14 bästa XRP-plånböcker för att hålla din Ripple säker [2023]

Ripple har dykt upp som en av de mest effektiva kryptovalutorna på marknaden. Det är en betalningsorienterad digital tillgång som stöds av XRP Ledger (XRPL) blockchain. XRPL-protokollet är öppen källkod och tillståndslöst, vilket möjliggör snabba transaktionshastigheter.

Till skillnad från andra kryptovalutor som har ett mer konfronterande förhållningssätt till traditionella finansiella institutioner, är XRP mer samarbetsvillig. Banker och andra traditionella institutioner kan använda det för säkra och snabba överföringar. Faktum är att den har överträffat SWIFT som en plattform för överföring av pengar.

Olika typer av XRP-plånböcker finns för olika enheter och i olika former. De vanliga XRP-plånböckerna inkluderar utbyte, hårdvara, mjukvara och pappersplånböcker. Exchange-plånböcker är lämpliga för korttidsförvaring, och några av de bästa inkluderar Coinbase-plånböcker.

Förstå XRP-plånbokstyper

Att välja den bästa XRP-plånboken garanterar en stark kontroll av dess säkerhet, tillgänglighet och funktionalitet. Med en uppsjö av XRP-plånbokstyper som översvämmar marknaden, såsom mjukvara, hårdvara och papper, kan det vara en utmaning att hitta rätt för dig. Här är en genomgång om de olika XRP-plånbokstyperna.

Hårdvaruplånböcker lagrar XRP borta från internet och erbjuder skydd mot hacking och bedrägerier. Företag som Ledger och Trezor producerar högkvalitativa XRP-hårdvaruplånböcker. Hårdvaruplånböcker erbjuder ett extra lager av säkerhet till alternativ för kylförvaring som pappersplånböcker.

De har ett säkert chip i sig som ser till att när du ansluter dem till en dator för att skicka din kryptovaluta behöver du aldrig mata in din privata nyckel på själva datorn. Detta gör det säkrare att handla även på en komprometterad dator. Hårdvaran kan återställas på en ny enhet från ”fröorden” som medföljer plånboken.

Även om hårdvaruplånböcker är det säkraste alternativet, kanske deras pris inte är värt investeringen beroende på hur mycket valuta du har. En mjukvaruplånbok blir det mer uppenbara valet för dem med vanliga handelsalternativ.

Programvaruplånböcker är praktiska eftersom du kan komma åt dem var som helst, men deras säkerhet är ett problem på grund av internetanslutningen. Programvaruplånböcker finns tillgängliga i desktop-, mobil- och onlineformat. Desktopplånböcker erbjuder fullständig kontroll över valutan men riskerar att förlora mynt för alltid om de hackas eller äventyras.

Mobila plånböcker är praktiska för fysisk butiksanvändning men har samma nackdelar som stationära plånböcker om mynt lagras lokalt på telefonen. Onlineplånböcker kan nås från var som helst och länkas till andra plånböcker men kräver förtroende för webbplatsens ägare för att lagra privata nycklar.

Pappersplånböcker är en form av kylförvaring för kryptovalutor som innehåller en kryptovalutaadress och privat nyckel som nås via en QR-kod. De är ett billigt alternativ och minskar risken för hackning eftersom de inte är anslutna till internet.

De är dock mer komplicerade att installera och använda än mjukvaruplånböcker, och om de tappas bort finns det inget sätt att återställa tillgången till valutan. Att använda en enhet för att komma åt valutan från en pappersplånbok innebär också att den fortfarande kan vara sårbar för hacking.

Att göra grundlig forskning om de olika XRP-plånbokstyperna är därför avgörande för att hitta den som passar dina behov. Varje typ erbjuder distinkta funktioner, inklusive möjligheten att handla med flera kryptovalutor, skicka och ta emot XRP, Bluetooth-anslutning, batteriprestanda och PIN- och Masterkey-skydd.

Håll dig till officiella eller starkt rekommenderade XRP-plånböcker för att undvika bedrägerier eller bedrägerier. När du väljer en plånbok för att skydda din XRP, prioritera säkerhet, bekvämlighet och användbarhet för att fatta ett välgrundat beslut.

Oavsett lagringsmetod är det viktigt att ha grundläggande kunskaper för att effektivt lagra din krypto. När du går in i kryptovärlden för att börja handla eller investera i XRP, uppstår behovet av att lagra din XRP säkert och säkert; därför blir det avgörande att välja rätt plånbok.

Med tanke på dess imponerande funktionalitet är XRP ett attraktivt investeringsval. Men när du investerar i XRP är det viktigt att säkerställa tillförlitlig åtkomst och säkerhet. Det är här XRP-plånböcker kommer in. Det finns många XRP-plånböcker på marknaden, och den här guiden hjälper dig att välja det mest lämpliga alternativet.

Trust Wallet

Trust Wallet är en populär mobilplånbok med öppen källkod för att säkert skicka, ta emot och lagra kryptovalutor, inklusive XRP. Den stöder flera kryptovalutor och tillåter användare att interagera med dApps direkt från appen.

Funktioner:

 • Programvara plånbok
 • Nybörjarvänlig
 • Inbyggd webbläsare 3.0 för åtkomst till dApps
 • Tillgänglig på både iOS- och Android-enheter.

Freewallet

Freewallet erbjuder en XRP-plånbok med inbyggd utbytesfunktion för iOS- och Android-enheter. Freewallet var den första att släppa Bitcoin Cash och Bitcoin Gold plånböcker för Android. Freewallet-familjen inkluderar kryptovaluta-plånböcker för Android, iOS och även kryptoplånboksappen med webbgränssnitt.

Med Freewallet kan användare hålla över 30 kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Ripple XRP, allt på ett ställe.

Funktioner:

 • Mjukvaruplånbok – Stöd för mobil och dator
 • Intuitiv och enkel att använda
 • Flermyntsstöd för mer än 100 kryptovalutor
 • Integrerad börs för fiat-kryptohandel

Exodus

Exodus är en mjukvaruplånbok som stöder över 165 kryptovalutor, inklusive XRP. Användare kan skicka, ta emot och byta XRP med plånbokens inbyggda utbyte. Plånboken krypterar privata nycklar och transaktionsdata, vilket säkerställer att användarens data förblir privat och säker.

Exodus integreras med Trezors hårdvaruplånböcker, och kombinerar säkerheten hos Trezor med enkelheten hos Exodus. Plånboken kräver ett minsta saldo på 10 XRP för att förbli i överensstämmelse med XRP Ledger-kraven.

Även om Exodus inte är en dex-specifik plånbok, är det en utmärkt allmän kryptoplånbok som ger en säker och användarvänlig plattform för att hantera digitala tillgångar, inklusive XRP.

Toppfunktioner:

 • Plånbok utan förvaring – mobila, stationära och webbläsare stöds
 • Den kan kopplas till en Trezor hårdvaruplånbok för ökad säkerhet.
 • Stöder 260+ digitala tillgångar, inklusive NFT
 • Tillgängligt på både iOS- och Android-enheter förutom webbläsarstöd.

Guarda

Guarda är en plånbok med flera valutor som stöder Ripple (XRP) och andra kryptovalutor. Guarda erbjuder en plånbok utan förvaring som tillåter användare att lagra, byta och hantera sina kryptovalutor.

Guarda stöder digitala tillgångar över 40+ blockkedjor och över 10 000 tokens. Guarda ger möjligheten att köpa XRP via bankkort och växla valutor i plånboken. Guarda tillhandahåller en säker krypterad säkerhetskopiering av plånbok, kundsupport dygnet runt och plattformsoberoende tillgänglighet via en dator, mobil och som Chrome-tillägg.

Toppfunktioner:

 • Plånbok utan förvar – mobil, stationär och webbläsare stöds.
 • Integration med Ledger hårdvaruplånbok för ökad säkerhet.
 • Inbyggt utbyte för kryptohandel
 • Tillgänglig på iOS, Android och Linux.

Xumm

XUMM är en mobil plånbok som tillåter användare att hantera sina XRP Ledger-konton och tokens som inte är depåbelagda. Den är säkrad med starka säkerhetsfunktioner som multi-sig och 2-faktors autentisering.

Dessutom är XUMM inte bara en plånbok utan också en plattform som har ett helt ekosystem och integrationer tillgängliga, vilket tillåter användare att hantera och använda sin XRP och alla andra utfärdade token/valutor på XRP Ledger. XUMM är idealiskt för detaljhandel, med fördelar som mikrobetalningar, lojalitetspoäng och enkla flöden för utcheckning i webbshopen.

Toppfunktioner:

 • Plånbok utan förvar
 • Det kan skapa flera XRP Ledger-konton
 • Stöder dApps inom XRP Ledger
 • Tillgänglig för både iOS- och Android-enheter

Vidmakthålla

Uphold är en plånbok för flera plattformar som ger en säker och problemfri metod för användare att hålla, byta och handla XRP. Plånboken är kompatibel med olika plattformar, inklusive iOS, Android och webben, och möjliggör smidiga transaktioner mellan traditionella, krypto- och till och med metaller.

Toppfunktioner:

 • Förvarande plånbok
 • Den unika AutoPilot-funktionen gör det möjligt att automatisera återkommande transaktioner
 • Provisionsfri handel mellan krypto, aktier och metaller
 • Tillgänglig på Uphold Exchange-plattformen

Atomic Wallet

Atomic Wallet är en plånbok för flera plattformar som tillåter användare att hantera sina XRP och andra digitala tillgångar på stationära och mobila enheter. En unik egenskap hos Atomic Wallet är att den ger användarna kontroll över sina privata nycklar och flexibiliteten att hantera över 300+ tokens. Atomic Wallet är ett kraftfullt verktyg som gör det möjligt för användare att växla över 100 kryptovalutor.

Toppfunktioner:

 • Programvara plånbok
 • Decentraliserat utbyte inom plånboken möjliggör köp av kryptovalutor inifrån själva plånboken
 • Provisionsfri handel mellan krypto, aktier och metaller,
 • Stöd för flera plattformar; webb, iOS, Android och Linux

GateHub

GateHub är en plattform som fungerar både som kryptoplånbok och även som utbyte. GateHub erbjuder en säker plånbok som håller kryptotillgångar säkert.

Användare kan skicka och ta emot betalningar direkt på GateHub och XRP Ledger, och plattformen erbjuder portföljanalyser i realtid för att hålla reda på ens investeringar.

Plattformen är säkrad med AES-kryptering för att skydda personlig och finansiell data, och Coincover tillhandahåller försäkringar upp till $100 000 i händelse av stöld. GateHub-plånboken möjliggör enkel hantering av investeringar, och plattformen har transparenta avgifter för användarna.

Toppfunktioner:

 • Nybörjarvänlig mjukvaruplånbok
 • En inbyggd betalningsgateway som stöder fiat-valutor, inklusive USD
 • Möjlighet att handla mellan flera kryptovalutor från plattformen
 • Tillgänglig som en webbplattformsaktiverad plånbok

Myntplånbok

Coin Wallet använder kryptering på klientsidan för att säkra plånboken på enheten. Den upprätthåller unik lösenordsfraskryptering, vilket möjliggör ett starkt standardskydd för plånboken. Användare kan använda en 4-siffrig PIN-kod eller biometri för snabb och säker åtkomst till sin plånbok. Coin Wallet använder också hårdvaruklassad säkerhet med 2FA-autentisering med FIDO-certifierade säkerhetsnycklar.

Toppfunktioner:

 • Mjukvaruplånbok med stark tonvikt på säkerhet
 • Nybörjarvänlig med inbyggd kryptohandelsfunktion
 • Stöd för flera mynt, flera språk
 • Stöd för flera plattformar; webb, iOS, Android och Linux

YouHodler

YouHodler använder Ledger Vaults multiauktoriseringslösning för självvård för att säkert kontrollera sina kryptotillgångar med en poolad brottsförsäkring på 150 miljoner dollar. Dessutom följer den PCI-säkerhetsstandarder för kreditkortsoperationer och Cryptocurrency Security Standard (CCSS) för kryptooperationer.

Toppfunktioner:

 • Mjukvaruplånbok med en kundfokuserad designupplevelse som passar både nybörjare och expertinvesterare
 • Hybrid CeDeFI-plattform som underlättar kryptostödda lån och investeringar.
 • Stöder och främjar affiliate-program
 • Tillgänglig för iOS- och Android-enheter

Coinomi

Coinomi är en pålitlig och säker plånbok utan förvaring som har funnits sedan 2014. Den stöder över 125 olika blockkedjor och mer än 1 770 kryptotillgångar, inklusive XRP-tokens.

En unik aspekt av Coinomi är att det bara behövs en enstaka seed-fras för flera plånböcker, och seed-frasen kan lagras lokalt på användarens enhet. Mobilappen erbjuder 24/7 support och inga avgifter för att skicka och ta emot pengar, med användare som bara behöver betala nätverksavgifter.

Toppfunktioner:

 • Programvaruplånbok med inbyggt stöd för en mängd olika kryptovalutor
 • Säkerhetsfunktioner inkluderar plånbokskryptering tillsammans med förbättrade sekretessfunktioner
 • Flerkedjestöd med inbyggd handelsbörs
 • Stöd för flera plattformar; webb, iOS, Android och Linux

StormGain

StormGain är en kryptovaluta plånbok som låter användare handla och investera i kryptovalutor. CoinMarketCap erkände StormGain som den bästa leverantören av räntor.

StormGain stöder ett brett utbud av kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash och Tether, med användare som till och med kan tjäna så mycket som upp till 12% ränta på sina pengar.

Toppfunktioner:

 • Mjukvaruplånbok med nybörjarvänlig instrumentpanel
 • Lämplig för mer erfarna handlare som kan dra fördel av de höga hävstångsgränserna
 • Möjlighet att skapa ett demokonto för att lära dig och öva handel med virtuella medel värda $50 000
 • Finns för både iOS och Android

D’CENT plånbok

D’CENT plånbok utses som Koreas #1 kryptovaluta plånbok som lanserade världens första biometriskt autentiserade kalla plånbok 2018. D’CENT tillåter användaren att säkert lagra kryptovalutor och även få tillgång till blockchain-baserade tjänster. jag

t har funktioner som portföljhantering för kryptovaluta, dApp-tjänst, hantering av hårdvaruplånbok och mjukvaruplånbok. D’CENT Wallet gör det också möjligt för användare att skicka och ta emot kryptovalutor med enkla namn istället för komplexa adresser via ENS eller RNS.

Toppfunktioner:

 • Ger både hårdvaru- och mjukvaruplånbok med integration genom en enda mobilapplikation
 • Inbyggd dApp-webbläsare som ger åtkomst till DeFi och stakingtjänster
 • Stöd för handel med NFT lanseras på Ethereum-kedjor
 • Finns för både iOS och Android

Bit2Me

Bit2Me är en kryptovalutabörs som erbjuder en plånbok med flera valutor och personliga namnalternativ. Bit2Me-plånboken stöder alla ledande kryptovalutor som Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin och Ripple. Det stöder även omedelbara och mikrobetalningar i olika kryptovalutor.

Toppfunktioner:

 • Nybörjarvänlig mjukvaruplånbok med integration i den decentraliserade utbytesplattformen
 • Stöder 115 kryptovalutor och växer
 • Populär börshandelsplattform med hög handelsvolym över hela Europa
 • Flerspråkig stöd
 • Finns för både iOS och Android

Slutsats

Sammanfattningsvis är Ripples XRP en av de mest funktionella kryptovalutorna som finns tillgängliga som fungerar på tillståndslös och decentraliserad blockchain-teknik. Den samarbetande karaktären gör det idealiskt för traditionella finansinstitut att överföra pengar säkert och snabbt. Som sådan är XRP en idealisk kryptotillgång att lägga till sin investeringsportfölj.

Investerare måste dock välja en pålitlig och säker XRP-plånbok och även utöva sunda kryptosäkerhetsåtgärder för att säkerställa tillförlitlig åtkomst och säkerhet. Att lära sig hur man säkert skickar och tar emot XRP och att genomföra grundlig forskning är viktiga komponenter för att effektivt hantera och interagera med XRP-plånböcker.

Du kan också utforska de bästa kryptovalutaplånböckerna för att lagra din krypto säkert.