16 bästa fakturagenerator för att acceptera betalningar

Spread the love

Om du har tagit emot onlinebetalningar utan att ha utfärdat en faktura, måste du överväga att justera lite.

Jag rekommenderar starkt att använda fakturor för att framstå som professionella och hålla koll på det ekonomiska flödet. Jag kan inte minnas att någon av mina kunder släppte betalningar utan faktura eftersom det är normen. Om du arbetar som frilansare eller säljer saker online behöver du en.

Vid det här laget kanske du tycker att det är för mycket arbete att skapa fakturor eftersom du måste tillhandahålla din personliga information, din kunds personliga information, inklusive datum, lista namnet på tjänsterna och annat.

Men tänk om jag berättade att de flesta av dessa skulle kunna automatiseras? Med hjälp av dessa kostnadsfria fakturageneratorer kan du skapa din professionella faktura på bokstavligen några minuter.

Vinka

Ett verktyg för fakturering som främst riktar sig till småskaliga företag och frilansare, Vinka är det bästa valet för företag som vill sköta sin bokföring.

Det är ett molnbaserat verktyg som låter dig enkelt skapa och dirigera ut anpassade fakturor. Dessutom kan du skapa finansiella rapporter, utföra alla typer av redovisningsaktiviteter och hålla reda på utgifter genom att titta på kvitton. Du kan också spåra ställningen för dina skickade/väntande fakturor och anpassa fakturor enligt ditt varumärkes färgkod.

Vågen är helt gratis att använda utan begränsningar.

FreshBooks

Med FreshBooks, kan du skapa anpassningsbara fakturor och acceptera betalningar via olika alternativ som kreditkort och ACH. Genom att använda den här tjänsten kan du automatisera många uppgifter som att följa upp, skicka påminnelser och acceptera betalningar.

Här är några av de andra funktionerna:

 • Spåra tid och utgifter
 • Ställ in insättningar som ska betalas i tid
 • Konfigurera retainers med dina kunder för fasta priser
 • Skapa detaljerade sammanfattande rapporter
 • Erbjud rabatter
 • Lägg till fakturans förfallodatum
 • Beräkna skatter automatiskt
 • Få avisering när en faktura ses och betalas

Utöver alla dessa fantastiska funktioner kan du också ladda ner och använda deras mobilappar för att göra saker enklare.

Dueplex

Noll plattformstransaktionsavgifter och andra fantastiska funktioner gör Dueplex en gedigen faktureringstjänst.

I själva verket är det mer än bara en fakturagenerator. Den har många effektiva verktyg som hjälper dig att bättre hantera kunder, få betalt sömlöst och upprätthålla en stabil affärsprocess.

Deras faktureringsfunktion låter dig skicka fakturor inom några sekunder, få betalt automatiskt oavsett tidpunkt och spåra dina betalningar i realtid.

Om du tar betalt för ett pågående projekt kan du ställa in återkommande fakturor som automatiskt debiterar kunderna vid de angivna datumen.

Dessutom är fakturorna anpassningsbara, så att du kan lägga till din egen logotyp, personligt meddelande och andra inställningar.

Rand

Du kan få betalt globalt med Randen betalningsprocessor med en faktureringsfunktion som stöder 25+ språk, över 135 valutor och ett gäng betalningsmetoder baserade på din kunds plats.

  Hur man ändrar sidmarginaler i Word

Den här tjänsten är byggd för snabbhet och låter dig generera en faktura via vilken enhet som helst för att få betalt i en handvändning. Det finns liten eller ingen inlärningskurva för att skapa, anpassa och hantera fakturor med Stripe.

Förutom de olika betalningsmetoderna som är tillgängliga kan du ställa in engångsbetalningar eller återkommande betalningar och även lägga till viktiga element som skattesatser, rabatter och rader på fakturan.

En annan fantastisk funktion som jag verkligen gillar är att du kan använda deras API för att automatisera dina faktureringsarbetsflöden och helt skala upp saker som kraven kräver.

Faktureras

Faktureras är ett verktyg speciellt utformat för företag som vill generera fakturor snabbt och på resande fot. Verktyget kommer med flera funktioner som att lägga till ditt varumärkes logotyp på fakturan, nämna vem du skickar fakturan till, avsändarens namn och inkludera ett obegränsat antal artiklar i fakturan.

En annan funktion är att lämna huvudanteckningar och villkor i konturerna på fakturan eller rabatter för att lägga till om du vill.

När du väl har skapat en faktura med Invoiced kan du antingen skicka den direkt via e-post eller ladda ner den på din dator för senare användning.

PayPal

Grundades 1998, PayPal har varit i online-transaktionsbranschen under mycket lång tid och är för närvarande en av de mest pålitliga betaltjänsterna globalt. Den har hittills över 286 miljoner aktiva användare, och antalet bara ökar.

Tillsammans med att vara känd för sin tillförlitlighet, kommer PayPal med en mycket effektiv faktureringsfunktion, som låter dig generera och skicka fakturor inom ditt konto. Det betyder att om du redan använder PayPal behöver du inte ge dig ut för att hitta andra faktureringsverktyg.

Du kan anpassa och skicka ett obegränsat antal fakturor i olika valutor. Dessutom kan du till och med spåra deras status och aktivera återkommande betalningar. Om du har kunder som inte betalar i tid kan du ställa in automatiska påminnelser för dem.

Det finns mycket mer i den här tjänsten, och du kan bara ta reda på det om du provar det själv.

Tänk på att PayPal tar ut avgifter, och du bör kolla in dessa verktyg för att beräkna PayPals avgifter.

Shopify faktura

Lika enkelt som namnet, Shopify fakturagenerator är ett annat praktiskt verktyg för att skapa snabba fakturor med relevanta fält på plats. Det bästa med det här verktyget är att du inte nödvändigtvis behöver vara Shopify-användare för att skapa fakturor. Du kan bokstavligen börja skapa fakturor utan att ens registrera dig för något.

Fakturamallen utgår från att tillhandahålla ditt företags information, sedan din kunds information och slutligen de artiklar som fakturan utfärdas för.

Dessutom kan du lämna anpassade anteckningar/memon om du vill. Om du är osäker på det rätta sättet att fylla det kan du också ladda ner deras färdiga prov som referens.

  Hur man konverterar en video- eller ljudfil med VLC

Fakturera till

Känd för en av de enklaste fakturagenererande upplevelserna, Fakturera till gör ett ganska bra jobb för sista minuten-utgivning. Faktum är att den senaste uppdateringen av programvaran är helt ansvarig för att göra saker mycket snabbare och enklare. Denna uppdatering inkluderar automatisk beräkning av listan över artiklar och ändring av betalningar för respektive fakturor.

Som de säger, ”Tid är pengar”, det här verktyget går helt och hållet efter det.

Snabbfaktura

Snabbfaktura är ett annat briljant faktureringsverktyg som hjälper dig att hantera din ekonomi från ett ställe. Funktionerna som tillhandahålls av verktyget inkluderar:

 • Skapa och skicka fakturor
 • Göra uppskattningar
 • Skapa försäljningskvitton
 • Skapa säljofferter
 • Hantera lager och inköp

Att spåra gjorda utgifter och uppkomna vinster och beräkna skatten underlättas av Invoice Quick eftersom det fungerar på både stationära datorer och smartphones.

Faktura hem

Som vi redan vet innebär att vara företagare att hantera fakturor regelbundet för att hålla koll på de projekt du arbetar med och de betalningar du får.

Faktura hem hjälper dig att göra just det genom att skapa kreativa fakturor och passa ditt varumärke till fullo och på ett mycket användarvänligt sätt. Denna tjänst kommer med hundratals inbyggda fakturamallar som ser professionella och unika ut.

Du kan använda standard eller anpassa dem efter ditt varumärke, göra det snyggt eller hålla det enkelt genom att bara lägga till din varumärkeslogotyp. Du får också möjlighet att skicka och spåra fakturor online via e-post eller skaffa dig en utskrift att ladda ner, beroende på dina preferenser.

Billdu

Ett mycket avancerat och extraordinärt verktyg, Billdu är en av de bästa fakturerings- och faktureringstjänsterna för alla företag. Det här verktyget kommer med olika funktioner som enbart är utformade för att göra ditt företag mer professionellt och enklare.

Här är bara några av de saker du kan göra med den här tjänsten:

 • Få tillgång till detaljerade, anpassningsbara och avancerade faktureringsmallar
 • Uppskatta affärsbudgetar
 • Skapa rapporter om gjorda och förfallna utgifter
 • Håll koll på dina betalningar
 • Och andra former av fakturering

Deras briljanta mobilapp hjälper dig att generera fakturor och hantera ditt konto när du är på språng.

Zoho

En av de äldsta och kända mjukvarorna i spelet, Zoho har utökat sina tjänster genom åren. De har ett imponerande verktyg för att generera fakturor på plats som uppfyller dina behov beroende på vilken typ av verksamhet du äger, vare sig det är ett småskaligt eller frilansande.

Några av huvudfunktionerna inkluderar:

 • Få avisering när en kund ser fakturan
 • Spåra fakturor och historik
 • Varumärke dina fakturor
 • Lägg till en signatur
 • Välj mellan olika valutor och språk
 • Fakturera dina kunder automatiskt inom en given tidsram
 • Få fakturarapporter i realtid

Du kan också ladda ner deras mobilapp för IOS, Android och Windows.

Betala smuts

Med sin förenklade och sobra layout, Betala smuts ger dig önskat resultat när det gäller att skapa fakturor. Verktyget gör att du kan skapa fakturor, automatiskt spåra tid, beräkna totalsummor och mycket mer för enklare fakturering.

  Hur man aktiverar (eller inaktiverar) och använder pekläge i Word

Du kan integrera betalningsalternativ som PayPal och Stripe och till och med automatiskt spåra transaktioner. Inte nog med det, du kan också skapa och skicka fakturor i 52 olika valutor och 17 språk.

På grund av

Oavsett hur stort ditt företag är, På grund av passar nästan alla där ute. De har ett briljant motto att få dig att lägga mindre tid på att skapa fakturor och mer på att tjäna pengar med hjälp av deras sömlösa faktureringstjänst.

Några av de mest anmärkningsvärda funktionerna, inklusive:

 • Integreras med PayPal och Stripe
 • Mycket anpassningsbar för att passa ditt varumärke
 • 100 % mobilvänlig
 • Möjlighet att lägga till anpassade anteckningar
 • Möjlighet att lägga till rabatter
 • Dubbletter av fakturor med ett klick
 • Få aviseringar när dina fakturor ses av kunder
 • Ställ in återkommande betalningar och påminnelser
 • Acceptera kortbetalningar
 • Tillämpa moms

Due har hyllats av några av de största företagen, inklusive Mashable, Inc och Fox News.

Faktura Ninja

Med över 100 000 nöjda användare, Faktura Ninja gör det superenkelt att skapa och hantera fakturor. Du väljer från ett brett utbud av förgjorda mallar eller till och med gör en från grunden för att passa dina behov. Förutom det kan du:

 • Skicka fakturor via e-post
 • Acceptera kreditkort, PayPal, ACH och Bitcoin
 • Välj från ett brett utbud av valutor och språk
 • Ställ in automatiska betalningar för återkommande kunder
 • Skapa ett-klicks betalningsfakturor för att skicka till dina kunder
 • Inkludera tid som spenderas per projekt för transparens
 • Lägg till flera användare för att hantera fakturor

Jag rekommenderar verkligen att du testar denna!

Online fakturor

Med Online fakturordu kan ta hand om försäljning, generera fakturor, ta emot och hålla koll på betalningar, utföra hela din bokföring med skatter och även få realtidsrapportering på varje segment av din fakturering.

Även om det alltid är bättre med en verklig revisor, gör det här verktyget ett bra jobb med att ersätta det om du inte har budgeten. Du kan välja från ett brett utbud av mallar och redigera dem i hög grad i ett försök att matcha ditt varumärke.

Slutligen är deras snabba supportteam väl bevandrade med alla problem du kan stöta på, för vilka de alltid är redo att lösa dem.

Slutsats

Jag hoppas att ovanstående lista med onlinefaktureringsprogram är allt du behöver för att upplevas som mer professionell inför dina kunder.

Glad fakturering 👨‍💻