8 bästa offerthanteringsprogramvara för att hålla reda på alla erbjudanden

Om du är en byrå som arbetar med kunder är du väl medveten om smärtan med faktureringsprocessen.

Börja med att skapa offerter, skicka in dem för godkännande och så vidare. Alla dessa ekonomiska steg äter upp mycket av din tid.

För att spara tid och ansträngning och effektivisera faktureringsprocessen behöver du ett system för offerthantering som tar hand om saker och ting på ett enda ställe.

I den här bloggen kommer du att lära dig exakt vad som är programvara för offerthantering och vad som är de bästa offertprogramvaran som finns på marknaden.

Vad är en offerthanteringsprogramvara?

Programvara för offerthantering låter dig förbereda affärsförslag och svara snabbt på anbudsförfrågningar. Med hjälp av denna programvara kan du automatisera förslagsskrivning, lägga till offertfält med värden från CRM och bearbeta fakturering snabbare.

Låt oss se det så här.

Offertprocessen är den första kontaktpunkten mellan ditt företag och potentiella kunder bortom marknadsföring och försäljningssamtal. En korrekt, komplett offert levererad i ett professionellt förslag hjälper dig att göra ett gott intryck.

Istället för att kommunicera via e-post och sätta offerter med kunderna, möjliggör offerthanteringsplattformen alla konversationer på en enda plats för alla – företagsägare, säljare och kunder.

Låt oss titta på några av de viktiga funktionerna du bör leta efter i programvara för offerthantering.

Funktioner i offerthanteringsprogramvara

#1. Professionella affärsmallar

En komplett, korrekt offert i ett proffsigt förslag kommer att göra ett bra första intryck. Quote Management Software erbjuder mallar att anpassa för att möta dina affärsbehov och skapa professionella dokument.

#2. Arbetsflödesautomatisering

Fyll enkelt i offerter från ditt bokföringsprogram med aktuell produkt- och prisinformation.

#3. Minskade mänskliga fel

Chansen att göra fel i manuellt gjorda offerter är högre jämfört med automatiserade offerter byggda av dessa verktyg.

#4. Merförsäljning

Du kan lägga till detaljerade, lättillgängliga merförsäljningsalternativ i offerter.

#5. Synlighet i försäljningscykeln

Bli meddelad när en kund ser din offert för snabb uppföljning och diskutera enkelt sakerna inom plattformen.

#6. Automatiserade betalningscykler

Med programvara för offerthantering på plats behöver du inte manuellt ta upp en upprepad faktura för betalningar.

Nu när du har en god uppfattning om funktionerna, är det dags att kontrollera några av de bästa offert- och fakturahanteringsprogramvaran rankad efter deras popularitet.

Låt oss börja.

SuperOps.ai

SuperOps.ai är en PSA-plattform (Profession Services Automation) som hjälper företag att driva sin verksamhet smidigt. Den har en inbyggd offerthanteringsfunktion som säkerställer att din offert når din kunds inkorg med bara några klick.

Du kan skapa en offert med alla serviceartiklar och skicka den till din kund med en länk till offerten. Genom att använda den delade länken eller portalen kan dina kunder enkelt godkänna eller avvisa en offert, vilket förenklar processen. Kunder kan till och med lägga till kommentarer när de godkänner eller förkastar ett citat, vilket ger större sammanhang och mindre förvirring.

Med SuperOps offertlänkade konversationer kan du diskutera och lägga till konversationerna med dina kunder vid sidan av offerten. På så sätt avslutar du den långa tråden av e-postmeddelanden utanför plattformen för att diskutera samma citat som du kommit överens om.

Scoro

Scoro är en lättanvänd plattform för att samarbeta kring projektofferter, fakturering och spårning av allt på en enda plats. Det hjälper ditt team att samarbeta i projektuppgifter för att ha en klar överblick över de pågående och slutförda uppgifterna. Du kan spåra den tid som spenderas på uppgifter och fakturera därefter till dina kunder.

Scoro förenklar din offertprocess genom att bygga färdiga offerter för fördefinierade tjänster, segmenterade kundprofiler och kurskort i flera valutor. Därefter kan du anpassa dessa fakturor baserat på arbetsorder och förvandla standarddokument till personligt PDF-format med klick. Du kan till och med spåra ditt teams försäljning och sätta försäljningsmål med hjälp av anpassningsbara instrumentpaneler.

Precis som många projekthanteringsverktyg delar Scoro också integration med mer än 1000+ verktyg via Zapier. Några av Scoros integrationer inkluderar projekthanteringsverktyg som Slack, Asana, Jira, Trello, Basecamp och mer. Det är också lätt att integrera med Slack, Gmail och Google Calendar för att hålla saker i kommunikationen.

Bitrix24

Bitrix24 är en förenad samarbetsmjukvara som hanterar olika aspekter av ledning, samarbete och teamkommunikation. Det är en webbaserad lösning för företagets olika verksamheter i en enda plattform, vilket eliminerar behovet av flera SaaS-verktyg. Några av dess lösningar inkluderar projektledning, fildelning, försäljningshantering, kontakter, e-postmeddelanden och mer.

Med Bitrix24 kan du skapa obegränsade offerter och integrera plattformar som PayPal för att acceptera onlinebetalningar. Dess arkitektur är molnbaserad, och dess öppen källkod gör den stressfri för att registrera dig och skapa fakturor för dina kunder. Bitrix24 delar också integration med redovisningsappar som Xero, vilket gör det bekvämt för klientinteraktioner.

När du väl har registrerat dig på Bitrix24 kommer du att se många alternativ förutom fakturaverktyget. Du kan använda dessa alternativ för att samarbeta med olika avdelningar på ditt företag, som marknadsföring och försäljning, HR-ledning, etc., med offert- och fakturahanteringsverktyg. En miljon företag litar på den och har en mobil lösning som fungerar på din smartphone eller surfplatta, oavsett om det är Android, iPhone eller iPad.

ITarian

ITarian är en IT-hanteringsplattform för företag som erbjuder tjänster för hantering av biljetter, fjärrstyrning av arbetsflöden, fjärrskrivbord och slutpunktssäkerhet.

ITarian erbjuder en offerthanterare-funktion som hjälper till att förenkla processen att skapa polerade offerter. Dessa offerter är integrerade med CRM så att dina säljare kan lägga mer tid på att bygga kundrelationer.

Den har förbyggda professionella offertmallar som påskyndar din försäljningscykel. Du har också möjlighet att automatiskt fylla i offerterna med fälten från distributörer.

Hubspot

Hubspot är en av de mest populära marknadsföringsplattformarna. Det är ett CRM-verktyg som gör att du kan skicka e-postmeddelanden och registrera kundsvar i en instrumentpanel gratis. Människor använder Hubspot för dess enkla innehållshanteringssystem, som genererar formulär som kan bäddas in som e-posttillval eller användas på målsidor.

Det är inte många som vet att Hubspot har offertmjukvara från sina säljhub-tjänster. Med Hubspots offerthanteringsverktyg kan du skapa märkesofferter på några minuter. Du kan designa säljofferter som matchar ditt företags varumärke inom några sekunder efter att du har mottagit förfrågan – vilket säkerställer att du kommer att hålla köparen fräsch i minnet.

CRM-verktyget hjälper dig också att samla in elektroniska signaturer i din offert och hantera alla mottagna betalningar på samma plats där du hanterar affärer. Försäljningsofferter från HubSpot kommer automatiskt att hämta all kontakt- och produktinformation som är kopplad till en affär, vilket sparar dig mycket manuellt skrivarbete.

Onpipeline

Onpipeline är ett molnbaserat CRM som hjälper företag att förbättra kundrelationer. Programvaran gör det enkelt för säljteam att hantera kontakter, affärer, aktiviteter, automatisering och hela säljprocessen var som helst.

Offertgodkännande sparar alla dina offerter i utkastset för godkännande från ledningen, oavsett godkännandestatus. Med bara ett klick kan du snabbt och enkelt skicka erbjudandet direkt från Onpipeline när erbjudandet är klart och klart att skickas till kunden.

Med Onpipeline har användare möjlighet att lägga till artiklar från en förgjord prislista eller skapa anpassade artiklar utan att någonsin behöva konsultera prislistan. På så sätt kan företag skapa mer effektiva och effektiva erbjudanden, vilket sparar tid och pengar.

Citat

Quoter är ett intuitivt, lättanvänt verktyg som gör offertbyggandet snabbt. Det är molnbaserad programvara som är tillgänglig för hela ditt team utan att du behöver köpa flera licenser. Du får tillgång till massor av färdiga mallar som ditt team kan konfigurera när du är på språng och skicka offerter snabbare.

En av de mest utmärkande egenskaperna är Quoters integrationer med tredjepartsplattformar och SaaS-verktyg. Några av dess populära arbetsflödesintegrationer inkluderar Hubspot, Salesforce, QuickBooks, Avalara Tax, Zoho och så vidare. Eftersom den är en offertprogramvara delar den viktiga redovisningsintegrationer med FreshBooks Classic, QuickBooks Online och Xero.

Återkommande offertbetalningar kan hanteras smidigt i Quoter. När du har integrerat den med din bokföringsprogramvara kan du välja en betalningsport för automatisk behandling av återkommande betalningar. Quoter har också en funktion för att ställa in e-postpåminnelser till kunder för väntande offerter.

PandaDoc

PandaDoc är en programvara för e-handelsavtalshantering som förenklar offerthanteringsuppgifter som att skapa fakturor, få signaturer från kunder och få godkännande från chefer, allt i en plattform. Den levereras med inbyggda juridiskt bindande e-signaturer som gör den GDPR-kompatibel och låser juridisk information för att förhindra datamisstag.

Dess programvara för hantering av förslag är utformad för att hjälpa företag att förbättra sina säljteams effektivitet med automatisering av kontraktsskapande. Du kan generera säljofferter och fakturor på några minuter. Vidare kan du enkelt redigera produktbeskrivningarna och uppgiftsbeskrivningarna, redigera kvantiteter och mängder och lägga till bilder.

PandaDoc erbjuder 750+ fakturamallar i deras PandaDoc-mallgalleri, vilket sparar dig mycket tid och designansträngningar. Du kan skicka offerterna till kunderna och de kan betala med Stripe och kreditkort. Sedan kan du ställa in uppföljningspåminnelser för kundbetalningar när du är klar med faktureringen.

Slutord

Att hantera kundbetalningar är en ansvarsfull aktivitet som du inte kan förbise. Företagsägare vet att det är krävande, men säljteamet lägger ner sin värdefulla tid på att skapa offerter.

Programvara för offerthantering, om den introduceras i processen, löser de flesta problem och sparar mycket tid för säljteamet så att de kan fokusera mer på att generera försäljning.

Slutligen är det avgörande att skapa fakturor, och att börja experimentera med dessa plattformar kommer bara att påverka ditt företag positivt.

Kolla sedan in anpassade priskalkylatorer.