16 bästa metoder för e-postmarknadsföring som omvandlar prenumeranter till försäljning

Spread the love

Att driva framgångsrika e-postmarknadsföringskampanjer är en konst. Det är enkelt, men bara ett fåtal behärskar denna konstform.

E-postmeddelanden ger fortfarande den högsta avkastningen på investeringen. Det är nästan gratis eller tillgängligt till ett minimalt pris för marknadsföringskostnader.

Men vissa e-posthack erfarna marknadsförare smälter in i deras marknadsföringschecklista och förvandlar deras kampanjer till ett verktyg för att tjäna pengar.

I den här artikeln kommer vi att täcka några av de vanligaste men bästa metoderna för e-postmarknadsföring som hjälper dig att omvandla prenumeranter till kunder.

Bästa metoder för e-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är en effektiv marknadsföringsstrategi för att marknadsföra ett företag eller en produkt till en stor publik. Det är ett av de mest prisvärda sätten för digital marknadsföring av dina tjänster.

Även om det inte finns några fasta regler, finns det några strategier och bästa praxis som du kan följa för att se till att din e-postmarknadsföring är framgångsrik.

Följande strategier och taktiker kan hjälpa till att säkerställa att dina e-postmarknadsföringsinsatser är fruktbara och framgångsrika.

Skicka välkomstmail

Välkomstmeddelanden är automatiska e-postmeddelanden som skickas ut till nya prenumeranter. Dessa personer prenumererar på din e-postlista efter att ha köpt eller vill höra från dig. Det är den perfekta tiden att imponera på dina prenumeranter och ange en vänlig ton som ger dig önskad uppmärksamhet för ditt varumärke.

Välkomstmeddelanden är det enklaste sättet att tacka användare för att de registrerat sig för dina nyhetsbrev. Och eftersom de har registrerat sig för dina prenumerationer kan du inte låta dem hänga.

Med namnet, välkomstmejl fungerar som isbrytare och har höga öppningsfrekvenser. Ett välkomstmail är inte nödvändigtvis det första mailet en kund får utan en möjlighet att bygga en långvarig relation med din produkt.

Använd dubbel opt-in e-postregistrering

Klickar du på e-postmeddelandena för bekräftelse av prenumeration när de tas emot i din inkorg? Dessa bekräftelsemeddelanden är e-postmeddelanden med dubbla opt-in. De hjälper till att verifiera om du är intresserad av att få e-postmeddelanden eller bara prenumererar av misstag.

Den dubbla opt-in-processen innebär att en användare registrerar sig för e-postmarknadsföring och sedan bekräftar prenumerationen via en separat e-post eller målsida. Ett ytterligare bekräftelsesamtycke minskar skräppostrisker och ökar användarintresset.

Om du snabbt vill utöka din lista över e-postprenumeranter kan du välja enstaka registreringar. Men detta öppnar också upp utrymme för felskrivna e-postadresser för att fylla upp din e-postprenumerantlista. Om detta händer kontinuerligt, bli inte förvånad över lägre e-postkonverteringsfrekvenser och dålig leveransbarhet.

Dubbla opt-ins säkerställer att abonnenten är intresserad av att ta emot e-post och kan konvertera till en kund. Och därför är konverteringsfrekvensen högre vid dubbla opt-ins jämfört med single opt-ins.

Undvik att använda en e-postadress utan svar

En e-postadress som inte svarar är en e-postadress som du ställer in i din domän, men en viktig skillnad är att den inte kan ta emot meddelanden. Om en kund försöker svara via ett e-postmeddelande som inte svarar, kommer de att se ett meddelande om att det inte gick att skicka.

  16 bästa mjukvaran för generering av potentiella kunder för uppstart till företag

Dessa är envägskommunikations-e-postmeddelanden där en kund inte kan skicka några svar på e-postmeddelanden som tas emot i deras inkorgar. Dessa e-postmeddelanden fyller vanligtvis inkorgar som leder till dålig användarupplevelse och påverkar kundrelationer.

Användare kan blockera dina e-postmeddelanden som inte svarar eller ställa in ett filter som automatiskt markerar din e-post som skräppost. Denna negativa leveransbarhet är anledningen till att företag bör undvika att skicka e-postmeddelanden utan svar.

Leverera e-postmeddelanden i rätt tid

Låt oss erkänna det, även i dagens marknadsföringstrender; e-postmarknadsföring överträffar andra marknadsföringskampanjer i ROI-termer.

Det är en enkel marknadsföringsaktivitet, och alla har gjort det någon gång. Resultaten varierar dock tydligt beroende på utförandet. Det är inte bara begränsat till marknadsföring grader; även erfarna marknadsförare måste rätta till misstag i e-postmarknadsföringskampanjer.

Låt oss titta på ett typiskt flöde av e-postkampanjer:

Om du frågar vilken professionell marknadsförare som helst, kommer du att upptäcka att de tillbringar det mesta av sin tid med att undersöka e-postämnet, skriva ett e-postmeddelande som kan användas, brainstorma ämnesrader och skicka e-postmeddelanden när som helst.

Och det är ett misstag.

Marknadsförare bör tillbringa större delen av sin tid på Google Analytics för att kontrollera sina tittares mest engagerande timmar. Det är så exekvering ska vara – backas upp av data och analyseras korrekt.

Att schemalägga e-postmeddelanden vid den högsta engagerande tiden kommer att drastiskt förbättra dina e-postöppningsstatistik och omvandlingsfrekvenser.

Använd övertygande ämnesrader

Att komma på bra ämnesrader är ett jobb i sig. De liknar YouTube-miniatyrer. Ingen kommer att öppna dina e-postmeddelanden om du inte kan göra dem värda att klicka med dina ämnesrader.

Källa: grammarly.com

Även om du har skapat det bästa e-postmeddelandet men ämnesraden inte tvingar folk att klicka på det, blir din e-post begravd i inkorgar.

Några av de bästa metoderna är:

✅ Ställ frågor i ämnesraderna

✅ Håll ämnesraderna korta

✅ Gör texten klickbar

✅ Kontinuerligt A/B-testämnesrader

Den sista punkten är en av de mest outnyttjade metoderna. A/B-tester ger djupa insikter i dina öppningsfrekvenser för e-post, klickfrekvenser och data för att analysera vad som fungerar för din målgrupp.

Skriv engagerande e-postkopior

Att skapa e-post är enkelt, och de flesta av oss kan göra det. Men det är svårt att skriva en e-postkopia som konverterar.

Att skriva konverteringsoptimerade e-postkopior låter stressande för marknadsförare utan att ha en uppsättning vägledande checklistor redan på plats.

Här är några copywriting-tips att följa:

 • Fokusera mer på ämnesraden
 • Berätta en historia i dina mejl
 • Skriv branschrelevant innehåll
 • Håll dina meddelanden direkt
 • Välj rätt ord för din kopia
 • Ställ in en läston
 • Guide läsarna mot din uppmaning

Om vi ​​sammanfattar copywriting-delen i en enkel mening kommer det att komma till en sak – skriv något som folk vill läsa. Det ska vara ett personligt, en-till-en-samtal som är kort, koncist och lyfter fram fördelarna för läsarna.

Köp inte e-postlistor

Framgångsrika e-poststrategier inkluderar att skapa en e-postlista från början, vilket kräver mycket tålamod och hårt arbete. Att köpa e-postlistor på google är bara en kreditkortsräkning bort, men de är inte värda det.

En majoritet av människor vill inte göra affärer med företag som köper e-postlistor och skickar dem e-post utan samtycke. Dessa betalda e-postmedlemmar väljer aldrig att ta emot e-postmeddelanden från ditt företag, vilket bryter mot lagen om dataskyddsförordningen (GDPR).

Som en långsiktig affärsstrategi bör du inte vara desperat och skicka e-post med hjälp av hyrda eller köpta listor. Det kommer att påverka ditt rykte och dina e-postmeddelanden hamnar i skräppostmappen.

A/B-testa dina e-postkampanjer

Du kan inte lita på samma typ av meddelanden och förvänta dig olika resultat. Kom ihåg att de bästa e-postkampanjerna är ett resultat av kontinuerliga tester.

  Alexa, varför tittar anställda på mina data?

Börja A/B-testa dina kampanjer genom att skicka olika versioner av e-postmeddelanden till samma målgrupp. Registrera data och analysera den för att se vilken kampanj som ger bäst omvandling.

Det är enkelt att utföra A/B-tester för dina e-postkampanjer. Många kostnadsfria verktyg för e-postmarknadsföring erbjuder funktioner som A/B-testning, e-postoptimering och en instrumentpanel för dataanalys för att analysera dina spårade data.

Optimera förhandsgranskningstestet

Tester för förhandsgranskning av e-post hjälper dig att kontrollera hur dina e-postmeddelanden ser ut på olika enheter. I genomsnitt kontrollerar varje person sin e-postinkorg några gånger om dagen, därför är det en bra praxis att testa e-postmeddelanden innan du skickar dem.

Det finns en god chans att e-postmeddelanden ser rena ut på din enhet men saknar grundläggande hygien på andra system, surfplattor och populärt använda smartphones. Du kommer att förlora trovärdighet om dina e-postmeddelanden alltid är problematiska eller om dina mottagare inte kan se dem, och du kommer också att förvänta dig att din e-post inte fungerar som du förväntat dig.

Några e-postmarknadsföringsverktyg som kan hjälpa dig med förhandsgranskningstesterna är Hubspot, SendX, Litmus, GetResponse, Email on Acid och många fler.

Inkludera CTA:er

CTA-knappar uppmuntrar användare att vidta vissa åtgärder efter att ha läst dina e-postmeddelanden. Det är nödvändigt eftersom kunderna behöver någon som leder dem i rätt riktning.

En av de vanligaste CTA-metoderna är att dirigera användare till en prissida om ditt företag säljer någon produkt eller tjänst. En annan vanlig åtgärd är att få ögonglober på en nyligen tillagd funktion eller nyligen publicerat innehåll.

Här är några av de saker du kan använda en CTA för:

 • Be kunder att följa dina profiler på sociala medier
 • Prenumerera på din produkts kostnadsfria provperioder
 • Utnyttja dina rabatterbjudanden
 • Slutför väntande åtgärder på din webbplats

och många fler.

E-postkampanjer och målsidor går hand i hand.

Innan du gör en försäljning måste du vårda användare. Processen startar när de landar på din webbplats för första gången. Användare ska känna sig värdefulla när de läser innehållet på dina webbsidor.

När du har vunnit deras förtroende kommer de att dela sina e-postadresser för det värde de får av dina produkter eller tjänster. Det är därför som målsidor passar perfekt för att få användare att registrera sig för ditt nyhetsbrev, registrera sig för webbseminarier och få dem att klicka på din uppmaning.

Optimera för mobilen

Medan ett stort antal människor kollar e-post på stationära datorer ökar antalet mobilanvändare dag för dag. Detta trendskifte tvingar dig att göra dina e-postmeddelanden responsiva så att de ser bra ut på alla enheter.

Många e-postmarknadsföringsverktyg ger alternativ för att förhandsgranska meddelandenas lyhördhet. Dessutom, här är några saker du bör följa för att säkerställa att dina e-postmeddelanden är optimerade för mobiltelefoner.

1. Använd bilder i liten storlek så att de laddas snabbare.

2. Lämna gott om utrymme runt knapparna.

3. Håll innehållet kort och exakt.

4. Centrera CTA:er som knappar och länkar.

5. Testa e-postmeddelanden på många mobila enheter innan du skickar ut dem.

Använd målgruppssegmentering

Även om du har en lång lista med e-postprenumeranter kan den verkliga potentialen uppnås efter att du har tillgodosedd den riktade publiken med ditt innehåll, nyheter, erbjudanden och rabatter som tillför värde.

Ofta använder marknadsförare samma e-post för alla prenumeranter och ställer höga förväntningar. För att optimera dina e-postkonverteringar måste du segmentera din målgrupp baserat på deras likes och tidigare köp.

  Hur man använder Manjaro på Raspberry Pi 4

För att segmentera din publik kan du skicka enkätformulär och baserat på deras svar kan du enkelt identifiera vilken typ av innehåll de kommer att vara intresserade av.

Rensa icke-aktiva e-postadresser från din lista

E-postrensning eller e-postskrubbning är en process där du regelbundet rengör din e-postlista och tar bort oengagerade prenumeranter. Det säkerställer effektivare interaktioner med prenumeranter som du kan marknadsföra din produkt till.

Att rensa din e-postprenumerantlista har många fördelar. Det hjälper dig till exempel att förbättra engagemangsgraden och öppningsfrekvensen för e-post och bygga bättre relationer med kunderna. Eftersom dessa är intresserade prenumeranter ökar det automatiskt konverteringsfrekvenserna och minskar antalet avbokningar.

För att ta bort ointresserade prenumeranter kan du använda en dubbel opt-in-process, ta bort avvisade e-postadresser, lägga till en knapp för att avsluta prenumerationen, ta bort dubbletter av e-postmeddelanden och så vidare. Att köra en undersökning om prenumeranters feedback är också en bra idé att ta bort gissningarna och fråga prenumeranterna om de vill ta emot dina e-postmeddelanden.

Marknadsförare behandlar e-postmarknadsföring som motsatsen till sociala medier. Om du har två olika team som hanterar dessa marknadsföringskanaler kommer de att lägga mer tid på att göra samma saker.

Till exempel skapar olika marknadsföringsteam kalendrar för sociala medier och e-postmarknadsföringskalendrar. Istället kan du ha en integrerad social media och e-kampanjkalender som kompletterar varandra. Låt oss säga att engagera sig med kunder på sociala medier under helgdagar och helger när ingen kollar deras e-post.

Du kan till och med försöka marknadsföra ditt företags sociala medieprofiler via e-post och uppmuntra människor att prenumerera på e-postmeddelanden från sociala nätverkssajter.

Ge ett enkelt alternativ för att avregistrera dig

Även om vi vet att alla hatar att förlora sina prenumeranter och inte vill lägga till en knapp för att avsluta prenumerationen om de hade ett val. Däremot föreskriver lagstiftningen mot skräppost att varje e-postmeddelande innehåller en avregistreringslänk.

Att lägga till en avregistreringsknapp i dina e-postmeddelanden är mer fördelaktigt än den populära uppfattningen att hoppa över den. Om du inte lägger till en knapp för att avsluta prenumerationen kan dina kunder markera dig som skräppost av frustration. Det är bättre att landa i inkorgen än att gå direkt till skräppostmappen.

Faktum är att lägga till en avregistreringslänk ger insikter om användarinteraktion. Till exempel berättar den exakt vilken typ av meddelanden dina mottagare ogillar och inte vill ta emot liknande e-postmeddelanden. Att ha denna feedback informerar dig om hur du justerar din strategi så att den bäst möter behoven hos din publik.

Avslutar

Så i den här artikeln har vi kort diskuterat några av de bästa metoderna du bör implementera för att konvertera prenumeranter i försäljning.

Att prova dessa knep och tips hjälper dig att komma långt och göra dina e-postmarknadsföringskampanjer framgångsrika.

Vill du utforska mer om ämnen för e-postmarknadsföring? Kolla in vår detaljerade guide om anpassning av e-postmarknadsföring som hjälper dig att få högre klickfrekvenser.