14 ekonomiska mikrofonalternativ för dina Youtube/Twitch-strömmar

Liveströmmar blir extremt kända på YouTube och Twitch. Tillbringar du också timmar med att titta på livestreams från dina favoritskapare?

Det är vanligt att vi alla tittar på olika videor som streamas på olika sociala medieplattformar. Vi kanske tittar på dessa videor bara för underhållningens skull eller för att lära oss eller få kunskap om något. Videoströmning, eller helt enkelt streaming, har blivit en vanlig föreställning för alla.

I den här artikeln kommer vi att diskutera vad streaming är och varför det har blivit ett lukrativt karriäralternativ nu för tiden. Sedan ska vi titta på en mikrofons roll i streaming. Slutligen kommer vi att diskutera några ekonomiska mikrofonalternativ som du kan använda för YouTube- eller Twitch-streaming.

Allt mediematerial som internet levererar till datorer och mobila enheter och spelas upp i realtid kallas streaming. Det kan vara antingen live eller inspelat. Vanliga typer av strömmande material inkluderar filmer, TV-program, musikvideor, poddsändningar och webbsändningar.

Medieobjekt som musik, video och andra typer planeras och överförs i på varandra följande datapaket så att du kan streama dem direkt. Allt du behöver för att streama är en lämplig enhet, tillgång till en streamingapp och en snabb, pålitlig höghastighetsanslutning till internet.

När vi pratar om streaming som en karriär syftar det på de personer som är involverade i att skapa media som ska streamas via internet till olika enheter. När vi är tveksamma till vissa produkter eller vill lära oss om något hack, hänvisar vi till videor på olika sociala medieplattformar.

Dessa videor inkluderar produktrecensioner, spelvideor, motiverande videor, etc. Även när vi är uttråkade letar vi efter underhållning genom att streama olika underhållningsvideor skapade av influencers.

Det är ganska uppenbart att de som gör innehållet för streaming tjänar mycket pengar. Dessa innehållsskapare tjänar pengar genom de plattformar de lägger upp sitt innehåll.

Pengarna kommer att variera beroende på antalet visningar och likes de får på sitt innehåll. Streaming är ett effektivt och underhållande karriäralternativ och är utmärkt för kreativa människor.

Vilken roll spelar en mikrofon i streaming?

Streaming består av två delar: ljud och video. Den mest nödvändiga delen av streaming är en dator.

Tillsammans med en dator skulle du behöva olika mjukvara och utrustning för streaming för att säkerställa att du kan skapa bra streaminginnehåll. Denna utrustning kan innehålla LED-lampor, webbkamera av bra kvalitet, processorer, etc.

Den primära delen av streaming är dess ljuddel. De som vill skapa strömmande videor eller ljud med sin egen röst skulle behöva mikrofoner av god kvalitet. Dessa mikrofoner bör minska bakgrundsljudet och fokusera mer på det avsedda ljudet, som måste spelas in.

Mikrofoner är viktiga för sångare som vill spela in sina låtar för streaming och talare som vill prata om olika ämnen.

Vilka funktioner bör du leta efter när du köper en mikrofon?

När du ska köpa en mikrofon för streaming bör du tänka på att mikrofonen ska ta bort det externa bruset och bara fokusera på rösten du vill spela in. Popfilter och stötdämpare bör också finnas i din mikrofon.

Knapparna för volym, avstängning och ström ska vara lättillgängliga på mikrofonen. Slutligen, om du spelar in en video samtidigt som du spelar in ljudet, bör din mikrofon vara snygg och locka tittarnas uppmärksamhet.

Eftersom vi redan har diskuterat vikten av mikrofoner kommer vi nu att diskutera några ekonomiska mikrofonalternativ för din Youtube- eller Twitch-ström.

FIFIE Gaming PC USB-mikrofon

FIFINE Gaming PC USB-mikrofonen har ett rykte om sig att producera autentiskt ljud. Med hjälp av en USB-kondensatormikrofonkapsel gör spelmikrofonen livliga och varma ljud. Du kan använda en hand för att snabbt trycka på touch-mute-knappen på datorns mikrofon.

Finjusteringen görs enklare av den stora volymratten vid USB-mikrofonens bas. Automatisk tvåtonsgradient RGB låter din PC-mikrofon passa en ny RGB-ljusdesign med din PC-utrustning.

Användare kan ytterligare minska spelrelaterade maskinljud och vibrationer med ett externt popfilter och stötfäste. PC-spelmikrofonen med en bomarm har ett omfattande utbud av förlängningar, vilket gör den idealisk för spelare med olika föremål på sitt skrivbord.

FIFINE dynamisk mikrofon

Den dynamiska mikrofonen FIFINE för podcaster, med en SPL på 130dB, är byggd för att hålla och vara mångsidig. Det kommer inte att förvränga ljudet från sång-, video- eller musikinspelningar, vilket bevarar dess originalitet.

För uppslukande podcastljud förbättrar XLR-gränssnittet uppfattningen av ljudutrymmet. Din röst kan resonera lättare med XLR-mikrofonen.

Den dynamiska USB-mikrofonen för PC är en enorm fördel för dig att podda på många sätt eftersom den kommer med både USB- och XLR-kontakter.

Det är bekvämt att använda tryck-för-att-tysta-funktionen på USB-mikrofonens frontpanel istället för att trycka på en knapp eftersom det eliminerar bakgrundsljud när du sjunger, poddar eller streamar. Mikrofonens förmåga att ge realtidsövervakning och hörlursvolymkontroll är extra förmåner för inspelningsproffs.

MAONO USB-mikrofon

En traditionell mikrofon introducerad av MAONO är AU-A04 podcastmikrofon. Det är plug-and-play, enkelt att installera och utmärkt för nybörjare.

Denna kondensatormikrofons professionella ljudkretsuppsättning gjorde det möjligt för USB-mikrofonen att stödja en högupplöst samplingsfrekvens och var inbyggd i enheten.

Denna mikrofon spelar in ditt tal med ett popfilter och en skumvindruta. Stötfästet på mikrofonen stabiliserar den samtidigt som den utför dämpningsfunktionen.

Mikrofonen har ett USB 2.0-datagränssnitt som gör det enkelt att ansluta till din dator och Linux-operativsystemet. Ingen ytterligare drivrutinsprogramvara eller ett externt ljudkort krävs för att använda den.

WMT Kondensator Gaming Mikrofon

På grund av sitt kardioida pickup-mönster kan WMT Condenser Gaming Microphone samla in och dämpa oönskade bakgrundsljud. Genom att bara sätta i en USB Type-C-anslutning kan du använda den här datormikrofonen utan någon montering.

Anta att det finns någon känslighet, brist på ljud eller distorsion vid livesändning, förstärkningsratten tillåter snabb justering. Alternativt kan du försiktigt höja förstärkningen och tysta med en knapptryckning om du behöver ta en paus mitt i en podcast.

Denna mikrofon är kompatibel med datorer, PC, bärbara datorer (Windows & MAC), PS4, Android-telefoner, etc. Den har även en brusreducerande USB-A-kabel. Ingen ytterligare drivrutin behövs. Med en knapptryckning kan du välja spelmikrofonens 12 anpassningsbara RGB-ljuslägen.

Ovedisa USB-mikrofon

Ovedisa USB-mikrofonens 16 mm mikrofonkapseldesign och professionella ljudprocessor producerar ett rikt, detaljerat ljud. Mikrofonen kan ge ett mer naturligt och känsligt ljud på grund av dess omfattande frekvensrespons och höga ljudtrycksnivå.

Utsignalen från streamingmikrofonen är tyst och brusfri samtidigt som den bevarar optimal signalförstärkning. Den är avtagbar, bärbar och bättre lämpad för olika situationer.

Noll-latensövervakning gör det möjligt för den inbyggda kardioidkapseln att spela in ljud direkt framför mikrofonen, fånga klart, jämnt, skarpt ljud samtidigt som bakgrundsljudet reduceras mer effektivt.

Högkvalitativa metallstångskroppar, en stötsäker ram och en rundstrålande justerbar fribärande fäste säker C-fixtur ingår i inspelningsmikrofonpaketet.

FIFINE Kondensatormikrofon

FIFINE Condenser Mic har en unik funktion. Den innehåller ett löstagbart popfilter och hämmar och sänker pop och väsande i dina inspelningar. Detta skyddar din mikrofon från saliv och damm.

Dessutom har den här mikrofonen ett litet stötfäste som minskar vibrationer. Den absorberar också mullrande eller vibrationer från hård användning för smidig ljudinspelning.

En justerbar tumskruv på kondensormikrofonen ger dig en bättre vinkel för inspelning. En inbyggd låsskruv hindrar mikrofonen från att falla ur sin plats. Sist men inte minst inkluderar det pålitligt stativstöd som tar mindre plats och håller din mikrofon säkert på plats när den används.

Razer Seiren X strömmande mikrofon

Razer Seiren X Microphone har skapats speciellt för att förbättra streaming. Mikrofonen har ett inbyggt stötfäste för att minska vibrationer och på ett intelligent sätt filtrera oönskade bakgrundsljud.

Detta åstadkoms med hjälp av inbyggd teknik för reduktion av bakgrundsbrus. Den använder en super-cardioid pickup-mikrofon för att ta bort irriterande ljud som är längre bort från mikrofonen för att streama ljud av hög kaliber.

Den är professionellt designad för att matcha din speluppsättning. Mikrofonen är byggd för att vara snygg och icke-påträngande så att din publik kan se mer av dig. Impedans och effektförstärkare är båda mindre än 16.

Dessutom erbjuder den här mikrofonen noll-latency-övervakning, vilket möjliggör in-stream-övervakning i realtid utan distraherande ekon. Mikrofonen är det som tar din streamingupplevelse till nya höjder.

Blå Snowball USB-mikrofon

Blue Snowball USB-mikrofon har det ikoniska Blue broadcast-ljudet. Den innehåller en konstruktion med 2 kapslar som ger din röst betydande närvaro och detaljer för inspelning på professionell nivå.

Detta kan förbättra din Twitch-strömning, YouTube-videor och annat innehåll. USB-mikrofonen har ett rundstrålande mönster som placerar dig i rummet för konferenssamtal på Zoom, Skype och andra tjänster. Den har också ett kardioidmönster för inspelning och streaming.

Den har ett elegant retroutseende som ser utmärkt ut på skrivbordet och kameran. Detta gör att du kan spela in eller streama med stil med traditionell inspelningsutrustning.

Razer Seiren Mini USB-mikrofon

På grund av sin smalare inställning av upptagningsvinkeln kan Razer Seiren Mini koncentrera sig på din röst samtidigt som den förhindrar att omgivande ljud som skrivning och musklick tas upp.

Tack vare sin 14 mm kondensorkapsel och platta frekvenssvar sänder mikrofonen din röst med exceptionell klarhet, laddad med skarpa toppar och djupa lågor.

Den upptar knappt något skrivbordsutrymme, är diskret på kameran och är designad för minimalistiska eller mindre inställningar, vilket sätter fokus mer på dig.

Den är också enkel att transportera om du behöver njuta av streaming någon annanstans. Mikrofonen, som stöds av en solid bas, kan lutas för att hitta den perfekta platsen för din röst. Dessutom är den löstagbar och kan installeras på en bomarm eller mikrofonstativ.

HyperX QuadCast USB-mikrofon

Tack vare den spektakulära röda belysningen och dynamiska effekterna ger HyperX QuadCast USB Condenser Gaming Microphone en iögonfallande dos av skräddarsydd känsla.

Denna mikrofon har ett integrerat antivibrationschockfäste. Den separerar enheten och dämpar oavsiktligt mullrande och stötar med hjälp av en elastisk repupphängning.

Med hjälp av LED-mikrofonens statusindikator kan du minimera ett ljudfel med den praktiska funktionen för att trycka för att tysta. Du kan välja mellan fyra polära mönster: stereo, rundstrålande, cardioid och dubbelriktad.

Detta hjälper till att maximera din sändningskonfiguration och även behålla fokus på de ljud du föredrar att höras. Du kan snabbt ändra mikrofonens känslighet genom att vrida på ratten längst ner på QuadCast.

Blue Snowball iCE USB-mikrofon

Blue’s Custom Condenser Capsule driver Snowball Ice Microphone. Den producerar ljud som är år före din dators inbyggda mikrofon när det gäller klarhet.

Med sitt cardioid-upptagningsmönster fångar den här mikrofonen din röst på ett tillförlitligt sätt för användning i streaming, poddsändning, sändning, Skype-konversationer och Zoom-möten.

Dessutom erbjuder den en elegant retrodesign som ser fantastisk ut på kameran och ditt skrivbord samtidigt som du kan spela in eller streama i stil. På grund av det justerbara skrivbordsstället som medföljer denna mikrofon kan du placera kondensormikrofonen efter ljudkällan.

FIFINE RGB Dynamic Mic

Den dynamiska FIFINE RGB-mikrofonen förbättrar röstens förståelighet och talåtergivning med en samplingshastighet på 16 bitar vid 48 kHz. Den mjuka ljudavstängningsknappen låter dig snabbt stänga av spelmikrofonen utan att göra hörbara ljud när du streamar eller poddar.

Den har en inbyggd LED som kan användas för att visa om mikrofonen fungerar när du spelar i mörker.

Windows, Mac OS och Playstation Consoles är alla kompatibla med denna enkla USB plug-and-play datormikrofon.

Den har ett stötfäste med en cirkulär ramdesign, som minskar skrivbordsvibrationer som orsakas av att slå på gamepad eller tangentbord medan du spelar. USB-spelmikrofonen har även en låsknapp för enkel vinkeljustering.

TONOR USB-mikrofonsats

TONOR Q9-mikrofonen ansluts till Mac- och Windows-datorer med en USB A till B-kontakt utan att behöva ytterligare ljudkort eller drivrutinsprogram. Den är idealisk för att chatta, streama livevideo eller musik, spela in och spela. Denna mikrofon erbjuder den perfekta balansen mellan skärpa, värme, brett dynamiskt omfång och hög SPL-prestanda.

Denna mikrofon har en cardioid kondensorkapsel som gör att den kan spela in tydligt, exakt ljud och eliminera bakgrundsljud, vilket gör den idealisk för konversation och inspelning.

Mikrofonen är lätt att använda eftersom den har en bekväm volymknapp. När mikrofonen är aktiv kan du kort trycka på volymknappen för att ändra volymen och trycka på den i tre sekunder för att stänga av den.

Caattilaa USB-mikrofon

Caattilaa USB Microphone är en professionell mikrofon som ger fylligare och kristallklart ljud för voice-over, möten, livestreamar, poddsändningar, YouTube-videor och spel.

Det kardioida upptagningsmönstret på mikrofonen gör att den kan koncentrera ljudkällan precis framför sig, vilket effektivt blockerar bakgrundsljud.

Den har ett inbyggt popfilter för att dämpa oansenliga plosiver och vindbrus. Efter att ha anslutit den kommer datorn omedelbart att upptäcka mikrofonen och börja spela in.

För att slutföra installationen behöver du bara fälla ut stativet, fästa det på mikrofonen och fästa den nedre knappen i bordet. Du kan också ändra vinkeln i vilken grad du än väljer, tack vare dess 180-graders flexibla konstruktion.

Slutsats

Genom den här artikeln skulle du redan ha insett att streaming är ett mycket lukrativt karriäralternativ och öppnar portarna till ett brett utbud av möjligheter för människor som är intresserade av att tjäna underhållande och intressant.

Eftersom mikrofoner är avgörande för streaming är det också ett måste för de flesta innehållsskapare att ha en bra mikrofon. När du köper en mikrofon bör du betona att mikrofonen spelar in det ljud du vill ha, vilket minskar bakgrundsstörningen.

Alla andra funktioner du vill ha i din mikrofon beror på dina val och krav. Du kan välja den bästa för dig själv bland alternativen ovan.

Du utforskar också några premiummikrofoner för att höja dina podcasts/strömmar till en ny nivå.