14 sätt att fixa iCloud-bilder som inte synkroniseras på din Mac

Spread the love

Synkar alla dina Apple-enheter foton över iCloud förutom din Mac? Det är irriterande. Många orsaker kan orsaka det, såsom felaktigt konfigurerade inställningar, buggar eller fel, korruption av fotobibliotek och så vidare.

Så, utan vidare, låt oss titta på vad du kan göra för att fixa att iCloud-foton inte synkroniseras på din Mac.

1. Kontrollera synkroniseringsstatus

Om dina foton och videor på din Mac inte synkroniseras med iCloud Photos, stäng inte av det ännu. iCloud Photos kan pausa synkronisering av många anledningar. Det bästa sättet att felsöka det är att titta på statusmeddelandet i appen Foton.

För att kontrollera, öppna appen Foton och välj Bibliotek från sidofältet. Välj fliken Alla foton från toppen. Rulla till botten för att se iCloud-synkroniseringsstatus. Du kanske ser ”Väntar på att synkronisera” här, vilket indikerar att du inte har en aktiv internetanslutning, eller ”Ladda upp till iCloud pausad” om du tappade anslutningen halvvägs.

2. Aktivera iCloud Photos

Om du precis har konfigurerat din Mac, synkroniseras dina foton inte om du inte aktiverar iCloud Photos. Så här gör du det:

 • Öppna appen Foton.
 • Välj Foton > Inställningar från menyraden.
 • Byt till iCloud-fliken och markera rutan bredvid iCloud-foton.
 • Du kan sedan växla mellan Hämta original till denna Mac och underalternativen Optimera Mac Storage. Det förra alternativet laddar ner alla originalkopior av ditt fotobibliotek till din Mac, medan det senare använder lågupplösta platshållare för att spara diskutrymme. Att synkronisera ditt iCloud-fotobibliotek med din Mac för första gången kan ta ett tag, så förvänta dig inte att dina bilder visas direkt.

  Du kan också inaktivera och återaktivera iCloud Photos för att tvinga Foton att synkronisera dina bilder till iCloud. Processen är densamma som ovan.

    Vad är Xfinity xFi Complete?

  3. Kontrollera ditt Apple-ID

  Använder du flera Apple-konton? Det är en bra idé att bekräfta att du är inloggad på din Mac med samma konto som du använder på andra enheter som du vill synkronisera foton med.

  För att göra det, gå till Apple-menyn > Systeminställningar från menyraden. Klicka på ditt Apple ID-namn högst upp för att se om e-postadressen matchar det som finns på dina andra enheter. Du kan också rulla ner till botten av den här menyn för att se listan över enheter som använder kontot.

  På iOS- eller iPadOS-enheter öppnar du appen Inställningar och trycker på din profil för att visa ditt Apple-ID.

  Om du har loggat in på ett annat Apple-ID på din Mac, bläddra till botten och klicka på Logga ut. Logga sedan in igen med samma Apple-ID som du använder på dina andra enheter.

  4. Tvinga ur appen Foton

  Ibland kan appen Foton på macOS sluta synkronisera utan anledning. Att tvinga att avsluta appen och öppna den igen hjälper vanligtvis till att fixa det. Här är hur:

 • Klicka på Apple-menyn och välj Force Quit.
 • Välj Foton och klicka på Force Quit.
 • Starta om appen Foton från Dock eller Launchpad och kontrollera om den börjar synkronisera dina foton igen.
 • Du kan också komma åt det här fönstret genom att trycka på Kommando + Alternativ + Esc.

  5. Kontrollera din Internetanslutning

  Du behöver en internetanslutning för att synkronisera dina foton och videor till Apples molnservrar och för att ladda ner iCloud-filer till dina enheter. Så om du ser statusmeddelandet Väntar på att synkronisera i Foto-appen, se till att din enhet har en stabil internetanslutning innan du återupptar iCloud-synkronisering.

  För att kontrollera om du fortfarande är ansluten till internet, öppna Safari eller någon annan webbläsare och försök ladda en webbsida eftersom det är möjligt att din Mac är ansluten till Wi-Fi utan internetanslutning.

  6. Stäng av lågenergiläget

  Lågströmsläge kan vara en annan potentiell orsak till att din Mac inte synkroniserar iCloud-foton. Low Power Mode minskar din Macs energianvändning och minimerar bakgrundsaktiviteter, inklusive iCloud-synkronisering. Om du ser ett statusmeddelande för lågenergiläge i Foton klickar du på Synkronisera nu bredvid det för att återuppta synkroniseringen i en timme.

    Hur man spelar retrospel på din NVIDIA SHIELD TV med emulatorer

  Alternativt kan du stänga av lågenergiläget genom att gå till Systeminställningar och välja Batteri i sidofältet. Välj lämpligt alternativ på rullgardinsmenyn bredvid Low Power Mode.

  7. Ladda din enhet

  Bortsett från Low Power Mode, kommer din Mac också att stänga av bakgrundsaktiviteter som iCloud-synkronisering om din enhet har låg ström.

  Du kan se ett synkroniseringsstatusmeddelande för att spara batteri i Foton eller se det fastnat i ett statusmeddelande som säger Synkronisera [number] av objekt till iCloud eller Synkronisera med iCloud. Om så är fallet, anslut din Mac till en strömkälla innan du återupptar synkroniseringen.

  8. Kontrollera iCloud System Status

  Det är också en bra idé att bekräfta att inget är fel med iCloud Photos på serversidan. För att göra det, öppna Apples systemstatussida och kontrollera statusen bredvid Foton. Om du ser några problem listade måste du vänta tills Apple löser dem.

  9. Starta om din Mac

  Att starta om din Mac kan åtgärda slumpmässiga app- och nätverksrelaterade problem. Om du inte redan har gjort det, öppna Apple-menyn och välj Starta om. Avmarkera rutan Öppna fönster igen när du loggar in igen innan du klickar på Starta om igen.

  10. Frigör lite lagringsutrymme

  Om din Mac är nära att få slut på lagringsutrymme kan det hända att foton som lagras på iCloud synkroniseras ordentligt igen om du frigör utrymme i macOS.

  Lagringssektionen i Systeminställningar är ett utmärkt ställe att börja. Gå till Systeminställningar > Allmänt > Lagring och arbeta dig igenom varje objekt som listas under Rekommendationer innan du gräver i lagringskategorierna i sidofältet.

  Men om bilder som lagrats på din Mac inte synkroniseras med iCloud, kanske du vill kontrollera din iCloud-lagring också, vilket du kan göra genom att gå till Systeminställningar > [Your Name] > iCloud och klicka på Hantera högst upp. Du kan ta bort gamla säkerhetskopior och annan appdata härifrån eller uppgradera din iCloud-lagringsplan om det behövs.

  11. Spola DNS-cachen

  En korrupt eller föråldrad DNS-cache (Domain Name Service) kan hindra din Mac från att ansluta till Apples iCloud-servrar. Tack och lov tvingar radering av DNS-cachen din Mac att lösa varje webbadress från början. Så här kan du göra det:

    10 bästa muggvärmare för en varm klunk kaffe
 • Starta Terminal-appen på din Mac med Spotlight-sökning (Kommando + Mellanslag).
 • Skriv följande kommando:
   sudo killall -HUP mDNSResponder 
 • Tryck på returtangenten.
 • 12. Reparera fotobiblioteket

  Om ingen av lösningarna ovan hjälper är det dags att åtgärda potentiella fel i ditt fotobibliotek. Apples Photos-app kan upptäcka och korrigera dem själv. Men du kan göra detsamma manuellt genom att följa dessa steg:

 • Stäng appen Foton. Om appen verkar frusen, tvångsavsluta den istället.
 • Tryck på alternativ- och kommandotangenterna samtidigt och dubbelklicka på ikonen Foton på Dock eller Launchpad.
 • Välj Reparera på skärmen som visas.
 • Beroende på storleken på biblioteket kan det ta ett tag att reparera appen Foton. Kontrollera om dina foton har börjat synkroniseras efter det.

  13. Ta bort Sync Index

  Du kan också prova att ta bort indexfilerna som innehåller synkroniseringsdata för Foton-appen. Det kommer att uppmana din Mac att synkronisera hela ditt fotobibliotek från början. Om du vill gå vidare gör du så här:

 • Stäng appen Foton.
 • Klicka på Gå > Gå till mapp från menyraden. Skriv Bilder och klicka på resultatet för att gå till mappen Bilder.
 • Ctrl-klicka på fotobiblioteksfilen och välj Visa paketinnehåll.
 • Gå till mapparna märkta resurser > cpl > CloudSync.noindex.
 • Ta bort alla filer i mappen CloudSync.noindex.
 • Nu är det bara att starta om appen Foton för att synkronisera hela ditt bibliotek igen.

  14. Uppdatera macOS

  Att uppdatera din Macs operativsystem hjälper till att lindra problem som orsakas av en buggy instans av appen Foton. Om iCloud Photos fortfarande inte synkroniseras, försök att göra det nu genom att gå till Systeminställningar > Allmänt > Programuppdatering. Om en ny macOS-version är tillgänglig klickar du på Uppdatera nu.

  Skaffa appen Foton på din Mac för att synkronisera igen

  Fixningarna ovan bör hjälpa dig att få appen Foton att börja synkronisera bilder som vanligt på din Mac. Om du stöter på samma problem igen, se till att köra igenom några av de snabbare korrigeringarna ovan en annan gång.

  Om du till exempel tvingar stänga av Foton, starta om din Mac eller reparera fotobiblioteket kan det gå åt rätt håll för det mesta.