14 Team Building-aktiviteter att prova i fjärrarbete

Spread the love

För små och medelstora företag till stora företag är flexibel men ändå effektiv teambuilding på distans avgörande för att främja en balans mellan arbete och privatliv.

Varför är Remote Team Building viktigt?

I allmänhet tillbringar vi åtta timmar om dagen i kontorsutrymmen under veckan; därför utvecklas ett starkt team. Vi snubblar regelbundet in i varandra vid deras skrivbord för samtal, pauser och ibland även formella diskussioner eftersom vi är väl bekanta med varandras personligheter.

Därför skapar dessa mänskliga beröringar en solid länk som leder till enkelt samarbete för att leverera mer spännande resultat i organisationerna.

Men om teamet arbetar på distans kan det fysiska avståndet mellan medlemmarna snabbt resultera i en fullständig känsla av separation, vilket kan göra att distansarbetare känner sig fristående från sina medarbetare och saknar stöd.

I slutändan kan detta leda till mer avgång från anställda och lägre välbefinnande för de anställda.

Psykologiskt kan arbete på distans och bo ensam ge självständighet och flexibilitet. Men ändå kan det också leda till utbrändhet, ensamhet, längre timmar och andra problem som kan leda till hälsoproblem, depression och stress.

Sålunda skulle mänsklig kontakt, kommunikation och kontakt med medarbetare minska inflytandet och hjälpa en att leva ett balanserat och hälsosamt liv.

I sin mest grundläggande form skapar teambuilding på distans länkar mellan anställda på distans för att likna fysiska team. Övergripande resultat, produktivitet, engagemang och moral skulle alla öka som ett resultat.

För att främja en bra balans mellan arbete och privatliv kommer vi att titta på de mest tilltalande sätten att engagera sig med externa team eller anställda i inlägget nedan.

Virtuella chattrum

Även om kommunikation är en avgörande komponent i anslutning till anställda och sker naturligt på kontorsgolvet, kan avlägsna team känna sig lite ensamma.

För att komma runt detta hinder är det nödvändigt att skapa ett virtuellt chattrum där personal kan komma in när som helst och fortsätta prata, särskilt under raster eller lunch.

Chefens uppgift är att uppmuntra personalen att delta i denna chattrumsgemenskap online och göra det till en daglig vana.

Plattformar som Slack, Asana, Flock, Zoho Cliq, Microsoft Teams, Discord, Skype, etc. gör det enkelt att använda virtuella chattrum.

Initiera en virtuell hälsosam livsstil

Företagens behov av att stödja medarbetarnas välbefinnande har aldrig varit större än i distansarbetets tid. Introducera ett hälsoutmaningsprogram om du söker teambuilding-aktiviteter som även inkluderar välfärden för distansanställda.

Sådana program kommer att hjälpa dem att hantera sin isolering och utmattning från långa arbetsdagar samtidigt som de skapar en framgångsrik teambuildingsstrategi.

Gruppträning online, dagliga stegutmaningar, näringsråd, hälsosamma matlagningskurser, gruppterapi, livscoaching och mentalhälsa är alla utmärkta ställen att börja.

Andningsappen Spiro skulle vara bra för att kickstarta det här programmet.

Virtuella företagsevent

Organisationer eller intressenter kan planera företagets evenemang praktiskt taget som det hålls på kontorsgolvet. Det skulle vara bäst om du hanterade virtuella affärsevenemang på samma sätt som du skulle göra ett verkligt evenemang. Inkludera en agenda, en värd, en rad talare, lite underhållning, en chans till deltagande, etc.

Hela teamet har stor nytta av detta och känner sig nöjda och entusiastiska. Du kan använda olika videomötesapplikationer, inklusive Zoom, Webex, Google Meet, Microsoft Teams och Zoho Meeting.

  Hur man ställer in en anpassad mall som standard i PowerPoint

Virtuellt spelande

Att arbeta ensam kan vara stressigt, vilket kan göra uppgifter tråkiga och demotiverande. Men spelen och njutningen kan göra det här roligare. Det roliga kommer att göra din personal mindre stressad, kreativ och engagerad.

Följande är några underhållande och spännande spel som du kan börja ditt lag med;

 • Alice Escapes Wonderland: Att arbeta tillsammans med pussel, labyrinter och andra uppgifter kommer att sammanföra ditt avlägsna teams olika medlemmar.
 • En utmärkt övning för ditt avlägset team kan vara en virtuell asätare.
 • Använd ett escape room online för att utmana ditt lags gränser för att lösa ett mysterium.
 • Virtuell bingo är ett enkelt och roligt spel som engagerar hela laget och kräver fokus och uppmärksamhet.
 • I ett försök att lösa ett utlösande mysterium är Murder Mysteries ett älskat rollspel.
 • War of the Wizards är ett briljant och fängslande online-teambuilding-spel för distansarbetare.
 • Gingerbread Wars är ett fantastiskt alternativ om du organiserar en virtuell teambuilding-aktivitet för semestern.

Uppmuntra erkännande

En plattform för belöningar och erkännande kan vara ett fantastiskt tillvägagångssätt för att garantera att uppskattning blir rotad i det dagliga livet när vi inte är fysiskt närvarande för att göra det.

Medarbetaruppskattning kan vara ett värdefullt verktyg för teamutveckling och kommunikation när alla är geografiskt åtskilda och arbetar från avlägsna platser.

Uppmuntran av ditt team och deras firande av prestationer är en av de främsta fördelarna med att bli erkänd. Perkbox tillhandahåller plattformen som belöningssystem i det här fallet.

Diskutera personlighetstest

Att ställa in personlighetstest och diskutera resultaten är en metod för att fastställa en distansanställds styrkor, svagheter och arbetsstil.

Varje gruppmedlem tar med sig olika personlighetsdrag, förmågor, arbetsstilar och sätt att tänka. Att använda personlighetsbedömningar under avlägsen teambuilding-aktiviteter kan hjälpa till att skapa ett bättre presterande team.

Var och en av dessa individuella skillnader mellan lagkamrater är en anledning till att fira eftersom de just hjälper till att bibehålla originalitet och producera resultat.

Några personlighetstest som skulle hjälpa i det här scenariot är Character Strengths Survey, The Enneagram, Myers-Briggs, DiSC 5-Minute Personality Test och många fler.

Avlägsen fredagskänsla

På fredagar är alla på kontoret upptagna med att planera för helgen, men avlägsna team är vanligtvis avstängda från sådana aktiviteter. Aktiviteter på Virtual Fun Friday tillåter kamrater att interagera och koppla av på distans.

Policyn att inte hålla några möten på fredagar skulle utan tvekan lätta en del av belastningen på din personal.

Vi kan alltid beställa lunch från närliggande restauranger, leverera den till de anställdas hem och sedan låta teamet ansluta och äta tillsammans.

Att äta lunch tillsammans och ha trevligt samtal är alltså ganska tänkbart. Teamet kan ansluta till pubtrivia efter lunch. Ni kan alla njuta av det praktiskt taget utan att gå ut.

Ett virtuellt pass för att stretcha ut eller göra lite aerobics skulle lyfta humöret på en fredag. Fredagsstämningen skulle lätta på stressen från veckans hektiska arbete och förgylla atmosfären.

Arbetar du på distans och ibland tycker du att det är isolerande och saknar möjligheter att kommunicera något utanför ditt arbetsområde? Fjärrteamen kan starta en session som inte handlade om deras arbetsprofil eller kommunikation helt utanför deras arbetsomfattning.

En omställning som inte är relaterad till arbete skulle utan tvekan vara fräschare på distansarbetarnas dagar. Till och med en sådan workshop skulle hjälpa personalen att dela med sig av de fantastiska nyheterna som hade kommit till dem.

Oavsett vad det kan vara, kan att meddela positiv information vara ett fantastiskt sätt att starta en konversation och föra team samman när de gratulerar varandra till små segrar.

  7 bästa PDF-redigerare på Mac för att förbättra produktiviteten

När alla är fysiskt närvarande på kontoret stöter vi på en kollegas skrivbord för att prata om vi behöver en paus. Men om vi arbetar på distans måste vi använda flera SaaS för dina kontor, som Slack, Zoho Cliq, Discord, Flock, Fleep, Asana och många andra för att uppnå detta.

Sådana icke-arbetsrelaterade chattar kommer att minska de anställdas ångest och hjälpa till i den mest imponerande teambuildingen på distans eftersom människor blir trötta på rutinaktiviteter, främst om vi arbetar på distans.

Ställ in vänliga utmaningar

Ibland kommer utmanande aktiviteter att avbryta tankesättet för rutinarbete. Vänliga virtuella utmaningar skulle vara ett bra sätt för distansanställda att hålla kontakten och fräscha upp sina tankar.

En utmärkt metod för att komma igång är en träningsutmaning. Sådana aktiviteter kommer inte bara att främja en underhållande tävling utan också förbättra välbefinnandet. Börja med appar som MapMRun, Stridekick, MoveSpring och MyVirtualMission.

I detta avseende skulle virtuella spelutmaningar också vara fördelaktiga, och ClasofClans skulle vara ett fantastiskt ställe att börja.

Andra onlineutmaningar som skulle krydda de avlägsna teamen är:

Blindfolded Drawing Challenge, Try Not Laugh Challenge, Alphabet Challenge, Ice Bucket Challenge, Guess the Lyric Challenge, etc.

Anställda och arbetsgivare skulle dra nytta av inlärningsutmaningar; till exempel kan förvärv av en certifiering belönas med återbetalning eller annat erkännande.

Värd för fjärrworkshops och kurser

Om roliga virtuella seminarier, virtuell stand-up-komedi och berättarworkshopar på distans genomfördes, skulle teamen som arbetar på distans bli mer entusiastiska.

Det skulle vara bra att tillhandahålla engagerande och icke-professionella domänonlineworkshops som skulle liva upp och tilltala avlägsna team.

Du kan hyra en virtuell ståuppkomiker från Kabloom-evenemang för att roa dina distansarbetare.

Även företag kan hålla tävlingar om hemlagade måltider där anställda kan delta och visa upp sina kunskaper.

Att utveckla ett robust distansteam som främjar samarbete och ökar medarbetarnas moral kräver sådana icke-arbetshändelser.

Om du vill skapa workshopen skulle SessionLab-plattformen vara bra för att använda deras färdiga mallar.

Baserat på de avlägsna teamens tillgänglighet kan företagens virtuella komedishower bokas via LaughterLounge. Om du letar efter musikaliska komedievenemang är det bästa alternativet att använda latterevents.

Var värd för gemensamma meditationssessioner

Eftersom människor arbetar på distans och därför väljer sina scheman är det svårt att stanna upp och ta en paus, vilket påverkar de anställda negativt i längden.

För att övervinna sådana hinder bland fjärranställda kan gemensamma meditationssessioner främjas bland avlägsna team för att föryngra de anställda.

Om du vill att din personal ska ta en regelbunden paus från sitt krävande schema, uppmuntra dem genom att hålla meditationssessioner som alla kan delta på samtidigt.

Udemy Meditationskurser är tillgängliga för folk som ibland vill meditera privat.

Tillsammans med medveten andning eller meditation, andra ämnen som kan diskuteras under denna session inkluderar god hälsa och kostråd, allmänna livsstilsråd, etc.

Företagsmedlingssessioner hålls på flera plattformar, inklusive Mindfullleader, Headspace, Mindful och andra.

Virtuella debatter

Med olika expertnivåer kommer en virtuell debattsession att göra det möjligt för avlägsna team att bygga viktiga interpersonella och kommunikationsförmåga.

Virtuella debatter är engagerande sessioner som introducerar nya idéer, ämnen och diskussioner som kan roa anställda och få dem att känna sig mer som en del av avlägsna team.

Även minidebatter skulle hjälpa team som sitter långt ifrån varandra att skapa bra kommunikation.

Den virtuella debatten kan föras bland team eller bland grupper av anställda för de mest enastående resultaten.

  Hur man avblockerar Minecraft i skolan

Virtuella argument kan börja om vilket ämne som helst, som den bästa pizzan, mocktail, cocktail, spel eller läsning, verkliga problem, teknik, haven eller skogarna, etc.

Samtidigt kommer virtuella diskussioner mellan nyanlända eller praktikanter för att diskutera teknikfrågor, projektdetaljer etc. att förbättra deras kompetens.

Slack Extensions

Det är en utmärkt idé att ta reda på tid att berätta om oss när vi inte arbetar eftersom vi alla är länkade på distans, och det är en fantastisk möjlighet att lära sig om varandras intressen.

Dessa Slack roliga kanaler är ibland de bästa teambuildingidéerna och de enklaste att hantera eftersom distanskollegor behöver möjligheten att prata avslappnat vid skrivbord, passager eller kaféer.

Dessa kanaler kan vara ett trevligt sätt att få kontakt med kollegor som arbetar på distans, lära sig om gemensamma intressen och tidsfördriv och dela söta bilder på familjemedlemmar, husdjur och hemlagade måltider.

Nedan finns en hel del intressanta appar som enkelt kan integreras i Slack:

 • GIPHY: Finaste onlinekällan för de senaste och bäst animerade klistermärkena och GIF:erna.
 • Enkel omröstning: Användare kan bygga och delta i enkla omröstningar.
 • Foursquare: Hitta de mest otroliga platserna att äta, dricka eller umgås snabbt med Foursquare, allt från Slack.
 • Tic-Tac-Toe: Om du vill ta en kort paus och spela några spel är Tic-Tac-Toe det bästa alternativet.
 • Rock-Paper-Scissors: Det gör det enkelt och snabbt att spela spelet på Slack.
 • Digg: Det räcker med ditt behov av att hålla dig uppdaterad om lokala evenemang genom att erbjuda väl valt innehåll från din föredragna mediekälla.
 • Donut: Donut är ett Slack-tillägg som automatiskt matchar dina kollegor så att de kan schemalägga ett 30-minuters videosamtal.

Varva ner din kropp med yoga

En annan aktivitet som kan förena olika avlägsna team och uppmuntra till harmoni mellan sinnet och kroppen är yoga. Ingenting förenar stressade, ensamma proffs som sitter på avlägsna platser som ett yogapass.

Att hålla sessioner med anställda som inte arbetar tillsammans eller som bara sällan korsar vägar kan göra detta lite mer distinkt.

Andra aktiviteter, såsom dans och aerobics, kan kombineras för att ha det bra och lämna personalen att känna sig helt föryngrad.

Många virtuella yogaplattformar eller appar är tillgängliga, som Gaiam, Dailyyoga (som miljontals människor gillar), GloYoga, 5MinuteYoga, etc.

Sosparty erbjuder företagskunder virtuella yogapass varje vecka.

Fördelar med Remote Team Building

Här är några fördelar med att bygga team på distans:

När ett dugligt team omger en anställd etableras ett stödsystem. Om de är medvetna om vem som lyssnar kommer de att känna sig mer självsäkra och vara bättre rustade att uttrycka sina idéer.

Eftersom distansarbete ibland kan vara isolerat och ensamt, kan en känsla av gemenskap bidra till att lyfta humöret och göra människor gladare när det är tufft.

Anställda kan samarbeta mer effektivt för spektakulära prestationer när de verkligen förstår sina kamrater och förmågor.

En stark företagskultur kan till stor del utvecklas genom teambuilding. Du kan förbättra intern och extern kommunikation genom att etablera en affärskultur, främst om du arbetar på distans.

Slutord

Även om vi försöker kan vi inte fungera som en robot; det kommer att förfölja oss efter ett tag eftersom vi är människor. Genom ett flertal studier har denna slutsats nåtts. Så många företag, från små startups till stora företag, letar efter sätt att roa sina fjärranställda.

Listan över aktiviteter för att utveckla ett fjärrlag är oändlig. Nyckeln är att leta efter fräscha, kreativa sätt att koppla ihop din distanspersonal, hålla kontakten och skapa en positiv arbetsatmosfär.

Därefter kan du kolla in appar för att göra arbetet enklare på jobbet hemifrån.