15 bästa startup-gemenskaper där entreprenörer trivs

Startup-gemenskaper är avgörande för att entreprenörer ska trivas eftersom de kan lära sig av grundarna vad det innebär att driva ett företag. Den här artikeln hjälper dig att gå med i det bästa startup-communityt där du kan träffa unicorn startup-grundare och bortom unicorns som super unicorns, decacorns och hectacorns!

Startup-gemenskaper är avgörande för nätverkande, innovation och entreprenörskap. I sådana ekosystem av begåvade och beprövade affärsmän, möts blivande och rutinerade entreprenörer för att skapa, samarbeta och lyckas.

I den här artikeln kommer jag kortfattat förklara varför det är viktigt att gå med i en startup-gemenskap för din entreprenörsresa. Jag kommer också att presentera dig för den bästa plattformen för att få kontakt med dessa dynamiska affärsgemenskaper.

I slutet har du nyckeln till att låsa upp en värld av möjligheter och stöd på din resa mot framgång i startups öppna hav. Och om du är för otålig för att se listan, här är en lista över de startups vi tar upp i den praktiska tabellen nedan!

Här är en tabell som sammanfattar huvuddragen för var och en av de täckta startgrupperna:

Startup Community Anmärkningsvärda funktionerTillväxtMentor1:1 mentorskap för nystartade entreprenörer med erfarna mentorer.Founders NetworkOmedelbar peermentorskap, forumarkiv och investerarkontakter.StartupNation CommunityExperttjänster, vägledning, diskussioner och produkterbjudanden från Dell.SaaS-klubbenHandlingsbara råd, respektfull feedback och ansvarstagande.StartupSauce AcademyLär dig av framgångsrika entreprenörer, privata diskussioner och evenemang.GrowthHackersSamarbete med proffs, insikter och tillväxtstrategier.Indie hackareLär dig av grundarna, sök råd, nätverk och innehållstjänster.DemandCurvePrivat Slack-gemenskap för tillväxtinsikter och marknadsföringslösningar.Startup GrindGlobala evenemang, medlemskap och olika program för startups.SaaStrBranschledande innehåll, gemenskapskontakter och liveevenemang.Produktledd alliansGTM-strategiutveckling, produkttillväxtexperter och medlemskap.CoFoundersLabHitta medgrundare, samla in pengar och få tillgång till expertresurser.

En startup-community är en digital social plattform för entreprenörer, affärsmän och kreativa yrkesverksamma med innovativa affärsidéer och som letar efter startup-finansiering. Enkelt uttryckt är det en webbplats för sociala medier där du hittar likasinnade som antingen vill omvandla en idé till ett nystartat företag eller som redan har startat ett startup och är öppna för att dela sina erfarenheter med nya entreprenörer.

Eftersom startup-ekosystemet är ett nytt affärskoncept finns det inte många läroböcker som kan hjälpa dig. Så du måste lita på andra grundare som lyckades eller misslyckades med att starta ett nystartat företag. Användare av startup-communities är precis som dina kompisar som redan gått den tuffa vägen in i en enhörning eller decacorns startup och kan ge beprövade förslag som ingen annan kan, från startfinansieringsstadier till arbetet.

Dessa gemenskaper handlar dock inte bara om att chatta. Dessa sociala företagssajter är nav för handling relaterade till idéer, idévalidering, samarbete, finansieringsvägledning, skapa ritningar av startups och så vidare. Du kan byta idéer, hitta affärskompisar och till och med få investerare intresserade. Dessutom kanske du hittar mentorer som har gått igenom allt och som kan ge dig lågmängden.

Fördelar med att gå med i One

Nedan hittar du fördelarna med att gå med i olika startup-gemenskaper, följa grupper och kanaler och hitta de bästa mentorerna för att få ett försprång gentemot dina konkurrenter:

 • En sådan community hjälper dig att nätverka med likasinnade affärspersoner, potentiella medgrundare, mentorer och investerare som kan driva din startup framåt.
 • Olika startups har olika fallgropar. Bara en grundare som redan har varit där vet flaskhalsarna och hur man tar sig ur dem. Du kan omedelbart lära dig om dessa flaskhalsar och risker redan innan du startar en start om du kan få kontakt med rätt grundare.
 • Du kan också utnyttja delade resurser som samarbetsutrymmen, finansieringsmöjligheter och branschspecifik expertis.
 • Dessa är stödjande ekosystem som förstår utmaningarna med entreprenörskap och erbjuder uppmuntran under tuffa tider.
 • Du kommer ofta att upptäcka duktiga samarbetspartners och mentorer för din start från de bästa startup-gemenskaperna.
 • Du kan också använda startgrupper som platser för att marknadsföra dina idéer, nya teknologier eller startups. Här får du muntliga marknadsföringsmöjligheter gratis genom att ta del av dina nätverk.
 • Marknadsvalidering av idéer, teknologier eller produkter har ett pris. Du kan dock få det gratis från dina startup-community-kompisar.
 • Hur man väljer

 • Leta efter en gemenskap med medlemmar från olika bakgrunder och branscher.
 • Det måste finnas erfarna och populära startup-grundare på plattformen som du kan få expertråd från.
 • Webbplatsen för sociala företag bör kunna erbjuda dig samarbetsutrymmen, finansieringsmöjligheter och delade resurser eller peka dig i rätt riktning.
 • Ta reda på först om startup-gemenskapen organiserar regelbundna på plats eller virtuella konferenser, webbseminarier, möten, workshops, etc.
 • Det bör finnas olika konversationssätt, som grupper, personliga chattar, vägginlägg, kommentarer och så vidare.
 • Medlemsavgifterna måste ligga inom din budget.
 • Leta efter en aktiv startup-gemenskap så att du kan engagera dig i ditt nätverk när det passar dig. Du kan använda dessa som bollplank för dina affärsidéer, och om du når en låg nivå kan du använda AI för affärsidéer.
 • Nu hittar du nedan några av de härliga startup-gemenskaper du kan gå med i:

  TillväxtMentor

  TillväxtMentor är känt för att ge 1:1 mentorskap till nystartade entreprenörer. Med mentorer som hjälpt globalt ledande startups kan du enkelt ta reda på de blinda fläckarna för de beslut du fattar.

  Nästan 600 främsta startupmentorer är tillgängliga på denna plattform som kommer att erbjuda dig 100 % skräddarsydda råd, support och feedback till dig. Således bör du kunna ta dig igenom vägspärrarna genom att utnyttja deras år av erfarenhet. Denna positiva gemenskap kommer också att hjälpa dig att bygga ett stödjande nätverk.

  Founders Network

  Om du tillhör den tekniska startup-entreprenörsgemenskapen, Founders Network är det rätta valet för att få ett mentorprogram för hela livscykeln. I denna globala community kan du be om råd och dela med dig av dina erfarenheter.

  Denna plattform gör peermentorskap tillgängligt direkt för dig när som helst, var som helst. Det har 7+ år av forumarkiv där du hittar svar på dina frågor. Det utökade e-postforumet gör att du kan skicka inlägg och svara från din inkorg. Kommunikationen kan även integreras med Slack.

  Dessutom låter det dig få kontakt med en investerare relaterad till din sektor från katalogen och uppdatera dem med dina månatliga framsteg.

  Läs också, YouTube Gems: Sam Altman om att lansera och driva en framgångsrik start.

  StartupNation Community är en utökad tjänst från den ursprungliga StartupNation-portalen som tillhandahåller experttjänster för att utveckla en idé eller konsumentteknologi till ett nystartat företag.

  På communitysidan får du användbara länkar för vägledning för att starta ett litet företag, gig eller frilansande byrå, poddsändningar av experter från startupgrundare, bevakningar om lokala startupsatsningar i USA städer som Detroit och erbjudanden om Dells produkter och tjänster för startups .

  Gemenskapssidan är också värd för olika diskussionsforum för nystartade aspiranter, som Business Planning, Grab Bag, Sharing Economy, Side Hustles, Social Media Marketing och många fler.

  SaaS-klubben

  Om du planerar att bygga ett nystartat företag på SaaS eller vill se det växa till en ny höjd, SaaS-klubben är rätt gemenskap för dig. Grundare eller entreprenörer av nystartade SaaS-företag kan gå med i det för att få steg-för-steg-råd om fokuserade ritningar.

  Istället för att överväldiga dig med information, ger den dig användbar information som ger snabbare resultat. När du får ärlig feedback på dina handlingar men på ett respektfullt sätt kan du göra nödvändiga ändringar. Dessutom ger det dig stöd för ansvarsskyldighet så att du kan fortsätta med ditt företag.

  StartupSauce Academy

  Endast en SaaS startup-entreprenör vet hur svårt det är att bygga den här typen av verksamhet. Som tur är behöver du inte vara ensam på denna resa om du är med StartupSauce Academy. Här blir du introducerad till andra framgångsrika entreprenörer utanför Silicon Valley och lär dig av dem.

  Denna privata community för SaaS-grundare tillåter inte direkta konkurrenter att gå med i den. Därför kan du öppet diskutera känsliga punkter som ekonomi, konverteringsfrekvens, tillväxthack och många fler.

  Dessutom kan du kommunicera med andra gruppmedlemmar med hjälp av Slack och Zoom. Tillgång till innehåll enbart för medlemmar, månatliga evenemang och workshops och regelbundna hjärnanrop är andra fördelar med att gå med i denna community.

  GrowthHackers

  GrowthHackers är en startup-gemenskap som endast är inbjudna och fokuserar på att låsa upp tillväxt genom samarbete. Här kan du få kontakt med tillväxt-, produkt- och marknadsföringsproffs som har hanterat liknande utmaningar och övervunnit dem framgångsrikt.

  Att gå med i denna community innebär att du kommer att kunna dela dina egna insikter samtidigt som du lär dig av experterna och upptäcker nya strategier för tillväxt. Det är också idealiskt för att utöka ditt globala nätverk och få nya perspektiv genom kamratsamarbete.

  Tillsammans kan ni lösa problem som många entreprenörer står inför genom att gå med i diskussionen om tillväxt, marknadsföring och experiment. Det är också en säker plattform för att dela kunskap, lärande och verkliga upplevelser.

  Indie hackare

  Indie hackare är en gemenskap där du kan lära dig av grundarna av framgångsrika onlineföretag. Det ger dig också chansen att få kontakt med andra entreprenörer som startar och utvecklar sina egna företag.

  Grundare av lönsamma satsningar går med i denna plattform för att dela med sig av sina erfarenheter, medan de nya medlemmarna kan söka råd närhelst de har fastnat. Medlemmar i denna grupp får också organisera möten för nätverkande och live-engagemang.

  Indie Hackers har också en podcast, nyhetsbrev och artikeltjänster. Grundare kan bidra till dessa, och andra kan lära av här.

  DemandCurve

  Marknadsföring spelar en viktig roll för att få ditt nystartade företag att fungera. DemandCurve erbjuder en privat Slack-gemenskap där du kan utbyta tillväxtinsikter med marknadsförare i världsklass. Legitima marknadsförare går med i denna gemenskap för att dela tillväxttaktiker och ritningar.

  På Slack-kanalen kan du diskutera olika SEM-taktik, innehåll och SEO, målsidor, e-handelsplugins och annonser, annonsnätverk, marknadsföringsverktyg och B2B-uppsökande.

  Här kan du ställa alla frågor som har stört ditt företag och få feedback från marknadsförare som tillhör de snabbast växande startupen. Oavsett hur svårt tillväxtproblemet är kan du hitta lösningen genom samarbete.

  Startup Grind

  Derek Andersen, grundaren, och några av hans andra entreprenörer förstod att det gemensamma problemet med startup-ekosystemet är att starta ett företag. De skapade en startup-rörelse, och snart tog den formen av Startup Grinddet största startup-communityt i världen, som grundarna hävdade.

  Startup Grind hjälper varje startup-aspirant på olika sätt, som lokala evenemang, globala konferenser, medlemskap, partnererbjudanden, studentprogram, investerarprogram, lärandeinnehåll och bloggar.

  Du kan gå med i Startup Grind som Chapter-direktör, communitymedlem, investerare eller sponsor. Det finns inga anslutningsavgifter, så bra för din ficka. Anslutningsformen är dock mycket utarbetad och kräver avsevärd ansträngning att fylla i så att grundarna kan betrakta dig som medlem.

  SaaStr

  SaaStr är en av de största grupperna av Software-as-a-Service-grundare och entreprenörer. Målet med den här plattformen är att hjälpa startups växa samtidigt som processen blir mindre stressande för entreprenörer. För det erbjuder den branschledande innehåll och gemenskapskopplingar.

  Även om SaaSTr började sin resa som en WordPress-blogg, expanderade den med tiden och erbjuder för närvarande flera resurser, såsom e-böcker, videor, veckovisa workshops, podcaster och SaaStr University-kurser. Communitymedlemmarna får möjlighet att delta i liveevenemang runt om i världen.

  Förutom dessa fungerar SaaStr som ett samförsäljningsutrymme, en automatiserad e-lärande plattform och en plats för att få investeringsfonder.

  Produktledd allians

  Om du är nystartad på en redan mättad marknad av företags- eller konsumentprodukter måste du skapa en solid go-to-market-strategi (GTM) för att lansera din programvara, app eller konsumentvaror. En GTM-strategi kan kosta tiotusentals till miljontals dollar, men det kan du undvika om du går med Produktledd allians.

  Detta är en nystartad community som är värd för produkttillväxtexperter, produktproffs, tankeledare och startupgrundare. Dess rika gemenskap av livfulla produktproffs och högkvalitativt innehåll hjälper dig att skapa och validera den bästa PLG-strategin för din startup eller ditt småföretag.

  Det erbjuder en gratis medlemskapsplan med begränsad tillgång tillsammans med betalplaner som Pro och Pro+-medlemskap.

  CoFoundersLab

  Behöver du omvandla din idé till en startup, sätta upp den, utveckla den till en inkomstbringande verksamhet och få pengar att växa ytterligare? Erfarna startup grundare och ledare på CoFoundersLab.

  I första hand hjälper det dig att hitta en medgrundare för din start. Men du kan också skaffa finansiering från verifierade investerare. Den har två utvalda produkter: CoFoundersLab Launch och Find Your CoFounder. I skrivande stund är medlemskap gratis men kan snart hamna bakom en betalvägg.

  CoFoundersLab Launch hjälper dig att få en dedikerad tillväxtpartner för startupen, få kontakt med en expertgemenskap av startupgrundare och gå med i veckovisa mästerklasser som genomförs av branschexperter.

  Find Your CoFounder hjälper dig främst att söka i hela databasen med communitymedlemmar för att hitta rätt mentor, investerare eller rådgivare. Du kan också utöka ditt startup-gemenskapsnätverk med det här verktyget.

  Förutom dessa startup-gemenskapsvarumärken, hittar du också likasinnade affärsmän och startup-mentorer på vanliga sociala medieplattformar. Nedan hittar du tre toppgrupper som du kan gå med i nedan:

 • Startup Growth Hub på Discord
 • StartUp Business and Entrepreneurs Network på LinkedIn
 • Nystartade företag på Reddit
 • Prova några av dessa gemenskaper och se vilken som passar bäst för dig, eftersom allas entreprenörskapsbehov är olika. Den här listan bör dock ge dig ett försprång.

  Slutsats

  Entreprenörskapets landskap är i ständig utveckling. Du måste trivas i det här landskapet, och det borde också vara ditt slutmål.

  I den här ultimata genomgången av start-gemenskaper har vi avslöjat de bästa plattformarna för dig att få support, delade resurser, mentorskap och samarbetsmöjligheter som du behöver.

  Härnäst hittar du de bästa plattformarna för att lista eller lansera din produkt.