8 idébudgetmallar för att effektivisera din ekonomi

Att hålla reda på din ekonomi är inte lätt, särskilt med en smal budget.

Lyckligtvis kan allt-i-ett-arbetsutrymmesappen som heter Notion hjälpa oerhört i denna fråga. Den har en mängd olika budgetmallar som gör att du kan hantera din ekonomi effektivt.

Genom att använda en budgetmall får du en kristallklar uppfattning om din ekonomiska situation i dagliga frågor. I slutet av dagen har du ett enkelt system att följa för att hålla koll på din ekonomi och potentiellt nå dina ekonomiska mål på nolltid.

Eftersom många Notion-budgetmallar finns där ute, har jag gjort det tunga arbetet åt dig genom att slutföra några av mina favoriter.

Jag är säker på att dessa kommer att hjälpa dig att ta tillbaka full kontroll över dina pengar, oavsett om du är en affärsperson, student, frilansare eller bara en familjemedlem som behöver hantera ekonomin.

Hur idébudgetmallar kan hjälpa till att effektivisera ekonomin

När du använder en budgetmall kommer du att kunna effektivisera din ekonomi på mer än ett sätt. Till att börja med ger det dig en tydlig översikt över dina inkomster och utgifter, vilket gör det tydligt för dig att spåra vart dina pengar går och även ta reda på var du kan spendera mer än vad som krävs.

Dessutom, här är några ytterligare sätt som det kan hjälpa dig att effektivisera din ekonomi:

#1. Budget som är skräddarsydd för dig

Att använda en Notion-budgetmall kan hjälpa dig att skapa en budgetplan som fungerar för dig. Det låter dig anpassa mallarna som du vill, där du kan välja vad som ska inkluderas och vad som ska utelämnas, till exempel specifika inkomstströmmar och utgifter.

Allt detta tillsammans hjälper dig att hålla dig på rätt spår hela tiden.

#2. Spara en enorm mängd tid

Du måste ha gissat detta redan – en budgetmall kan också hjälpa dig att spara tid genom att automatisera specifika ekonomiska uppgifter. Du kan till exempel importera och kategorisera alla dina transaktioner när du länkar dina bankuppgifter och kortinformation.

#3. Förenkla en ganska skrämmande uppgift

Slutligen, att använda en budgetmall med Notion kan göra hela processen med att hantera din ekonomi så mycket enklare. Du kommer att märka att du spenderar mindre tid på att oroa dig för dina pengar och spenderar mer tid på att uppnå dina prioriteringar och krossa dessa mål.

Läs också: Ja, du kan använda Notion på Custom Domain

Hur man lägger till en budgetmall i Notion

Det finns flera sätt att lägga till en ny mall i Notion, men låt oss gå igenom det enklaste sättet att göra det.

Börja med att öppna din önskade mallnedladdningssida, och du bör se antingen en Hämta-knapp eller en Duplicera mall-knapp. Gå vidare och klicka på det.

När du har gjort det bör du se mallen visas på menyn till vänster.

Det är det, så enkelt är det. Du kan börja använda mallen direkt.

Låt oss nu hoppa in i listan över de bästa budgetmallarna du kan använda med ditt Notion-konto.

Budgetplanering

Du kan sömlöst organisera din ekonomi och skapa en budget med denna budgetplaneringsmall. Den är gratis, anpassningsbar och designad med enkelhet i åtanke för att säkerställa att den inte distraherar dig från huvudsyftet.

Det inkluderar:

 • Tabeller för att spåra inkomster, utgifter och besparingar
 • Instrumentpanel för att identifiera och ställa in dina utgiftskategorier
 • Formler som automatiskt beräknar din totala inkomst, utgifter och mer

När du har laddat ner den här mallen och använder den med ditt Notion-konto kan du ändra den helt för att passa dina preferenser. Det är en fantastisk resurs för alla som vill bättre organisera och hantera sina pengar.

Budget Tracker Mall

Få en tydlig bild av dina utgiftsvanor med hjälp av denna budgetspårningsmall. Den har många otroliga funktioner som gör att du kan hålla koll på din ekonomi.

Några av dem är:

 • Varningar och påminnelser
 • Tips och resurser för att enkelt ta dig igenom processen
 • Anpassningsbara bord
 • Instrumentpanel med bekväm överblick

Den här mallen hjälper dig att enkelt ta reda på vart dina pengar tar vägen och vad du kan göra för att spara mer på lång sikt. Dessutom kan du också använda formler för att ytterligare effektivisera processen.

Du kan ladda ner och använda den här mallen helt utan kostnad.

Finansiell spårare

Få en bättre förståelse för din ekonomiska situation, skapa en budget som fungerar specifikt för dig och fatta smartare beslut med hjälp av denna Financial Tracker for Notion. Det är en omfattande mall som gör det enkelt för dig att spåra din ekonomi.

Du kan spåra inkomster, utgifter, besparingar och andra områden som behöver ditt fokus. Faktum är att det är bra för att övervaka din skuld samt sätta sparmål.

Du kan börja med att lägga till dina bankkonton och noggrant övervaka deras transaktioner.

En annan användbar funktion i den här mallen är att den också låter dig spåra återkommande utgifter i rätt tid.

Läs också: Tjäna pengar på Airtable och Notion med dessa verktyg

Mall för ekonomi och budget

Mycket användarvänlig och lätt att anpassa, du kan använda ekonomi- och budgetmallen för att spåra din ekonomi. Den är designad av Prototion och integreras fantastiskt med Notion.

När du använder den här mallen kan du:

 • Lägg till separata budgetavsnitt
 • Skapa olika kategorier
 • Ingångskostnader i olika valutor
 • Spåra besparingsmål
 • Få din ekonomiska status
 • Få en uppdelning av dina utgifter uppdelat efter kategori

Det är en bra mall för dig om du är någon som älskar att följa framsteg med tiden. Den har ett mycket enkelt format för att förstå och mata in dina data.

Spårare för kostnader

Expenses Tracker är en avancerad mall som hjälper dig att hålla reda på dina dagliga utgifter och identifiera vilka områden som behöver begränsas. Det låter dig ställa in återkommande betalningar för att uppdateras automatiskt, vilket hjälper dig att spara tid genom att inte be dig att ange detaljer för varje transaktion.

Den visar din totala kostnad och månadsbudget och en detaljerad utgiftsspårare för att ange data enligt dina krav.

Oavsett om du är småföretagare, student eller frilansare kan vem som helst använda den här mallen på Notion för att ligga steget före sina utgifter.

Spårare för privatekonomi

Denna personliga ekonomispårare har några användbara funktioner som gör den tilltalande. Det låter dig skapa kategorier, sektioner och olika tabeller för olika ändamål förutom att ge dig en fullständig uppdelning av din ekonomi.

Du kan anpassa den på flera sätt, inklusive att ändra kategorier, lägga till anteckningar, bifoga kvitton, etc. Detta låter dig spåra dina utgifter i realtid och fatta välgrundade ekonomiska beslut.

Det låter dig också anpassa dina mål för specifika ändamål, till exempel att spara till en handpenning eller en semester.

Enkel ekonomispårare

Som namnet antyder är Simple Finance Tracker verkligen en enkel mall till sin natur, men det hindrar den inte från att tillhandahålla några av de mest användbara funktionerna. Det ger dig visuell information för en bättre förståelse av din ekonomi.

Du kan hantera flera konton och få detaljerade insikter om dina årliga utgifter och inkomster. Den informerar dig också om ditt totala kapital på varje konto och månatliga transaktionsdetaljer.

Automatisk budgetspårare

Av de många mallarna som NotionHub tillhandahåller är deras Automated Budget Tracker förmodligen den mest populära. Det kan hjälpa dig att hålla koll på din ekonomi AUTOMATISKT.

Du kan skapa och ställa in kategorier för olika utgifter, såsom matvaror, räkningar etc. Du kan också skapa en budget för varje kategori för att undvika överutgifter.

Denna mall låter dig synkronisera dina bankkort för att importera och kategorisera transaktioner åt dig automatiskt. Denna coola funktion kan spara tid på lång sikt.

Automatiserad budgetspårare är bra på att tillhandahålla visuell information, såsom rapporter och grafer, för att hjälpa dig att förstå och se dina framsteg över tid.

Slutord

Budgetering är en viktig del av ekonomi, och det är något vi inte bör ignorera. Med hjälp av Notion och ovanstående mallar kommer du att kunna kontrollera din ekonomi som ett proffs samtidigt som du håller din budget i åtanke.

Kom ihåg att budgetering är en resa, så var inte rädd för att justera och ändra ditt mallformat när du utvecklas för att säkerställa att det fortsätter att tjäna dig precis som du vill.

Kolla sedan in de bästa färdiga fakturamallarna du kan använda med Notion och Word.