13 bästa interna SSD-enheter för att förbättra din dators prestanda

Kämpar du med låg PC-prestanda? Du bör prova att installera en intern SSD för att se din dator fungera som en superbil!

Långsamma system och lagringsproblem är de två vanligaste PC-problemen. Det är här SSD kommer till vår räddning. Eftersom SSD-enheter fungerar snabbare, håller längre och blir billigare och billigare, är de det föredragna alternativet för att lagra data nuförtiden.

Tillverkningen och tillverkningen av SSD:er går kontinuerligt framåt, erbjuder mer kapacitet och snabbare hastigheter och påverkar utvecklingen av lagringsteknologi i andra produkter. De har öppnat dörrar till nyare och improviserade nivåer av datoranvändning.

I den här artikeln kommer vi att se skillnaden mellan SSD:er och hårddiskar. Vi kommer också att lära oss om de olika typerna av SSD:er och fördelarna med att använda interna SSD:er. Slutligen kommer vi att ta en titt på de bästa interna SSD:erna för att öka din dators prestanda.

Hur skiljer sig SSD från hårddiskar?

En solid-state flash-minne-baserad icke-flyktig lagringsenhet känd som en solid state-enhet (SSD) sparar och återställer kontinuerligt data. Flashminne, som består av diskreta minnesceller som innehåller bitar som är omedelbart tillgängliga för styrenheten, används för att lagra information.

Denna lagringsenhet kallas också för en solid-state-disk eller solid-state-enhet ibland. SSD:er har inga rörliga delar, till skillnad från hårddiskar (hårddiskar). De är solid-state-enheter av denna anledning.

SSD-hastigheterna överträffar hårddiskarnas och den snabba dataöverföringen kommer att öka din dators prestanda avsevärt. SSD-enheter låter dig komma åt din data, oavsett om du använder dem internt för att lagra information eller som bärbara externa SSD-enheter.

Vilka är de olika typerna av SSD:er?

Den tidigaste kända SSD var SATA SSD, som fortfarande används i de flesta datorer och bärbara datorer. Men precis som alla andra enheter har tekniken gjort framsteg inom SSD, vilket har resulterat i olika typer av SSD. Just nu är det här de fyra huvudsakliga SSD-typerna som alla använder.

SATA SSD

Dessa SSD-enheter, som är den vanligaste typen, har samma gränssnitt som vanliga hårddiskar. Du kan snabbt komma åt och överföra data eftersom SATA SSD-enheter är snabbare än vanliga hårddiskar. De ökar responsen och minskar förseningar på din dator. SATA-gränssnittet har prestandabegränsningar men är kompatibelt med de flesta bärbara datorer och datorer.

NVMe SSD:er

Till skillnad från SATA SSD-enheter använder dessa SSD-enheter NVMe eller Non-Volatile Memory Express-gränssnittet, som erbjuder snabbare dataöverföringshastigheter. Avancerade datorer och lagringssystem som kräver blixtsnabb prestanda använder vanligtvis NVMe SSD:er. De är perfekta för högpresterande användningar, inklusive datacenter, spel och videoredigering.

PCIe SSD:er

Dessa SSD:er använder PCIe, eller perifer component interconnect express-gränssnitt, som erbjuder ännu högre dataöverföringshastigheter än NVMe SSD:er. PCIe SSD:er kringgår begränsningarna för SATA-anslutningar genom att ansluta direkt till din dators moderkort. High-end arbetsstationer och speldatorer använder ofta dessa SSD:er.

M.2 SSD:er

Dessa SSD-enheter är en enorm förbättring jämfört med 2,5-tums och 3,5-tums SSD-enheter. När du tittar på M.2 SSD:erna får du både SATA-baserade och NVMe-baserade SSD:er. Den SATA-baserade M.2 SSD:n är lite långsam jämfört med den nyare NVMe-baserade M.2 SSD:n. Det finns x2- och x4-banor tillgängliga när du använder M.2-formfaktorn med PCIe-bussen.

Vilka är fördelarna med att använda interna SSD:er?

När det gäller att diskutera fördelarna med SSD:er råder det ingen tvekan om att listan skulle vara oändlig. Nedan ges några fördelar med att använda SSD:er.

  • SSD-enheter har snabbare läs- och skrivhastigheter och använder mindre energi totalt sett. Filöverföringar sker snabbt på grund av SSD:s snabba hastigheter.
  • På grund av sin icke-mekaniska design har SSD:er den betydande fördelen att de producerar mindre brus.
  • Jämfört med hårddiskar genererar SSD:er mindre värme. Detta upprätthåller reducerade driftstemperaturer och förlänger enhetens livslängd.
  • Till skillnad från hårddiskar stöder SSD-enheter samtidiga läs- och skrivoperationer utan att nämnvärt påverka prestandan, vilket gör multitasking enklare.

Samsung 970 EVO Plus

Samsung 970 EVO Plus har den senaste V-NAND-tekniken och firmwareoptimering, vilket maximerar NVMe-bandbredden. Den har en lagringskapacitet på upp till 2TB, vilket gör att datorer och arbetsstationer kan hantera tunga arbetsbelastningar.

För utmärkt hållbarhet erbjuder 970 EVO Plus upp till 1200 terabyte (TBW) tillförlitlighet med 5 års garanti. Dessutom har den Dynamic Thermal Guard från Samsung. Den håller reda på och upprätthåller idealiska driftstemperaturer för att minimera prestandaminskningar.

Samsung är känt för sina högkvalitativa produkter, och denna SSD kommer med programvaran Samsung Magician för datasäkerhet. Med hjälp av denna programvara kan du hålla din enhet uppdaterad, hålla reda på dess hastighet och hälsa och till och med förbättra prestandan.

Avgörande MX500 SSD

Crucial MX500 SSD är en intern lagringsenhet som kombinerar kvalitet, prestanda och säkerhet med vänlig service och support. Denna SSD har en datalagringskapacitet på 4 TB. Du kan bekvämt och säkert lagra många bilder, musik och filmer.

Crucial MX500 har ett utmärkt förhållande mellan kostnad och prestanda samtidigt som den förbrukar väldigt lite ström. Det faktum att denna SSD innehåller en steg-för-steg installationsguide är dess bästa funktion.

Med Crucial MX500 kan du starta upp din dator på några sekunder, ladda filer praktiskt taget omedelbart och snabba upp de mest krävande apparna. Den har dynamisk skrivaccelerationsteknik och producerar blixtsnabba hastigheter med hjälp av en flexibel pool av höghastighets en-nivå cell flashminne.

WD_BLACK SN850X NVME SSD

En av de bästa PC SSD:erna för snabba spelupplevelser som kräver mycket prestanda är WD_BLACK SN850X NVME SSD. För en snabb, sömlös upplevelse minskar den drastiskt gaspådrag, eftersläpning, texturpop-in och laddningstider.

Denna spelspecifika SSD finns i storlekarna 1TB till 4TB. SSD:erna på 1 TB och 2 TB inkluderar även en kylfläns (tillval) för att upprätthålla toppprestanda för mer tillförlitligt spel.

De sofistikerade Game Mode 2.0-funktionerna hos WD_BLACK SN850X NVMe SSD aktiveras automatiskt via WD_BLACK Dashboard, och den stöder Microsofts DirectStorage-teknik. Det ger utmärkt prestanda så att du kan fortsätta spela, streama, spela in och vinna spel.

PNY CS900 2,5-tums SATA-III SSD

Om du funderar på att byta ut din hårddisk är PNY CS900 2,5-tums SATA-III SSD ett fantastiskt alternativ. Den skapades för att vara en snabb och prisvärd hårddiskersättning för ditt nuvarande PC-system utan att kompromissa med prestanda.

CS900 SSD-uppgraderingen kommer att ge ditt system generell prestandaförbättring. Denna SSD är exceptionellt robust och har en 3-års begränsad garanti eftersom den inte har några rörliga komponenter. PNY CS900 är ett utmärkt alternativ för energibesparing och använder mycket mindre ström än hårddiskar.

Användare av PNY CS900 kan dra fördel av minskad strömförbrukning, längre batteritid och ett svalare, tystare system. Istället för att oroa dig för batteritiden kan du spendera mer tid på att använda ditt system.

Silicon Power A55 SSD

Silicon Power A55 SSD har mycket snabba överföringshastigheter, vilket gör det möjligt för applikationer att laddas snabbt och filer att bearbetas snabbt.

”SLC Cache-tekniken” som A55 använder gör att all data kan skrivas i SLC-delen först, vilket ökar skrivprestandan. Dessutom kan metoden minska ”skriv”-förstärkningen, förbättra uthålligheten och förlänga SSD:s livslängd.

SSD-hälsoövervakningsprogrammet som ingår i A55 är gratis att ladda ner. Den skapades speciellt för att du snabbt ska kunna kontrollera det nuvarande tillståndet för en SSD. Detta gör att du kan göra prestandatester, få allmänna SSD-tillståndsbedömningar och undersöka detaljerad SSD-statistik, såsom raderingsräkningsstatus, totala bytes skrivna, enhetstemperatur och utnyttjat lagringsutrymme.

VULCAN Z QLC SSD

Med en maximal kapacitet på 4 TB gör VULCAN Z QLC SSD det möjligt för spelare att spara spel, filer och data utan att någonsin behöva oroa sig för att få slut på lagringsutrymme. Den erbjuder utmärkta läs-/skrivhastigheter på upp till 550/510 MB/s, fyra gånger snabbare än konventionella SSD-enheter.

Denna SSD:s livslängd ökas av slitageutjämningsteknik och felkorrigerande kodfunktionalitet, vilket också förbättrar tillförlitligheten för dataöverföring.

VULCAN Z QLC stöder den enastående SLC-cachemetoden. Förutom förbättrad hastighet ger den spelare optimal hållbarhet för felfria spelupplevelser. Dessutom stöder den Windows TRIM-optimering, vilket påskyndar överförings- och skrivprestandan genom att möjliggöra användning av fria block direkt efter release.

Kingstons NV2 NVMe SSD

Kingstons NV2 NVMe SSD är en effektiv nästa generations lagringslösning som drivs av en Gen 4×4 NVMe-kontroller. NV2 SSD har lägre värme- och strömförbrukning, vilket hjälper till att maximera systemets prestanda och ge värde utan att offra någonting.

Samtidigt som den sparar utrymme för andra komponenter, erbjuder den en enkelsidig M.2 2280 mm kompakt design och utdragbar kapacitet upp till 2TB. Den kompakta storleken på NV2 gör den perfekt för gör-det-själv-moderkort, system med liten formfaktor (SFF) och tunnare bärbara datorer.

NV2 SSD kommer i storlekar från 250GB till 2TB. Detta ger dig allt lagringsutrymme som krävs för program, dokument, bilder och andra media.

HP S650 intern SSD

För att tillgodose kraven på arbetsplatsen och underhållning såväl som för lagring av foton, filmer, dokument och andra typer av data, erbjuder HP S650 Internal SSD fem kapacitetsalternativ.

HP S650s traditionella 2,5-tums hårddiskdesign gör den kompatibel med de flesta stationära och bärbara system. Detta gör det enkelt att utöka lagringen på föråldrade maskiner och hantera data.

En 3D NAND-flashminnesmodul och tillhörande teknik, inklusive en intelligent SLC-cache och LDPC ECC-felkorrigering, ingår i HP S650. Den har förstklassig hårdvara och ett huvudkontrollsystem som presterar på hög nivå, vilket drastiskt förbättrar systemets svar och start-, laddnings- och dokumentöverföringstider.

Intel 670p NVMe M.2 Intern SSD

Intel 670p NVMe M.2 Internal SSD har skapats för att ge dig kraften och hastigheten du behöver för att klara vanliga uppgifter. Dessa uppgifter inkluderar att köra flera program samtidigt och spela spel.

670p kommer med den senaste Quad Level Cell NAND-tekniken och kan ge sekventiella läshastigheter på upp till 3500 MB/s, eller nästan dubbelt så snabbt som den tidigare versionen.

Dessutom erbjuder den sekventiella skrivhastigheter på 2700 MB/s, vilket ökar systemhastigheten ännu mer. Denna M.2 2280-kortplatskompatibla 2TB PCIe NVMe 3.0 x4 solid-state-enhet kan användas med olika stationära datorer, bärbara datorer och andra enheter.

SanDisk Ultra 3D SSD

SanDisk Ultra 3D SSD ger förbättrad uthållighet och pålitlighet med sina effektiva SSD:er som drivs av 3D NAND-teknik. Den kan läsa sekventiell data med upp till 560 MB/s och skriva sekventiell data med upp till 530 MB/s. Denna SSD bidrar till snabbare dataöverföring, kortare programladdningstider och ingen väntestart.

SanDisk Ultra 3D SSD erbjuder testat stress- och vibrationsskydd för att skydda din enhet förutom att ge svalare, tystare datoranvändning. SanDisk Ultra 3D SSD är från företaget som skapade solid state-tekniken och driver din prestanda till nya höjder. SanDisk-varor tillverkas enligt högsta standard och genomgår omfattande tester.

Seagate Barracuda Q5 SSD

Den interna Seagate Barracuda Q5 SSD är en NVMe SSD som fungerar upp till 2,5 gånger snabbare än SATA SSD. Den erbjuder sekventiella läs-/skrivhastigheter på upp till 2400/1800 MB/s och erbjuder hastigheter upp till 50 gånger snabbare än vanliga hårddiskar. Med denna SSD kan du förbättra din dator för snabbare nedladdningar, installationer och multitasking.

Seagate Barracuda Q5 SSD har många lagringsalternativ upp till 2TB och en liten M.2 2280 formfaktor för enkla uppgraderingar. Den mest fantastiska funktionen är att det kostnadsfria Seagate DiscWizard-programvaran som följer med denna SSD gör det enkelt att överföra och kopiera data från äldre enheter.

Timetec Premium 3D NAND QLC SSD

Timetec Premium 3D NAND QLC SSD är en intern SSD som är designad för att optimalt använda SATA III-gränssnittet under CPU-drift samtidigt som den ger bandbreddsfokuserad prestanda. Den har 3D QLC NAND Flash SSD-teknik, vilket underlättar snabbare programladdningstider, snabbare starttider, minskad strömförbrukning och ökad tillförlitlighet.

Timetec 3D solid-state-enheten använder ett 3D NAND-flashminne, som ger fullständig datasäkerhet och är robust, stötsäker och fallbeständig. Denna SSD stöder SMART, TRIM, Garbage Collection, Wear-Leveling-teknik, etc., med hjälp av dess inbyggda geniala algoritmhanteringsmekanism.

Fikwot FN955 M.2 SSD

Fikwot FN955 M.2 SSD använder NVMe1.4-protokoll och M.2 PCIe Gen4.0 x4-teknik. Den maximala SSD-läshastigheten kan nå 7350 MB/s, medan den maximala SSD-skrivhastigheten kan nå 6500 MB/s, tack vare användningen av dynamisk SLC-cache-teknik.

Det accelererar dramatiskt filöverföringar och spelladdningstider, vilket gör att dina spel och applikationer kan starta snabbare och smidigare.

Grafenens värmeavledningsdekal på Fikwot FN955 M.2 NVMe SSD sänker effektivt den interna solid-state-enhetens temperatur och skyddar mot risken för överhettningsrelaterade hårdvaruskador. På grund av dess enastående hård- och mjukvarukompatibilitet kan den effektivt hantera en mängd olika datorproblem under drift.

Slutsats

Tekniken som används för att lagra och hämta data är mycket olika i både hårddiskar och solid-state-enheter. De flesta hårddiskar kostar mindre och erbjuder mer lagringskapacitet. SSD:er är dock mycket snabbare, lättare, mer motståndskraftiga och energieffektiva.

Att välja rätt SSD kommer att avgöras av vad du vill använda enheten till. Fördelarna som kommer med din nya SSD kommer att tilltala både proffs, innehållstillverkare och spelare. Din dators hastighet och lyhördhet kommer att öka när du går från en hårddisk till en solid-state-enhet.

Du kan också utforska några bästa CPU-kylare för att hålla din processor sval för bästa prestanda.