12 bästa identifieringsappar för att utnyttja din telefonkamera [2023]

I dagens värld har de flesta med sig en smartphone. Och för en majoritet av smartphoneanvändare har kameran i deras telefon stor betydelse.

Från att fånga ögonblick i form av bilder till att använda Augmented Reality, människor använder sina mobiltelefonkameror för olika ändamål.

Men det har en annan fantastisk användning. Smartphonekameror kan fungera som en visuell sökmotor och hjälpa dig att identifiera saker du stöter på i ditt dagliga liv.

För att göra saker tydligare, om du någon gång stöter på något okänt när du är på gatan i ditt hem, kan du ta fram din smartphone och ta reda på vad det är. Medan din telefonkamera kan göra det behöver den hjälp för att utföra sådana uppgifter.

Och lyckligtvis finns det många identifieringsappar tillgängliga i Play Store och App Store för att ge den hjälpen. Den här artikeln kommer att lista några av de bästa identifierarapparna för att utnyttja din telefonkamera. Men innan dess, låt oss förstå appar för bildigenkänning.

Vad är appar för bildigenkänning?

Bildigenkänningsappar är applikationer som hjälper användare att identifiera bilder, föremål, personer, djur, platser och så vidare, med hjälp av artificiell intelligens. Den här typen av appar använder maskininlärning och AI för att känna igen ett brett utbud av bilder.

Bildigenkänningstekniken pekar för närvarande mot en ljus framtid och att utföra många komplexa uppgifter blir gradvis mer och mer tänkbara för varje dag som går.

Dessa inkluderar att söka efter visuellt innehåll, implementera autonom navigering och många fler.
Med hjälp av appar för bildigenkänning kan användare få sin telefonkamera att identifiera specifika bilder från en enorm datamängd, och det också, utan mänsklig inblandning.

Använd fall av bildigenkänning i det dagliga livet

Oavsett om du är medveten om det eller inte, ser du användningen av bildigenkänning i ditt dagliga liv. Här är några av dessa användningsfall:

#1. Spelande

Bildigenkänning har revolutionerat spelindustrin. För närvarande har denna teknik gjort det möjligt för spelare att använda sin faktiska plats som en arena och ge sig ut på virtuella äventyr.

#2. Sjukvård

Bildigenkänning har visat sig vara en välsignelse för sjukvårdsindustrin. Med hjälp av denna teknik kan robotar utföra mikrokirurgiska ingrepp med yttersta precision.

Bildigenkänning hjälper också att upptäcka patienters känslor i realtid för att förstå hur de känner sig under sjukhusvistelse eller före utskrivning.

#3. säkerhet

Oavsett om det är en organisation, en bank eller en smartphone – säkerhet är en viktig faktor att tänka på. Bildigenkänning hjälper till att implementera biometriska enheter, CCTV-kameror, ansiktsigenkänning, etc., för att säkerställa vår säkerhet var vi än är.

Nu när vi har en kort förståelse för vad bildigenkänningsappar och deras användningsfall är, låt oss nu se några av de mest fantastiska alternativen att överväga:

Calorie Mama AI

Calorie Mama AI är en kaloriräknare-app som hjälper användare att automatiskt räkna kalorier enkelt genom att helt enkelt ta bilder av deras mat. Denna bildidentifierare använder AI-teknik för att bedöma ditt matfoto och försöka upptäcka vad maten kan vara.

När det har upptäckts kan du bekräfta maten för att registrera ditt kaloriintag. Förutom att räkna kalorier, tillhandahåller appen också träningsplaner som personliga tränare har skapat. Det bästa med Calorie Mama är att den blir mer exakt med sin upptäckt och förslag ju mer du använder den.

Även om Calorie Mama är gratis att installera, har den extra funktioner som automatisk loggning av ytterligare näringsämnen, anpassade kalorimål, makro/mikronäringsmål, etc., för premiumanvändare. Prenumerationer är tillgängliga för $9,99/månad och $29,99/år för både iOS- och Android-användare.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Coinoscope: Myntidentifierare

Coinoscope är en visuell sökmotor som identifierar mynt med din smartphonekamera. Efter att ha klickat på ett mynts bild visar appen användarna en lista med liknande mynt.

När du trycker på ett mynt från listan kommer Coinoscope att starta din webbläsare och visa dig ytterligare information. Om du inte känner till myntvärdet, tryck på ”Uppskatta värde” för att få en ungefärlig uppfattning.

Coinoscope är en gratis applikation med köp i appen för iOS- och Android-enheter.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

FaceApp: Face Editor

FaceApp är en app som låter användare redigera sina porträtt med hjälp av AI-teknik. Den här appen hjälper till att förvandla dina selfies till coola porträtt med alternativ att använda massor av AI-filter, effekter, bakgrunder etc. Filtren är så fotorealistiska att resultatet ser nästan perfekt ut.

FaceApp är utrustad med funktioner som att lägga till skägg/mustasch, jämna ut rynkor, sminkfilter, förstora/minimera ansiktsdrag, använda färglinsen, byta kön och mer.

Du kan också förvandla dig till din favoritkändis, placera dig själv i din favoritfilmscen, öka/minska din vikt osv.

FaceApp är tillgänglig gratis, men funktionerna är begränsade i gratisversionen. För att låsa upp alla funktionerna kan användare välja köp i appar för iOS- och Android-enheter.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Google Lens

Google Lens är ett enkelt sätt att söka efter saker och identifiera föremål, djur, platser etc. som du kan stöta på varje dag. Det hjälper också användare att utforska omgivande landmärken och hitta liknande saker.

Dessutom kan Google Lens skanna QR-koder och streckkoder snabbt och problemfritt. Förutom att använda din kamera för att känna igen saker, kan den också ge sökresultat med bilder från galleriet eller internet. Dessutom hjälper Google Lens dig att skanna en text och översätta den direkt på plats.

Från och med nu är Google Lens tillgängligt att installera gratis på både App Store och Play Store.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Bildanalysverktyg – IAT

Image Analysis Toolset är en app som hjälper dig att identifiera och analysera bilder. Från att identifiera bildelement till logotyper till landmärken – appen kan göra allt. Den kommer med OCR-funktionen som hjälper dig att digitalisera texten på en bild.

Appen har också en kalorimeter, så att du kan upptäcka alla färger i en specifik bild och se deras representation. Dessutom erbjuder den ansiktsinsikter också. Det innebär att användare kan identifiera flera ansikten och deras ansiktsegenskaper och känslor i ett foto.

Men bland alla, kanske dess coolaste funktion är dess censurriskmätare som hjälper till att avgöra om en bild sannolikt kommer att utsättas för censur om den laddas upp online.

Bildanalysverktyg är en gratis app med köp i appen för Android-enheter.

LeafSnap Plant Identifiering

LeafSnap Plant Identification är den perfekta lösningen för alla dina behov av växtidentifiering. Om du är en växtentusiast och någonsin stöter på en okänd men vacker eller konstigt utseende växt, kan LeafSnap känna igen den exakt.

För närvarande kan LeafSnap identifiera 90 % av alla kända växt-/trädarter i världen.

Förutom att känna igen, låter appen dig spåra dina uppgifter, hålla reda på alla växter i din samling, föra en journal/dagbok med bilder, etc.

Du kan installera LeafSnap Plant Identification gratis just nu och senare välja köp i appar för att låsa upp dess fulla potential för iOS- och Android-enheter.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

PictureThis – Plant Identifier

Med en databas med över 1 000 000 växter och en noggrannhet på 98 % är PictureThis ett bra val för att identifiera okända växter. Bortsett från det ger appen växtförslag, giftiga växtvarningar, steg-för-steg växtvårdstips och mer.

PictureThis kan automatiskt diagnostisera din sjuka växt och ge dig information om hur du ska behandla den. Det finns också möjlighet att chatta med en expert om du vill ha en-mot-en konsultation när som helst, var som helst.

Vid tidpunkten för publiceringen är PictureThis gratis att installera för iOS- och Android-enheter och erbjuder köp i appar.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Stenidentifierare: Sten-ID

Rock Identifier är ett utmärkt sätt att upptäcka stenar, kristaller och mineraler genom att helt enkelt klicka på ett foto. På några sekunder kommer du att se detaljerad information om stenen du har fångat. För närvarande har den en databas med mer än 6 000 sorters stenar med ett vackert, intuitivt användargränssnitt.

Du kan spara dina favoritstenar i Rock Identifiers samling och lägga till ytterligare information som produktionsplats, pris, storlek, etc., tillsammans med lokala foton. Rock Identifier tillhandahåller också en en-till-en konsultationsanläggning med en expert geolog om det behövs.

Användare kan installera Rock Identifier gratis för både Android- och iOS-enheter. Köp i appar låser upp extra funktioner som nya skal, fulltext, inga annonser etc.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Omvänd bildsökningsverktyg

Reverse Image Search Tool är en användbar app som ger användare möjlighet att hitta liknande bilder på internet. Om du är osäker på en bilds äkthet eller originalitet kan du använda den här appen för att kontrollera om bilden redan är tillgänglig på internet eller inte.

Reverse Image Search Tool låter användare också redigera sin bild innan de söker på Google, Yandex eller Tineyes sökmotorer.

För närvarande är Reverse Image Search Tool en gratis applikation med köp i appen för både Android- och iOS-enheter.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

snapchat

Snapchat är ett bra sätt att fånga och dela dina speciella ögonblick med dina nära och kära. Förutom att dekorera ditt porträtt med linser, filter, etc., kan du använda dess AR-linser för att dyka in i den spännande världen av Augmented Reality.

Det finns också funktioner som berättelser, chatt, spotlight, karta, minnen, vänskapsprofil och mer för att förbättra din upplevelse.

Snapchat är en gratis-att-installera app för Android- och iOS-enheter med köp i appen för att låsa upp fler funktioner.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Tryck påTapSee

TapTapSee är ett ädelt initiativ för att hjälpa användare med blindhet eller synnedsättning att identifiera olika föremål. Sann mot sitt namn låter appen användare klicka på en bild av vad som helst genom att helt enkelt dubbelklicka på sin telefonskärm, och TapTapSee kommer att berätta för dem vad det är.

Men för att den talade identifieringen ska fungera måste Talkback vara på. Dessutom kan användare också identifiera bilder från deras galleri.

Från och med nu är TapTapSee tillgängligt gratis för Android och iOS men med begränsade funktioner. Fullständiga funktioner kommer endast med köp i appen.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Vivino: Köp rätt vin

Vivino är den perfekta bildidentifieringsappen för vinkännare över hela världen att köpa och njuta av deras vin till fullo.

Ta bara ett ögonblick av en vinetikett eller restaurang, så kommer appen att tillhandahålla all nödvändig information om det vinet, inklusive betyg, objektiva recensioner, pris, förslag på matkoppling och så vidare.

Andra användbara funktioner hos Vivino är snabb jämförelse, vinlistasskanner, smakprofil, smakegenskaper, etc. Du kan också köpa vin direkt från dess marknadsplats för större bekvämlighet.
För närvarande finns Vivino att installera gratis på App Store och Play Store.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Slutord

Som du kan se kan appar för bildidentifiering göra ditt liv enklare genom att känna igen foton och tillhandahålla nödvändig information. Här gav vi dig en lista över de bästa identifieringsapparna för att använda din telefonkamera. Så vad väntar du på? Prova dem idag och se kraften i AI.

Nu kan du läsa om de bästa verktygen för omvänd bildsökning för att hitta en bilds ursprungliga källa.