Hur man bygger en smart marknadsföringsstrategi med Semrush .Trends

Beträd den mycket turbulenta oceanen av digitala företag med webbplatser, appar och produkter genom att få marknadstrender, insikter och konkurrenskraftig intelligens från Semrush .Trends.

I alla företag är förstahandsinformation om den aktuella trenden din bästa tillgång. Komplettera sedan denna kunskap med insikter från dina konkurrenters marknadsförings- och reklamstrategier.

Nu har du fått ett oslagbart recept för att strategiskt placera ditt innehåll, webbplatser, appar eller produkter på olika digitala plattformar och få omedelbara resultat samtidigt som du minimerar kostnaden för innehåll och hantering av sådana kampanjer.

Många verktyg kan hjälpa dig att lägga en strategi för ovanstående, men ett av de ledande är Semrush .Trends. Läs vidare när jag utforskar olika funktioner, instruktioner och fördelar med detta robusta verktyg för konkurrensinsikt och marknadsöversikt från Semrush.

Semrush .Trends är en samling analysverktyg som gör att du kan undersöka marknaden för målgruppen, konkurrentens strategi, affärsresultat ur trafiksynpunkt och marknadstrendintelligens.

Detta digitala marknadsanalysverktyg är en del av Semrush Toolkits. När du får en betalprenumeration från Semrush får du möjlighet att lägga till Semrush .Trends marknadsanalyspaket.

Detta verktyg för marknadstrender och publikundersökning består av följande verktyg för dataanalys och förutsägelse:

Trafikanalys för ett fågelperspektiv av det aktuella resultatet för alla dina digitala tillgångar som bloggar, artiklar, annonskampanjer, inlägg på sociala medier, målsidor, appnedladdningssidor, prenumerationssidor för nyhetsbrev och så vidare.

Market Explorer förbereder dig med dataanalys om organiska konkurrenter i det digitala affärsområdet såväl som nischspecifika rivaler.

EyeOn fungerar som en konkurrentintelligensmodul som automatiskt samlar in och rapporterar marknadsföring, innehåll, reklam, etc., strategier som dina konkurrenter valt.

Vid tidpunkten för granskning stödde Semrush .Trends-verktyget alla företagsbranscher, tjänstemarknader, produktmarknader och webbplatser. Du kan också hitta analyser från upp till 190 länder med hjälp av verktyget.

Kort sagt, du behöver Semrush .Trends för konkurrenskraftig forskning och upptäckt av marknadstrender. Nedan hittar du några anmärkningsvärda skäl att använda denna digitala marknadsföringsverktygssats från Semrush:

 • När du behöver upptäcka bästa digitala företagsmarknadsaktörer och deras månatliga, kvartalsvisa och årliga andel av trafiken.
 • Om du måste ta reda på trafikgenereringsmönstret på den nuvarande marknaden behöver du detta verktyg.
 • När du behöver förbättra dina digitala affärsstrategier genom att observera en överlägsen rivals verksamhet kan du använda Semrush .Trends för att utforska konkurrenters trafikkällor, antal besökare, reklamaktiviteter och så vidare.

#1. Trafikanalys

Verktyget Traffic Analytics erbjuder konkurrenskraftiga funktioner för forskning och insamling av marknadsinformation. Med det här verktyget kan du uppskatta mobil- och datortrafiken till dina digitala tillgångar som webbplatser, appar, målsidor etc.

Experter på digitala marknadsförare använder den här modulen för att utvärdera en ny digital affärsnisch, målgruppsmarknad, benchmarkwebbplatser och skapa en strategi för att förvärva medieföretag som teknikbloggar online, livsstilstidningar, etc.

Här är de saker du kan göra med det här verktyget:

 • Uppskatta trafik till domäner, underdomäner och undermappar.
 • Standardwebbplatsanalyser som avvisningsfrekvens, unika besök, klick, omdirigeringar, besökslängd, etc.
 • Utforska de ursprungliga trafikkällorna
 • Webbtrafikanalys med geolokalisering
 • Jämför upp till 5 domäner

#2. Market Explorer

Market Explorer-funktionen är användbar för att upptäcka nya marknader och möjligheter. Om du går in i det digitala affärsområdet eller vill utforska vertikalerna för din befintliga affärsenhet, kommer du att ha stor nytta av detta verktyg.

Du kan analysera en målgruppsbas i detalj för att förstå deras intäktsgenereringsvärden och bestämma om du vill fokusera på denna målgrupp eller inte. Dessutom kan du djupdyka in i en nischdomän för att förstå dess potential för intäktsgenerering.

Dessutom ger Market Explorer-funktionen i Semrush .Trends dig möjlighet att jämföra dina digitala tillgångar, som webbplatser, målsidor, e-handelsbutiker, appar, etc., mot direkta eller organiska konkurrenter.

#3. EyeOn

Med EyeOn-verktyget kan du skapa en informativ och utarbetad instrumentpanel med konkurrentaktiviteter över flera digitala affärskanaler som webbplatsdomäner, sociala medier, marknadsplatser för mobilappar, e-handelsmarknader, etc.

Den tillhandahåller följande data:

 • Nyligen postad text eller multimediabaserat innehåll av dina rivaler
 • Nystartade annonskampanjer
 • Uppdaterade eller nya sidor publicerade av rivaliserande webbplatser
 • Senaste inlägg från sociala medier hanterar
 • Nya produktlanseringsevenemang
 • Produktprissättning och funktionsändringar
 • Ta reda på kampanjer och målsidor som lagts upp av de rivaliserande byråerna
 • Konkurrentbenchmarking inom affärsnischen

I första hand är detta paket med marknadsanalysverktyg för att förbättra din digitala och innehållsmarknadsföringsverksamhet, marknadsräckvidd och därmed intäkter. Nedan hittar du fördelarna du tycker om att använda det här verktyget framför dina konkurrenter:

 • Du får aldrig slut på innehållsidéer genom att använda det här verktygets marknadstrender och analysfunktion.
 • Innehållshanterare, skapare och SEO:er kan använda verktyget för att hitta nya möjligheter i samma verksamhet genom att analysera det från många vinklar av innehåll, produkter, tjänster, appar, etc.
 • Ta reda på hur dina konkurrenters innehåll, webbplatser, produkter, appar, tjänster etc. ger bäst resultat.
 • Du kan minska kostnaderna för marknadsföring av innehåll, digitala annonser etc. genom att hitta de bästa kanalerna för publikengagemang.
 • Upptäck marknadsförings- och innehållsförsäljningskanalerna som dina konkurrenter använder och använd dessa kanaler för din digitala verksamhet.
 • Känn inte att du får slut på målgrupp genom att använda Semrush .Trends för geografisk analys, konsumentbeteendeanalys etc. för att skapa nya marknader.

Att använda detta digitala marknadsföringsanalysverktyg är verkligen enkelt och har praktiskt taget noll inlärningskurva. Semrush .Trends användargränssnitt (UI) visar komponenter som betyder exakt samma som visas.

Efter att ha loggat in på din Semrush-instrumentpanel, följ dessa steg för att använda verktyget effektivt:

 • På projektstartskärmen klickar du på SEO på panelen till vänster för att dra tillbaka SEO-menyn.
 • Nu måste du se .Trends-verktygslådan på den vänstra navigeringsrutan. Klicka på det.
 • Klicka på Kom igång om du är ny på marknaden och konkurrerande analyser.
 • Målsidan kommer att förklara verktygets tre funktioner, dess API-funktioner, etc.

 • När du är klar klickar du på Trafikanalys på den vänstra sidopanelen.
 • I fältet Konkurrenter anger du upp till 5 konkurrenters domännamn separerade med kommatecken.

 • Nu får du en detaljerad trafikanalysinstrumentpanel med nyckeltal som Besök, Unika besök, Sidor/Besök, Genomsnittlig. Besökslängd, avvisningsfrekvens och mer.
 • Du kan också visualisera avancerad analysdata genom att byta fliken till Målgruppsinsikter, Trafikresa, Toppsidor, Undermappar, Underdomäner, etc.

 • Nu kan du bara växla verktyget mellan Market Explorer Overview, Audience Insights, Top Pages och Benchmarking.

 • För EyeOn-modulen behöver du bara skapa en övervakningslista för att få veckouppdateringar om annonser, blogginlägg, nya sidor, inlägg på sociala medier och engagemang i sociala medier för de rivaliserande webbplatserna.

Semrush .Trends är endast tillgängligt med betalda planer för Semrush-prenumerationer. Efter att ha prenumererat på någon av Semrush-planerna kan du lägga till Semrush .Trends som ett tillägg. Om du väljer en anpassad Semrush-prenumeration för en agil byrå kan du också få verktygslådan. I skrivande stund kostar det $200/månad/användare.

Slutsats

Nu när du har utforskat verktygen och funktionerna i Semrush .Trends måste du ha listat ut hur fördelaktigt verktyget är för alla dina digitala och innehållsmarknadsföringsinsatser.

Det digitala affärsekosystemet är mycket dynamiskt och trender förändras varje dag, om inte timme. Därför behöver du ett pålitligt verktyg som hämtar de senaste trenderna på efterfrågan.

Du behöver också verktyg för att förstå hur dina konkurrenter driver sina digitala verksamheter, som att välja innehållsämnen, marknadsföringsplattformar, onlineannonskampanjer, målgruppsinriktning och många fler. Du får alla dessa genom att prenumerera på ett kraftfullt digitalt analysverktyg Semrush .Trends.

Du kan också utforska Semrush for Agency för att samla de flesta av din byrås arbetsflöden.