15 appar för måltidsplanering för att göra ditt jobb som nutritionist enkelt

Spread the love

Verkar det utmattande att hantera en personlig hälsosam kost för dina patienter? Här är en sammanfattning av de mest framstående appar för måltidsplanering för att göra ditt jobb som näringsterapeut enkelt.

En ohälsosam livsstil kan ha olika negativa effekter på din hälsa, ge vissa sjukdomar och förändringar i ditt humör, minskade energinivåer och allmänt välbefinnande. På lång sikt kan ohälsosamma matvanor påverka vår förmåga att arbeta, stressnivåer och trötthet.

Det finns många taktiker som nutritionister kan använda för att påverka klienternas mat- och friskvårdsrutiner till det bättre. Att planera dina måltider hjälper dig att uppnå dina kostmål och spara tid, bland andra fördelar.

Att använda appar för måltidsplanering är ett av de enklaste sätten att göra det, och när det görs på rätt sätt kan det helt förändra hur du känner om din mat och hälsa. Vi har samlat årets bästa appar för måltidsplanering för att spara tid som praktiserande nutritionist.

Varför behövs måltidsplanering?

Måltidsplanering kan involvera en rad olika strategier, men i allmänhet innebär det att man lägger upp en plan för vad dina kunder ska äta för varje måltid och mellanmål under veckan. Du kan ge kunderna provmåltider men låt dem bestämma vad de äter varje dag.

Ibland kanske kunder föredrar att ha varje måltid exakt planerad för att ha en tydlig plan att följa och spara tid på att bestämma vad de ska äta.

Din friskvårdsverksamhet som nutritionist kan växa genom att planera måltider för dina patienter, vilket gör att du kan få förtroende för din förmåga att börja arbeta med mer komplexa menyer för grupper av klienter.

Hur fungerar och hjälper en måltidsplaneringsapp?

För nutritionister kan appar för måltidsplanering vara ett värdefullt verktyg för att förbättra din måltidsplaneringsprocess inom din välmående. I måltidsplaneringsappen finns databaser med recept, måltidsplaner och näringsinformation utvalda av kända näringsexperter tillgängliga till hands.

Detta eliminerar behovet av att spendera lika mycket tid på att leta efter eller skapa en plan för kunder, för nu kommer du sannolikt att ha tillgång till recept för olika dietinterventioner.

De moderna apparna för måltidsplanering gör det enkelt för dig att bedöma, modifiera och ändra aktuellt innehåll – som måltidsplaner, näringsråd och recept – för att möta behoven hos dina befintliga kunder. Appen ska överensstämma med kundens behov av makronäringsämnen och kostreferensvärden.

Fördelar med Meal Planning App

Det är enkelt att anta att måltidsplanering sparar tid och pengar, men fördelarna går långt utöver det. Vilka är då fördelarna med måltidsplanering?

 • Hälsosam kost: En mer näringsrik kost är lättare att skapa när den är balanserad och ger mer värde till dina kunder.
 • Övervaka målen: Dessa appar låter dig övervaka framstegen för var och en av dina klienter, vilket kanske inte är möjligt manuellt.
 • Minska stressen: Att använda appen för måltidsplanering gör ditt jobb som nutritionist mindre stressande, eftersom alla aspekter är lätta att hantera.
 • Matvariation: Appar för måltidsplanering hjälper till att skapa variation i måltidsplanen för dina kunder, vilket kanske inte är möjligt på grund av geografiska barriärer.
  Jitsi – Self-Hosted Open Source Videokonferenslösning [+3 Hosting Platforms]

Funktioner att titta på när du väljer en måltidsplaneringsapp

När du väljer den perfekta kökskompisen som nutritionist finns det några viktiga faktorer att tänka på:

 • Möjlighet att söka recept i webbläsaren, importera eller dela dem.
 • Offlineläge för att komma åt sparade recept när du är på språng.
 • Kalorispårare för att hålla reda på de dagliga kalorierna som konsumeras.
 • Näringsvärdeskalkylator för att analysera näringsvärdet av mat.
 • En enorm databas med recept att välja på för den veckolånga måltidsplanen.
 • Vissa appar för måltidsplanering låter dig skanna föremål i ditt skafferi för enklare lagerhantering.

Går vi vidare, det här är några av de bästa Android- och iOS-applikationerna för måltidsplanering.

Mealime

Mealime är en lättanvänd app som ger anpassningsbara måltidsplaner. Appen är för dig om du letar efter noggrant utvalda recept med matallergierna och dina kunders preferenser i åtanke.

Du kan välja den föredragna kosten från flera alternativ, inklusive vegan, glutenfri, keto och många fler alternativ.

Appen är tillgänglig på iOS- och Android-enheter, och en premiumuppgradering är det bästa alternativet om du vill ha mer kontroll över dina recept och näringsdata.

Appen kommer att filtrera bort recept i enlighet med detta om du markerar rutan för eventuella kostallergier. Den innehåller en stor samling av nyttiga rätter noggrant utvalda av de bästa näringsexperterna. Det finns också en möjlighet att filtrera recepten utifrån de ingredienser du vill ha med i kosten.

Paprika

Paprika är en enkel måltids- och receptarrangör som är tillgänglig på iOS- och Android-enheter. Utan att lämna appen kan du direkt söka efter de recept du vill ha med i din kost och planera för måltiderna framåt utan att behöva lämna arrangörens inbyggda webbläsare.

Möjligheten att ladda ner recept, lägga till ingredienserna i en inköpslista och sedan lägga till recepten i en måltidskalender är tillgänglig. Det finns också möjlighet att skapa menyer, vilket är användbart om du vill upprepa en samling recept för dina andra kunder, eventuellt med liknande matvanor och näringsbehov.

Gafflar över knivar

Som nutritionist är Forks Over Knives en fantastisk resurs för dina kunder som strikt följer en vegansk kost och en utmärkt måltidsplanerare för dem som vill äta mer växtbaserade måltider.

Tillgänglig på Android och iOS, appen erbjuder hundratals växtbaserade recept skapade av utbildade kockar som kan göras på under 30 minuter, tillsammans med näringsinformationen som den kommer att bära.

Appen skickar en personlig måltidsplan och recept varje vecka baserat på din klients kostbehov, och informerar dem om att handla, äta och laga mat.

MealPrepPro

MealPrepPro är en utmärkt app som hjälper till att planera den perfekta måltidsregimen för dina kunder baserat på deras kroppstyp, schema och budget och hjälper dem att nå sina mål.

De erbjuder tusentals enkla recept, de kan också anpassas efter en persons kaloribehov. Appen kommer att generera en veckomyplan för dig baserat på vilken typ av plan du väljer, till exempel högprotein, lågkolhydrat, keto, vegan, vegetarisk eller pescatarian.

MealPrepPro är tillgängligt på Android- och iOS-enheter och låter dig ställa in kaloriförbrukningsintervallet för dina kunder baserat på deras hälsomål och aktivitetsnivå och även spåra dina kunders vattenintag med hjälp av vattenanvändningsspåraren.

Appen erbjuder också möjligheten att anpassa dina kostpreferenser, inklusive allergier och ogillar.

Måltavla

Mealboard är endast tillgängligt på iOS-enheter och är en one-stop-shop som erbjuder separata moduler för måltidsplanering, recepthantering, skafferihantering och inköpslistor som kan nås från en enda instrumentpanel.

  Där du kan streama dina favoritjulerbjudanden

För att hjälpa dig att planera måltiderna för dina kunder är Mealboard utrustad med följande funktioner:

 • Skapa måltidsplaner och organisera dem efter dag och måltidstyp
 • Återanvänd måltidsplaner genom att skapa mallar
 • Ställ in receptförberedande meddelanden för att påminna dig om uppgifter i förväg
 • Markera måltider som rester
 • Exportera måltidsplaner till appen Kalender
 • Markera ingredienser och anvisningar under tillagningen
 • Skärmlås inaktiverat när du tittar på recept

Vispa

I likhet med Mealboard är Whisk en allt-i-ett-app som låter dig spara recept, planera måltider, handla mat och dela recept med din vän. Appen är tillgänglig för Android- och iOS-användare och tilltalar användare över 16 år som vill ha bättre kontroll över sina måltider och kaloriintag.

Vispen är också utrustad med en näringskalkylator som hjälper till att analysera detaljerad närings- och kaloriinformation om ett recept du bryr dig om. Det hjälper till att planera måltiderna för din klient för veckan som kommer och motiverar dem att hålla sig på rätt spår och hålla sig till din plan.

Smaskigt

Bland de bästa gratis apparna för måltidsplanering kommer Yummly definitivt att sticka ut. Den här appen har fantastiska recept för olika kök och ingredienser som kan vara svåra att hitta i andra appar, vilket är bra att rekommendera till dina kunder när de letar efter en variation i sina måltidsplaner. Yummly tilltalar krävande kunder med unika smaker och kostpreferenser.

Yummly är tillgängligt för alla klienter som använder en Android- eller iOS-baserad enhet. Appen listar ingredienserna för varje recept, tillsammans med användarrecensioner, för att ge dig en rättvis uppfattning om smaken. Det som är unikt med Yummly är receptrekommendationerna baserade på dina personliga matval.

PlateJoy

Enastående måltidsplaner kan göras för dig med hjälp av den premium måltidsplaneringsappen PlateJoy. Du måste välja några recept och svara på några frågor om dina kostpreferenser och allergier.

Det som skiljer PlateJoy från andra receptaggregatorer är hur det också tar hänsyn till de köksredskap du har tillgängliga.

Planera att äta

Plan to Eat är en läcker och rolig måltidsplanerare för gör-det-själv-entusiaster, som kan nås på Android- och iOS-enheter. Den har ingen mat- och receptdatabas som andra appar. Istället kan du manuellt ange recepten, surfa direkt på webben eller klistra in receptets URL för att analysera receptets näringsvärde.

Du kan spara några fantastiska receptval i receptorganisatören och dra dem till måltidsplaneraren för att se matvarorna du behöver för att förbereda den.

Cozi

Cozi är älskad av över 20 miljoner människor och är mer en app för planering av måltider och middagar som grundats av tidigare arbetare från Amazon och Microsoft. Det möjliggör familjemålsorganisation och inkluderar även inköpslistor.

Appen är värd dina pengar eftersom den hjälper till att organisera mer än bara ditt matlagningsschema. Cozi, återigen, är tillgänglig för både Android- och iOS-enheter.

Håll skärmen på-funktionen, som förhindrar att enhetens skärm blir mörk under matlagning, är en särskilt beundransvärd funktion.

Peppar tallrik

Pepperplate fungerar som en virtuell receptlåda för att gruppera dina utvalda recept i kategorier som passar dig. Appen låter dig skapa anpassade menyer och planera måltider i en kalenderliknande planerare för dina kunder. Dessutom ger den dig en automatisk inköpslista som genereras efter att du har lagt till dina recept här.

  Så här kontrollerar du statusen för AppleCare på dina Apple-enheter

Pepperplate är perfekt för individer som älskar mat men som också är kalorimedvetna som vill veta näringsbehoven för maten de äter. Appen är tillgänglig för Android- och iOS-användare som försöker gå ner i vikt och hålla sig i form.

BigOven

BigOven gör att du kan organisera matrecept, planera måltider och få tillgång till en automatisk inköpslista när du är på språng. Bigoven finns på Android- och iOS-enheter och är en perfekt följeslagare för dina kunder som har ett späckat schema och vill spåra sitt kaloriintag och hantera sina träningsmål.

Appen har ett rikt bibliotek med recept, som snabbt kan sorteras efter preferenser, ingrediens, kostnad och andra faktorer. Mat som främjar tillväxten av muskler och massa är bland de många sakerna som kroppsbyggare kommer att njuta av i den här appen.

Ät så här mycket

Många nutritionister använder den funktionsrika måltidsplaneraren Eat This Much (ETM) för att rekommendera intressanta recept till sina patienter baserat på deras personliga matval.

Eat This Much är korskompatibelt med Android- och iOS-enheter. Tack vare dess illustrativa kalori- och näringsspårningsfunktion är information för att inta det hälsosammaste matalternativet tillgängligt till hands.

Du kan ange dina kostbehov, mål och annan information, söka igenom hundratals recept och snabbt göra en daglig måltidsplan.

Alla recept

Sedan starten har AllRecipes varit en enkel receptrelaterad app som erkänts som en ledande källa för att komma åt alla användartestade recept. I huvudsak är det en social app tillgänglig på iOS och Android.

Alla recept är crowdfundade; den har en stor databas med recept som skapats och delas av en gemenskap av hemkockar.

Du kan bläddra i dess intelligenta flöde som blir smartare ju mer du använder det och ger rekommendationer baserat på kockar du följer och recept du har gjort. Återigen är det ett anständigt val för nutritionister att upptäcka och rekommendera intressanta recept till kundbasen.

Förbered

Låt oss avsluta med Prepear, som, som ordleken antyder, erbjuder en förinställd receptmanual som tar hänsyn till dina matval för att rekommendera recept att laga hemma. Du kan skapa din måltidsplan eller köpa en av de många planer som erbjuds av matbloggare till försäljning på webbplatsen.

Du kan enkelt få den här appen från Google Play Store och App Store.

Det är idealiskt om du planerar måltider för din familj eftersom många recept i appens databas är lämpliga för barn. Det är möjligt att lägga till dina favoritmåltider i appen inom några sekunder och planera recept för dina kunder hela veckan.

Författarens anteckning

Det här var några av de bästa måltidsplaneringsapparna vi kunde hitta för att förenkla ditt måltidsplaneringsjobb som dietist.

Dessa appar erbjuder intressanta matrekommendationer som tar hänsyn till dina matpreferenser och allergier. Tack vare push-meddelanden, veckorapporter, kalorispårning och specialiserade kostrekommendationer är måltidsplanering inte längre ett stressigt jobb!

Du kan också utforska några bästa dietplaneringsappar för att hjälpa dig gå ner i vikt.