska några av de bästa.

För kungen

Ett land som heter Fahruls monark är död i indiespelet For the King. Han mördas av en oidentifierad angripare, vilket får det en gång så lugna kungariket Fahrul att övergå till anarki.

Drottningen i det här spelet har desperat vädjat till kungarikets folk att resa sig och hjälpa till att stoppa flödet av annalkande katastrofer eftersom hon inte har någon annanstans att vända sig och är utsträckt utanför sina gränser.

Spelaren måste uthärda de svåra förhållandena, slåss mot onda monster, kryssa över haven och utforska den skuggiga undre världen. Spelet syftar till att bekämpa det onda och återställa rikets harmoni.

Utvecklad av: IronOak Games

Publicerad av: IronOak Games

Släppt den: 19 april 2018

Tillgänglig på: Steam, Nintendo Switch, Xbox och PS4

Stardew Valley

Ett av de roligaste oberoende spelen som någonsin skapats är Stardew Valley. Spelet är en enkel jordbrukssimulator, och även om vissa spelare kan tycka att dess pixelerade estetik är avskräckande, har det utmärkt material som är värt hundratals timmars spel. Fokus i spelet ligger i första hand på avkoppling och fantasi.

  Fixa felkod 118 Steam i Windows 10

Spelare kommer att vara fria att designa sin gård och sitt hem medan de försöker leva ärligt i staden. Spelaren kommer att interagera med andra NPC:er i grannskapet och identifiera den perfekta att slå sig ner med. Under spelets säsonger finns det romantiska möjligheter och distinkta möten med olika karaktärer.

Utvecklad av: ConcernedApe

Publicerad av: ConcernedApe

Släppt den: 26 februari 2016

Tillgänglig på: Steam, Xbox och PS4

Herrelös

Ett av de största och bästa indiespelen är utan tvekan Stray. Ett entusiastiskt svar resulterade i äventyren för en ingefära kitty strandsatt i en cyberpunkvärld, och spenderade en avsevärd tid på toppen av listan över bästa oberoende spel på Steam.

Du kommer att turnera i neonupplysta gränder och lösa enkla miljöpussel under större delen av Stray. Ändå finns det också oroliga tillfällen som sätter dina reflexer på prov.

Utvecklad av: BlueTwelve Studio

Publicerad av: Annapurna Interactive

Släppt den: 19 juli 2022

Tillgänglig på: Steam och PS 4&5

Dräpa spiran

I indiespelet ”Slay the Spire” kan du skapa en distinkt kortlek, springa över konstiga varelser, hitta kraftfulla artefakter och besegra Spire. Det här spelet är den största enspelares däckbyggare eftersom det kombinerar kortspel med roguelikes.

350+ helt tillgängliga kort, 200+ unika föremål, 50+ unika stridsmöten och 50+ mystiska händelser som kan vara fördelaktiga eller skadliga är alla närvarande i detta spel.

Med varje försök att skala spiran får du hitta hundratals nya kort att lägga till din kortlek. Du kan också välja kort som kompletterar varandra för att snabbt besegra motståndare och komma till toppen.

Utvecklad av: MegaCrit Games

Publicerad av: MegaCrit Games

Släppt den: 15 november 2017

Tillgänglig på: Steam, Xbox, Android, PlayStation, iOS och Nintendo Switch

Bindning av Isaac: Återfödelse

The Binding of Isaac: Rebirth är ett skurklikt actionrollspel med slumpmässigt skapat. Spelet kommer att innehålla Isaac när han snabbt flyr från sin fanatiska kristna mamma, som är fast besluten att offra honom genom att använda en falldörr i hans sovrum. Isaac reser genom en okända miljö i det här spelet.

Som Isaac utvecklar du övermänskliga färdigheter och gräver fram skatter samtidigt som du avvärjer horder av fiender, lär dig mysterier och förhoppningsvis tar dig i säkerhet. Det här är ett utmanande spel på grund av mångfalden av arter och labyrinten av kammare, men det är värt att leta sig fram till alla möjliga avslut.

Utvecklad av: Edmund McMillen

Publicerad av: Edmund McMillen

Släppt den: 29 september 2011

Tillgänglig på: Steam

Geometri Dash

Indiespelet som heter Geometry Dash kommer att dela upp spelarna i två grupper. Spelare försöker styra en fyrkantig ”karaktär” nedför en bana fylld med hinder genom att röra eller hålla skärmen för att få den att hoppa eller hoppa upp eller ner för ramper som liknar trappor. Om du tajmar ett språng felaktigt eller stöter på ett hinder måste du starta om nivån från början.

Din fyrkant kommer ofta att ändras till en raket på mellannivå, vilket gör att du kan flyga genom en tunnel samtidigt som du undviker hinder genom att ändra din höjd. Ett ljudspår som spelas i takt med spelet hjälper till med hoppens rytm.

Utvecklad av: RobTop-spel

Publicerad av: RobTop games

Släppt: 23 december 2014

Tillgänglig på: Steam

Kerbal Space Program

Du hanterar rymdprogrammet för de utomjordiska arterna som kallas Kerbals in Kerbal Space Program. Du kan sätta ihop en helt fungerande rymdfarkost med en mängd olika delar som fungerar enligt noggrann aerodynamisk och orbitalfysik. Det finns tre olika spellägen i Kerbal Space Program.

Genomför rymdexperiment i Science Mode för att utveckla Kerbalkinds tekniska kapacitet. Hantera alla aspekter av rymdprogrammet i karriärläge, inklusive planering, budgetering, förbättringar och mer. Du kan bygga vilket skepp du kan tänka dig i Sandbox med hjälp av de tillgängliga komponenterna och teknologierna.

  Fix Steam måste vara igång för att spela det här spelet i Windows 10

Utvecklad av: Squad

Utgiven av: Private Division

Släppt den: 27 april 2017

Tillgänglig på: Steam

Core Keeper

I Core Keeper spelar du som en äventyrare som vaknar upp i en fascinerande grotta full av djur, resurser och skatter. Du konstruerar din bas, skapar nya föremål, håller dig vid liv och förstärker kärnan med minreliker och resurser.

Ett gruvsandlådeäventyr för 1 till 8 personer låter dig slåss mot gigantiska varelser, avslöja mysterier, skörda grödor, skapa nya rätter och utforska ett dynamiskt genererat underjordiskt rike.

Du får utforska en stor underjordisk grotta fylld med oändliga förnödenheter. Du kan också upptäcka dolda kristaller, fossiler och andra skatter medan du bryter malmer och överlever i en processuellt skapad underjordisk värld. Du kan spela online med upp till 7 andra personer eller spela spelet solo. Det här spelet lär dig att bryta resurser, slåss, jordbruk, hantverk, leva och samarbeta fullt ut.

Utvecklad av: Pugstorm

Publicerad av: FireShine Games

Släppt den: 8 mars 2022

Tillgänglig på: Steam

Överkokt

I det lokala kooperativa spelet Overcooked måste du utföra sysslor för att göra och servera en viss mat. Spelets mekanik kan verka okomplicerad, men eftersom dessa sysslor måste utföras i en specifik ordning, måste du kommunicera med dina vänner och familj mer effektivt.

Problemet förvärras när du stöter på nivåer som inkluderar utmanande terräng eller utmanande labyrinter att gå genom köket. När fler spelare deltar i det roliga blir spelet, som kan spelas med upp till 4 personer, mer kaotiskt. Även om Overcooked är kort och omspelbar, ger den dig och dina vänner eller familj en fantastisk upplevelse.

Utvecklad av: Ghost Town Games

Publicerad av: Team17 Digital

Släppt den: 3 augusti 2016

Tillgänglig på: Steam

Terraria

I 2D-sandlådans överlevnadshantverksspel Terraria kan du gräva, utforska, göra saker och konstruera saker tills du inte kan mer. Eftersom varje jordglob produceras slumpmässigt kommer varje spel att vara annorlunda. Så fort spelet börjar kommer du att söka efter resurser och hitta en lämplig plats för att sätta upp din bas. Du kommer att söka resurser och förnödenheter tills du hittar varorna på följande nivå.

Efter att ha låst upp en ny nivå kommer du att utföra samma sak upprepade gånger eftersom det öppnar nya regioner att utforska. Spelet har internetco-op, och eftersom Terraria har en så stor mängd material, spelas det bäst med andra.

Utvecklad av: Re-logic

Publicerad av: Re-logic

Släppt den: 16 maj 2011

Tillgänglig på: Steam

Kena: Andarnas bro

Kena: Bridge of Spirits är ett narrativt actionspel som kombinerar snabba slagsmål och utforskning. Som en ung Spirit Guide vid namn Kena som letar efter den vördade Mountain Shrine, måste du sortera igenom historien. The Rot, Kenas söta spökvänner, kommer att hjälpa till att släppa de själar som är fängslade i en bortglömd by.

Utvecklad av: Ember Lab

Publicerad av: Ember Lab

Släppt den: 27 september 2022

Tillgänglig på: Steam och PS4

Mitt i ondskan

Det finns sju separata avsnitt i det oberoende spelet Amid Evil, alla med en unik miljö och fiender. Du får använda absurt kraftfulla magiska vapen som kan överladdas med döda människors själar.

I det här spelet kan du öva dina förmågor mot ondskans oändliga arméer. Fienderna i det här spelet är ondskefulla och intelligenta, och de kommer att förfölja dig på land, vatten och i luften. Den har också stora icke-linjära nivåer laddade med lore och hemligheter från det förflutna.

Utvecklad av: Indefatigable

Publicerad av: New Blood Interactive

Släppt den: 20 juni 2019

Tillgänglig på: Steam

En robot som heter Fight

A Robot Named Fight är en Metroidvania roguelike som betonar insamling och utforskning av föremål. Du får ta över kontrollen över en ensam robot som har anförtrotts att eliminera Megabeast. I denna smaskigt grymma Metroidvania kan du korsa slumpmässigt skapade labyrinter, låsa upp hemligheter, upptäcka randomiserade power-ups och artefakter och krossa köttiga fiender.

  Fixa Steam stoppa nedladdningar på Windows 10

Utvecklad av: MorningStar Games

Publicerad av: MorningStar Games

Släppt den: 7 september 2017

Tillgänglig på: Steam och Nintendo Switch

Momodora

Momodora: Reverie Beneath Moonlight är ett av de många spel som erbjuds av Bomb Service. I det här spelet färdas spelaren genom en förbannad region som är på väg att dö ut.

De döda reser sig, ondskan sprider sig och korruptionen härskar. Men för en prästinna från byn Lun vid namn Kaho har hoppet nästan försvunnit. Om bara Kaho kunde hitta ett sätt att se drottningen, kunde hon övertalas att använda sitt inflytande för att hjälpa till att bevara regionen och dess folk från oundviklig förstörelse.

Utvecklad av: Bomb Service

Publicerad av: Playism

Släppt den: 4 mars 2016

Tillgänglig på: Steam

Vad är det för golf?

”What the Golf” är inte din typiska golfrunda. Speltakten i det här spelet är snabbare och mer arkadliknande. Spelet transporterar dig till specifika golfbanor som liknar minigolfbanor men med ytterligare vansinniga steg. Med en golfboll som utgångspunkt kan du slå bollen hur och när du vill.

Du kan vinna rundan så länge du klarar banan med färre slag och på kortare tid. Du kommer inte att se dig själv svänga golfklubbor när du använder banans hinder. Istället kommer du att lansera golfbollar i ett försök att föra dem närmare hålet. Att spela What the Golf med vänner och familj kan vara underbart underhållande.

Utvecklad av: Triband

Utgiven av: Triband

Släppt den: 22 oktober 2022

Tillgänglig på: Steam och Nintendo Switch

Primal ljus

Du får styra karaktären Krog i 2D-actionplattformsspelet Primal Light. Ett konstigt blått monster som bär ett rött ländtyg är Inhabit Krog. I det här spelet färdas han genom en labyrint av stegar, spakar, fällor och varelser.

När du hackar och hugger dig fram till segern och lämnar en kyrkogård av ohyggliga bossar i ditt spår, får du utforska sprickorna i ett konstigt och spännande universum.

Utvecklad av: Fat Gem

Publicerad av: Fat Gem

Släppt den: 9 juli 2018

Tillgänglig på: Steam och Nintendo Switch

Shovel Knight: Treasure Trove

Den sista och färdiga versionen av Shovel Knight, en svepande klassisk action-äventyrsspelserie med fantastiskt spel, älskvärda karaktärer och en 8-bitars throwback-design, heter Shovel Knight: Treasure Trove.

Du behöver bara röra dig snabbt och engagera dig i strid som Shovel Knight, en utövare av Shovel Blade, som letar efter en förlorad kärlek. Du måste besegra de onda riddarna av Order of No Quarter och möta The Enchantress, deras läskiga befälhavare. Det finns ytterligare fyra spel som står ensamma i Shovel Knight: Treasure Trove.

Utvecklad av: Yacht Club

Utgiven av: Yacht Club

Släppt den: 26 juli 2014

Tillgänglig på: Steam, Xbox och PS4

Slutsats

Från cirka 2005 ökade indiespels medvetenhet avsevärt både inom videospelsbranschen och i resten av världen. Övergången till nya digitala distributionskanaler, inklusive marknadsplatser som Steam som inkluderade oberoende spel tillsammans med mer vanliga titlar samt skyltfönster specifikt för oberoende spel, var en stor motivation.

Även om direkt distribution online hjälpte indiespelutvecklare att nå spelare, tillät dessa skyltfönster spelutvecklare att publicera, uppdatera och marknadsföra sina spel direkt. Spelare kunde ladda ner spelen från vilken plats som helst, och skyltfönstret hanterade alla andra aspekter av distribution och försäljning.

Detta motiverade människor att testa fler indiespel. Så du kan titta igenom listan ovan för att hitta det bästa indiespelet för dig själv.

Du kan också utforska de bästa dungeon crawler-spelen för att ge dig ut på ett actionfyllt uppdrag.