12 bästa hex- till RGBA-färgkodsomvandlare

Spread the love

Letar du efter en Hex till RGBA-omvandlare? Din sökning slutar här när vi introducerar dig för några coola och enkla hex-värde till RGBA-konverteringsverktyg!

Om du är ny på HTML-kodning, kanske du tycker att vissa syntaxer är svåra att komma ihåg, som de för HTML-färgkoder. Eftersom HTML använder hex-koder och är en kombination av siffror och alfabet.

För att förstå den faktiska färgkoden kanske du vill konvertera hex-koden till ett RGBA-värde. Men hur gör man det utan ansträngning?

Här kommer hex-koden till RGBA-färgvärdesomvandlare. Vi har profilerat många sådana verktyg och funnit att dessa 12 är gräddan av alla applikationer.

Vad är hexfärgkod?

Hexfärgvärde är ett system för att representera olika färger i ett HTML-dokument. Det fungerar även i SVG och CSS men används sällan annat än på HTML-webbsidor.

Här representerar du en färgnyans med sex tecken med följande hexadecimala tal:

0,1,2,3,4,5,6,7,8,9, A (A=10), B (B=11), C (C=12), D (D=13), E ( E=14), F (F=15)

Här är ett exempel:

#ADD8E6 representerar den ljusblå färgen

När behöver du använda hex-färgkoder?

HTML-utbildade webbutvecklare använder främst Hex-konventionen för färgkodning. Eftersom HTML fokuserar på effektiv lagringsstorlek är hex-koder lämpliga för HTML. Om du använder tusentals färgkoder i Hex istället för decimalsystem som RGB, sparar du mycket lagringsutrymme.

Med Hex kan du representera en färg med sex tecken, medan en RGB-kod behöver 9 tecken. Så du minskar webbplatsens totala kodbasstorlek genom att använda Hex.

Du kan använda hex-koder i formatmallsfilen för ditt HTML-webbutvecklingsprogram, med tanke på att du använder CSS för att uttrycka alla presentationsegenskaper i ett HTML-dokument. Hexkoder går som #ADD8E6 (kod för ljusblå) i CSS-deklarationsblock.

Vad är RGBA-färgkod?

I RGBA-färgkodningssystemet anger du mängden rött, grönt och blått i decimaltal mellan 0 och 256. Detta nummer representerar också intensiteten för R-, G- och B-nyanser.

Tecken A representerar alfavärdet eller opaciteten. Du kan sätta valfritt belopp mellan 0 och 1 för att ändra färgens genomskinlighet med hänsyn till bakgrundsfärgen på webbplatsen eller appen.

Du kan representera den ljusblå färgen som nämns ovan som RGB (173, 216, 230) i RGBA-systemet. Eftersom du mest kommer att använda RGB i CSS, måste du starta syntaxen i följande form:

rgba(173, 216, 230, 0,5)

När behöver du använda RGBA-färgkoder?

I moderna programmeringsspråk för webbplatser och mobilappar använder utvecklare ofta RGB och RGBA. Färgkoden är i första hand RGB, men du kan använda RGBA för att nämna mängden färggenomskinlighet som webbplatselementet behöver visa i gränssnittet.

  Bemästra Java med dessa 18 onlinekurser

RGBA är också det primära färgkodningssystemet för populära grafiska designverktyg som Adobe Photoshop, Pixlr, Canva, Adobe Indesign, CorelDRAW, etc. Därför är grafiska designers, webbdesigners, fotografer, etc. mer flytande med RGBA-systemet snarare än Hex färgkoder.

Vikten av hex- till RGBA-färgkodskonvertering

#1. Samarbete

Under samarbetsarbete på en webbplats eller mobilapp där webbplatsutvecklaren använder Hex-kod, och designers förstår RGBA, behöver du en Hex till RGBA-omvandlare.

Grafiska designers, UI-designers och innehållsskapare kanske inte är väl insatta i att konvertera hexadecimala tal till decimaltal. Därför är ett omvandlingsverktyg mycket bekvämt.

#2. Opacitetsanpassningar

I Hex-färgkodningssystemet ändrar du opacitetsegenskapen för hela elementet. Tvärtom låter RGBA dig välja transparensegenskapen för en enda deklaration inom CSS.

Därför, för mer anpassningsbarhet, väljer designers och utvecklare RGBA i sin CSS-stilmallsfil. Och för att konvertera befintliga Hex-koder till RGBA kan du använda en omvandlare som nämns i den här artikeln.

#3. Använd en webbplatsfärg i fotoredigeringsappen

De flesta fotoredigeringsappar föredrar att använda RGB och RGBA för att representera färgerna för visuella tillgångar som bilder, vektorer, etc.

Till exempel har du märkt några vackra färgpalettkombinationer på en webbplats. Du kan utföra Inspect Element i en Chrome-webbläsare för att känna till hex-koderna för dessa färger.

Använd nu en Hex till RGBA-omvandlare för att få RGB-värdena för dessa färger för praktisk tillämpning i ditt grafiska designprojekt.

#4. Färgvisualisering

De flesta designers använder en Hex till RGBA-omvandlare för att visualisera hex-koden som en utvecklare kan ha använt i HTML-dokumentet på webbplatsen eller formatmallen för CSS HTML-filen.

Nu hittar du nedan några verktyg för att konvertera hex-koder till RGBA för design, utveckling eller helt enkelt färgvisualisering:

HTML CSS-färg

HTML CSS Color Picker-verktyget är praktiskt för både designers och utvecklare. Du kan välja de färger du behöver från ett livfullt färghjulsverktyg. Alternativt kan du skapa färger slumpmässigt. Slumpmässig-knappen kommer att fortsätta visa olika populära färger i hex-koden.

Om du gillar nyansen, välj Info-knappen för att visualisera olika tekniska element i färgen, inklusive Hex till RGBA-färgkonvertering.

Informationssidan för den färg du har valt kommer att visa en färgikon i PNG, namnet på färgen i CSS, nyanser av färgen, färgtoner och en konverteringstabell längst ner.

ColorHexa

ColorHexa är ett färgkodsuppslagnings- och visualiseringsverktyg med en detaljerad konverteringstabell. Du behöver bara ange hex-koden i sökfältet. Verktyget kommer att öppna en utarbetad konverteringspanel som innehåller olika färgkodningskonventioner som RGB-decimal, RGB-procent, CMYK, HSL, Web Safe, etc.

För Hex till RGBA kan du kopiera vilket som helst av RGB-värdena, antingen i decimal eller procent. Lägg sedan till alfavärdet mellan 0 och 1, inklusive decimalvärden, för att få en standard RGBA-kod för motsvarande Hex-färg.

W3 Schools färgkonverterare

Color Converter från W3 Schools är ett enkelt JavaScript-bibliotek. Du kan ange färgen i text eller standardkoder som Hex, CMYK och mer. Så snart du skriver in Hex-koden kommer webbappen att visa en detaljerad tabell över färgen som innehåller dess värden i olika kodningskonventioner som RGB, HSL, Hwb, etc.

  8 Sårbara webbapplikationer för att utöva hackning på lagligt sätt

Du kan kopiera och klistra in RGB-numren i CSS-deklarationen rgba(). Glöm inte att inkludera alfavärdet du behöver i 0 till 1, avgränsade med ett kommatecken i slutet av koden.

Hex till RGBA-konverterare

Genom att använda Hex to RGBA Converter kan man ange Hex-koder och ta reda på vad det står för i transparenta RGBA-färger. Den visar också förhandsgranskningen av färgen du angav, så att du vet om det är något fel.

För att kopiera RGBA-koden från den här plattformen kan du klicka på den, så kommer den att väljas. Sedan kan du trycka på CTRL+C för att kopiera och använda den där det behövs.

Useotools är en populär destination för innehållsskapande, SEO, webbutveckling och internetverktyg. Du hittar också en minimalistisk och snygg Hex till RGBA-omvandlare, bland många användbara.

Omvandlaren erbjuder följande:

  • Ett färghjul för att välja färger för ditt projekt
  • En sökruta där du kan skriva Hex och andra färgkoder
  • Ett kommandoradsgränssnitt där du får de konverterade värdena, inklusive RGB-koder

Eftersom utdata är i RGB måste du lägga till ett alfavärde för att få en komplett RGBA-kod för din CSS-stilmall.

CSS Generator Hex till RGBA

CSS Generator Hex till RGBA erbjuder en standardplattform där du kan ange en hex-kod och få RGBA-motsvarigheten. Den visar också färgen på skärmen för din bekvämlighet och har en RGBA-kopieringsknapp för att kopiera koden med ett klick utan några misstag.

Om det behövs kan användare ändra opaciteten för nyansen och se hur den ser ut bredvid den ursprungliga färgen. Det finns också reglage för rött, grönt och blått så att du kan kolla in nyansvariationen.

Coding.Tools är en användarvänlig plattform som låter dig konvertera Hex-färgkoder till RGBA utan ansträngning. Sätt din Hex-kod och ta reda på vad du ska använda i RGBA för samma färg. Det här verktyget visar opaciteten för färgen för att hjälpa dig med ditt färgval för ett projekt.

Den stöder också swapping, vilket innebär att du kan förvandla den till en RGBA till Hex-omvandlare med ett klick. För flera frågor, använd knappen Rensa för att ta bort alla gamla data och fortsätt genom att ange den nya frågan.

Dessutom låter Coding.Tools användare kopiera resultaten med ett klick och använda dem var de vill.

Gör hexkoder dig förvirrad under konverteringen? Om ja, Dan’s Tools HTML Color Codes är det perfekta valet för dig. Förutom att låta dig ange Hex-färgkoden, låter den dig också välja färg genom fyra typer av reglage för att hitta den färg du väljer.

  3 smarta sätt att ändra Netflix faktureringsdatum

På båda sätten får du färgens RGBA-kod. Du kan också hitta ljusare och mörkare nyanser av färgen och välja nyansprocenten från 1 till 20. Dessutom kan användare spara vissa färger och ta reda på komplementfärgen för vilken nyans som helst.

Hex till RGBA i VisualStudio

Hex till RGBA i VisualStudio gör att du kan konvertera Hex till RGBA och RGBA till Hex genom att helt enkelt välja den inmatade koden med din CLI-markör. Om du arbetar mycket med Visual Studio Code för att felsöka eller redigera källkoder, så är denna plugin mycket lämplig. Du behöver inte använda någon tredjepartsapp för att konvertera färgkoder.

När du skriver en hex-kod för konvertering lägger du bara till den opacitet du vill ha i koden följt av ett understreck. Omvandlaren lägger automatiskt till detta som ett alfavärde för RGBA-koden.

QConv

Letar du efter ett hex-kodkonverteringsverktyg som gör dina hektiska arbetsdagar roliga och intressanta? Prova QConv – ett verktyg med ett intuitivt gränssnitt som alla skulle älska.

Samtidigt är användargränssnittet också minimalistiskt. Skriv eller klistra in hex-koden, se cirkeln runt fältet animera och visa den färgen. Då kommer RGBA-koden också att visas i animerat format.

Klicka på pilen bredvid RGBA-färgkoden för att hitta dess ljusare och mörkare nyanser och komplementfärger. All denna information kommer väl till pass för designers.

MyFixGuide

MyFixGuide Color Converter är en mångsidig lösning som låter dig konvertera olika färgkoder, inklusive hex-koden. Ange färgkoden och konvertera den till flera populära format, som RGBA, HSL och ARGB.

Resultaten kan användas direkt på CSS. Det här verktyget visar också färgförhandsgranskningen så att du kan bekräfta om koden motsvarar din föredragna färg.

RapidTables

RapidTables erbjuder en smidig och sömlös upplevelse för att konvertera färgkoderna från Hex till RGBA. Allt du behöver göra är att ange den 6-siffriga hex-koden i det angivna fältet och klicka på knappen Konvertera.

Denna plattform ger dig inte bara den konverterade koden utan visar dig också en förhandsvisning av färgen. Dessutom visar den separat de röda, gröna och blå delarna i den färgen.

Om du vill konvertera en annan färgkod, klicka på Återställ för att ta bort de befintliga resultaten. Användare kan också använda alternativet Swap för att ändra verktyget från RGBA till Hex-omvandlaren.

Slutord

Det finns ingen universell färgkod i programmeringsekosystemet. De flesta datorprogram, mobilappar och moderna webbappar använder RGBA-färgkoder. Å andra sidan använder konventionella webbplatser och HTML-älskare Hex-färgvärden.

Om ditt nuvarande projekt bara behöver RGBA-värden kan du använda hex-till-RGBA-omvandlarna som beskrivs i den här artikeln. Dessa verktyg är lätta att använda och tar inte mycket tid att konvertera många Hex-färgkoder.

Nästa upp är Google Chromes färgvalsverktyg för webbutvecklare och designers för att felsöka färgpalettproblem på webbsidor.