12 bästa programvara för att skriva för att skriva din drömbok [2023]

Är du intresserad av att skriva den näst bästa skönlitterära romanen? Om ja, bör du inte missa den här artikeln av en slump.

Ny skrivmjukvara är en av de många kreativa innovationerna av tekniska framsteg. Sådan programvara har blivit en välsignelse för författare och romanförfattare, särskilt de som specialiserar sig på att skriva fiktiva berättelser. Det är utmanande att skriva skönlitteratur korrekt, eller åtminstone skönlitteratur som säljer.

Varje blivande skönlitterär författare har en författare som motiverar dem att skapa. När du först lämnar din vardagliga verklighet och ansluter dig till en stor författares fantasi, är det en fantastisk upplevelse. Att skriva kräver ofta engagemang och oräkneliga timmars arbete innan ditt språk kan gnistra och dina karaktärer utvecklas tillräckligt med kött för att vinna läsare.

Samma mirakulösa process kan dock visa sig vara en förbannelse om du försöker skriva med din röst. Det är här ny skrivprogramvara kommer till din räddning.

Vad är Novel Writing-programvara?

Novel writing software är ett onlineverktyg för att skapa, organisera, formatera och revidera manuskript. Ditt arbete måste förberedas i enlighet med branschaccepterade bokformateringsstandarder innan du kan skicka in dina färdiga manuskript till byråer eller förlag. Författare behöver ofta hjälp med mödosam formatering.

Ny skrivprogramvara gör det möjligt för författare att lägga mer tid och flexibilitet på berättelser genom att hjälpa dem med nödvändig formatering. Dessa verktyg ger dig också effektiva och praktiska verktyg som kan hålla dig på rätt spår och organiserad när du skriver.

Varför ska författare använda ny skrivprogramvara?

Ny skrivprogramvara kommer med specifika formateringsverktyg och komponenter som gör det så enkelt och snabbt som möjligt för dig att skapa en branschstandardlayout.

Korrekt sidnumrering, rubriker, skapa främre och bakre omslagssidor, boktitlar och undertexter, kapitelrubriker, kapitelskillnad, skapa en försättssida och andra formateringselement är bara några av dessa.

Formateringsalternativen är dock inte tillgängliga i vanliga ordbehandlare eller anteckningsprogram. När du skriver blir det allt mer tröttsamt att fysiskt redigera en hel bok. Därför finns många nya skrivprogramvarualternativ tillgängliga för att hjälpa författare med detta, som var och en erbjuder unika möjligheter som kan påskynda skrivprocessen på olika sätt.

Hur använder man programvaran Novel Writing?

Att använda nya skrivprogram är inte utmanande. Eftersom de flesta av oss gör skrivarbete på bärbara eller stationära datorer måste du installera det på din enhet eller öppna deras webbplats. Många nya skrivprogram erbjuder möjligheter att skriva online utan att installera programvaran på enheten.

När du har öppnat programvaran eller webbplatsen är allt du behöver göra att registrera dig eller logga in med dina referenser och börja arbeta. Många av dessa verktyg kräver medlemskap så att du kan välja medlemskap efter dina behov och krav.

Vilka är fördelarna med att använda Novel skrivprogram?

Det finns massor av fördelar med ny skrivprogramvara som helt kommer att förvåna dig. Så låt oss utforska några av dem.

Att få ordning på saker och ting

Den nya skrivmjukvaran kan göra processen enklare genom att konsolidera all din forskning på en plats. Du kan ordna eller kategorisera din studie med hjälp av klassificeringsverktygen den erbjuder. Du kan också använda etiketter eller taggar för att göra ditt arbete enklare. Dessutom kommer det att vara till hjälp att ha en central plats för alla dina länkar, fotografier och anteckningar.

Gör redigeringen enkel

Den nya skrivprogramvaran kan ge dig redigeringsförslag. Det kan upptäcka skrivfel, stavfel och skiljetecken. De kan till och med avgöra om du har använt vissa termer överdrivet.

Skapa bättre karaktärsdrag

Även karaktärsutveckling kan underlättas genom att skriva programvara. Det kan hjälpa dig att skapa en karaktärsskiss och se till att alla dina karaktärer alltid agerar på samma sätt.

Skapa en disposition

Med skrivprogram kan du skapa en komplex plan som är enkel att följa och enkel att ändra. Genom att använda sådan programvara kan du hålla din skiss ur vägen men ändå lättillgänglig. Istället för att begränsa din arbetsstil, utvecklar skrivande programvara den.

Bidra till publicering

Du kan polera dessa delar av din bok med hjälp av skrivprogram. Det kommer också att låta dig veta var ditt skrivande kan förbättras och hur det står sig mot arbetet från andra författare som har nått framgång.

Nu kommer du att ha en perfekt idé om ny skrivprogramvara. Så låt oss gå direkt till att utforska några av de bästa.

Reedsy

Reedsy bokredaktörens funktioner är otroligt användarvänliga och fokuserade på att göra en underbar bok. Denna produktivitetsprogramvara sätts in medan du skriver och konverterar ditt arbete till en helt strukturerad bok eller e-bok som kan matcha med konventionellt publicerade, sakkunnigt förberedda publikationer. Du kan också lägga till avsnittsbrytningar, scenbrytningar, foton och fotnoter under ”Skrivläge”.

Reedsy bokredaktörens ”anteckningar” är den mest förtroendefulla. Du kan organisera dina anteckningar fritt och utveckla, modifiera, fästa och klippa ut anteckningar från ditt litterära arbete. De ytterligare fördelarna inkluderar enklare att skriva och redigera, arbeta med kollegor och exportera din text i flera format.

Scrivener

Den mest kända mjukvaran nu är i särklass Scrivener, som var bland de första som kom ut på marknaden. Flexibiliteten och funktionsrikedomen hos Scrivener är dess viktigaste fördelar.

Den har haft gott om tid att utveckla och införliva kommentarer från dess stora community, så den är full av funktioner, från anteckningskort till namngeneratorer. Det ger också ordräkningar, målövervakning och anteckningsutrymmen.

Du kan använda verktygen på en mängd olika sätt för att passa din stil på grund av den omfattande flexibiliteten och anpassningsbarheten det ger. På grund av gruppens storlek kan du också dra nytta av allmänt tillgängliga verktyg som karaktärs- och berättelsemallar.

LivingWriter

En webbläsare krävs för att använda LivingWriter, en nyare typ av programvara för att skriva böcker. Det här är ett vackert verktyg för att skriva romaner att tänka på om du skriver mycket skönlitteratur och tycker att annan programvara för att skriva romaner är skrämmande. Den erbjuder många författarmallar som gör det lättare för dig att snabbt planera en berättelse, roman eller bok.

Innan du skriver ett enda ord låter LivingWriter dig infoga alla dina bisarra karaktärer, fantastiska miljöer och magiska artefakter i din roman. Dessutom stöder deras editor versionshantering och automatisk kontinuerlig molnsynkronisering.

Squibler

Den finaste skrivplattformen i världen, Squibler, gör det lättare för romanförfattare att skriva. Det är ett lättanvänt skrivprogram som inkluderar en enkel men utmärkt textredigerare och ordbehandlare. Den erbjuder mer än 500 handlingsidéer för romanförfattare, samt fullt förberedda mallar och en plotgenerator.

Squibler tillhandahåller några av de mest utmärkta verktygen och funktionerna för romanförfattare. Användargränssnittet, textredigeraren och instrumentpanelen är enkla att använda och okomplicerade. Den har också ett dra-och-släpp användargränssnitt för att strukturera och organisera kapitel, avsnitt och anteckningar. Squibler inkluderar också en första radens generator, generator för berättande förslag och plotgenerator för romanförfattare av alla genrer.

Novlr

Novlr är ett webbaserat romanskrivverktyg med ett fantastiskt användargränssnitt, massor av användbara funktioner och massor av material för att guida dig genom processen att lära dig att skriva en bok. Med sin eleganta struktur är Novlrs visuella dragningskraft och estetiska dragningskraft bland de viktigaste punkterna.

Precis som Word ger den också stavning och grammatiska rekommendationer, vilket är något som bara ett fåtal bokskrivande program tillhandahåller. Den sparar och genererar automatiskt en versionshistorik, vilket verkligen är betryggande. Den innehåller information om antal ord och till och med inspirerande kommentarer för när du når dina mål.

Plaska

Dabble är ett ordbehandlingsprogram som låter dig skriva som ett proffs, behålla dina mål för ordräkning, hålla sig till en deadline och organisera om scener och kapitel med dra och släpp. Den innehåller ett plotrutnät som gör det enkelt att visualisera din berättelse från ett brett perspektiv.

Du kan omorganisera efter behov, lätt upptäcka narrativa luckor och ta så mycket information som du vill anteckningar om varje berättelsepunkt. Manuskriptalternativen gör det enkelt att fastställa mål för ordräkning och övervaka dagliga och övergripande framsteg. Även helgdagar kan utses, och systemet kommer att ta hänsyn till dem i beräkningen av dina dagliga ordmål.

NovelPad

NovelPad är enkel att använda programvara som hjälper användare att skriva romaner effektivt. Det gör det möjligt för dem att lägga till scenkort på plottavlan, ordna dem i plotter och subplotter och sedan ordna dem alla på kapiteltavlan för att hantera berättelsen. En viktig komponent i användarens roman är en funktion som kallas scenkort, som de har.

Genom att helt enkelt dra och släppa kan användarna sätta ihop och ändra storybeats. Dessutom gör det det möjligt för människor att redigera specifika scener, kontrollera deras framsteg, arkivera, etikettera och snabbt tilldela kapitel och platser. En snabb redigeringsfunktion gör det möjligt för användare att gå in i den scenen var som helst och ändra den utan att bli avbruten. NovelPads enkla design gör det möjligt för användare att koncentrera sig.

Ulysses

Appbutikerna för Mac OS och iOS tillhandahåller båda Ulysses, en ordbehandlare och programvara för Mac. Den integreras med en stor del av Apples ekosystem eftersom den synkroniserar data till iCloud-tjänsten.

Ulysses inkluderar ett enda bibliotek för alla dina papper, en komplett versionshistorik över ändringar och möjligheten att dölja menyval för att skriva utan distraktion. Dessutom låter Ulysses dig exportera ditt arbete i olika former av dokument.

Det finns massor av funktioner inpackade i denna nya skrivprogramvara. Du kan byta redigerarens tema och synkronisera ditt arbete med olika enheter. Dessutom ger det förbättrad dokumenthantering, omedelbar inlägg till WordPress och Medium, olika exportformat och mycket mer!

Dramatica

Dramatica är en programvara för att skriva romaner som betonar karaktärernas tillväxt. Det hjälper till att upprätthålla överensstämmelse med dina karaktärers personligheter, handlingar och bedömningar. Du kan använda programmet för att rita ut berättelserna för varje unik karaktär noggrant. Du kan också kartlägga deras vändpunkter och kritiska händelser och notera hur de relaterar till din berättelses centrala tema.

Syftet är att ge dig friheten att skriva och följa dina egna berättelser från dina nyckelkaraktärers synvinkel. Eftersom du kan se situationen från alla vinklar, hjälper dessa djupgående men anpassningsbara karaktärsprofiler dig att ta bort berättelsens brister och motsägelser. Dramatica erbjuder förslag på förbättringar beroende på ditt ämne, förutom att hjälpa till med att skapa karaktärer och administrera.

AutoCrit

Utan hjälp av en professionell redaktör eller korrekturläsare kan AutoCrit, ett redigeringsverktyg för romanförfattare, hjälpa dig att öka läsbarheten. Den utvärderar ditt manuskript jämfört med bästsäljande böcker och verk inom ditt område och ger förslag på att stärka dialogen, ordval, upprepning etc.

AutoCrit är en fantastisk tjänst som gör att du självständigt kan redigera ditt arbete från en professionells synvinkel. Dessutom har programvaran ett användarvänligt, modernt gränssnitt och rimliga priser, med tanke på variationen av redigeringsalternativ.

Skönlitteratur

Fictionary är ett online-program för att skriva romaner som tar ett annat tillvägagångssätt. Verktyget lägger mer vikt vid att redigera din bok efter att du har skrivit den än att hjälpa författaren att utveckla ett koncept till en komplett roman.

När du har importerat din roman blir Fictionarys analytiska förmåga dess största styrka. Det kan hjälpa dig att få ett brett perspektiv på din berättelses bana.

Du kan också använda de användbara förslagen i ”Plot”-delen av sidofältet för att inspirera dig att tänka på varje scens natur, syfte och mål.

Bibisco

Ett skrivbordsbaserat verktyg som heter Bibisco har ett utmärkt urval av funktioner och ett snyggt, överskådligt användargränssnitt. Dess gränssnitts enkelhet och det faktum att det har sektioner för alla nyckelelementen i bokskrivandet är dess främsta fördelar.

Med flexibiliteten att lägga till bilder till föremål som karaktärer och platser är den snyggt inställd. Den innehåller grafer för att illustrera ämnen som fördelningen av karaktärer och objekt och kapitellängder. Verktyget för karaktärskopplingar är en annan utmärkt funktion.

Författare Obs

Syftet med skrivprogramvara är att hjälpa dig med skrivandet och göra dem lättare att hantera. Du bör överväga att använda professionella skrivverktyg för att hjälpa dig om du precis har börjat skriva din första roman eller bok.

Det är dock viktigt att komma ihåg att skrivverktyg inte kan skapa din berättelse åt dig. Istället effektiviserar det skrivprocessen så att du kan koncentrera dig på att vara kreativ. Skrivprogram finns i en mängd olika former, var och en med sina egna fördelar. Det skulle vara bäst att studera mjukvarualternativen noggrant innan du väljer en eller flera som bäst uppfyller dina unika krav.

Slutsats

Dagarna när en författare bara behövde en skrivmaskin är sedan länge förbi. Programvara för att skriva romaner är en avgörande komponent i den moderna processen för att skriva romaner. Du kan organisera dina romansektioner, göra anteckningar, samarbeta, skriva utan att bli distraherad, formatera ditt arbete och mer med hjälp av bra, pålitlig programvara för att skriva romaner.

Med den medföljande listan över nya skrivprogram, kan du utan tvekan upptäcka en som uppfyller alla dina krav och garanterar en positiv skrivupplevelse.

Du kan också utforska strategin för innehållsmarknadsföring för e-böcker.